Skip to content
14 reacties
2795 weergaves

broekplassen

Ik heb laats in mijn broek geplast tijdens het fietsen en ik weet niet waarom want ik voelde niet dat ik moest

14 jaar
3 jaren geleden

14 Reacties

  • @m22, ok ik snap het. Ik fiets wel veel in mijn vrije tijd. En ja precies de bus ken ik ook. Ik fiets eigenlijk veel voor een mooi lichaam en mijn blaas. En bedankt voor het sterke wensen. Ik ben er niet somber over of zoo. Ik had het ook al voor mn 13e maar dan was elke keer nat zichtbaar in mn kruis. Ik vond het fijn dat verschillende mensen me leerden hoe ik dat verzorgen moest. Schrikte me eerst dood dat luiers zelfs bestaan als je 13 bent en nu 16. Nu vind ik het fijn om voor mezelf te zorgen. Vind het niet vervelend om mezelf dat om te doen. Materiaal is enorm zacht en dat voel je op je huid.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @j16: ik bedoelde meer wielrennen, waarbij je continu kracht moet zetten. Bij gewoon fietsen kun je even freewheelen en als je erge nood krijgt soms de berm in. Dat heeft voordelen tov de bus. Sterkt ermee.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @J23....Ja die pijn als je zo erg moet is ook niet uit te houden , maar je hebt gelijk , je blijft het ophouden tot je barst omdat in je broek zo beschamend is. Niet alleen tegenover die vriend maar ook voor jezelf. Mijn vrienden begrepen het wel en hebben toen alleen leuke goedbedoelde grapjes gemaakt.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja kwam inderdaad snel meisje 21. Waarschijnlijk teveel gedronken. Maar was ook warm weer. Wel vervelend veel pijn van nodig moeten en vervolgens een natte broek. Vond het te beschamend om dan maar alles te laten lopen. Maar had later geen keuze. Verschrikkelijk, door de strakke fietsbroek liep het allemaal langs mijn benen. Die vriend zei nog wel je moet echt nodig, want stond ook heel gênant onbewust in mijn kruis te knijpen.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb zelf ook een lichte vorm van incontinentie. Op mn 13e voor het eerst van dat woord gehoord en aangenomen van de huisarts. En @meisje 14. kan ook te maken dat je lichaam erg in de groei is. Dat je eroverheen groeit, als het 1x is zou ik me niet heel druk maken dus schrik niet van incontinentie. ik heb elke dag wel wat. Ik dacht dat fietsen juist goed voor je blaas is. Mijn school is 12km ver dus zodra het weer goed is ga ik op de fiets. Vaak al boven de 10 graden. Dat is dan 12 km heen en 12 terug. Ik gebruik alleen luiers waar ik gemerkt heb dat het mis ging zoals binnen school. Ik heb gemerkt bij het fietsen dat als ik plassen moet meteen moet afremmen en wildplassen moet, dan hou ik alles droog dus geen luiers daar. Luiers gaan niet irriteren met fietsen maar omdat je kracht zet zweet je en gaat het broeien. Dat zweet absorbeert het ook dus dan komt een luier 10% dichterbij dat je hem verschonen moet wat zonde is en het zit dik. Op school merkte ik steeds dat ik nat werd voordat ik bij de wc was. Op school zit je de hele dag dus daar is dat dikke gevoel niet erg.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @X19 : Als een lichte vorm van incontinentie hebt zijn het meestal de bekkenbodemspieren die het ophouden onvoldoende ondersteunen. Fietsen heeft ook wat met die spieren te maken zeker als je daar kracht bij zet.
    Veel wielrenners plassen op hun fiets de meiden neem ik aan in hun broek, dus mogelijk kun jij dat ook doen en daar je broek op aanpassen. Beter dan gaan fietsen met een luier, want ik denk dat dat gaat irriteren.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hihi, dat komt dan snel jongen van 23, ook voor jou dus natte broek, voordat je er iets aan kon doen. I zou het maar niet meer aan die vriend gevraagd hebben als je het toch al in je broek had gedaan. Is ook niet zo fris om dan bij hem naar binnen te gaan en als je de rest ook in je broek doet maakt het toch niets meer uit.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • ik wil graag mijn ervaring delen die vergeleken met jullie niet helemaal vergelijkbaar is want ik ben incontinent..
    maar vooral tijdens het fietsen gaat het mis en dat eindigd dan inderdaad in volledig natte broeken... het schijnt dat fietsen en een blaas geen matties zijn... en hierdoor gaat het vaak bij mensen mis met fietsen. vooral mountenbikes en wielrenfietsen zijn hierin een horor

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat meisje 21 schrijft had ik ook. Was met een vriend aan het fietsen. En moest opeens giga nodig, maar dacht hou het wel op. Nou niet dus. Tijdens fietsen al deels in mijn broek. Toen we bij hem waren gaf hij aan dat ik beter niet bij hem kon plassen vanwege Corona. Nog geprobeerd op te houden, maar later liep het ook zo mijn schoenen in. Gelukkig ving de zeem van mijn fietsbroek nog veel op.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Een volle blaas en fietsen is geen ideale combinatie, dat weet ik ook uit ervaring, maar ik moest wel heel nodig en dat voelde ik ook. Dan komt er inderdaad een lading tot in je schoenen, zoals meisje 17 al zegt. Er moet dan inderdaad een zenuw in de knel hebben gezeten. Als je blaas niet vol was, moet er iets anders aan de hand geweest zijn.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb al heel vaak gefietst nergens last van gehad, het voelde ook niet dof. Zadel stond gewoon goed

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat denk ik niet, want verder was alles normaal en nog nooit eerder gehad terwijl ik al een tijdje fiets

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb dat ook eens gehad. Zoals jongen19 al zegt: het zadel van mijn nieuwe atb stond niet goed waardoor alles daaronder wat doof aanvoelde. Ineens liep er een heel grote plas in mijn fietsbroek en langs mijn benen naar beneden in mijn schoenen. Ik wist niet wat me overkwam en kon het ook niet stoppen. Thuis meteen met fietskleding en schoenen aan onder de douche gegaan om de urine er uit te spoelen. Achteraf kon ik er wel om lachen

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Misschien voelde je niks omdat het zadel zenuwen afknelde? Ik heb zelf wel eens dat ik mijn zaakje niet meer voel. Een ‘slaapzak’ noemen ze dat ;-).

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten