Skip to content
21 reacties
1811 weergaves

Puberteitscheck

Hey, doen jullie ouders ook een puberteitscheck????? Mijn mama kijkt en voelt elke maand even aan mijn borsten om te kijken of ze goed ontwikkelen. Ook kijkt ze even naar mijn schaamhaar en voelt ze even aan alles daar beneden. Het duurt meestal maar 20 minuutjes en ik vind het ook niet erg. Hebben jullie dat ook???

14 jaar
8 jaren geleden

21 Reacties

  • @j12 Lijkt me een veilig idee dat er iemand oplet of alles goed gaat na je operatie. Dat je pieletje stijf wordt als er iemand aan friemelt is normaal, je stiefmoeder heeft gelijk dat ze dan kan zien of je velletje niet te strak is, en ze ziet meteen of je piel helemaal schoon is.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • bij mij heeft het niet met puberteit te maken ik ben een poos geleden bij me balletjes geoppereerd en mn stiefmoeder controleerd dat altijd na douchen. Mijn vader zegt dat ze dat goed kan omdat ze geleerd heeft voor dokterassistente. Dan voelt ze aan mijn balletjes of die genoeg ruim in mijn zak zitten dat is wel zo maar ik krijg dan ook vaak mn pieletje stijf en dan zegt ze dat dat makkelijk is omdat ze dan mn velletje een paar keer over het knopje heen en weer kan schuiven zodat ze weet dat dat niet strak is en dan kan ze ook kijken of het schoon is

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • mijn ouders doen dat ook meestal 1 keer in de 2 maanden. als ik dan van onder de douche kom moet ik ineens mee naar hun slaapkamer en wordt ik gecontroleerd. en opt laatst ook even boxer omlaag en bekijken ze piemel en ballen
    meestal er na moet men broertje ook

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • @J14 hierboven. Ik heb ook een strak velletje maar ik oefen nu elke dag maar als ik mn eikel probeer te wassen doet ie pijn, any tips voor me plz?

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • J14
    Nou als mijn ma me checkt doet ze dat niet uit incest, maar omdat ze er op toe ziet dat ik schoon ben.
    Ze wil gewoon dat ik hygienisch ben zodat ik gezond blijf. Zo ontdekte ze dus ook dat mijn velletje strak zat, en door massage kan dat nu teruggetrokken worden, en nu kan ze zien of ik mijn eikel goed was. Dus ik ben blij dat ze goed voor me zorgt.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik vind het persoonlijk niet normaal dat ouders dit doen, ik krijg er een incest gevoel bij, maar als je er zelf oké mee bent: laat iedereen gerust voelen aan al je lichaamsdelen. Ben je er niet oké mee, ga er dan gewoon eens over praten met je huisarts. Hij heeft geheimhoudingsplicht en zegt niks tegen je ouders maar zoekt samen met jou een oplossing.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn stiefvader doet dit ook bij mij, ik vind het echt nuet fijn maar hij is arts en vind dit belangrijk en mn moeder nu dus ook echt gênant

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Dat van die school is niet heel geloofwaardig geen enkele school die ik ken doet zo iets

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Doen ze bij mij echt niet. Maar ze weten dat ik ongesteld wordt want ze koopt maandverband voor me en we zijn een keer samen bh's gaan kopen. Maar nu vraag ik gewoon om nieuwe bh's want ik wil echt niet in de winkel gaan passen of so

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn moeder komt wel eens de badkamer in als ik douche, en dan bekijkt ze me altijd even, of ik mijn haren gewassen heb, of mijn voeten schoon zijn en de oksels, maar ook of mijn eikel schoon is. Eerst kon mijn velletje niet teruggetrokken worden, maar nu wel. En dan zegt ze altijd wel iets bijvoorbeeld over mijn ballen, dat ze een beetje gegroeid zijn, of dat mijn pikkie nog moet groeien. Ik heb er niet zo'n moeite mee, ik denk dat ik het anders zelf wel zou laten zien als ik haartjes krijg bij mijn pik.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • bij mij doen ze dit niet maar ik snap het wel ze willen gewoon dat er niks erig met je is maar soms loop ik in mijn onderbroek door het huis boeie en keer voelde ze aan mijn borsten niks erigs ze zijn was een cm groot maar ze zei : "hoort dat zo hard te zijn" omdat vanbinnen ze hard zijn(komt door de ontwikkeling) dus niks erigs "gewoon" omdat ze van je houden

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • na het hardlopen met mijn vader gaan we ook samen douchen dus hij ziet mij ook regelmatig naakt en laatst zei hij dat ik al een echte man begon te worden en ik zei hoezo en toen zei hij nou ik bedoel je haar bij je piemel en toen voelde ik me best trots.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Bij ons op school worden we elke Maand gecontroleerd op vooruitgang in de pubertijd en ja je moet er helemaal naakt en als je niet mee doet met het onderzoek mag je naar een andere school toe

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn ouders hebben dit nooit gedaan bij mij, dus ik vind het een beetje gek dat je ouders dit bij je doen.

    Je lichaam ontwikkeld zich vanzelf, dat hoeft niet elke maand gecontroleerd te worden.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Niet echt een puberteitscheck ofzo, maar me vader of zus (vaak zus) controleert regelmatig of mijn billen vies zijn (draag door medische problemen een luier)

    En mijn vader controleert eens per maand of ik mijn piemel schoon hou, voor me eigen bestwil zegt hij.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zit nog niet in de puberteit maar mijn moeder doet het ook 1 keer un de maand. Ze kijkt dan gewoon of alles wel goed is bij mijn billen en spleetje. Ik moet dan eve mijn benen omhoog doen en dan kijk mijn moeder even ertussen of er al haartjes zijn of rode vlekjes. Daarna moet ik even op mijn buik gaan liggen en dan kijk ze tussen mijn billen. Ze frummelt er gewoon een beetje tussen het doet geen pijn mijn moeder voelt niet echt in mijn spleetje En ze maakt met van die doekjes even alles goed schoon, voor de zekerheid dan lig ik wel op mijn rug. Als me billen beetje schraal zijn doet ze er nog wat van die zalf aan. Ik vind het best wel genant maarja Is mijn moeder de enige die het zo uitgebreid doet?

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat doen jullie ouders tijdens een puberteitscheck

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat raar, zoiets zou ik niet acceptabel vinden.. Maar als jij je er prettig bij voelt is het oke, denk ik? Als dat niet zo is heb je zeker wel het recht om te zeggen dat je dit niet wilt! De meeste ouders doen dit namelijk niet, sinds je recht hebt op privacy, en dus ook om je kleding aan te houden.. Vanaf wanneer je zelf kunt douchen hoeven je ouders je niet meer zomaar naakt te zien vind ik. Al is het natuurlijk niet erg, er is niks super raars aan naaktheid, het hangt van jouw gevoel af.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb drie zussen maar daar heb ik nog nooit over horen spreken, ook niet bij familie ofzo. En waarom moet dat 20 of 30 minuten duren?

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • sorry hoor maar dat horen je ouders niet te doen vind ik het is respectloos. en je vader hoort dat niet te doen vind ik. je lichaam is prive ook voor je ouders xx

    15 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten