Skip to content
5 reacties
547 weergaves

Vervelden aft in mijn mond

Ik heb sinds een paar dagen weer zo’n aft in mijn mond die ontzettend pijnlijk is ik heb dit af en toe wel vaker alleen dan doet het minder pijn, maar ik heb dus een probleem. Ik moet over 4 dagen presenteren ongeveer 20 minuten alleen als ik te lang praat doet het echt heel veel pijn heeft iemand misschien tips om ervoor te zorgen dat die aft zo snel mogelijk weg gaat of minder pijn doet.

15 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Ik had dat toen ik een beugel had en toen kreeg ik rubber plastic ofzo en dan zit het er nog wel maar dan doet het geen pijn meer en een aanrader is er met lippenbalsem over heen te gaan want dat werkt ook voor verzachting en anders maar de apotheek of de huisarts en voor korte termijn zal ik dat gewoon tegen je klas vertellen want dan kunnen de kinderen en de docent of docente daar rekening mee houden en goed ontspannen en vitamines nemen helpt ook maar ga er vooral niet aan zitten want dat maakt het erger

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Zout erop. Dat doet even heel erg pijn, maar daarna doet de aft even geen pijn meer. Tanden poetsen helpt ook.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Het ligt ook aan wat je eet. Je moet zorgen dat je iedere dag genoeg vitamines binnen krijgt oa groeten en fruit enz.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Een aft in je mond kan inderdaad heel pijnlijk zijn. Niet op elke plek in je mond is het even pijnlijk. Ik heb ook vanalles geprobeerd wat eigenlijk niet werkte. Het krijgen van aften hangt volgens mij toch wel samen met stress.
    Sinds een paar jaar lukt het mij om het probleem bijna helemaal weg te houden. Tweemaal per dag eerst goed je tanden poetsen met een goede (scherpe) tandpasta, bijvoorbeeld Parodontax. Dan goed je tanden stoken met een houten tandenstoker en tussen je tanden ragen met een ragertje, als je ertussen kunt komen, of flossen met flosdraad. Kijk op Youtube voor een instructiefilmpje over hoe je moet flossen en ragen. Dan een paar keer goed spoelen met water. Als je daarmee klaar bent, nogmaals je tanden poetsen met Perio-Aid. Dit is een soort dunne tandpasta met een chemisch goedje erin, waardoor slechte bacteriën in je mond bestreden worden. Het is vooral van belang om na het poetsen met Perio-Aid je mond NIET meer te spoelen met water. Vooral voordat je naar bed gaat kan het spul zo lange tijd goed inwerken. Het middel werkt vooral preventief. Aften die je eenmaal hebt, moeten eigenlijk gewoon uitrazen, en dat kan wel veertien dagen duren. Perio-Aid is vrij verkrijgbaar bij de apotheek en bij sommige drogisten. Je bent dus elke dag tweemaal minstens tien minuten bezig met gebitsverzorging, maar alles is beter dan regelmatig aften te hebben.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Als kind had ik het ook regelmatig en toen werden die aften aangestipt met een vleoistof maar ik weet niet meer wat.
    Het duurde wel een paar dagen vooraleer die aften weg waren.

    Raad vragen aan een apotheker.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten