Skip to content
33 reacties
6426 weergaves

Bruine vlek in onderbroek

Help!! Ik heb sinds gisteren een bruine vlek in m’n onderbroek! Ik heb net m’n onderbroek verwisseld en een kwartier later is er weer een bruine vlek! Ik denk niet dat het poep is, want het stinkt niet en ik heb gedoucht. M’n vriendin zegt dat ik misschien ongesteld word/ben. Ik ben zelf nog nooit ongesteld geweest. Nu de vraag.. Ben ik ongesteld??

12 jaar
5 jaren geleden

33 Reacties

  • Toen ik de eerste keer ongesteld werd, voelde ik daar niks van. Of misschien herkende ik de pijn niet als ongesteldheidspijn. Een meisje op school had een vlek tussen mijn benen gezien op mijn spijkerbroek en zei: volgens mij ben jij ongesteld geworden. Bij mij was het de eerste keer wel meteen heel veel, en met rood bloed. Maar bij de meeste meiden begint het inderdaad met een lichte doorbraakbloeding.. dat ziet er vaak bruinig uit, als een nat scheetje.

    Hou in je schoolagenda bij welke dag het is. Ik zet er altijd een cirkeltje omheen, en als ik weer ongesteld word, zet ik weer een cirkeltje. In het begin kan een menstruatie heel onregelmatig zijn, dit is heel normaal, alles moet nog op gang komen.

    Zorg dat je altijd iets van maandverband of een tampon bij je hebt.
    En vertel het tegen je moeder.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je moeder die bruine vlekken ziet als ze de was doet, zal ze het ook tegen je zeggen.
    Zeg gewoon tegen haar dat je misschien ongesteld gaat worden. Zij kan dan al wat kopen voor je. En je moeder gaat je zeker helpen, want zij weet wat het is om het te worden.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Heyy! Ik ben nog nooit ongesteld geweest maar heb bruine vlekken in men onderbroek. Waarschijnlijk lijk wordt/ben ik ongesteld. Maar is het nodig om hiervoor een maandverband te gebruiken of moet ik de plekken gewoon in men onderbroek laten. Ik vermoed dat het beter is als ik een maandverband/ inlegkruisje gebruik maar weet niet goed wat zeggen tegen men mama… ze zal me zwz helpen dat weet ik zeker maar weet gwn niet hoe ik dat moet vertellen…

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey ik had vandaag ook een bruine vlek in mijn onderbroek ben nog nooit ongesteld geweest maar er zat ook gwn afscheiding bij ben ik ongesteld of wat is dit?

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon al je moed bij elkaar rapen en het zeggen. Zij weten echt wel wat het is, en ze verwachten sowieso dat het bij jou snel gaat komen. Alleen weten ze niet wanneer precies, dus dat moet jij hen even zeggen. Ongesteld zijn is niets speciaals: alle vrouwen ter wereld hebben het.

    Zeg gewoon: ma, ik denk dat ik ongesteld ben. En dan zal ze je helpen zorgen voor inlegkruisjes of tampons. Ook je pa weet echt wel wat ongesteldheid is. Immers, hij heeft een vrouw, jouw ma, die dat al jarenlang iedere maand is. Hij kent evengoed alle verschijnselen die ermee gepaard gaan: ongemak, bloed, vlekken, geurtjes, humeur,

    Als je in een erg bekrompen familie zou leven waar alles compleet taboe is, kan je misschien met een vertrouwenspersoon op school praten? Of met een apothekeres? Die hebben zwijgplicht. En voor hen is zoiets gewoon dagelijkse kost.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb sinds vandaag bruine vlekken in mijn onderbroek en ik weet niet wat ik moet doen en ik durf het niet tegen men ouders te zeggen

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat kan zeker als je het nog een keer hebt.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi ik ging vannacht naar het toilet alleen ik zag een bruin vlekje in mijn onderbroek, ben ik ongesteld geworden?

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Het kan wel zo zijn ik ben het nog nooit geweest maar ik heb wel de witte vloed soort wit spul in mijn onderbroek gehad dat betekend dat het er aan kom heb jij dat ook gehad dan is het de kans dat je on gesteld bent

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • @meisje 11: Kun je dit aan je moeder vertellen?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • HELPP! k ben al ongesteld geweest bij mij is het niet een keer in de maand maar altijd heel verschillend soms ben k 2 maanden niet ongesteld en soms 3 maanden niet ongesteld! k heb echt altijd last van afscheiding in me onderbroek! dat heb k echt elke dag zelfs als k niet ongesteld ben en er zitten ook bruine vlekken in me onderbroek en k weet zeker dat het geen poep is want het stinkt niet weet iemand wat die bruine vlekken betekend? en dat k soms wel niet ong ben?

    11 jaar
    3 jaren geleden
  • ik heb nu al 2 jaa bb en ook al uitstekendeheupen afscheiding en licht schaam haar maar mijn moeder is met dit soort digen veel later en dat is ook zon met ongesteld heid [zij was rond haa 13de ong] zal ik ook ongesteld worden binnen kort?

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja volgens mij ben je ongesteld geworden de eerste keer bij mij wist ik ook van niets en kwam er veel bloed in mijn onderbroek maar na een tijdje lijkt het bruin omdat het opdroogt

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • M10 o ohh scheetje gelaten!! Grapje

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja ik zag vandaag een bruine vlek in m’n onderbroek !

    10 jaar
    4 jaren geleden
  • Die bruine vlek kan opgedroogd bloed zijn. In je bloed zitten allemaal cellen en als die dood gaan kleuren ze bruin.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • ik heb ook gister ineens een bruine vlek ontdekt en nadat ik een schone onderbroek aan heb gedaan zat er een tijdje later weer een ik heb het tegen mijn moeder vertelt en die denkt ook dat ik ongesteld ben of ga worden

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja hoor dat kan. Je hebt dan alleen wel kans dat de doorbraak bloeding aanhoud tot je daadwerkelijk een stopweek inlast. Hoeft niet hoor, gaat vaak vanzelf over.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij de doorbraak bloeding kan je dan doorslikken?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik weet wel wat dat is. Niet gevaarlijk ofzo hoor :) Het is wat ze soms noemen oud bloed. Soms als je aan de pil bent heb je dit wel eens en dan noemen ze het een doorbraakvlbloeding. Soms als je niet aan de pil bent heb je het gewoon rondom je ongesteldheid. Dat is letterlijk een beetje oud bloed wat eruit komt. Niet erg :)

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten