Skip to content
8 reacties
1600 weergaves

grote schaamlippen

ik ben 14 jaar en heb hele grote schaamlippen. Sinds een jaar ofzo zijn die zo gegroeid. Ik schaam me rot zelfs in mijn bikini kun je het zien. Ze hangen echt en een is ook grooter Bij anderen is dat niet zo weet ik. waarom bij mij dan wel. Ik wil niet meer douchen wil niet dat anderen het zien maar eind van de vakantie is er een zomerkamp waar ik naar toe moet. Wat moet ik doen. Help me please.

14 jaar
7 jaren geleden

8 Reacties

  • wist ik niet van die vergoeding heeft de dokter ook niet verteld. Ik heb geen moeder meer woon samen met mn broertje bij mn vader en kan daar thuis niet over praten. Trouwens dat geld is ook erg veel en zal thuis niet gaan. Heb die klinieken op internet al gevonden. Ik wil ook normaal zijn. Op zomerkamp was er een meisje van 15 met ook best wel grote schaamlippen zag ik de 2e dag. Vond zij ook niet fijn vertelde ze me. We hebben veel gepraat en zorgden dat we iedere avond gelijk in de doucheruimte waren en gingen dan naast elkaar staan.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi,
    Ik ben natuurlijk geen ervaringsdeskundige want ik ben een jongen. Maar misschien heb je toch iets aan mijn uitleg.
    Tegenwoordig vergoeden zo goed als alle Ziektekostenverzekeringen (ZKV) een dergelijke operatie niet meer. Tot voor enkele jaren was dat nog wel het geval als er aan bepaalde voorwaarden werd voldaan. Bijvoorbeeld moest je inderdaad zijn uitgegroeid en ook moesten je schaamlippen groter zijn dan een gestelde lengte. De huisarts moest dit controleren waarna je pas kon worden doorverwezen naar het ziekenhuis.
    Maar, omdat er tegenwoordig geen vergoeding meer is moet je een dergelijke operatie dus zelf betalen. In NL liggen de kosten daarvan bij diverse commerciële klinieken op zo’n Eur 1000 tot 1500. Best veel geld dus. Maar misschien willen je ouders deze wel voor je betalen. Belangrijk dus om hier goed met je ouders over te praten. Bijkomend ‘voordeel’ is dat de eis van uitgegroeid zijn waarschijnlijk nu niet meer zo speelt. Je bent al 14 en bij de ZKV’s werd soms zelfs een dergelijke operatie al uitgevoerd wanneer je 16 was. Maar tegenwoordig dus mogelijk al wel eerder. Gewoon samen met je ouders eens gaan informeren bij dergelijke klinieken. Je komt er dan vanzelf wel achter.
    Tot aan dat moment zal je je moeten neerleggen bij hoe je lichaam er uit ziet. Daar valt niet aan te ontkomen. En het zal al vaak tegen je zijn gezegd, maar iedereen is mooi zoals zij/hij is. Ben trots op jezelf en straal dat ook uit. Het zijn anderen die wellicht moeilijk doen. Maak dat niet jou probleem. Het zegt alles over die anderen. Makkelijk gezegd natuurlijk van mij. Je bent nog maar 14 en dan nog vaak onzeker over je lichaam. Misschien kun je het wat camoufleren. Als je schaamhaar wat meer gaat groeien, jezelf niet scheren bijvoorbeeld. Dat is helemaal zo gek niet tegenwoordig. Steeds meer meiden laten hun schaamhaar staan. En wat ik ook wel eens heb gelezen van iemand die last had bij het fietsen; die drukte vooraf haar schaamlippen naar binnen. Ik weet natuurlijk niet of dat blijft zitten bij douchen enzo want ik ben natuurlijk geen ervaringsdeskundige.
    Ik hoop voor je dat je snel van je schaamte en onzekerheid af bent.
    Groetjes

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • jaa dat zei die doktor ook Ik ben ook de laatste 2 jaar een stuk langer geworden 174 nu maar wel mager en bijna geen borsten en die dingen steken er nu gewoon uit. heb ook niet zoveel schaamhaar Iedereen ziet dat gelijk hij zei ook dat als ik ben uitgegroeid ik er anders uitzie meer in verhouding ik zal dan volgens hem wat voller zijn en vanonder zal het er dan ook anders gaan uitzien Maar dat duurt allemaal nog kaai lang nog jaren Bij voetbal douchen we allemaal gelijk en kan iedereen dat zien En bij dat kamp is er ook een doucheruimte voor allemaal samen en er is ook een tekenkontrole Ik haat dat allemaal

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • De reden dat er nog niets aan gedaan wordt, is omdat je schaamlippen nog niet uitgegroeid zijn. Dat betekent niet dat ze per se groter zullen worden: het kan ook dat de vorm van je buitenste schaamlippen nog verandert, waardoor je binnenste juist kleiner zullen gaan lijken.     Als je er zo'n last van hebt, helpt het misschien om er een keer met iemand over te praten die je vertrouwt. En is douchen verplicht?    Maar ik vind zelf dat het niets is om je voor te schamen. Als mensen daarover roddelen, dan zitten zij fout, niet jij. Je mag daar ook gerust iets van zeggen, als je echt merkt dat mensen ernaar staren.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • ik weet dat die heel verschillend kunnen zijn. heb ik wel gezien allemaal Maar niet zo groot als van mij. heb ik nog nooit gezien Doktor doet niks moet eerst uit puberteit zijn en uitgegroeid. Weet ik. duurt nog jaren allemaal en wil ik niet. Gaan die nog grooter worden dan? Please not HELP.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Die mensen hebben het recht niet om daarover te roddelen. Je hoeft je er echt niet voor te schamen: bij veel vrouwen zijn de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste. Maar als je er echt last van hebt, mag je ermee naar de huisarts.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • ik vindt het lelijk. onder de douche en in de kleedkamer kijkt iedereen naar me en ik weet zeker dat zij daar over praten. Iedereen zal het nu wel weten op school ook Niemand heeft die zo en waarom ik dan wel Ik haat het met die bobbel in me broek Ik haat me lichaam en wil niet naar dat kamp.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Schaamlippen zien er bij iedereen anders uit. Je denkt dat die van jou veel te groot zijn, maar ik denk dat je veel kritischer bent over jezelf dan andere mensen over jou zijn. Het kan zelfs best dat één van die mensen die volgens jou geen grote schaamlippen hebben, haar schaamlippen zelf lelijk of te groot vindt. Echt, je bent niet de enige die zich hiervoor schaamt. Maar maak je geen zorgen, je bent mooi zoals je bent.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten