Skip to content
27 reacties
3026 weergaves

niet zindelijk in het voortgezet onderwijs

ik zit in 2de van voortgezet onderwijs en ik ben niet zindelijk vorig jaar heb ik het niet verteld aan mijn toenmalige klasgenoten, en dit jaar was ik het geheim de beu dus heb ik het 1 maand geleden verteld in de klas .

en nu weet iemand waar mee ik een haat-vrieden relatie heb het ook en roept door voor heel de speelplaats : PAMPERKIND (mijn naam) DRAAGT PAMPER ! dus nu weet iedereen het . weet iemand een manier om het optelossen ?


PS mijn ouders maakt het niet uit dt ik wordt gepest ( ik heb het er net met hen overgehad.



alvast bedankt voor jullie antwoorden.



mvg ( jongen van 14 jaar oud )

14 jaar
4 jaren geleden

27 Reacties

  • Ik heb op 2 scholen letterlijk meegemaakt dat klasgenoten zijden tegen me: je bent nat. Nog voor de luiers of (inco). Ik draag altijd spijkerbroeken dus anderen zagen het 3x per dag, dikke schaam. Wat ik probeer te zeggen is dat ik denk dat dat voorbeeld erger voelt voor je. (geen inco om) Dan Pamperkind genoemd te worden, als anderen om je heen het zien gebeuren in je kleding met geen controle. Maar dat was ik. Ik heb in het begin ook gedacht geen luier dan wordt ik gepest. Een inco dragen verbergt gewoon alles. In mijn geval is mijn blaas enorm gevoelig. Kan zijn dat ik in een klaslokaal niet moet plassen maar als na de les een raam openstaat op de gang ik meteen een aanval krijg van te nodig moeten. Maar misschien is deze comment wat te veel. Laat maar weten jongen 14 jaar.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 13, aardig van je ! Pesten is vervelend. @jongen 14 Ben je wel gewoon blij thuis ? Of ben je hierdoor wat alleen geworden ? Want dat is wat er vaak gebeurd. Wat je moet onthouden is dat je wel vrienden kan krijgen die daar geen problemen mee hebben. Bij mij bleef het meer bij opmerkingen toen ik vertelde op school de eerste 2 weken dat ik luiers gebruik. Zoals 1 opmerking toen ik in de kantine in de pauze een blikje sinas uit de automaat haalde vonden sommigen dat raar nadat ze net wisten van mijn probleem. Vond het lastig om serieus erover te praten in publiek terwijl ik vond dat het best geheim mag blijven. Aan me vragen telkens.....

    Ikzelf heb het niet eens verteld aan een mentor, als je dat ook hebt met de grote boodschap moet je direct een klas uit kunnen.

    Misschien heb ikzelf te lang meegemaakt hoe ik het eerst had. Eerst had ik een ongelukje en was mn hele voorkant nat. Daar voelde ik me eerst erg rot over en schamen dat anderen het zien, voelde erger als pesten maar dit kwam puur van mezelf. Ik voel me nu eigenlijk harstikke goed op school als ik dat nog heb. door luiers. Als ze me een beetje pesten om mn luier vindt ik het zelf niet zoo heel erg.
    Veel beter met dan om dan zonder.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • ik hoop echt dat ze je niet meer pesten. Dat maakt me echt kwaad dat dat gebeurt. Ik was echt onder de indruk toen je het zei van die grote boodschap. Ik vind het ontzettend moedig dat je toch gewoon nog dingen doet. Je kan trots zijn dat je zo moedig bent. Gewoon zo verder doen en als mensen er mee lachen zijn ze niet goed wijs.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • TS mag ik je even een stomme vraag stellen. Als je een probleem hebt mag je gewoon buiten gaan naar de wc om je te verzorgen of moet je het echt uitleggen en vragen. Dat lijkt me vreselijk.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Bedankt voor alle lieve reacties ik zal ze allemaal meenemen in al mijn volgende pesterijen

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • @ jongen van 14. Ik vind het ook heel moedig. Vertellen is ook heel wat. Lang wist ikzelf niet eens wat incontinent is. Ik had je bericht gemist dat je het op je 7e erover had. Achteraf heb ik het ook altijd gehad maar genegeerd. ik vond gewoon dat ikzelf altijd op tijd bij de wc moest zijn. Op de basisschool had ik gewoon altijd een erg lang T-shirt aan om mijn kruis te bedekken om te verstoppen dat ik lekte. Toen nog geen incos. Ik was eigenlijk altijd in paniek van ik wil niet dat de klas erachter komt dat ik in mijn broek plas. Op de middelbare school betrapten klasgenoten me dat ik broek plaste, erg vervelend maar nooit gepest dus daarom makkelijker om te beginnen met luiers. Voor de rest heb ik een hekel aan om appart behandeld te worden, dus ik heb geen apparte kluis of zoo. Omdat ik gewoon op de wc plas red ik een schooldag met 1 luier. Tis gewoon dat ik vaak het niet houd en lek voordat ik bij de wc ben.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • dank je om ons op de hoogte te houden. Echt goed dat de klas zo goed reageert ik vind je geweldig sterk regelmatig zonder je weet waar en wanneer grote boodschap doen in je luier en dan moeten verschonen dat moet echt heel zwaar zijn en heel moeilijk als je iets wil gaan doen met vrienden en zo. Altijd met de schrik dat het gaat gebeuren. We zijn bijna even oud en ik heb er geen woorden voor. Dit is wel nog iets anders dan iemand die eens moet plassen. Ik vind je neig moedig en ben heel blij dat je klas het niet moeilijker maakt, het moet zo al moeilijk genoeg zijn voor je. Ik vind je een echte held en ik hoop dat veel in je school dat ook vinden en je vrienden worden

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • @iedereen bedankt voor alle lieve en leuke reacties en de grap van @ jongen van 13 is heel tof bedankt daar voor :
    13 jaar
    ik zou hem een flinke hoek op zn kaak geven en een paar stoten in de maag en dan drop kicken.

    (grapje niet doen)

    (of wel)

    (nee doe toch maar niet)

    (tenzij)


    (nee nee niet doen)
    16 dagen geleden

    @het van 19 jaar : bedankt voor je antwoord ik heb er veel aan gehad
    en het pesten is al vermindert dus dat is goed . : hoi topicstarter, ik wil beginnen met het feit te benoemen dat ik je onwijs stoer en knap vindt dat je dit heb verteld!! de jongen die jou pest weet waarschijnlijk niet hoe erg jou dit kwetst.... zelf ben ik door een uitgelopen ruzie incontinent geworden en deze pesters vonden het dan natuurlijk ook bijzonder leuk om mij te pesten met het feit dat ik door hun de rest van mijn leven geen controle zou hebben over mijn wc gangen... toen ik dit aangaf bij de directeur op de school waar ik zat werd ik voor gek verklaard en weggestuurd... mijn enigste gedachten was ik moet hier weg ik hou het hier niet langer vol op school... ik ging van school naar school naar school en pas op de laatste werd ik getolereerd... op het vootgezet kwam ik deze jongens weer opnieuw tegen en hoewel ik niets willen vertellen wist binnen no time de hele school het.. werden er tekeningen gemaakt van een lijf met een luier en mijn hoofd uitgeprint erop.. ik zal me wereld vergaan maar werd geroepen door de directeur.. en deze vroeg wie die gedaan konden hebben.. de jongens zijn van school gestuurd en boden later hun excuus aan... wat ik hiermee probeer te zeggen is praat met andere volwassenenen (denk aan leerkrachten, de ouders van de jongen als je die kent, je ooms of tantes als je dat durft of met andere mesnen (je huisarts zou je hier misschien ook mee kunnen helpen) ik hoop dat hij snel stopt met het pesten van jou!! heel veel sterkte en houd vol!
    17 dagen geleden. @jongen van 13 bedankt voor je antwoorden antwoord hierop is :
    13 jaar
    dit moet heel moeilijk voor je zijn; ik vind het heel moedig van je dat je het tegen je klasgenoten heb gezegd. Ik begrijp dat je het wel moest doen, ik kan me wel iets voorstellen bij zo'n grote boodschap ongelukje want mijn pa heeft een dwarsleasie door een auto-ongeval. Die jongen die je pest is een echte kleuter; ik hoop dat ze in je klas het goed opnemen. Gebeurt het meer ? Helpt de dokter niet? Er bestaan speciaal trainingprogrammas zodat je minder kans op ongelukjes hebt, mijn pa heeft dat ook (spoelen)
    22 dagen geleden : mijn klas weet het ondertussen ook al en ze zijn heel lief voor mij ze zeggen er nu zelfs niet meer over als ik mij ga verschonen.






    @IEDEREEN / BEDANKT VOOR AL JULLIE LIEVE REACTIES

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen van 16 ja ik heb het altijd al gehad. ik heb er over gesproken met mijn ouders toen ik 7 jaar was (doen was ik te klein voor "baby" pamers) en in de basisschoolviel het nog mee ook omdat er een vriend van mijn toen ook inco was .( er was ook in de wc in de basisschool een aparte kast waar alle verzorgingsspullen lagen van de kinderen die het nodig hadden ) maar nu zit er niemand meer op mijn school( voortgezet onderwijs) die inco is . ik heb het ook op school verteld aan de directie en ze helpen me nu ook door een aparte locker te geven voor al mijn pampers en verschoningsdoekjes ( ander moest ik het in mijn boekentas meedoen) .

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat ik welleens tegen iemand gezegd heb is dat ik het ook voor hun draag op school. In mijn geval is het alleen lekken. Incontinentie materiaal houd dan 100% geurtjes tegen. Je ouders moeten er toch wel omgeven dat je gepest wordt op school? Incontinentie materiaal bij je in huis is ook al heel bijzonder dan moet je toestemming van je ouders hebben en erover gepraat hebben. Of ze moeten het opdringen aan je. Als ik nog eens naar school moet is het een half uurtje met de bus.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @ jongen 14. Heb je dat altijd al gehad?

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 19 goh dat is een schokkend verhaal, incontinent door een ruzie en uitgelachen worden door de daders, heeeel erg gemeen. Zelf heb ik mischien altijd al op het randje wel/niet incontinent gezeten (alleen urine lekken als ik zeer nodig moest). mn ouders wisten het maar tot mn 13e dachten we gewoon ik ga niet op tijd naar de wc als ik nat was. Het was me toen nog niet bekend wat incontinent was. Dus doen of er niks is. Ik ben niet echt vreselijk gepest zoals jullie 2 in dit topic. Alleen de eerste week toen ik het verteld had dat ik sinds kort luiers draag op voorgezet onderwijs kreeg ik wat flauwe opmerkingen. 2 voorbeelden: De hele lesdag was het rustig maar in de kantine in de pauze trok ik een blikje sinas uit de automaat en dronk die rustig op in het groepje. Zij er 1 is dat niet teveel voor je luier ? En ook een keer toen ik rennend van de schoolkantine naar de wc rende om te plassen en later terug kwam vond een jongen het raar dat ik met een luier zoveel moeite deed om op tijd naar de wc te gaan. Het was gênant dat ik door ik verteld had op school dat ik luiers gebruik ze meer op me letten als ik naar de wc moest. Ik heb de eerste 2weken gewoon uitgelegd dat het een laatste redmiddel is.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • ik zou hem een flinke hoek op zn kaak geven en een paar stoten in de maag en dan drop kicken.

    (grapje niet doen)

    (of wel)

    (nee doe toch maar niet)

    (tenzij)


    (nee nee niet doen)

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • hoi topicstarter, ik wil beginnen met het feit te benoemen dat ik je onwijs stoer en knap vindt dat je dit heb verteld!! de jongen die jou pest weet waarschijnlijk niet hoe erg jou dit kwetst.... zelf ben ik door een uitgelopen ruzie incontinent geworden en deze pesters vonden het dan natuurlijk ook bijzonder leuk om mij te pesten met het feit dat ik door hun de rest van mijn leven geen controle zou hebben over mijn wc gangen... toen ik dit aangaf bij de directeur op de school waar ik zat werd ik voor gek verklaard en weggestuurd... mijn enigste gedachten was ik moet hier weg ik hou het hier niet langer vol op school... ik ging van school naar school naar school en pas op de laatste werd ik getolereerd... op het vootgezet kwam ik deze jongens weer opnieuw tegen en hoewel ik niets willen vertellen wist binnen no time de hele school het.. werden er tekeningen gemaakt van een lijf met een luier en mijn hoofd uitgeprint erop.. ik zal me wereld vergaan maar werd geroepen door de directeur.. en deze vroeg wie die gedaan konden hebben.. de jongens zijn van school gestuurd en boden later hun excuus aan... wat ik hiermee probeer te zeggen is praat met andere volwassenenen (denk aan leerkrachten, de ouders van de jongen als je die kent, je ooms of tantes als je dat durft of met andere mesnen (je huisarts zou je hier misschien ook mee kunnen helpen) ik hoop dat hij snel stopt met het pesten van jou!! heel veel sterkte en houd vol!

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Vertellen is het beste, toch heb ik zelf ook heel lang gedaan dat alles geheim moest blijven. in 1e van voortgezet onderwijs had ik gewoon echt ongelukjes (nat) ik geloof dat de laatste keer was dat ik nat was in de kantine in de pauze met een groepje klasgenoten stond te praten. Ik wist niet dat ik nat was en stond met vrienden te praten over leuke dingen en plots wees er 1 naar een natte vlek in mijn broek. Ik ben daarvoor niet gepest, ze hebben het zelfs over luiers gehad nog voordat ik ze zelf kende op school. Ik droeg altijd gewoon boxers.

    Dus uiteindelijk in de tweede helft van de 1e klas voor het eerst in mijn leven op mn 13e een inco om en op school. Ik kwam er gewoon mee op school maar hield het geheim, ik heb dat 3 weken stiekem gedragen om eerst zelf te proberen. Na 3weken was ik het geheim al zat en heb ik het verteld omdat wij ook Gym hebben. Op de dag van gym droeg ik gewoon niks omdat je daar gezamenlijk omkleed maar ik wou het elke dag gaan dragen dus vertelt. Ik had gegarandeerd veel commentaar gekregen als ik die grote witte inco bij omkleden voor gym liet zien.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • dit moet heel moeilijk voor je zijn; ik vind het heel moedig van je dat je het tegen je klasgenoten heb gezegd. Ik begrijp dat je het wel moest doen, ik kan me wel iets voorstellen bij zo'n grote boodschap ongelukje want mijn pa heeft een dwarsleasie door een auto-ongeval. Die jongen die je pest is een echte kleuter; ik hoop dat ze in je klas het goed opnemen. Gebeurt het meer ? Helpt de dokter niet? Er bestaan speciaal trainingprogrammas zodat je minder kans op ongelukjes hebt, mijn pa heeft dat ook (spoelen)

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja in het begin was dat zeker raar. Ik had wel toestemming gegeven van ja ik wil het wel maar toen ik het had vond ik het even moeilijk. Na de eerste te gedragen hebben dacht ik wat heb ik me druk gemaakt. Ik had het minstens 5 jaar eerder moeten ontdekken.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • aan de jongen van 16 jaar :


    oei dat is niet leuk. zeker niet als je ouders op een bepaald moment zeggen dat je inco moet dragen .



    alvast bedankt voor je antwoorden.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Graag gedaan, ik deel mijn informatie ook omdat anderen dit mischien lezen. Ik denk dat het anderen helpt. Ik heb eigenlijk alles zelf alleen uitgevonden en ontdekt. De angst om het niet te durven zeggen tegen klasgenoten heb ik ook gehad, ik ben niet opgegroeid met incontinentie materiaal. Heb eigenlijk altijd ongelukjes gehad. Op me 13e hadden mn ouders ook zoiets van Ooh het gaat niet over. Dus op een gegeven moment luiers thuis. De eerste week moest ik aan het idee wennen, het stond ervoor me maar deed het niet om. Ik had een luier tussen mijn boeken zitten in mijn tas op school maar had tegen mezelf gezegd dat ik nooit meer een natte onderbroek zou krijgen. Beetje stoer. Toen ik toch nat werd op school heb ik het opgegeven en ongedaan op school.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt voor je 3 de reactie jongen van 16 . Ik vindt het moedig dat je over jouw/mijn probleem durft te praten Gr jongen van 14

    14 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten