Skip to content
22 reacties
11333 weergaves

Schooldokter Belgie 3 de middelbaar


Hallo

Is het echt overal zo dat er nog in het derde middelbaar (ds we zijn dan 14/15 jaar gevraagd wordt boxer te laten zakken bij de schooldotker ?

En dat die dokter dan aan je ballen voelt en vraagt of je het velletje goed naar achter krijgt ?
Ook vroegen ze aan mij of ik voldoende sperma had en mij voldoende aftrok ?
We zijn dan in volle puberteit en dat is dan super genant.

Hebben jullie een vrouwelijke arts ? Kregen jullie een spontane stijve ?

Graaag wat reacties aub

15 jaar
7 jaren geleden

22 Reacties

  • Ik heb het vroeger ook gehad op school maar ik heb naar de schoolarts gedreigd als je in me boxer komt dan ga ik je slaan hij heb eieren voor zijn geld gekozen en heb alleen me lichaam onderzocht.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik kreeg toen ik 15 was ook een oproep. Je moet naar de verpleegster en naar de dokter. De verpleegster doet allerlei metingen zoals lengte en gewicht.De dokter is ook een vrouw. Je mag je onderbroek aanhouden. Ze beluistert je hele romp .Bovenlichaam voorkant en rug. Ook word je overal beklopt. Tot slot moet je onderbroek even omlaag. Je krijgt dan dat onderzoek met die ballenketting. Die ketting heeft een soort ei-vormige bollen. Die legt ze naast je ballen en ze zoekt dan naar dezelfde grootte. Ze kan dan zien bij welke leeftijd die hoort en of je ontwikkeling op schema ligt. Dan mag je je gaan aankleden. Het valt allemaal wel mee. Beter niet te druk over maken.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb geen ervaring met de schoolarts in Nederland, wel met die in België.

    In België ga je voor de laatste keer in het 3de. Je ogen, oren, dieptezicht, kleurzicht, lengte en gewicht worden gecheckt terwijl je ondergoed aan hebt. Daarna moet je ondergoed uit en moet je springen, huppelen en buigen. De arts controleert je ruggengraat, de sterkte van je spieren en je vetpercentage. Daarna volgt een intiem onderzoek. (Ik ken alleen de meisjesvariant ). De arts voelt aan je borsten, bestudeert je schaamhaar en voert een inwendig onderzoek in de vagina uit met zijn hand. Als laatste volgde er dan ook nog een inenting tegen tetanus en een paar vragen over je menstruatie en je seksuele activiteiten.

    Ik vond dit niet zo leuk, maar het moet nu eenmaal :). Heb zowel een vrouwelijke als mannelijke arts gehad.
    Groetjes!
    P.S. In België gebeurt dit tijdens de schooluren, zonder dat je ouders er bij zijn.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Hoe gaat het er dan aan toe in Nederland? Is er dan zoveel verschil met in België?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Reactie op jongen van 16 . Maak je miwt druk en wrrs je zelf. Heel veel succes a.s. donderdag. Laat je weten hoe het was en wat ze deden.

    17 jaar
    6 jaren geleden

  • Schoolarts,

    Dank aan jongen 17 jaar voor reactie, ik moet volgende week donderdag.
    Hebben meer jongens dit onderzoek gehad?
    Graag reactie, ben erg zenuwachtig

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Dat kan kloppen dat je moet. Ik moest vorige jaar ook nog in 3 havo. In belgie gaat inderdaad anders dan in nederland. Eerst worden er allerlij vragen gesteld. En daarna moet je je uotkleden. Je mag je onderbroek aan houden. Hij of zij kijkt eerst naar je gewicht, lengte, oren, ogen, luistert naar je hart en longen en hoe je evenwichtsorgaanen zijn en nog paar dingen. Aan eind moet je je onderbroek ook uit doen. Dan gaat ze met een soort kralen ketting kijken hoe groot je ballen zijn. Of die wel voldoende groeien in je pubertijd. Tot slot kijkt ze of je voorhuid goed over je piemel sluit en beweegt ze het velletje paar keer op en neer. tot slot even naar mijn stuitje. Maar bij een vriend was dat niet. Dit verschild. Succes en laat maar weten of het mee viel en hoe het was.

    17 jaar
    6 jaren geleden

  • Ik ben 16 jaar en zit in de 3de van de Havo, heb gisteren een oproep gehad voor schoolarts onderzoek.
    Ik had dit niet meer verwacht.
    Kunnen jullie vertellen wat de arts onderzoekt op mijn leeftijd. ik ben wel wat gespannen ervoor. Moet ik geheel bloot?

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Dat is meer voor de statistiek dat vragenlijst. De eerste keer sex en wat voor leeftijd. Natuurlijk ook het advies om Soa's om het veilig met een condoom te gaan doen. De school arts vraagt ook hoe groot je penis is in erectie. Sommige weten dat niet precies en mogen schatten. Is natuurlijk niet zo precies als de jongens die hun piemel een keer hebben opgemeten. Voel me wel wat opgelaten als ik dat moet gaan vertellen en hij schrijft het antwoord dan op.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • @j14 Wel goed dat je eerst mag douchen, dan ben je in elk geval goed schoon. Waarom vraagt hij of je al seks hebt gehad? Is dat voor de statistiek of gaat hij dan checken of je een geslachtsziekte hebt?

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • In België gaat dat Medische onderzoek verder dan in Nederland. Ik woon in Nederland en zit op Belgie naar school . Ik had een mannelijke jonge schoolarts van rond 27-28 jaar. We zaten met een groepje jongens op een bankje te wachten in de wachtkamer met de boxer nog alleen aan. Vooraf moet je eerst gaan douchen om de hoek bij ons is er een douche hok. Je wordt binnen geroepen en dan moet direct he boxer uit. Je moet een stukje lopen , rug, benen, voeten, oren, ogen, lengte en gewicht. Daarna het intiem onderzoek. Hij schrijft of een formulier of je schaamhaar hebt en veel/weinig de vorm. Hij vraagt of je sperma al hebt. Of je masturbeert en of sex met een meisje of jongen al gedaan had. Je moet je voorhuid terug kunnen trekken en hij voelt je balzak. Of de testikels ingedaald zijn en de grootte . Dat was het zo ongeveer.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik was dus gewoon overdonderd door die man, hij deed alles heel voortvarend, maar hij was toch ook vriendelijk hoor.
    Mijn moeder had gezegd dat hij ook naar mijn piemel zou kijken, dus op zich had ik wel iets verwacht. Alleen wist ik natuurlijk niet dat mijn piemel hard zou worden. Achteraf was het ook niet erg hoor, het was alleen een raar gevoel maar het deed geen pijn en hij zei ook geen rare dingen verder. Volgens mij deed hij gewoon zijn werk.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat raar dat jullie dat moesten.

    Ik heb mij nooit naakt voor de schoolarts hoeven laten zien. En mag ik weten waarom jullie daarmee akkoord gingen?

    Als er iets mis zou zijn met mijn piemel zou ik wel zelf naar de dokter gaan en mij er op wijzen dat mijn voorhuid naar achteren moet kunnen en dat ik dat schoon moet houden is meer een taak voor mijn vader dan voor een schoolarts.

    En jongen 19 ooit aan gedacht een klacht in te dienen? Een schoolarts die zomaar jouw voorhuid naar achter schuift?

    Zover ik weet hoor jij zoiets te doen en is dit dus gewoon aanranding.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik weet niet meer wanneer het precies was, maar ik denk dat ik 14 was, toen de dokter mijn geslacht wilde bekijken. Ik moest me uitkleden, eerst met onderbroek aan ging hij naar mijn hart luisteren en wat kloppen op mijn buik, maar toen moest ik helemaal bloot omdat hij ook mijn piemel en mijn ballen wilde zien. Hij voelde mijn ballen, toen moest ik op mijn hand blazen terwijl hij mijn ballen nog vast had geloof ik, geen idee wat dat er mee te maken had, en toen pakte hij mijn piemel om die te bekijken. Ik weet nog goed dat ik hem steeds harder voelde worden, maar ik durfde niet te kijken, omdat ik bang was dat hij helemaal rechtop zou gaan staan.   Toen vroeg de dokter of ik mijn velletje terug kon trekken, maar ik durfde dat niet te doen. Dat had ik nog nooit gedaan voor die tijd. Hij zei iets als "ik probeer het zelf wel even" en meteen trok hij het velletje over het kopje heen. Ik schrok heel erg, ik weet niet of het was omdat hij het velletje terug trok of omdat mijn piemel nu helemaal strak rechtop stond.   In elk geval schoof hij het velletje weer terug en zei dat alles in orde was, en dat ik mijn piemel goed schoon moet houden. Toen mocht ik me weer aankleden.   Er was gelukkig verder niemand bij, geen zuster en mijn moeder ook niet.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik kreeg een stijve toen ik naakt voor de vrouwelijke schoolarts stond. Toen klopte zij stevig met haar hand tegen mijn piemel. Mijn piemel ging toen van zelf slap.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ja, toen ik in het derde zat was dat ook zo. Ik had nu toevallig een jonge mooie dame die voelde, dus dat ding ging direct omhoog. Hoe genant was dat

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Nog reacties a.u.b. ?

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • stond ook op een gegeven moment met een ontzettende stijve en schaamde me hevig maar kon nog wel voorkomen dat ik ging spuiten.moest ook met mijn stijve kniebuigingen maken en in de dokterskamer bloot heen en weer lopen en toen zag mijn moeder ook natuurlijk goed mijn stijve.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Wel een lichte stijve gekregen toen hij aan mijn ballen voelde maar niks anders gebeurd.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • aan andere jongen van 15. mijn schooldokter voelde ook aan mijn ballen .ik had bij het uitkleden al een lichte erectie gekregen maar toen hij aan mijn ballen zat werd mijn piemel groter en groter en toen kon ik niet meer voorkomen dat ik ging spuiten notabene waar mijn ma bij was. schaamde me dood nog het meeste voor mijn ma hoewel ik met mijn billen naar haar toe stond .ze zei er later niets over dat was wel fijn van haar. de dokter zei dat het niet erg was en dat was ook een geruststelling maar ik vraag me af of dat vaker gebeurd.

    15 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten