Skip to content
19 reacties
715 weergaves

Incontinentie

Hallo allemaal , sinds ongeveer 2 jaar heb ik incontinentie , het is begonnen doordat ik te weinig at en s'ochtends helemaal niet. na anderhalf jaar heb ik het gezegd en toen heb ik ook pillen gekregen waardoor het nu stukke beter gaat. nu poep ik ook niet elke week 4-5 keer. mijn incontinentie komt omdat mijn sluitspier niet genoeg "energie" heeft zegt maar en dus niet sterk genoeg is vooral na en voor mijn period heb ik incontinentie omdat de baarmoeder alle energie in neemt. ik doe af en toe wel bekkenbodemspier oefeningen na het plassen. maar het begint weer wat meer te worden (Zeg maar het gebeurd weer wat vaker , niet erg veel maar toch) ik weet niet meer wat te doen en hoop dat er veel tips zijn om te helpen. ik word er steeds depressiever van . want ik loop dus elke schooldag met een inlegkruisje om zeker te zijn dat ik niet lek (meestal lek ik dan weer een beetje)

15 jaar
9 jaren geleden

19 Reacties

  • Hey, ik snap jullie gevoel. Heb er zelf ook last van.maar bij mij op school weet 1 leerling het en alle leraren omdat wij eigenlijk.niet tijdens de les naar de plee mogen maar als ik het.op moet houden heb he een oceaan. Heb wel dry nites om. Groetjes

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen16: Heb je onderweg naar de wc wel eens geprobeerd om met je hand in je broek je pik vlakbij je buik dicht te knijpen? Dan kan er niks uit als je het niet meer houdt. Valt maybe te proberen.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ken het ook, zelf heb ik het niet zoo erg dat mijn hele broek nat is maar wel dat het te zien is. Ik woon ook niet zoo dicht bij school dus ik ben al een paar keer nadat het misgegaan was naar de wc toch teruggaan de klas in om mijn tas op te halen om de rest van de dag vrij te nemen en schone kleding aan te trekken, dat is erg vervelend.

    Hoe heb jij het met de rest van je klas dan ? Doen ze niet vervelend of constant geintjes erover ? Mijn klas doet er wel relax over, ik heb veel vrienden en er is altijd een goede sfeer in de klas. De klas heeft het bij mij een paar keer gezien maar ze vonden het meer jammer voor me dat ik daar last van heb, geen gelach ofzoo.

    Ik heb wel wat oplossingen gevonden maar dat moet je wel zien zitten en in geloven.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Tja... ik ken het wel ?? op school wel een paar keer per week een volledig natte broek gehad omdat het onderweg naar de wc mis gaat. En dan ook niet een nat plekje ofzo je zag overduidelijk dat ik in mijn broek had geplast. Gelukkig accepteren mijn vrienden het en vinden ze het normaal.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • oei dat is niet leuk ik zou er gewoon eerlijk
    vooruit komen.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb deze week 2 plasongelukjes gehad en een keer in mijn broek gepoept wat moet ik doen

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Je bent geen baby als je luiers moet dragen. Met dat ze voor oudere jongens zijn hebben ze ook geen kinderachtige dingen meer, maar zijn meer serieus en erg goed.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik draag sinds 3 maanden luiers alleen snachts. Ik heb dat in het begin toen ik dat moest erger gemaakt dan het is. Ik heb toen de luiers gekocht waren door mijn ouders er een heel probleem van gemaakt. Die luiers hebben gewoon 2 weken niet open gemaakt tegen een muurtje in de badkamer aangestaan. Toen ik ze zag dacht ik, ik ben geen baby die laat ik me echt niet omdoen. Uiteindelijk toch geprobeert na een hoop gezeur.

    Na 1 nacht slapen ermee had ik er spijt van dan dat ik zoveel problemen had gemaakt bij mn ouders omdat ik een luier om moest. Dat was de eerste ochtend dat ik niet meer mijn complete bed bij de was moest brengen. Wel geplast maar dan zie je wat een luier voor je doet. Geen druppel vocht buiten de luier en geen nat kruis. Stom dat ik dat niet eerder had gedaan, ik heb wel 100x in bed geplast, met luiers is het onmogelijk.

    Ik weet alleen nog niet zeker wat ik overdag ga doen, overdag draag ik meestal niks maar ik zou er soms overdag ook 1 kunnen gebruiken maar ik ben een sporter. Ik fiets veel en ik doe aan judo. Met sporten is een luier niet zoo handig en zit het niet lekker. Dus ik loop liever het risico nog om een keer gigantisch in mijn broek te plassen.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ach, alsof het zo erg is om een luier te dragen. Draag al vanaf me 11de dag en nacht een luier, voorheen was dat alleen snachts. Begin vond ik het erg en toen niet meer zo. Ik dacht van: iedereen heeft wel wat.

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen14 lijkt me heel vervelend als je de wc niet op tijd haalt en als je de slappe lach hebt ook wat plast.

    Heb jij wel eens een blaastraining gedaan? Want zo te lezen zijn bij jou vooral die spieren waarmee je het op moet houden niet sterk genoeg. Laat maar weten, ik kan je wel wat tips geven die je kan uitproberen.

    Groeten!

    J.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb heel vaak een natte onderbroek gehad op school en 3x had ik een natte vlek in mijn broek wat gezien is.     Een natte onderbroek wat voor de rest niet te zien is onder een spijkerbroek vond ik altijd net zoo erg want ik wist dat als het opdroogt je de rest van de dag naar plas ruikt.     Dat incontinentiemateriaal biedt dan echt wel verlichting ik wou dat ik het eerder ontdekt had het is niet zoo dat het echt een luier is met 4 plakkers maar echt een onderbroek.     Komt er wat in het incontinentiemateriaal dan voel je je niet nat vergeleken met een normale onderbroek. Meteen droog. Voor mij is het genoeg voor een hele schooldag, dus geen gedoe met verschonen en ik kan gewoon staand plassen bij de wc want het is stretch. En het is gemaakt om geurtjes te onderdrukken.     Google maar eens: Abena Abri-Flex Premium S3 (die gebruik ik nu)     Voor de rest : probeer heel gezond te eten zoals helemaal geen cola drinken en veel fruit eten groetjes.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Vervelend voor je. Ik hoop dat je uiteindelijk een oplossing vindt. Er zijn allerlei behandelingen waardoor de controle over je blaasinhoud verbeterd kan worden. Bekkenboden spiertrainingen zijn idd goed. Zorg wel dat je ze goed uitvoert. Er zijn allerlei behandelingen waarvan ik het bestaan niet weet. Misschien zal je in de loop der tijd iets vinden wat helpt. Verwacht niet meteen een oplossing maar blijf rustig doorzoeken.

    Zoals eerder genoemd is er natuurlijk incontinentiemateriaal speciaal voor mensen zoals jij dat alles opvangt als het weer gebeurt. Er zijn ook hele discrete dingen die toch veel kunnen opvangen. Dit kan je in ieder geval dragen zolang je nog last van incontinentie hebt. Dit kan misschien wat schaamte met zich mee brengen maar als het nodig is, dan brengt het verlichting. Het gaat anderen bovendien niks aan wat je aan hebt toch?

    Veel succes! Vergeet niet dat ook mensen met incontinentie leuke relaties kunnen hebben! Er zijn veel mannen en vrouwen die er geen punt van maken!

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • meisje 15


    wat fijn dat je goed kunt omgaan met je depressies en er aan gewent ben.


    af en toe een keertje te laat of een maandje overslaan in je menstruatie is meestal geen probleem ( vooral niet als je nog niet zo lang ongesteld bent) (( tenzei je met een jongen gemeenschap hebt gehad)

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • ik ben door veel dingen depressief (geworden) heb zelfs al 3x zelfmoord proberen te plegen dus dat is niks nieuws ben er wel aan gewend inmiddels. het gaat wel stukke beter het kan namelijk ook komen doordat je niet goed poept als je minder dan 4-5 x in de week poept kun je ook incontinentie van krijgen. en ik heb ook dat mijn ongesteldheid nog niet op orde is (ben een maand te laat..)

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben zelf ook een tijdje een klein beetje depressief geweest, maar dat was ook meer door dat het in de nacht bij mij goed mis ging vaak dus voor mijn ouders was het al geen geheim meer. Hun zijn dan ook super aardig en vinden ze het niet erg, alleen erg voor mij dan. Overdag erg duf en ik had overdag vaak ook nog eens ongelukjes. Ik voelde me nooit fris. Jongens hebben niks aan inlegkruisjes. Mijn ouders zijn er ook niet van om mij pillen te geven die ik van de huisarts kon krijgen.

    Ben je depressief doordat je nog last hebt van de incontinentie ? Het is niet goed om het op te kroppen.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • meisje 19 het zijn geen pillen die je bij de dokter kunt halen , heb ze bij de iriscopist vandaan , daarvan heb ik ook de uitslag gekregen (waardoor het komt) . het gaat nu wel al stukke beter. maar naar de dokter gaan ga ik niet en naar mn ouders ook niet , ben al veel langer depressief dus dat maakt niet uit

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb er ook last van en ik ben een jongen, ik plas een beetje in mijn broek als ik de wc niet op tijd haal en of de slappe lag heb. Na bijna jaar het geheim proberen te houden en het op school 3x is gezien dat ik een flinke natte plek in mijn broek had ben ik incontinentie ondergoed gaan gebruiken, ik wou dat ik het eerder had gedaan. Het wordt pants genoemd en je ziet het niet onder je dagelijkse kleding.

    Zie deze link maar eens http://webwinkel.medi-call.nl/incontinentiebroekjes/molicare-mobile-super.html

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • ik heb zelf geen ervaring met incontinentie, Maar als het erger word moet je misschien even langs de dokter, het kan zijn dat de pillen die je toen gekregen hebt nu niet meer zo goed werken omdat je lichaam er aan gewent is of je bent gegroeid en de dosering is nu te laag. Je zegt ook dat het je depressief maakt, dat lijkt me ook een rede om er eens over te praten met je ouders of/en de dokter.


    succes hopelijk gaat het snel beter

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • ik had het ook maar ben er overheen gegroeid toen ik een jaar of 18 was . en ik had als jongen geen inlegkruisje :)

    22 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten