Skip to content
74 reacties
1725 weergaves

lui oog

ik heb blijkbaar een lui oog. Dat komt omdat dat ene oog minder goed ziet en daardoor minder gebruikt werd en dan lui werd. We hebben het besproken op de oogkliniek. Waarschijnlijk heb ik het al een paar jaar en ze zeggen dat het ook op mijn leeftijd zeker moet behandeld worden, zelfs als is dat dan moeilijker. Ik moet mijn bril nu altijd dragen, ok. Maar ik wist niet waar ik het had toen ze zei dat het nodig was om mijn goede oog af te plakken. Met zo'n pleister....Zoals bij een klein kind. Maar het is dus geen grap. Het moest zo vlug mogelijk en we gaan er nu mee beginnen zodat ik het gewoon ben tegen ik terug naar school moet (het idee... naar school met zo'n pleister op mijn kop). Ik ga heel de tijd zo'n domme kleefpleister moeten dragen want ik mag niet alleen niets zien met mijn goede oog, er mag ook helemaal geen licht meer inkomen, zodat mijn hersenen alleen kunnen werken met het slechte oog. Hebben ze geliik getoond hoe het afplakken moest, kregen we ook al een paar mee, en kon ik met dat ding op mijn oog naar huis. Ik ben nog nooit zo vlug uit de auto naar de voordeur gelopen. Het ziet er heel stom, kinderachtig en belachelijk uit en ik moet die dingen nu dus dag en nacht gaan dragen. Ik zie ook heel slecht met alleen dat slechte oog vind ik. Dat is blijkbaar normaal in het begin en ik zal de eerste dagen moeten oppassen en geen fiets rijden of zo. Ik ben van plan niet meer buiten te komen. Maar dat zal dus wel niet kunnen. Dit is echt heeeeel rot.

13 jaar
3 jaren geleden

74 Reacties

  • mag ik iederren vragen voortaan te reageren op topic 'vervolg lui oog ' deze post wordt te zwaar en vertraagt

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben j15. Als je zelf je montuur en kleur hebt kunnen kiezen is het toch al een stuk leuker en rood is een goed kleur. Ik denk wel niet dat ze gaan spreken op een dik glas. Het zou mij helemaal niet opvallen haha en als ze er iets van zeggen is dat heel sneu. Maar dat komt ook wel goed.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • ook in belgië ja ik heb mogen kiezen voor het montuur maar tussen maar enkele modellen die stevig zijn; ik heb die nu in het blauw mijn glas is niet heel dun maar nu ga ik dus een superdik glas krijgen in een zelfde montuur maar in het rood. Ik moet nu afwachten tot dia af is om te zien hoe het er uit ziet maar van wat ik weet gaat het glas links heel erg dik zijn , rechts gewoon (dat is mijn goede oog) het gaat wat worden van opmerkingen in de school. gelukkig bijna online lessen.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Eyy k’ben j15. Ik woon in België, en jij? En ik heb nog een vraagje, kun je voor die bril met dikke glazen kiezen welke montuur/kleur je neemt? En nog bedankt voor de vorige reactie. Ik vind het leuk om te luisteren en dan gewoon te praten en even alles te vergeten. En als je een vraag voor mij hebt mag je die ook altijd stellen.   Van de redactie aan de TS: hey daar! Zou je misschien een nieuw topic kunnen starten? Doordat deze ondertussen over de 70 reacties heeft laad dit topic een beetje langzaam in de moderator app. Thanks!

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • j15 bedankt voor je vriendelijke steun. Ik ken nog niets van de scouts. Maar mijn vriend is er bij en vroeg te gaan als het terug mag. Ik heb vroeger er nooit aan gedacht, en was ook niet voor uniformen en zo. Maar ik wil gewoon iets gaan doen wat ik nog nooit heb gedaan. Als iedereen daar zo ondersteunend is als jij zal het zeker leuk zijn. Ik zal wel zien of het bevalt als het zover is. Gewoon doen en dan zie ik wel. Heb ik echt nodig. Ik ga zeker je raad opvolgen en er aan denken als ik die stomme nieuwe bril met dat heel dikke glas ga krijgen en eens flink mopperen hier en verdergaan. Echt leuk al die mensen met steun. Kon ik echt gebruiken op dit moment.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • j15 kom je uit nederland of belgië

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Eyy, ik ben j15. De scouts is zeker een geweldige hobby. Ik heb er 5 jaar in gezeten en mijn broer van 21 zit er nog steeds in. Ik weet zeker dat je je gaat amuseren en dat lui oog zal vergeten en als ik zo je dingen lees ga jij het zeker volhouden. Maar het staat zeker vast dat je het ook nog eens moeilijk ga hebben en kdenk da je daar dan nie moet tegen vechten maar gewoon denken van oké en hier e keer je zegje kan doen en er dan weer volledig voor gaan en die corona shit zuigt idd heel hard maar da gaat ook wel terug over gaan!

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Als hier klagen, jammeren en boos zijn vanwege dat luie oog jou helpt om het te verdragen dan mag jij dat zo veel doen als jij wilt. Wat ik leuk vind van bijvoorbeeld jongens van jouw leeftijd is dat ze gewoon zeggen wat ze voelen en wat ze denken. Jouw emoties liggen nog heel erg aan de oppervlakte, jij kunt bijna niet anders dan heel eerlijk zijn.
    Wat er nog bij komt in jouw geval is dat je intelligent bent en dat jij die emoties heel goed op papier kan zetten. Als ik jouw verhalen lees dan weet ik precies hoe jij je voelt en hoe jij de dingen ervaart. Af en toe heb ik een beetje medelijden met je maar ook moet ik vaak heel erg om je verhaal lachen.
    Jij denkt niet dat je er straks heel raar bij loopt. Ik denk dat het wel meevalt, maar ik ben jou niet natuurlijk. Op de VRT was laatst een film, About A Boy, en dat ging over een jongen die ook een buitenbeentje was. Hij had een nogal rare moeder die steeds maar zelfmoord wilde plegen en hij droeg altijd rare kleren en had raar haar. Hij was echt een nerd. Op school werd hij daarom gepest. De andere hoofdpersoon was een jonge man die niets deed, dat hoefde niet hij was rijk, maar hij miste iets in zijn leven, een vrouw, iemand om van te houden. Via een vrouw waar hij mee kennis maakte kwam hij in contact met die rare jongen en die zag wel wat in hem om zijn moeder te helpen. Hij drong zich heel erg aan hem op en uiteindelijk werden ze vrienden. Die jongen was van jouw leeftijd en hij had heel goed in de gaten hoe de volwassen mensen elkaar voor de gek aan het houden waren en dat zei hij ook gewoon. Uiteindelijk kwam alles natuurlijk goed en die jongen kreeg zelfs een vriendin, een punk meisje dat veel groter was dan hij, maar zij zag zijn binnenkant en ze werden vrienden, net zoals jij en je buurmeisje.
    Misschien heeft je moeder die film wel gezien. Vrouwen houden van dat soort films. De man heet Hugh Grant en vrouwen vinden dat een hele knappe man.

    Dat scouting houd je wel bezig merk ik. Ik zie ook dat ze het bij die groep van je vriend erg serieus aanpakken, heel professioneel. Als je dat niet wilt hoef je dus geen welp te worden maar jij vindt dat het de juiste weg is en dat vind ik heel goed van jou. Jij kiest niet maar gelijk voor de makkelijkste weg.
    Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen, maar dat hoor ik vast nog wel.

    Inmiddels heb jij hier al heel wat geschreven. Alles staat nu op de servers van het forum, maar bewaar jij thuis ook wat je geschreven hebt? Ze zeggen wel eens dat een moeilijke jeugd een goudmijn is voor een schrijver. Jij wil journalist worden en dat lukt vast wel, maar misschien ga je dan ook wel eens een boek willen schrijven. Een eerste boek is vaak biografisch. Dan beschrijft de schrijver hoe hij opgroeide, wat hij voelde, wat hij meemaakte, en dat ben jij nu eigenlijk ook al aan het doen.
    Misschien vind je het later gewoon leuk om nog eens te lezen hoe het was toen je dertien, veertien, vijftien en zo voorts was.

    Ik ben blij dat die J15 ook wat post want bij forum houden ze er niet zo van als twee personen steeds met elkaar aan het praten zijn. Misschien dat ze een oogje dichtknijpen omdat ze zien dat het goed voor je is en jou helpt met je probleem.
    Misschien dat je wel af en toe weer een nieuw topic moet starten. Het wordt lastig als je hier straks aan de duizend reacties zit.

    Ik wens je weer veel sterkte, hou vol!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • jongen van 15 ja misschien toch eens proberen. Weet niet of het gaat met dat brilgedoe.

    Da scoutsgedoe is ook nieuw voor mij. Eerlijk gezegd ik zoek gewoon iets helemaal anders na die lui oog shit. Op de school heb ik ook nie veel vrienden behalve die jongen van de scouts. Vroeger was da zeker niks voor mij. Kreeg al naar mijn voeten van hem toen ik het uniform een raar pakje noemde. Ik vind het allemaal wel grappig. Ik wil gewoon iets voor mij heel crazy doen Gewoon verstand op nul. En dan is die scouts een veilige keuze waar zelfs mijn ma niks op tegen heeft. Zullen wel zien hoe het loopt als het gaat mogen.

    Da lui oog is echt rottig en ik hoop het vol te houden. K heb wel veel twijfels. Dat en da coronagedoe suckt echt ik heb veel schrik voor die nieuwe bril maar t gaat toch gebeuren, en t zal nie erger zijn dan die stomme oogpleisters zelf.



    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Yow, ik ben j15. Ik zou dat lapje zeker nog eens proberen (als het past natuurlijk) want ik denk wel dat het er heel dik uit ziet. Voor de rest ben ik niet echt mee met het scouts verhaal. Maar zo te lezen op je laatste post is het positief uitgedraaid. Wel heel sterk van je dat je er voor de volle 100% blijft achter staan en niet opgeeft!

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • ik heb al wat meer antwoorden. Mijn vriend had gevraagd om langs te komen vanavond en toen ik daar was was hij op googlemeet met gasten van de scouts, hij dat zo zonder het te zeggen gepland dat ik meer uitleg zou krijgen. Er was een leider van de welpen en ze hebben alles uitgelegd. Ze merken al een tijd dat groentjes soms wat moeite hebben om te beginnen in de oudere groepen; de meeste daar zijn oude rotten die alles weten en close me elkaar zijn; het gebeurt ook niet heel veel op die leeftijd nog voor het eerst bij de scouts komen. Daarom kan je dan een stage doen bij de welpen als je wil. Dat moet niet maar het kan als je het ok vind en ze zeiden wel als je het doet moet je het ernstig doen. Dan ga je wel in de tak alle activiteiten meedoen als beginnende welp en de bedoeling is dat samen te doen met de anderen, niet doen van ik ben te groot of zo. Er is ook een andere jongen van 12 die het misschien zou doen maar het is nie de bedoeling dat de 'groten' bij elkaar hangen. We zouden daarom elks naar een ander nest gaan (das zoiets als een patrouille) en de nestleider is normaal een ervaren derdejaars (dus 11 jaar) dus daar moet ge dan wel tegenkunnen ze zeggen dat het een goede oefening is en voor mij kunnen we dan ook zien wat er met dat oog kan of niet kan. Maar als je het doet is het ook echt, ben je een welp, doe je alles mee, draag je het uniform. Die stage duurt minstens 6 maanden, ze doen wel een evaluatie . Kan ook langer, ze hebben graag dat ge ook een kamp meedoet met de tak, maar dat kan niet altijd. Het is ook de bedoeling dat ge een soort belofte aflegt zoals de andere welpen. Ze hebben dat een paar keer gedaan en dat ging goed. Met juist goed uitgezochte nesten zorgt dat ook voor veel nieuwe uitwisseling. Maar het is tijdelijk daarna gaat ge over. Ze raden het aan; ook het uniform kunt ge nog gebruiken: korte broek, groepsdas, T shirt en kousen zijn dezelfde, de trui blijft dezelfde alleen zetten de welpen hun kentekens op de trui en niet op het scoutshemd want dat mogen welpen nog niet dragen, maar da kunt ge daarna veranderen. alleen het welpenpetje gebruikt ge daarna niet meer maar daar kunnen ze voor zorgen tweedehands (en ja zei hij die pet is ook verplicht bij de stage, zelfde regels voor alle welpen). hij wist wel niet of het zou kunnen gebeuren met de coronaregels, op dit moment zeker niet natuurlijk. Ze hebben het een paar keer gedaan en het was een goede ervaring en ze hoopten mij te zien wanneer het mocht van corona. ik heb al wel gezegd dat ik het een goed idee vond en als het kon het zou doen, dan ben ik daarna niet zo'n groentje meer. Dus ja jongen van 22 ik ga dus als alles meevalt een welp zijn, hoe zot is dat. Echt wel komiek. had ik helemaal niet kunnen denken lol. Ik vind het heel grappig dat idee.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Dank je jongen van 15, ik vind het leuk dat je dat zegt. Ik heb al wel eens zon zwart lapje over het pleister (lapje alleen mag niet, sluit het licht niet volledig af) gedaan omdat het er cooler uitziet, sinds dat zijschild op mijn bril staat heb ik nog niet meer geprobeerd.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • ja sorry aan iedereen dat ik wat overstuur ben over die bril. Ik heb al veel opgezocht en ik weet dat die nieuwe bril heel moeilijk gaat zijn, en dat ik er bijna zeker heel raar ga uitzien. Maar het moet en ik ga hem ook dragen . Het gaat moeilijk zijn maar die bril is nodig, en dat weet ik heel goed. Ik zal waarschijnlijk het heel moeilijk hebben eind volgende week en zal dan nog wel klagen, alvast sorry. Ik ben zeker van plan vol te houden. Ik zou heel graag terug als voorheen geen pleisters of nu een heel rare bril meer dragen, maar ik weet heel goed dat dat niet gaat en dat die dingen en het slecht zien nog een hele tijd gaan duren maar ooit wel beter zullen worden. Het is voor mij goed hier af en toe te kunnen klagen.

    Voor de scouts is het nu te vroeg mag ik nog niet met Corona. Ik was toch al min of meer van plan het te proberen. Wat er juist beslist wordt over waar ik moet beginnen zullen we wel zien, ik ben nu een absoluut groentje maar ik heb al veel opgezocht online over scouts en zo. Ik wil zeker mijn vriend niet teleurstellen. Mocht ik een paar maanden of zelfs een scoutsjaar welp moeten zijn dan zullen we wel zien. Er is nog niets afgesproken. Zal wel afhangen van corona en hoe groot de groepen zijn en wat ik moet kennen. Mocht het zo zijn zal dat wel een goede reden hebben en zal dat wel uitgelegd worden. Ik vind het eigenlijk een grappig idee en ergens helpt me al dit om dat lui oog te vergeten. Mijn vriend lacht zich dubbel als ik zo'n petje zou dragen en ik vind het ook wel grappig. Ik vind die 2 grote gasten in welpenpak op de foto met die kleintjes heeeel grappig. Misschien vergis ik me en ga ik gewoon naar de jongverkenners maar ik sluit niets uit. Ik hoop dat het me bevalt en leuk ga zijn; ik heb zoiets helemaal nieuw en anders voor mij echt nodig. Ik denk dat we als we weten hoe het gaat gaan met corona ook nog online gaan zien over hoe en wat allemaal samen met mijn vriend en de leiding.


    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, hou op hoor over die nieuwe bril. Het moet nu eenmaal, dus wees een man en zet hem op en draag hem. Klagen helpt niet en je maakt het voor jezelf alleen maar erger. Je begint een mopperkont te worden!
    Wat die scouting betreft, als je er echt geen zin in hebt om welp te zijn dan kun je er van af zien. Aan de andere kant, je bent niet de enige oudere welp blijkbaar, dus je bent niet alleen tussen de ukkies.
    Je vriend zou denk ik ook heel erg teleurgesteld zijn als je het niet deed. Volgens mij droomt hij al van de leuke een spannende dingen die jullie samen gaan doen bij de scouts. Voor een echte vriend moet je maar wat over hebben. Waar vind je weer zo iemand?
    Als je beslist welp moet zijn, vraag dan hoe lang dat is en wat je moet doen om verkenner te worden en bij je vriend in de groep te komen. Misschien moet je dingen kunnen en een soort examens afleggen om te bewijzen dat je het waard bent verkenner te worden.
    Ik weet zeker dat je vriend je gaat helpen en dat hij heel graag wil dat jij zo snel mogelijk bij hem in de groep komt. Vraag er maar naar als je daar eens gaat kijken om te zien hoe het is.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hallow, zoals ik lees is het alles behalve makkelijk in jouw situatie. Maar ik heb nog een idee. Is het msg niet leuker om een lapje, masker of een zwarte pleister te dragen. Msg is dat wat makkelijker en msg ziet het er wat toffer uit. Voor de rest vind ik wel dat je er heel sterk in staat!

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • het zou wel passen bij de scouts dat soort uitdaging want ik heb al van mijn vriend begrepen dat je vooral de groep en niet jezelf mag ernstig nemen. Zou vroeger niets voor mij geweest zijn. Maar ik heb ondertussen moeten met dat lui oog voor gek lopen en met die nieuwe bril gaat het zeker nog veel erger worden. Daarbij vergeleken zou die welpentoestand grappig zijn als het niet te lang duurt. Dat lui oog is dan weer niet grappig, ik haat dat lui oog.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • ik maak me behoorlijk zorgen over dat glas. Ik ben bang dat je zo n heel dik glas heel duidelijk gaat zien en dat mijn oog door dat dikke glas er heel groot zal uitzien; ik vond dat al wat bij het glas dat ik nu heb, maar iedereen zei dat het niet hard opviel, ik denk met dit glas gaat het nog veel erger worden. Als je online ziet hebben de meeste van die luie oog kinderen ook zo n reuzenoog met een dik glas bij het afgeplakte oog. Ik heb daar schrik voor dat ik met zo een oog dat er heel groot uitziet met zo n heel dik glas ga zitten. Gelukkig weet ik nu volgende week wat het gaat zijn maar ik heb wel schrik. Wat mijn ma wil doen met de oude bril moet ze maar weten. Normaal blijft de sterkte die ik nu ga krijgen voor heel de tijd van de behandeling behouden behalve als ik ze nog niet verdraag hebben ze al gezegd, daarna als we stoppen kan het verminderen en veranderen. k ga nog wel wat meer vragen stellen volgende week pfff t is wat dat luie oog.

    Ik heb geen schrik meer van die overgang. Tis vooral vuil en je moet zien wat je draagt en hoe je thuisgeraakt zonder alles smerig te maken; maar verder geen erg. Die rare dingen zijn gewoon niet echt of iets van studenten. Ik heb nog niet gevraagd of het in uniform is. Ik maak me meer zorgen over dat welpengedoe, er staan zelfs twee grote gasten in welpenuniform op de foto, de ene dacht ik eerst een soort leiding want hij is heel groot , maar t is een grote van 13 of 14 en hij draagt een tekentje van eerstejaars welp op dat petje...(ze zijn allebei minstens 2 koppen groter en duidelijk ouder) Die gasten waren zeker geen 11 meer.

    Mijn vriend zeg gewoon als het wat verder is gaan we zien met de leiding, ik krijg geen duidelijke uitleg, krijg zo de indruk dat de bedoeling is de eerste tijd aanleren bij de welpen als welp en dan een stuk van de vergadering bij mijn vriend die later eindigt meedoen als de welpenvergadering al gedaan is. Ben niet zeker maar gezien die foto kan het wel. Tzal wel allemaal weer van corona afhangen wat er gaat gebeuren; In elk geval die 2 gasten in welpenuniform zijn heel groot , wel een foto van 3 of 4 jaar geleden stond er.

    Als er gasten zijn met +12 glazen hoe zit het met jullie bril?


    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Voor jouw gevoel maakt dat nieuwe glas veel verschil maar ik denk dat het voor de mensen waar je dagelijks mee omgaat weinig uitmaakt. Waarschijnlijk is het enige dat ze zien dat je nu een rode bril hebt in plaats van een blauwe.
    Als dat nieuwe glas zo duur is dan zou ik er nog maar eens over nadenken als ik je moeder was of er in je blauwe bril ook zo'n duur glas moet komen. Een lijkt mij wel genoeg. Straks als je oog verbetert/je hersenen zich aanpassen, heb je weer een andere sterkte nodig en dat kan dan in de blauwe bril. Als jij je netjes houdt aan de voorschriften van de oogkliniek dan krijgt je moeder genoeg vertrouwen in je dat jij je aan de regels houdt en hoeft ze niet kinderachtig te doen.

    Kijk nu maar naar de mooie dingen die je hebt gekregen sinds je bril, je vriendschappen. Je nieuwe klas, je ervaringen over wat wel en wat geen echte vrienden zijn, het begrip dat mensen voor je hebben en hoe aardig ze zijn vanwege je handicap, en bedenk dat het allemaal maar tijdelijk is. Zoals ik al eerder zei, het is ook een les in nederigheid en dat is helemaal niet slecht. Je wordt er een beter, volwassener mens van.
    Ik kreeg de indruk dat jij jezelf wel goed gelukt vindt en dan is wat je nu ervaart wel eens goed. Je bent nog steeds goed gelukt moet je maar denken. Je hoeft die bril en die pleister maar weg te doen en dan kan iedereen weer zien dat jij een knappe jongen bent.

    Wat die ontgroening bij scouting betreft, je hebt waarschijnlijk wat van die andere Belgische jongen van dertien gelezen. Die stoute Belgische jongen noem ik hem maar. Het ergste heb je nog niet eens kunnen vinden want dat heeft Forum verwijderd. Ik heb de indruk dat er veel fantasie bij zit. Hij schrijft hele rare dingen.
    Wat ik denk is dat het er straks heel gemoedelijk aan toe gaat en ze zullen wel rekening houden met je bril en je ene goede oog, dus al te wild zal het niet worden. En zoals ik al eerder zei, jouw vriend gaat niet toestaan dat ze te ver met je gaan.
    Zelf hou ik niet van dat ontgroeningsgedoe. Het komt er op neer dat jij jezelf overlevert aan anderen die maar van alles met je kunnen doen wat ze leuk vinden. Bij sommigen komen dan hele slechte instincten naar boven en ik hou er ook niet van de controle over mijzelf uit handen te geven.
    Er is een boek over zo iets geschreven en een film van gemaakt, Lord of The Flies heet het. Dat gaat over een groep jongens die in een vliegtuig van hun internaat op weg is naar huis voor een vakantie. Het vliegtuig stort neer en ze spoelen aan op een onbewoond eiland. Dan gebeuren er allemaal akelige dingen, sommige jongens veranderen in beesten.
    Bij de scouting zorgt de leiding er voor dat het voor iedereen leuk blijft. Je zal je daarna wel moeten wassen en schone kleren aantrekken.

    Jij wil natuurlijk straks in dezelfde groep als je vriend en dat gaat wel lukken. De groepen zijn op leeftijd en jullie zijn ongeveer even oud. Je kan altijd zeggen dat het het liever niet doet als ze het niet goed vinden. Jij op jouw leeftijd bij de welpen, dat is veel te kinderachtig.

    Toch weer een heel verhaal geworden. Ik hoop dat je het leuk vindt en er wat aan hebt.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • het is dus +12 dat glas links. Mijn bril gaat waarschijnlijk al af zijn tegen volgende week woensdag of donderdag omdat ze geluk hadden met het glas. Het is blijkbaar wel een heel duur ding. Ik weet niet wat te voelen. Ik haat uitstellen maar ik heb ook veel schrik voor die nieuwe bril. Dat oog suckt echt;

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • De maximale sterkte is nodig voor de behandeling zodat mijn slecht oog door niets gehinderd wordt om te gaan kijken. De sterkte zal geen plus 20 zijn maar ook wel heel sterk ik dacht 12 of eender nog plus 14 dacht ik. Voor zover ik het kon zien gaat het een superdik glas worden. Aan mijn goede oog rechts dus, zie ik ok dus glas bijna niks; Die bril met dat heel sterke glas komt er dus zeker en ik zal hem moeten dragen tijdens de behandeling. Zo'n sterk glas is in het begin moeilijk maar als het nu al lukt wil mijn ma wel dat dan ook mijn andere bril zo'n dik glas krijgt. Ben zeker dat dat ook wel is omdat ik zeker niet kan omwisselen, daarom moest het vast en zeker ook de rode en niet terug een blauwe zijn. Typisch mijn ma. Ik heb er wel schrik van. Het gaat er uitzien als die weirde foto's van kinderen online met aan de ene kant afgeplakt en aan de andere kant zo een heel dik glas en een heel groot oog vrees ik. Maar die zijn dan 3 of zo ik bijna 14. Ik dacht eerst dat mijn huidige glas dik was (mijn vriendin zei wel altijd dat het niet zo opviel en ik overdreef) maar dit gaat iets helemaal anders nog zijn.

    De verbetering van mijn oog gaat vooral in de hersenen moeten gebeuren. Maar na de behandeling hoef ik die maximale sterkte niet eeuwig meer. Zou niet kunnen ook. Misschien afgezwakte bril of lenzen inderdaad, of beslis ik dan zelf gewoon meestal geen bril. Met twee ogen zie ik zo ook, zeker als dat slechte oog terug wat verbetert. Ik hoop ook dat na het afplakken, als ik terug mijn goed oog gebruik, contactlens bespreekbaar zal zijn thuis. Dan ben ik ook weeral ouder. Maar ik ken mijn ma tijdens heel de behandeling blijft het die stomme bril. Heel dat lui oog gaat hun honderden euros kosten denk ik. Nu ja met die pleisters zie ik er zowiezo al idioot uit. Na de behandeling kan ik na een tijd die jampot bril dus denkelijk wel laten maar weet niet of dat al op 16 of 17 gaat zijn Daar heb ik dus wel schrik voor, de kans is er wel dat ik op mijn 15 of 16 of zo nog niet van dat pleister en jampot bril vanaf ben. Dat vind ik echt een kutidee op die leeftijd nog als supernerd rond te lopen. Hoe lang het gaat duren weet ik dus niet echt en kunnen ze dus blijkbaar niet zeggen. Ik heb er een hekel aan maar zal erdoor moeten. Het gaat een moeilijke tijd zijn maar ik heb niet echt veel keuze. Rottig is het wel

    Ik heb al een en ander opgezocht en gevraagd over scouts. Wat ik hier op het forum heb gelezen over dingen bij de scouts lijkt vreemd hoor. Dat zijn zeker en vast scouts uit de ruimte zegt mijn vriend en hij moest ermee lachen, hij zei dat het in het echt meestal parcours in groep zijn die je zelf mee bouwt en dan heel veel om vies van te worden, vroeger veel mayo en etensstuff maar nu vooral heel veel modder omdat foodtoestanden niet echt meer mogen, en je zit erna zeker onder een dikke laag modder, mijn vriend grapte veel mensen betalen voor modderbaden. Je mag stukken van parcours overslaan als je die te hoog vind of zo, maar aan het vuil ontsnappen lukt nooit zegt hij. Dat noemen ze de overgang en dat is altijd in september. Omdat ik een volledig groentje ben ik wel bang dat ik van de patrouille ook nog wel een individuele uitdaging ga krijgen als ik begin zoals een soort 'leerstage' Ik heb op de groepsfoto op de site van de scoutsgroep gezien dat er een grote jongen van zowat mijn leeftijd bij de welpen in welpenuniform stond Mijn vriend zegt niets hij is trouw aan zijn patrouille. Ziet ze nog regelmatig op skype

    13 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten