Skip to content
21 reacties
1886 weergaves

Lekken

Hallo, Ik heb een vervelend probleem. Ik vind het lastig om erover te hebben en hoop dat iemand tips heeft. Mijn piemel lekt soms en heb daarom ook toiletpapier in me onderbroek om het soms "op te vangen". Mijn blaas is voor mijn gevoel zwak en zou het graag beter willen hebben. Ik wil liever niet naar de huisarts. Heeft iemand tips?

16 jaar
5 jaren geleden

21 Reacties

  • Ja ik ken het, zelf ben ik ook heel schoon op mezelf, ik wil schoon zijn maar dat ik af en toe een straaltje verlies of druppel omdat ik de wc niet helemaal haal lukt nog niet helemaal. Ik vindt het gevoel van een natte onderbroek akelig en dat je niet fris gaat ruiken het ergst.

    Of je moet accepteren dat je een klein beetje incontinent bent. Ik loop ook niet 24 uur per dag met luiers om. Ik ga op de fiets naar school nu het nog mooi weer is. Dat duurt een half uur. Dan heb ik een normale boxer voor het vrije,dunne gevoel. Op school heb je wc,s waarvan de deur op slot kan en dan heb ik van die incontinentieluiers waar je zoo instapt en zit als een boxer. Ik vindt het niet akelig om te doen, ik voel me er stukken beter door, ik kan zelfs de langste schooldag van 8 uur niet nat gezien worden meer.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb ik heel vaak. Ik heb sowieso al een kleine blaas, moet vaak plassen. En als ik nodig moet dan loopt er vaak al een straaltje in m'n boxer voordat ik naar de WC kan (of tegen een boom ofzo). Dit jaar met koningsdag stond ik met vrienden in een lange rij voor een plaskruis, ik dacht dat ik het niet zou houden en in m'n broek ging plassen. Dus ik liet een straaltje lopen om de druk te verlichten. Kwam iets meer uit dan ik dacht, ik voelde druppels langs m'n been lopen... Had gelukkig een zwarte trainingsbroek aan dus het viel niet op. Maar lastig is het welom een kleine / zwakke blaas te hebben!

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ook bij dingen als school ? Ik ben met de plakkers versie begonnen op me 12e maar ik weet heel goed wanneer ik nodig moet plassen, ik ben alleen snel te laat, ik vond het moeilijk om 4 plakkers los te maken bij de wc als ik al eigenlijk niet meer stil kon staan in het begin. Dus nu is het even de pants versie. Is bijna een boxer.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb het ook al best lang en draag er gewoon tena slip voor. Is een luier met plakkers en dat werkt gewoon goed. Zijn niet de enige die het hebben dus scheelt.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Op een bepaald plekje drukken heb ik nooit geprobeerd ik wil het nog niet apparter maken dan wat ik nu al heb. Ik heb zelf een klas die een paar keer gezien heeft dat mijn hele kruis nat was, ik ben er niet voor weggepest. Een paar zijden er dat ik luiers moest gaan dragen ik dacht eerst dat dat juist pesten was. Ik dacht ik ben geen baby meer en die dingen zijn er niet als je bijna 13 bent. Maar het is toch langzaam gebeurt door dat. Ik draag alle lesuren tena pants of abena pants op school. Ik heb juist alleen bij gym een normale onderbroek om. Omdat die andere onderbroeken dik zitten en ze zweten heel snel als je actief bent, ze absorberen vocht dus dan is hij gelijk 20% vol.Als ik lek onder gym douche jezelf schoon na de tijd. Ik kan me gewoon omkleden bij de rest al gebruik ik tena pants of abena pants omdat iedeeen weet waarom dat is.

    15 jaar
    5 jaren geleden

  • Ik heb dit ook een beetje, als ik geplast heb kan er als ik een verkeerde beweging maak of hard loop of bijv nies nog wat plas uit komen. Soms is het een straaltje of soms wat druppels.
    Ik doe net als J14 vaak zittend plassen want dan is het minder erg en ook het drukken op het plekje achter me zak helpt.
    Als we thuis goede keukenrol hebben neem ik wat velletjes mee en doe ik een stukje in me boxer. En als ik gym heb doe ik een een slip onder me boxer aan die dan wat druppels kan opvangen en het niet opvalt met omkleden.
    Maar dit kan dus alleen als je niet te veel lekt. Heb ook altijd een extra onderbroek bij me voor als het te erg is.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Luierbroekjes vallen niet op hoor, zien er gewoon uit als gewone onderbroeken. Voor optimale camouflage kan je er nog een boxer overheen aantrekken.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zou zelf dan nooit gaan drinken als ik op mijn 20e nog hetzelfde heb, vervelend gewoon als elke keer dat het gebeurt je nat gezien word door andere mensen. Of je moet denken aan luierbroekjes maar dat is niet stoer met uitgaan denk ik. ikzelf ben altijd wel koppig geweest en draag altijd al spijkerbroeken.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat jongen van 19 schrijft herken ik goed, ik heb zowiezo als ik onder invloed ben heel snel een ongelukje. Vaak inderdaad een straaltje maar ook wel eens een flinke plas :( mijn soort van noodoplossing is een joggingbroek meenemen in m'n tas...

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 19 dat probleem heb ik ook nog, ik heb het vaak binnen school gehad, het meeste genante wat er is. Dan rende ik het lokaal uit dat ik nodig moet plassen en verloor ik een straaltje onderweg voordat ik er was en dan moet je toch terug het lokaal in, ik met een natte vlek in mijn jeans. Was zoo erg vervelend dat ik het thuis verteld heb. Onverwachts kreeg ik er een soort van luiers voor. Eentje die net zoals een boxer werkt en zoo zit maar het is een luier. Ik ben blij dat ik ze ondekt heb maar ik wil er niet mijn hele leven aan vast zitten dus ik doe wel mijn oefeningen.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb ik ook last van. Als ik nodig moet piesen, vooral met uitgaan als ik bier op heb, lopen er soms al druppels in m'n onderbroek. En soms al een straaltje voordat ik bij de WC ben. Ik doe nu met uitgaan altijd twee strakke boxers over elkaar aan, en ik draag een donkere beetje wijde broek. Als ik dan lek dan lekt het niet door en anders valt het niet op. Als ikthuis kom is m'n ondergoed altijd nat ook al merk ik niet dat ik gelekt heb.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen van 23: Als ik zittend plas, kan ik juist nooit helemaal leegplassen. Als ik weer opstaan lopen er altijd nog een paar druppels of een klein straaltje uit m'n piemel, als ik staand plas gebeurt dat niet en kan ik m'n piemel zonder afvegen weer terug in m'n broek stoppen.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb dat ook en ik plas daarom ook zittend.
    En als ik mijn piemel afveeg, dan druk ik even op het stukje tussen me piemel en kontgat zeg maar. dan komen de laatste druppels eruit.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Belangrijk is om zittend te plassen, hoef suf dat ook is. Plas rustig, ontspannen, rechtop, bovenbenen plat en ontspannen op de bril zonder je buikspieren aan te spannen of te gebruiken. Wat kan helpen om te voorkomen dat je buikspieren aanspant tijdens het plassen is om zachtjes te fluiten of neuriën tijdens het plassen. Let er echt goed op dat je je buikspieren niet aanspant tijdens het plassen. Door te veel druk van je buikspieren 'overtrain' je bekkenbodemspieren, waardoor de sluitspier van je blaas niet goed kan werken en je daardoor plas verliest.

    Verder is voldoende drinken belangrijk (7 keer verspreid over de dag!). Klinkt gek, maar als je te weinig drinkt, plas je ook te weinig, waardoor je blaas gaat irriteren en misschien wel ontsteken. Dit doet pijn en bemoeilijkt het droogblijven nog verder.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik wil niemand tegen spreken hoor maar dit is blijkbaar net een jongen zoals ik, damesverbandje kun je naast lekken dat je toch nog een natte plek in je broek hebt. licht er ook aan hoeveel je lekt en hoevaak met wat je nodig hebt. ikzelf pies er ook niet in maar ik vind het nog vreselijk moeilijk om op tijd bij de wc te komen binnen school.

    Die jongen van 16 reageert niet dus ik denk dat ik voorlopig stop met reageren, ik ken verder niemand die heeft wat ik heb.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat regelmatige oefeningen van je sluitspieren je zullen helpen. Dan vaker naar de plee om te plassen, opdat je blaas niet zo overvol wordt.
    En tegen het druppelen kan je een damesverbandje in je onderbroek stoppen: dat valt niet zo erg op als een hele luier. Tenslotte pies je er niet in.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Een truk om je blaas spieren te trainen is om ze heel hard aan te spannen net zoals je heel erg nodig moet plassen en het binnen moet houden alleen dan doe je net alsof. Die spieren span je dan een seconde of tien aan en laat ze weer los. 3x op een dag. Dit kan bijvoorbeeld onder een saaie schooldag onder de les met nederlands bijvoorbeeld zonder dat klasgenoten merken wat je aan het doen bent. Ik ben er zelf ook nog mee bezig. Toch moet ik nog steeds rennen naar de wc om niet te lekken. Wc papier in mijn onderbroek heb ik nooit gedaan om het op te vangen, ik heb er maar aan toegegeven dat ik luiers nodig heb. Ik draag ze puur voor de zekerheid dat ik schoon ben op school. Ik probeer niet te lekken als ik moet maar het gebeurt nog. Een boxer is dan en zooitje, een luier is binnen 5 seconden droog of het niet gebeurt is en het houd geurtjes binnen zodat klasgenoten niks raars ruiken, dus het is een 2e kans als je gelekt hebt.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Bedoel je met lekken nadruppelen, dus na het plassen? Of plas je een beetje in je broek als je nodig moet?

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Kun je er met je ouders over praten ? Want dat is eigenlijk het belangrijkste

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik snap het wel ik heb er zelf wel iets van 3 jaar mee gelopen zonder er wat aan te doen, ik zeg zelf niet dat mn piemel lekt. Ik kan het zelf moeilijk ophouden zeg ik altijd. Als ik lek is het met kramp van het proberen op te houden. Mischien vindt je het een belachelijk idéé maar er zijn allerlei soorten luiers voor, ook 1 die veel lijkt op een boxer. Ikzelf gebruik al 2 jaar luiers.

    15 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten