Skip to content
90 reacties
9934 weergaves

Soms nat bed

Ik word soms wakker in een nat bed, of terwijl ik nog aan het plassen ben, dan heb ik gedroomd dat ik in warm water zwem of naar de wc ga.
Dat gebeurt 2 of 3x per jaar, schat ik.
Mijn ouders zeggen dat elke jongen dat wel eens overkomt, ze worden niet boos of zo.
Is dat echt bedplassen, of gewoon een ongelukje? En klopt het dat anderen dat ook hebben, en stopt dat misschien een keer?
Ik durf het er niet met iemand over te hebben, zelfs niet met mijn ouders ook al doen ze er niet moeilijk over. Ik hoop dat ik geen bedplasser ben.

14 jaar
8 jaren geleden

90 Reacties

  • Ik ben ook 2x bij een huisarts geweest, droogbedcentrum heb ik over gedacht maar ik zit er heel erg tegenop om daar te overnachten en het is ver weg bij mij. Lijkt me een soort ziekenhuis. Luiers is bij ook niet zomaar gekomen, ik schrok er erg van dat de huisarts zij dat die bestaan voor als je bijna 13 bent (toen was ik dat). Ik vond het de eerste keer ook erg dat ik een echte tena om moest en ik dacht ik wordt nog steeds net zoo nat in bed, maar nee als je dan bedplast houden ze met gemak.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Draag ook tena slip active fit maxi als luier voor de nacht voor het bedplassen. Vond het vroeger erg, nu maakt het me niet zo uit. Ze zitten lekker, blijf droog en rukken in een luier kan gewoon. :p dus vind het best.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Beste Allemaal,     ik vind het best stoer dat jullie vertelt hebben dat jullie bedplassen. Ik doe dat ook nog:( . Ik heb er al heel mijn leven last van. Mam en ik hebben al van alles geprobeerd. Helaas alles ander blijvend effect. Ook medicijnen gebruikt en dat doe ik nog wel soms maar krijg er enorme hoofdpijn van. Als ik een nachte ergens blijf slapen dan gebruik ik minrin en draag ik drynight.     Thuis moet ik helaas ook gebruik maken van een echte luier. Ik zou heel graag anders willen. Maak het lukt niet om droog te blijven en iedere dag een nat bed zien we ook niet zitten.     Ik zit nu te denken om mezelf op te laten nemen bij het droogbedcentrum. Iemand ervaring?     Ik zou zo graag ervan af willen!! Tot nu toe heeft geen dokter dat voor elkaar gekregen en heb er toch al heel veel gezien geloof me?     Vind dat ook kei gênant omdat dan elke keer te moeten vertellen.     Gelukkig gaat mijn moeder er wel echt oke mee om. Ze is er nooit boos om geworden.     Hoop op reactie. Eigenlijk van andere die bij een droogbedcentrum zijn geweest.    

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • hee, ja is ook wel weer zoo. Ik ben erg netjes opgevoed. Mischien is het ook dat ik ongeveer 2 jaar weet dat het kan. En gelukkig kan ik ze zelf goed omdoen. Daar zag ik in het begin tegenop ik dacht dat je dat nooit alleen zou kunnen. De eerste 2 weken is het me geleerd om te doen met zn 2en en gelukkig meteen staand. Daarna kon ik het perfect zelf staand. Ik denk er niet zoo aan dat ik elke avond rukken moet. Ik sport 3x per week ik kom daar erg moe vandaan. Dan is het douchen, luier om ,slapen. Soms ben ik al te moe na douchen om hem om te doen maar het is iets wat moet van mezelf. Als het gedaan is voel ik me echt veilig. Scheelt mooi dat ik midden in de nacht uit moet.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey man, Vind je dat grof? Zo noem je dat gewoon toch? Niets geks of om je voor te schamen. En je omgeving snapt ook dat elke jongen af en toe de behoefte heeft om zich ff te rukken. Dat is gewoon de natuur. :) En je kan altijd wel ff tijd vinden, op de wc of onder de douche. En als je 14 bent kan je toch ook wel zelf die luier omdoen? Rukken, luier, slapen. ;) Have fun. J.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Goh, jullie zijn best wel grof. Ik gebruik normaal nooit woorden zoals rukken in het echt.

    Ik heb alleen gehoord dat als je het meerdere keren per dag doet dat het slecht is voor je. En elke dag, dan is het een verslaving. En ik heb heel erg vaak in bed geplast per ongeluk voordat ik weer luiers moest gaan dragen in bed en overdag wat anders. ik heb erg veel geprobeerd voordat dat gebeurde toen nog op mn 13e. Eerst was ik stomverbaasd dat het bestaat op je 13e nog luiers. Je kan niet elke avond gaan rukken zodat je niet in bed plast en is geen garantie dat je dan je bed droog houd, voor mij niet. Luiers is ook gewoon veel schoner. Ik was altijd best wel angstig om op bed te gaan voordat ik luiers gebruikte daarom vindt ik het ook niet vervelend om ze elke avond zelf om te doen. Ik vind het ook niet vervelend om luiers op te halen (een pak) ik vindt het gewoon goed voor mezelf zorgen. Als ik ze heb denk ik echt gewoon weer 2 maanden echt droog slapen zonder midden in de nacht douchen. Ik denk ook dat de meeste jongens in bed rukken, ik heb een luier om zodra ik in bed lig. Een luier met 4 plakkers blokkeert dat je rukken kan dus dan leer je het wel af. Overdag kun je zoiets ook niet doen, dan vraagt iedereen wat haal jij uit ?

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ja dat hebben meer jongens/mannen. Ik gok omdat je tijdens rukken/sex ook steeds je bekkenbodemspieren aanspant. En als je geil bent zwelt je prostaat op en kan dan tegen je blaas drukken. Ik denk dat dat het gevoel veroorzaakt dat je moet plassen. En je wordt er ook vaak lekker slaperig van als je bent gekomen. En dan slaap je lekker. :) Allemaal voordelen. Lol.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ja, alleen ong. 3 jaar van m'n 14e tm 16e last van gehad en wat ik schreef over klaarkomen en kort daarna aandrang tot plassen hebben, heeft iemand dat hier ook? Het hielp in ieder geval wel doordat m'n blaas dan helemaal leeg was (en m'n zak ook!) -lol-

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi, ja ik snap dat ook niet echt. Een gezonde jongen moet toch af en toe (of vaak..lol) ff lekker kunnen rukken? :) Bij jou is het bedplassen gelukkig nu gestopt? Groeten, J.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi,

    Ja lijkt me ook dat jullie graag van die luiers af willen met dat gesjouw.

    Probeer overdag goed te trainen: niet gelijk naar de wc te gaan als je voelt dat je moet plassen, maar proberen even te wachten. Eerst een paar minuten en dan proberen steeds langer te wachten. Maar je mag er geen buikpijn van krijgen. Dan wacht je te lang. Een beetje in je pik knijpen, wiebelen, rondje lopen/blijven bewegen kan meehelpen om het nog even uit te kunnen stellen. Sommigen lukt het ook om hem stijf te maken en te rukken. Dan voel je ook niet zo erg dat je nodig moet plassen. Succes!

    J.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi jongens, ik heb ongeveer 3 jaar last gehad van bedplassen van 17-17 jaar en droeg toen meestal van die broekjes, merk dacht Tefa. Om toch even in te gaan over dat rukken, tja, ik deed dat vaak net voor ik naar bed ging en nadat ik klaar gekomen was kreeg (en krijg) ik altijd aandrang om te plassen. Daardoor was m'n blaas altijd echt leeg voordat ik ging slapen en dat hielp wel. Vreemd dus dat die uroloog aftrekken afraad. Het kan natuurlijk zijn dat ie dat zelf ook niet weet want nooit geprobeerd misschien?

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Ooh ik noem luiers, luiers omdat ze 4 plakkers hebben, drynite lijkt een broekje maar inderdaad dat werkt net zoals een luier. Dat is wel een luier. Ik heb niet altijd zoo vaak in bed geplast en mijn ouders en ik wisten in het begin niet wat we eraan doen moesten daarom ben ik een keer niet meegegaan met de familie. Toen het bedplassen begon was het eerste dat ik kreeg de plaswekker en toen de vakantie toen kwam was ik absoluut niet droog. Als we met de hele familie naar een groepsaccommodatie gaan dan slapen alle kinderen op 1 gezamenlijke kamer met stapelbedden. Ik heb iets van 40 neefjes en nichtjes. Ik wou niet dat ze me elke ochtend nat zagen. Vorige zomer had ik wel luiers ontdekt ruim voor de vakantie met familie. Nu weet mijn hele familie het. Ik heb geleerd om het niet meer zoo speciaal te maken en geheim te houden wat ik in het begin wel deed. Afgelopen zomer in de vakantie met familie heb ik op een matras gelegen met een waterdichte matrasbeschermer, die gaat helemaal om het matras heen. Ik vond het erg overdreven omdat ik weet dat ik nooit doorlek want ik draag er een blauwe pyjma over. Als ik een druppel lek zie je dat in een blauwe pyjma. Ik heb geleerd dat bedplassen in de familie zit, ik heb minstens 5 neefjes in bed zien plassen, die ouders moesten allemaal 150 euro betalen voor het matras. Ook 1 van 17 jaar.

    Zelf heb ik ook nog nooit drynites gehad het was gelijk 2 dingen van abena. Ik heb ook weleens 2x in bed geplast dan gebeurde het midden in de nacht maar was ik in de ochtend weer nat. Ik denk niet dat mijn luiers in de buurt van vol komen.
    Ik hoop ook dat het bedplassen ophoud ik moet ze zelf ook ophalen bij de apotheek, ik heb er ook nog bij dat ik overdag ongelukjes heb. Als ik dat onder controle heb is er bij mij kans dat het bedplassen overgaat. ik loop altijd te sjouwen met 2 pakken. Overdag heb ik Abri flex s2 Die krijg ik vergoed via onze verzekering en voor snachts de Abena Abri-Form Premium S4 die moeten we zelf betalen.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Nou voor mij werkte die drynite goed, maar in de nacht plas ik te veel voor een drynite (ik denk dat ik 2x plas of zo), dan draag ik inderdaad Abena.
    Mijn vader had inderdaad gelijk, hij zag de achterbank natuurlijk al nat worden van mijn plas. Nu is alles droog gebleven, behalve mijn drynite dan. Hoe noem jij het dan, het zijn toch gewoon luiers?
    Wist je familie niet dat je in bed plast? Je kunt op vakantie ook een zeiltje op bed leggen, dat heeft mijn moeder nu ook gedaan, ondanks mijn luier, omdat ze echt geen risico met me wilde lopen.
    Ik hoop wel dat het bedplassen weer snel ophoudt hoor, dat scheelt veel gesjouw met luiers.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • @ TS, ik ben K. Graag gedaan, ik help graag. Ik ben ook al veel gewend. Ik lek al als ik nodig naar de wc moet overdag dus.

    Achteraf wel fijn dus ? Zou een ramp geweest zijn als het op de bank was gebeurt van de auto. Vakanties vindt ik ook de moeilijkste tijd als je in je slaap plast. Met mijn hele familie gaan we elk jaar naar een groepsaccommodatie in de zomer. 1 jaar ben ik niet meegegaan omdat ik bed plaste en niet wist dat je ook gewoon een luier kan dragen. Toen was ik echt heel erg eenzaam thuis. IK noem zelf een drynite ook niet echt een luier, ik gebruik tena,a en abena,s. Het is allemaal goed drynite tena abena. Je moet gewoon kijken wat je het beste bevalt.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hier weer TS.
    Ik wou even vertellen hoe het gegaan is op vakantie.
    In de auto moest ik een drynite aan voor als ik in slaap zou vallen, en dat heb ik dus gedaan. Gelukkig maar, want na een tussenstop viel ik inderdaad in slaap, en ik heb toen in mijn luier geplast. Bij een volgende tussenstop moest ik dus met mijn natte drynite naar een wc om een schone aan te trekken, dat was erg spannend of niemand iets zou merken, maar gelukkig ging het goed. Alleen toen ik mijn volle luier weg moest gooien zag een jongen dat, die keek me verbaasd aan maar hij zei niets.
    Tijdens vakantie lekker gesnowboard, 's nachts wel een luier gedragen (en een paar keer nat).
    Op de terugweg had ik er niet zo'n moeite mee om weer drynites te dragen, ik durfde zelfs bij een urinoir te plassen terwijl er ook anderen stonden, niemand had het in de gaten.

    Dus K. en anderen bedankt, jullie hebben gelijk gehad, achteraf zijn de drynites me meegevallen.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik snap je wel, ik vond het in het begin ook erg eng. Wat ik er niet bijgezegd heb is dat ik zelf overdag ongelukjes heb. Ik heb alles verteld een half jaar geleden aan een huisarts. Wat ik er ook nog bij heb is dat ik binnen een minuut bij een wc moet zijn als ik nodig plassen moet anders lek ik. Dit is wat te vaak op school gebeurt, daarom spijbelde ik vaak. Al lek je maar druppels in je onderbroek dan ruik je voor de rest van de dag niet fris op school. Daarom heeft bij mij de huisarts uitgelegd waarom een beetje dezelfde soort broekjes als drynites ook goed waren voor mij overdag op school zelfs (Pants). Ik krijg ze via de verzekering (professionele), als ze op zijn pak ik de fiets en kan ik ze ophalen bij de apotheek zonder geld.

    Dus ik snap je wel, de beste test is inderdaad om het gewoon te doen. Bij mij vonden de huisarts het nodig en mijn ouders. Bij mij werd ik meteen doorgestuurd naar de apotheek met een recept van de huisarts met wat ze voor me moesten pakken in hetzelfde gebouw bij ons als dat van de huisarts na het gesprek met mijn huisarts nadat ik voor het eerst erover gesproken had. Voor mij was de eerste test meteen de eerste dag op school maar ook echt nodig, dat was behoorlijk eng. Want je zit er dan ook echt 8 uur aan vast, wil je het uit doen dan komen klasgenoten erachter. De eerste dag dat ik met dat luierbroekje onder mijn spijkerbroek op school kwam dacht ik ook dat de hele school het mischien zien kon maar niet dus. Ik dacht weleens nu gaan ze er wat over zeggen maar gebeurde niet. Het voelde voor mij ook wel erg goed meteen dat ik eindelijk iets had wat er speciaal voor gemaakt is. Na een week stiekem dragen had nog geen enkele klasgenoot het gezien denk ik. Na een week was voor mij ook een nieuw record dat ik zoo lang droog en fris was. Dus je zal wel merken dat het niet te zien is. Je moet alleen zorgen dat het niet boven je broek uitkomt als je bukt.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Mijn ouders willen echt dat ik die drynites aandoe morgen (dan vertrekken we), ik denk ook wel dat ik op een gegeven ogenblik van saaiheid in slaap val. Misschien is het dan echt verstandiger om bescherming te dragen :-(
    Ik heb er nu een aangetrokken om te kijken hoe het zit, en het valt me mee. Vanmiddag ga ik even de stad in om te testen of iemand iets merkt (ik vind het wel eng maar dat is de beste test). Ik heb gewoon mijn spijkerbroek erover aangetrokken, dat lukte wel, maar in de auto ga ik denk ik wel een joggingbroek aandoen morgen.
    Hopelijk gaat het allemaal zonder dat iemand iets merkt.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • K hier.

    Of je moet je vader beloven dat je niet in slaap zal vallen, maar als je moe wordt moet je er wel tegen vechten om niet in slaap te vallen wat mischien dan ook niet lukt. Ik weet wel wat je voelt, ik had al een hele tijd last van ongelukjes en toen werden er ook luiers voor me gehaald in huis, dat waren geen drynites maar gelijk tena luiers, die liggen niet in de winkels, ik schrok ervan dat het nog kon op mn 13e toen en dat ik er niet aan ontkomen kon. Ze hebben in het begin wel 2 weken in de badkamer gestaan niet aangeraakt omdat ik niet wou.

    Je schrijft ook dat je net gewend bent aan luiers snachts. Als je al gewend bent aan een echte luiers met 4 plakkers snachts zoals die van Tena, Abena, Absorin, Attends dan is Drynites maar een onderbroek en zoo doe je die ook om. Wat ik wel eens draag eroverheen overdag is vaak een joggingsbroek wat je ook een sportbroek noemt om het te verbergen. Je kan ook nog een T-shirt dragen wat over je kruis komt. En het lijkt het ergste wat er is als iemand erachter komt maar meestal valt het wel mee. Bijna mijn halve familie weet dat ik luiers gebruik en waarvoor. Wij elk jaar met de hele familie op vakantie naar een groepsaccommodatie. 1 jaar heb ik niet meegekund omdat ik bed plaste, als je in een groepsaccommodatie in bed plast krijgen je ouders een boete. Het jaar daarop had ik luiers. Met de familie weg gaan is alles waard.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • @K
    Alle reacties zijn welkom :-)
    Mijn moeder heeft die drynites al gekocht, ik heb er nog geen durven aandoen. Maar ik ga er niet aan ontkomen, dus ik hoop maar dat je gelijk hebt, dat er niets van te zien is.
    Goed hoor, dat je nu zowat de sterkste bent met judo! En helemaal grappig dat zij niet weten dat je meteen een luier aan moet omdat je zo uitgeput bent. Laat ze maar denken dat het je geen moeite kost, dan begin je een wedstrijd al met voorsprong.

    @m17
    Het lijkt me ook best lastig om een katoenen luier om te doen, ik heb dat wel eens bij een baby gezien, dat is veel meer werk dan ik nu heb met mijn wegwerpluiers 's nachts. Maar ja, het zal inderdaad wel veel goedkoper zijn, mijn moeder doet altijd haar best om te kijken of er ergens een aanbieding is omdat het anders te duur wordt.
    Mijn vader is bang dat ik in slaap val onderweg (dat gebeurt ook best vaak, zeker bij lange ritten), en dat ik dan in mijn slaap in mijn broek ga plassen. Dat is nog nooit in de auto gebeurd, maar eigenlijk is mijn bedplassen ook pas na de zomervakantie begonnen, daarvoor plaste ik zelden in bed (misschien 2x per jaar, als ik erg moe was of zo). Dus hij heeft wel een reden om mij een luier te laten dragen voor de rit naar Oostenrijk. Ik begrijp het wel, maar vind het toch ook stom.
    Maar ik geloof jou en K wel dat je het niet ziet onder een broek, dus het moet maar.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi TS, de katoenen luiers kunnen gewassen worden. Dat is een besparing voor mijn ouders en werkt net zo goed. Maar mijn moeder moet dan wel helpen met omdoen en dat vinden mijn broertjes op de camping enzo niet fijn omdat het dan meer opvalt en het wat kinderachtig overkomt.
    Mijn broergjes slapen vaak met lange reizen en er zijn in het verleden ongelukjes geweest. Ze doen er eigenlijk niet moeilijk over. Thuis stoppen ze wat broekjes in hun rugzak en bij pauze bij een benzinestation kunnen ze zich verschonen op het toilet. En onder sportkleding valt het dus totaal niet op (zelfs een tena luier valt bij mijn oudste broer niet op onder sportkleding of spijkerbroek).
    Maar waarom zou je nu ineens overdag moeten dragen als je nooit ongelukjes had?
    Bedplassen zit bij ons in de familie. Mijn vader heeft er tot zijn 16e last van gehad. Dat stelt mijn broertjes gerust. Bovendien is de oudste licht autistisch en heeft hij ook blaasproblemen dat is misschien toch anders.

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten