Skip to content
32 reacties
2878 weergaves

Blaasklachten

Ik heb al mijn hele leven problemen met mijn blaas.

Op de basisschool was ik eigenlijk grotendeels zindelijk maar nog niet 100% dit heeft best lang gebuurt waardoor ik tot mijn 13de wel vaak een natte onderbroek had.

Toen ik 15 werd kreeg ik last van een overgevoelige blaas. Dit is dat je blaas 24/7 aangeeft dat je moet plassen ook als dit niet het geval is. Sinds mijn 15de heb ik soms periodes dat ik hier wel last van heb en soms periodes dat ik het niet heb.

Ben er op mijn 15de mee naar de dokter geweest en later ook weer een keer maar wat daar eigenlijk elke keer gezegd wordt is drink voldoende en probeer niet te vaak naar de wc te gaan. Daar wordt dus vooral korte termijn gedacht.

Terwijl ik wel eens een oplossing op lange termijn zou willen.

Sinds 1 jaar geleden heb ik ook wel dat als ik last heb van een overgevoelige blaas dat ik soms dan het gevoel heb als ik een inspanning doe waar ik mijn bekken bij gebruik dat er dan een klein beetje urine ontsnapt. Geen probleem want niemand ruikt iets en het is echt maar een heel klein beetje. Maar voor mij persoonlijk wel vervelend.


Iemand die dit herkent en die een idee heeft voor een oplossing?

22 jaar
4 jaren geleden

32 Reacties

  • Ik ook. Is een beetje uitproberen denk ik, wat bevalt. Voor jongens van mijn leeftijd liggen er ook drynites in de supermarkt maar voor mij was dat niet goed genoeg. Ik moest speciale luiers. Ik heb gewoon luiers met 4 plakkers van de apotheek. Tena slip active fit maxi small. Hele naam maar small staat voor de maat.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Heb last van bedplassen
    Weet iemand wat de beste luiers zijn?

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Oefeningen zijn goed. Maar als je bijvoorbeeld nu ook nog nat wordt is het handig om wat absorberends te gebruiken. (Wat vocht aantrekt en opsluit) familie vertelde mij dat ik zelfs op mijn 7e veel ongelukjes had dus ik heb er iets van 5 jaar mee gelopen. Met oefeningen probeer je het gewoon droog te houden net zoals normaal ondergoed. Maar je hebt de angst niet meer dat je in je broek plast.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij de fysiotherapeut hebben ze een bekkenbodemspecialiste en die kan jou perfecte oefeningen leren. Bij mijn vriendin heeft dat 100% geholpen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ooh dat is dat je voelt dat je moet maar er niks uitkomt ?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ook maar welke oefeningen moet ik doen voor mijn bekken

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb daar ook last van gehad op vakantie maar bij mij moest ik eigenliek niet plassen het zat tussen mijn oren en het is moeilijk om het te stoppen

    11 jaar
    4 jaren geleden
  • @meisje van 11. Ooh dan bedoel je zeker dat je te laat in de les komt omdat het te druk was bij de wc,s ? En dan op je kop krijgt ? Je kan het mischien bespreken met een mentor dat je vaker naar de wc moet. Maar ja ik heb zelf ook veel te lang gewacht, ik dacht ze laggen me uit als ik vertel dat ik in mn broek plas. Ben er later toch achter gekomen dat mensen het snappen.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb er erg last gehad van groep 6 ik heb eigenlijk wel vaak een natte onderbroek ik vind het niet fijn want nu ga ik naar groep 8 en we mogen alleen nu bepaalde tijden naar de wc en als de deur dan open is duurt het heel lang voordat ik aan de beurt ben en soms is de deur al dicht al ik moet.

    11 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij ons in huis is altijd volgehouden dat ik gewoon te laat naar de wc ga, maar ik vindt dat het niet zoo is. Als ik nat werd dan had ik al het zweet op mn hoofd van het proberen op te houden. En de rest van de dag kramp dat ik het zoo hard heb geprobeerd op te houden. Mn moeder heeft het altijd wel gemerkt dat ik stinkende onderbroeken in de was gooide maar zij er nooit wat over. Ik denk dat ze dacht dat ik het dan eerder zou leren om op tijd naar de wc te gaan. Ik heb alles meegemaakt met lekken zoals met een natte vlek in mijn broek op school de klas in komen onder de les. Op mijn 13e kreeg ik ineens onverwacht te maken met luiers, ik wist niet eens dat het bestond. Ik was allang blij dat ze een keer doorhadden dat ik er niks aan kan doen. Over een uroloog is in huis nog niks gezegd.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Een uroloog kan foto's laten maken of een echo onderzoek doen en zodoende bekijken of alles klopt en normaal werkt. Er zijn ook pillen die e.e.a. beter regelen, maar dat is aan de arts wat hij het beste vindt. Je moeder zou ik er sowieso van op de hoogte stellen (als ze dat al niet gemerkt heeft). Succes ermee en laat nog iets van je horen a.u.b. welke actie je wel of niet ondernomen hebt.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik was al bang voor de huisarts om daar heen te gaan. Doet een uroloog apparte dingen? Ik dacht zelf altijd ik ben een jongen en mijn lichaam ziet er normaal uit alleen lek ik snel. Wat kan iemand anders nou veranderen ? Ik kan maar heel kort ophouden. Ik zou wat ik hier lees ook aan mijn moeder moeten vertellen.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is maar een idee hoor, maar zou doorverwijzing naar een uroloog iets kunnen zijn voor jullie? Wie weet wat die voor andere oplossing heeft. Ik ben zelf ook wel eens een periode naar een bekkenbodemspecialiste geweest en die leerde me oefeningen en gaf zelf nog massage. Dat hielp ook al, maar helaas maar voor een deel.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Kan ook voor bedplassen maar ik gebruik ze ook overdag. Ik verschoonde eerst 4x een natte onderbroek per dag. Alles eraan gedaan om droog te blijven en toch nat. Al dat gedoe met omkleden steeds. Ik ben blij dat een tena of abena slip die 2 tot 4x aankan.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi jongen 22 Er zijn luiers voor bedplassen, die je meschien Kunt Proberen ,abri junior,,drynites,of wat grootte luiers .tena. abena

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Luiers is inderdaad een zwaar woord maar ik heb in het echte leven gemerkt dat mensen niet begrepen wat een Inco is daarom zeg ik het steeds. Ik noem het zelf een inco. Ik vertel er niet vaak over maar ik heb het eens in het echt moeten zeggen. Tena inleggers heb ik ook geprobeerd, ik denk dat ze voor volwassen mensen zijn. Die dingen waren echt meega groot voor mn onderbroek. Ik heb standaard de tena slip, dan heb je de 4 plakkers. Toch is de stap om wat absorberends te dragen voor anderen mischien mega groot. Ik had zelf op mijn 13e op school de meeste problemen. Ik had op het laatst 4 schone onderbroeken in mijn kluis. Toen kwam die tena slip in huis. Ik vond ze zoo appart dat ik het 3 weken genegeerd heb. Toch uiteindelijk geprobeerd. Schaamde me de eerste dag wel erg. Aan de andere kant was het prettig dat ik iets had wat het de hele dag om kon blijven.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb er ook last van, het woord luiers vind ik erg zwaar. Ik gebruik inleggers van Tena, die zorgen ervoor dat ik geen natte broek krijg en je ziet er niks van. Je hoeft ook niet bang te zijn dat ze boven je broek uitkomen.

    Ik zou zeggen, gewoon doen, natte broek krijgen is niet nodig en het wordt vergoed door de verzekering.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Oke kramp heb ik gelukkig geen last van.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik douche ook elke ochtend heel goed. Ook mn piemel en droog het goed af. Maar later die dag, de eerste keer dat ik nodig moet plassen kan ik al een ongelukje hebben. Nu in lockdown ga ik vaak wel gewoon gamen bij een vriend thuis. Ik Heb een vriend die ik heb kunnen vertellen dat ik luiers gebruik. Zaterdag ook wezen gamen. Moest daar in huis bij hem ook erg nodig plassen. Ik iep naar de badkamer bij hun. Bleek de deur op slot omdat zijn zus onder de douche stond. Op dat moment lek ik nog niet. Maar wel heel snel door het wachten tot ik erin kan. Ik heb daarna vaak ook kramp van het ophouden de rest van de dag Dus zoo is een beetje hoe ik het heb.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja een beetje

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten