Skip to content
100 reacties
6880 weergaves

Broek plassen

Hoi, ik plas nog in me broek. Ik vind dit erg vervelend en schaam me rot. Kan iemand me helpen met wat ik kan doen?? Groetjes a

14 jaar
8 jaren geleden

100 Reacties

  • Ik heb het wat beter onder controle overdag denk ik. Ik probeer ook altijd de wc op tijd te halen maar onderweg daarnaartoe houd ik niet alles volledig. Ik had voordat ik broekjes voor overdag had minstens 3x per dag een natte onderbroek daardoor en vaak wat meer, dan zag je het aan de voorkant van mijn jeans wat ik het ergst vond omdat het dan zichtbaar is. Maar nooit alles volledig mijn broek in.

    Draag je nog wel steeds drynites of die verbanden ? Als drynites lekken dan moeten ze toch minstens de helft wel opnemen in het broekje toch ?
    Met 1 pants broekje kan ik vaak een hele schooldag doen.
    Voor snachts heb ik de de beste luiers die er zijn. 2 types dus.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Klopt, ik heb nu ook sinds 2 weken gelden extreem veel natte broeken. Gewoon zoon 4 op een dag en dan ook goed nat. Ik probeer altijd de wc te halen maar helaas is dat héél lastig.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Lief van school dat hun dat kopen voor je. Mijn arts was wel relax. Hij zij dat oefenen met blaastrainingen me er mischien kan afhelpen maar dat kan ook even duren voordat het effect heeft. Daarom zij hij van probeer deze broekjes maar overdag te gebruiken. Dat heeft gelijk vanaf dag 1 effect dat mn broek niet nat wordt en het stopt geurtjes. Ik moest alleen heel eerlijk bij hem zijn en echt alles opbiechten wanneer ik ongelukjes had. Geen enkele verzekering vergoed bedplassen maar ik schrik ook weleens wakker als ik nodig moet en wordt langzaam nat als ik mn bed uitga en de trap afga. Dan ben ik incontinent. Dat was ook wel even slikken om te horen maar het is veel beter zoo en het wordt vergoed.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Zou kijken op 123 drogisterij.nl, bestel vaak daar me luiers en anders via duitsland.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Het is een speciale arts voor kinderen met poep en plasproblemen. Alleen vind zij luiers voor baby's. Nou ja, ik kan er niets aan doen en ga gewoon door. Heb ze nooit vergoed gekregen alleen haalt school ze voor me dus als me lerares ze gewoon besteld ga ik gewoon door.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • @ meisje 15 jaar. Veel kinderen en volwassen mensen denken er verschillend over denk ik ja. Ze snappen het vaak niet denk ik als ze zelf geen problemen hebben met ophouden en als je zelf het wel ziet om luiers te gebruiken denk ik. Jouw arts zou ook wel weten toch wat voor luiers er allemaal bestaan ? Mijn arts keurde het wel goed, ik ben alleen gewaarschuwd dat ik niet makkelijk moet worden dus net zoals toen ik nog boxers droeg mijn tena pants broekjes droog proberen te houden en mijn oefeningen moet blijven doen overdag.

    Het is echt niet alleen voor "baby's" luiers. Ik plaste echt niet voor de lol in bed, ik vond het vreselijk. luiers stoppen gewoon dat je nat wordt als je er niks aan kan doen. Ik ga zelf over mijn luiers ik doe ze zelf staand om en ook weer af. Bijna niks niks nodig van ouders. Wat vindt je moeder er nu van ? Als je moeder het nu snapt mischien kan je alsnog zelf luiers bestellen. Dan kost het jezelf wel geld. Het gaat heel raar met de verzekering. In bed plassen wordt nooit vergoed door je verzekering maar als het overdag vaak misgaat zien ze je als incontinent.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Volgens mijn arts zijn luiers voor "baby's" ik ben het er niet mee eens maar ja, ik krijg dus geen luiers meer maar van die stomme verband waar alles zo langs loopt. En fysiotherapie volgen pfff.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Je hebt gelijk jongen 17 jaar, het kan allemaal veel erger, ik ken ook wel voorbeelden uit mijn familie. Ik ben er zelf niet mee opgegroeid dat ik inco ben of half. Ik heb vorig jaar een goed gesprek gehad met mijn ouders. Dat ging over dat ik langzaam steeds vaker een nat bed had, toen kon ik alles opbiechten over dat het op overdag ook weleens misging, best wel vaak eigenlijk. Toen hebben ze me voorgesteld om me luiers te laten gebruiken. De eerste nacht voor het eerst vond ik het nogal stom, maar na 1 nacht dacht ik wie deze luiers bedacht heeft, heeft er zelf ook last van. Stom dat ik het jaren eerder niet gedaan heb. Ik was eerst bang dat het dragen van luiers niet samen kon met mijn sporten. Gelukkig kan ik dan wel even zonder pants. Van mij hoeft ook niet iedereen het te weten. Op school vond ik de grootste uitdaging omdat ik 3 kwart in het eerste jaar pants ging gebruiken. En op school heb ik ook Gym. Maar klasgenoten snapten meteen waarom ik draag.

    Ik draag pants op school en in bed gebruik ik slip wat echt een luiers is. Overdag ren ik nog weleens in paniek naar de wc maar als ik ga denken ik kan het echt niet ophouden dan heb ik de echte luiers overdag ook nodig (slip). Ik voel me er wel goed bij en veilig. Ik kan er ook wel mee leven. Het was achteraf dom dat ik er eerst niks aan deed en het elke keer in me broek gebeurde als ik het niet kon houden ofzoo.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ach weet je ik heb dat soort oefeningen ook gehad maar het heeft bij mij niet veel nut. Dus ik doe ze ook niet meer, vind wel best om een luier te dragen. Niet iedereen hoeft het daarnaast te weten, gaat ze niks aan. Ik ben gewoon inco en das niet erg, er zijn ergere dingen in het leven. Me schoonzus heeft diabetes en een klasgenoot van me is vorig jaar overleden aan beenmergkanker. Dus als inco het ergste is wat je kan overkomen, dan kan ik er wel mee leven.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Bedankt man, ik ken niemand in mijn omgeving die ongelukjes heeft zoals mij en of ze verstoppen het heel goed wat ik ook goed kon. Ik heb mijn moeder ook mee laten kijken, ik heb helemaal geen verstand van maten. airoliver vindt ik een onduidelijke site mijn duits is niet zoo goed. piene polle heb ik nu alles van gezien. Suprima romper met mouwen en pijpen kids (047000) lijkt me wel wat. Je hebt gelijk. We vragen ons wel af hoe die werkt, hoe je hem aandoet en zo. En hartstikke bedankt voor die tip ik heb dit nog nooit zoo gezien, ik dacht die jongen die dat draagt op die site had ikzelf kunnen wezen. Het is ook wel zoo beter een natte luier dan een natte broek. Ik vindt het alleen moeilijk om het iedereen te vertellen en uit te leggen hoe het zit want ik sport 4x per week. Tegen vrienden vertellen was ook moeilijk maar ze snappen het volledig. Met sport kom je er niet onderuit dat je het vertellen moet. Ik kan kiezen tussen slip en pants. En ja wat is een natte luier. Als hij maar niet verzadigt raakt. Op school heel vaak een natte onderbroek gevoeld. Pants of echt een luier lijkt het net of je een droge onderbroek hebt nog.

    Ik zit ook nog met een A4tje vol met tips om het beter op te houden. Eentje die ik nog steeds kan doen bijvoorbeeld op school zonder dat iemand dat merkt is bijvoorbeeld de spieren aanspannen 5 tellen die je gebruikt als je nodig moet telkens.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Voor rompers in grote maten zou ik kijken bij piene polle en anders bij airoliver. Tja ik heb geen moeite met overdag dragen. Beter een natte luier dan een natte broek.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik wist nooit dat het er allemaal was, ik wist dat er babyluiers waren maar ik wist altijd wel zeker dat ik die niet paste. Ik heb al lang ongelukjes maar niemand vertelde dat je incontinentieluiers moet gebruiken. Mijn ouders pas op me 13e. En ik heb het hier gevonden. Dus ik ben nog een beetje nieuw voor dit alles, mischien moet ik nog steeds wel wennen. Ik zit er ook tussen in en twijfel of ik elke dag wat zou moeten dragen voor per ongeluk in me broek plassen. Ik heb niet elke dag dat ik alles in me broek plas. Ik voel dat ik moet en ik kan het even ophouden maar vaak wordt ik nat voordat ik de wc haal zonder luier.
    Bij vrienden thuis voel ik me het meest op mijn gemak, daar wordt er nu ook niet moeilijk over gedaan nu ze het weten. Afgelopen Pinksteren bij een vriend thuis ook een volledige dag een luier omgehad. Waar ik eens een volledig natte broek heb gehad. Gewoon om daar de hele dag thuis te zijn en niet om aan mijn probleem te hoeven denken. Een romper is mischien een goed idee maar waar kun je die krijgen ? Hou jij je luiers ook zoo droog mogelijk ?

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik draag al jaren overdag en niemand die ernaar vraagt. Me vriend weet het en die vind het niet erg en een paar goede vrienden weten het van me, maar ook bij hun is het geen probleem. Wat misschien helpt is als je een romper over je luier draagt, daardoor blijft ten eerste je luier beter zitten. Ten tweede is het niet meer zichtbaar.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Nee klopt, ik was zelf een beetje stom aan het doen eerst. Ik heb altijd al snel ongelukjes gehad overdag, en steeds vaker ook snachts. mijnn vrienden vonden het jammer altijd dat ik dan wegging bij ze als ik een natte vlek in mijn broek had. Toen bijna op mijn 13e kreeg ik luiers via mijn ouders en schaamde ik me dat ik ze nodig had tegenover mijn vrienden. Ik dacht dat hun dat voor babys zouden vinden. Een maand terug had ik dus dat ongelukje bij een vriend en toen heb ik alles verteld van de luiers. Dat werd meteen gewoon geaccepteerd. Ze vinden het fijn voor me dat ik zeker weten zoals nu met Pinksteren van sochtens tot savonds bij hun kan zijn. Ik was er ook niet zoo van om schone kleding standaard mee te nemen elke keer naar vrienden. Ik ging gewoon naar huis om te douchen als ik nat was.

    Mijn ouders hebben liever ook niet dat ik luiers overdag gebruik. Ze zeggen dat dan mijn geheimpje uitlekt en mensen dat aan hun dan gaan vragen wat er is.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ahja als je niet eerlijk tegen je vriend kan zijn dan heeft een relatie niet zoveel nut. :p Ik draag tevens overdag en nacht.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • @ jongen 17 jaar, moedig dat je dat hebt durven vertellen. Mijn vrienden wisten altijd wel dat ik iets met mijn blaas heb. Door luiers kan ik tenminste ook bij ze logeren. Nu bijna een jaar gebruik ik ze. Ik had het veel eerder moeten doen. Ik ben nu wel nieuwsgierig naar hoe fijn de space luiers zitten. dat ze heel veel kunnen hebben is handig. Mischien dat ik daar wat aan heb in de zomervakantie op de camping in Frankrijk, ik weet waar we gaan zitten dit jaar en dat een wc weer ver weg is op de camping net zoals vorig jaar. Die zal je vast niet echt meteen hoeven verschonen als je er in je slaap in plast. Ik heb pas 1x een luier overdag gebruikt. Was vreselijk apart maar ook tegelijk fijn. Ik ben eens bij een vriend wezen gamen en te lang gewacht met naar de wc gaan, en toen ik ging kon ik het al bijna niet houden en toen ik bij de wc was, was deze op slot. Toen was mijn hele broek nat. De volgende dag hebben we precies hetzelfde gedaan, zelfde spel, zelfde plek en tijd. Ik voelde me wel erg goed dat ik het geen 2e keer kon krijgen.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 14 nee, eerst moet ik meer drinken en.regelmatig plassen. En over anderhalve maand moet het over zijn. Zo niet dan moet ik bekkenbodemspieren therapie volgen.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Mij maakt het niet zo uit, maar de space luiers zitten wel erg fijn en ze kunnen echt heel veel hebben. Niemand die ziet dat ik ze draag ofzo, afgezien van me vriend. Maar die maakt het niet zoveel uit.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb er even naar gezocht op internet. Bestel je die uit het buitenland ? Goh! nog meer opvang ? Abri-Form S4 die ik nu heb staan vangt mischien al te veel op voor me. Ik was nieuwsgierig of er nog hoger was. Ik bedoel als ik met een s4 wakker wordt is mischien net die gele lijn op de voorkant een klein beetje verkleurt. Als ik overdag incontinet was geweest dan had ik hem nog niet hoeven weggooien, ik weet niet of dat zonde is.

    space luiers van abu universe hebben ook een babyprint erop zitten. Ik heb mischien toch liever dat ze er zoo uitzien als de abri form S4 of tena maxi. Dat ziet er een beetje ziekenhuis achtig uit en technisch. Dan zie er toch wat meer uit of ik 14 ben als ik een pamper omdoe savonds. 14 maar wel met een probleem. Ik vindt het ook wel een probleem dat ik het in me slaap laat lopen maar erg fijn dat ik luiers heb.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • @ meisje 15 jaar.

    Dat is niet zoo best. Hoe gaan ze nu verder moet je bekkenbodemspieren oefeningen doen ?

    14 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten