Skip to content
23 reacties
1971 weergaves

plassen

ik ben 15 en plas af en toe nog in mijn bed. dit vind ik erg raar en ik zou hier graag vanaf komen maar ik weet niet hoe

15 jaar
6 jaren geleden

23 Reacties

  • ik bedoel ook de active fit small. Dat is nog 1 van de weinigu met een plastic buitenkant speciaal voor actieve mensen. In de beginperiode wou ik er absoluut niet aan beginnen, kochten mn ouders luiers van nou probeer het het maar, maar ik deed er een maand niks mee. Ik dacht dan kan ik nooit meer gaan sporten want ik ben heel erg sportief en ik was bang voor de rest van het gezin die mochten niet weten dat ik luiers moet maar ze zagen me wel elke ochtend met een nat geplast bed lopen om naar de wasmachine te brengen, trouw een luier omdoen heeft dat meteen gestopt, ze kunnen niet lekken bijna.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb dat dus ook, draag al vanaf me 11de weer tena slip. Eerst junior en nu maxi active fit small, voel me er ook echt veiliger door.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja dat merk gebruik ik ook, ik heb de maxi en de junior versie. Op mijn 12e was ik eerst koppig, ik dacht als ik die dingen ga dragen dan betekent dat er iets mis is met mijn lichaam en wat zou mijn broertje en zus wel niet denken dat ik er op mijn 12e inga ? Ik was ook bang dat het baby achtig zou zijn en dat het niet zou helpen, ik had soms 3x per dag een natte boxer op school als het vreselijk moeilijk was om op tijd bij de wc te komen, die voelt dan 2 lesuren koud en akelig nat voordat het is opgedroogd, ik dacht dat doet een luier ook. Na achteraf allemaal niet.

    Zelf vindt ik de droogheid het fijnst. Ik vindt het jammer als ik wet dat ik druppels aan het verliezen ben in het lokaal onder lestijd met een slappe lag ofzoo maar een luier maakt het ongedaan. binnen een paar seconden is de binnenkant van die luiers echt super droog weer. Ik voel me door die luiers enorm zeker

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik draag ook al sinds me 12 weer luiers overdag. Kon het niet goed ophouden, dus draag ik tegenwoordig tena slip.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Hee ! Moet je ze wel droog proberen te houden en niet makkelijk worden anders wordt het in je broek plassen erger overdag. Ik draag ze ook maar bij mij vangt het alleen op wat me echt niet lukt binnen te houden overdag. Ik heb minstens 3 jaar kleine ongelukjes gehad, elke keer baalde ik ervan maar ik beloofde mezelf dat het echt de laatste keer is als dat gebeurde. Nou toch minstens 50x een natte onderbroek overdag op school. Nooit echt mn broek volgeplast maar vaak door anderen gewaarschuwd op een natte vlek bij mn rits in mn kruis van mijn spijkerbroek. Ook weleens bij scouting voor een hele groep of een keer toen ik met een groepje staand stond te praten in de pauze op school, was wel een leuk onderwerp en toen week er 1 af van het gesprek en die zij je bent nat ! wat ik niet door had. Toen ik dat thuis vertelde kwam ook het idee van luiers van mn moeder. Mn moeder heeft me er niet mee verrast met luiers maar ik heb het hele proces gehad, ze heeft me meegenomen naar de apotheek waar je ze koopt waar we met zn 3en aan een tafeltje gingen zitten in een kamertje appart met een vrouw van de apotheek om de beste oplossing voor mij uit te zoeken, voor de juiste maat enzoo. Eerst dacht ik, er is iets echt serieus mis met me.... En ik was stomverbaasd dat ik bijna op mn 13e voor het eerst luiers ging gebruiken en dat ze dus bestaan op 12 jaar. (dat ze die maken)

    Ik heb me ook heel erg geschaamd voor mn moeder met omdoen de eerste keer maar gelukkig meteen staand op mn voeten, als ik het niet zou toelaten zou ik op school weer de volgende dag met een natte vlek lopen dus doe maar.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoii, ik heb hier ook altijd last van ik had ongeveer een half jaar geleden eerst ongelukjes en nu loop in continu met een luier Rond. Ik heb alles geprobeerd en overal geweest maar ik moet er gewoon over heen groeien, ik heb begin heb ik me heel erg geschaamd vork me moeder ( heb geen vader zijn gescheiden) dus me moeder vind het niet erg. Maar ik het begin heb ik een keer me hele broek volgeplast tijdens een presentatie voor de klas en toen had me moeder luiers gekocht en die samen omgedaan

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik weet niet hoe oud dit topic is en of de vraagsteller dit nog leest maar ik heb hier ook best lang last van gehad. Rond mijn 18e verdween het gewoon dat ik steeds natte bedden had. Ik weet niet zeker wat me eraf heeft geholpen maar toch alles gedaan wat hier ook staat op ut forum. Ik denk dat ik er overheen gegroeid ben. Kun je er goed over praten met je ouders ? Ik accepteerde gewoon wat mn ouders ervoor bedachten, ik wist niks eigenlijk. Wat ik hier nog niet gezien heb is de plaswekker, dat is een speciale onderbroek met een draadje eraan naar een alarm. Begint gigantisch hard te loeien zodra er een druppel ontkomt. Daar trainde ik doordeweeks mee. In het weekend had ik een luier om want ik merkte altijd te laat dat ik in bed had geplast. Ons gezin staat vaak tegelijk op. Dus soms stond ik een uur te wachten met een natte pyjama voor ik in de badkamer kon.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi, oh die kende je al, mooi. Ja koffie en cola zit caffeine in. Ook Red Bull etc. natuurlijk. Misschien op school gewoon voor de zekerheid standaard aan doen. Voel je je een stuk zekerder. Take care man en veel succes verder nog! J.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Thuis trainen doe ik ook, trukje van je pik dichtknijpen ken ik ook als het bijna misgaat voor de wc. Mijn huisarts heeft me toen ook gezegd dat je moet oppassen met cola en koffie en ik me beter bij water kan houden. Voor de rest had hij ongeveer over de dezelfde oefeningen. En ik doe al jaren zwemsport, dat zou ook moeten helpen om het beter op te houden. Ik denk er buiten huis ook niet de hele dag aan dat ik een kleine blaas heb, op school bijvoorbeeld is het druk en er wordt altijd veel gelachen. Ik ben gewoon vaak geschrokken dat ik een natte boxer had ook met de oefeningen erbij. Dat is waarom die huisarts me luiers voorstelde. Meeste van de dagen draag ik ze niet. Maar als ik op school in mn broek plas heb ik een slechte dag gehad. Dan draag ik de volgende dag wel een luier. De garantie dat het die dag niet kan gebeuren voelt wel erg goed.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Yo J, Je weet er wel veel van heb je zelf vaak in je broek geplast? Ik ben nu overdag zo goed als droog maar snachts niet heb je daar ook tips voor?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi, je kan het trainen ook thuis doen toch? Dan heeft die jongen er geen "last" van. Ik zou het zelf niet erg vinden als je dat naast me zou doen. Ik zou je eerder steunen en iets zeggen af en toe als: hou vol he, je doet het supergoed! Thuis regelmatig een glas water drinken en als je voelt dat je moet plassen het net even langer ophouden dan je denkt dat je kan. In geval van nood kan je ook je pik dichtknijpen zo dicht mogelijk bij je buik (dan doet het geen zeer) dan kan er niks meer uit en kan je de wc nog halen met droge broek. Maar beter toch iets voordat dat gebeurd naar de wc gaan misschien. Welke oefeningen moet je van de huisarts doen? Heel veel succes man! Groeten, J.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb het gevoel dat ik plassen moet wel eens de hele les op mijn school proberen te negeren of weg te laten gaan. Ik heb wel eens een kwartier nodig gemoeten voordat het wegging maar dat doe ik niet graag. Een jongen die naast me zit op school wordt er zenuwachtig van als ik niet stil kan zitten op mijn stoel en een volledig uur met mijn benen heen en weer ga. Hij hoort het ook gewoon. Een baas voel ik me nog niet erg, het gaat ongeveer 2x per week nog een beetje mis. Ik plas nooit volledig in mijn broek als het misgaat maar wel steeds straaltjes als ik het echt niet meer kan ophouden. Blaas training moet ik van de huisarts ook maar ik heb ook verraden aan hem dat ik overdag nat wordt, was wel schrikken dat luiers erbij horen volgens hem, en dat ze blijkbaar bestaan voor op je 15e. Ik kan ze elke dag dragen maar dat doe ik niet.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Yo dude, Echt heel knap van je dat je het hebt kunnen inhouden ook al moest je nodig! En dat het na een half uur weer terug komt is normaal. Als je het zo lang kan inhouden dat het even weg gaat dan ben je echt supergoed aan het trainen. Dan rek je je blaas een beetje op. Als je blaas wat groter wordt, kan er meer plas in en hoef je minder vaak. Beetje vage manier, maar als je opgewonden bent (fappen) kan je het vaak ook makkelijker nog effe inhouden om te trainen. Moet je alleen niet meteen klaarkomen want dan moet je daarna wel pissen. Hoe lang duurde het voordat het gevoel dat je moest plassen weg ging? Heel veel succes nog met trainen! Je bent een baas. Latersss!

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben laatste tijd elke dag bezig met blaastraining, ik weet het niet soms weet ik dat ik maar beter meteen naar de wc kan lopen als ik nodig moet, stil blijven zitten geeft dan teveel kramp en veroorzaak ik zelf dat ik lek daardoor. Zolang ik loop of ren kan ik het beter ophouden is wel gek. op school bijvoorbeeld. Ik heb deze week wel een paar keer erg nodig gemoeten maar dat is me gelukt om uit te stellen. Nodig moeten maar toch gelukt om binnen te houden en dat het gevoel van plassen even weg was maar na een half uur komt het bij mij altijd weer terug.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb je al blaastraining geprobeerd? En hoe lang kan je het overdag maximaal ophouden vanaf het moment dat je voelt dat je moet plassen? Laters! J.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je soms in bed plast voelt inderdaad raar want het is niet te voorspellen wanneer het gebeurt. Een luier ervoor gebruiken is dan ook raar want misschien ben je ook wel gewoon 7 dagen droog. Niet zoo nuttig dus en bovendien was het voor mij de eerste keer erg gênant. Ik zou uitkijken met drinken savonds. Je kan luiers ook gebruiken als je ergens bent logeren of als je een nacht wilt dat je 100% zeker wilt zijn dat je droog blijft zoals op vakantie,s. Heb ik deze zomer op vakantie ook gedaan. Op vakantie in Frankrijk heb ik niet zoo opgelet met niet drinken voor slapen. Ik had ook een vriendje mee. Die dronk net zoveel op een avond. En alle 2 deden we exact hetzelfde zoals nog even naar de wc gaan voor het slapen gaan in de tent. Verschil tussen hem en ik is dat ik het in mijn slaap laat lopen daardoor en hij niet. Dus het is iets met mijn lichaam. Sommigen hebben het gewoon tot het verdwijnt.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Hee jongen van 15 bovenaan, Tegen mij is vertelt dat je leeftijd het meest uitmaakt of je van het per ongeluk in bed plassen afkomt. Je bent jong en tot je 18e wordt je lichaam langer (je groeit) het kan gebeuren dat als je 18 bent en 2 meter bent dat het per ongeluk in bed plassen ook helemaal verdwenen is. Dan ben je eroverheen groeit. Je bent zeker niet de enigste, dat is ook waarom er drynites broekjes in de supermarkten liggen. Alle tips van anderen die hier staan kunnen werken, zoals van die jongen van 18 maar dat moet je voor jezelf proberen, voor de 1 werkt het voor de ander niet.

    En je niet te stoer voelen voor luiers gebruiken, iets wat ik in het begin wel deed. Bijna op mijn 13e moest ik dat voor het eerst. Eerst dacht ik dat is voor baby,s. Toen ik ontdekte wat voor luiers het waren dacht ik ja daag ! Ik ben niet incontinent. Want ze kwamen toch in huis waar ik ze voor het eerst zag. Zoo hebben ze iets van 3 weken in een hoek gestaan.

    Ik denk dat het vervelendste voor jou is dat alles nat is als je wakker wordt, als je een goede luier hebt komt er niet eens een druppel in je pyjama.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik hoop dat die andere jongen van 15 nog reageert die de eerste vraag stelde anders gaat het over mij. Nee bij mij is het meerdere keren gezien dat ik een natte vlek in mijn kruis had door klasgenoten. Ik probeerde het te verstoppen door mijn lange T-shirt maar vaak werd het gezien. Dan vertelde ik een smoes dat ik water over mijn broek had gemorst in de wc bij het handen wassen of dat ik in de pauze een blikje cola had laten vallen. Met de leraren op school hield ik geen rekening, eentje zij op een dag dat hij met me wou praten na de les omdat het niet normaal was hoe snel ik de klas uit ren om te gaan plassen, sindsdien is alles verandert.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Heey jongen van 15 die ook af en toe overdag nog een ongelukje heeft. Jou is het dus nog gelukt om dit voor je klasgenoten geheim te kunnen houden. Bij mij is het helaas al wel meerdere keren door mijn klasgenoten ontdekt.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Nee jij kan er ook niks aan doen, maar je ziet hier dat je niet alleen bent. Begrijpen je ouders het ook een beetje dat jongens er last van kunnen hebben ?

    Ik ken het wel, ik heb altijd al snel overdag een ongelukje gehad, af en toe ook in bed plassen tegen mn zin. Ik vond het ook allemaal raar. Het vervelendste vond ik overdag, op school bijvoorbeeld. Gewoon vaak net te laat bij de wc om te plassen en zat ik met een natte onderbroek. En dan nog het geheim houden voor de klas. Soms had ik een natte onderbroek op school maar ik dacht er niet aan om schone mee te nemen want als ik me zou verschonen zouden klasgenoten me met een onderbroek zien lopen en dat zou verraden dat ik een broekplasser ben. Dus dan heeft een klein ongelukje een uur nodig om op te drogen.

    15 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten