Skip to content
4 reacties
220 weergaves

Eetbuien

Ik ben een meisje van 16 jaar en ben de afgelopen 5 maanden ongeveer 15 kilo afgevallen. Ik zit nu op een gezond gewicht maar wil er graag nog ongeveer 5 kilo af hebben. De eerste 4 maanden zijn goed gegaan en heb ik (bijna) nooit gecheat. Maar de afgelopen weken heb ik steeds eetbuien, met name a’avonds. Heeft iemand tips hier tegen?

16 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Het is heel goed dat je al zoveel afgevallen bent en als je op een gezond gewicht zit waarom wil je er dan nog meer vanaf het is heel knap van je dat je al zover gekomen bent dat kost doorzettingsvermogen en zo te zien heb je dat zeker en de ene keer gaat het makkelijker dan de andere keer en vreetbuien af en toe is heel normaal zolang je maar goed beweegt en het probeer onder controle te houden maar misschien is het een tip om een gezonde snack te nemen dat kan ook lekker zijn of over de dag uitgespreid wat meer eten maar dan wel gezond en af en toe wat ongezonds is niet erg hoor doe waar jij je goed bij voelt je bent goed zoals je bent en je bent niet de enige die hiermee worstelt en als het niet lukt kun je misschien naar een diëtist meer weet ik er niet van ik hoop dat je hier wat aan hebt

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Misschien heb je te weinig voedingsstoffen, of gebrek aan iets, waardoor je die eetbuien krijgt? Als de balans verkeerd is? Als ik vier appels na elkaar eet, en mijn buik zit bomvol, dan nog blijf ik honger hebben omdat die appels niet genoeg voedingsstoffen bevatten. Daarna moet ik nog iets voedingrijk eten.

    Probeer eens vlees of iets met veel eiwitten: biefstuk, rosbief? daar ga je niet vet van worden, maar het geeft wel veel energie en voedingsstoffen.

    Misschien moet je een beetje zoeken wat het precies is bij jou?

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Je bent waarschijnlijk héél erg streng geweest op jezelf de laatste maanden. Dat is moeilijk vol te houden. Het is dan misschien beter om jezelf toe te staan om af en toen één snoepje te eten dan te wachten tot je gefrustreerd wordt en tijdens een eetbui een halve zak leeg eet.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Lief meisje, je hebt heel veel doorzettingsvermogen getoond door je aan je dieet te houden en zo veel af te vallen. Nu wordt het moeilijker. Het probleem is dat vooral de calorien die je 's avonds tot je neemt je dikker maken. Eigenlijk zou je na bijvoorbeeld zeven uur niets meer moeten eten. Als jij in een gezellig gezin woont waar 's avonds de chips enzovoorts op tafel komen dan wordt dat heel moeilijk. Als je eenmaal begint met eten op dat tijdstip dan wordt je geconditioneerd. Je lichaam rekent er op dat je wat gaat eten. Het vraagt veel van je, maar je moet met jezelf afspreken dat je na een bepaalde tijd niets meer eet en je daar aan houden. Eet voor die tijd iets lekkers als beloning en dat was het dan voor die dag. Als je dat eenmaal gewend bent dan is je lichaam zo geconditioneerd dat het verlangen bijna weg is. Dat duurt wel een tijdje! Vraag je ouders je te helpen. Je kunt wel wat drinken met weinig calorien om een vol gevoel te krijgen. Succes!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten