Skip to content
9 reacties
3059 weergaves

Te geconcentreerd bezig en dan Oops... in je broek geplast.

Je leest hier veel over incontinentie en over mensen die zo dringend moeten dat ze in hun broek plassen. Meestal omdat ze alle toiletten dichtgedraaid hebben of omdat de kou op je blaas slaat. Ik heb het weer anders....het is altijd als ik ergens heel erg mee bezig ben. Meestal thuis, inde tuin of bij sporten. Dan voel ik ineens dat het er uit wil en als ik dan niet heel vlug ga wordt het steeds erger en plas ik in mijn broek.
Ik ben er al mee naar artsen geweest toen ik 13 was maar het is geen incontinentie. Ik wacht te lang en ben te geconcentreerd met iets bezig en luister niet goed naar mijn blaas.
Ik schaam me er uiteraard behoorlijk voor maar zeg gewoon...Oops ik heb in mijn broek geplast en ga naar wc en schone broek aan doen, wat moet je anders?
Als het echt niet moet gebeuren , zoals nu, dan let ik continu op en gebeurt het ook niet, dus het is voor een deel nonchalance . Wie heeft of had dit ook en vooral hoe is het overgegaan?

20 jaar
3 jaren geleden

9 Reacties

  • Een bepaalde hoeveelheid ongelukjes is normaal denk ik. Iedereen schaamt zich ervoor dus wordt er niet over gepraat. Ik had het meerdere keren per week. Ik schaamde me zoo erg dat ik ook nog ontkende dat ik in m'n broek plaste. Gebeurde ook nog in de 1e klas middelbaar. 1 smoes was als een klasgenoot zag dat ik een natte vlek in mijn kruis had dat ik mijn handen had gewassen met water en over mijn spijkerbroek had gemorst. Op m'n 12e toch naar een dokter voor dat. Daar was de diagnose Kleine blaas/overactieve blaas. Ik sta gewoon 8x per dag op knappen.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • ble viespeuk

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • TS , ja meisje 21, je hebt gelijk, ik wil echt niet dat mijn vriend me ooit zo ziet. Ik schaam me nu ook veel erger dat mij broer, vriendinnen en ouders dat wel gezien hebben zelfs toen ik al 19 was. Op 10 of zo kan dat nog wel. Hopelijk heb je gelijk en is het nu over.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Je zegt het eigenlijk zelf TS, het is ook nonchalance omdat en ga bij jezelf te rade....je vindt het niet zo heel erg, vooral thuis niet , dus onbewust verdring je de aandrang tot die heel erg wordt en zelf dan nog even en nog even.
    .Nu met je vriend zou je het wel heel erg vinden als hij zou zien dat je in je broek staat te plassen en je moet verschonen.
    Grote kans dat die triggers van je blaas nu eerder doorkomen en het probleem over is. Succes.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier. Bedankt voor de reacties. De enige ben ik niet. Thuis weten ze het en ze zijn er aan gewend. Vriendinnen ook, dus ik zeg dan gewoon dat ik in mijn broek heb geplast en ga douchen.schaam me uiteraard maar niet zo erg. Nu heb ik een maand een vriend en ik heb hem inmiddels wel verteld dat ik niet 100 procent waterdicht ben, maar ik wil echt niet dat het gebeurt waar hij bij is. Dan zou ik me echt een kleuter voelen.
    Het is dan wel zo dat ik continu even check of ik niet al nodig moet, maar ja toch de angst dat ik het vergeet. Het is mogelijk ook zoals jongen 23 zegt, misschien is het al over.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb dit als kind heel vaak gehad en ging vanzelf over. Was toen wel wat jonger, maar als kind van 6 of 7 gebeurde het vaak en de laatste keer toen ik 10 was. Was bij mij altijd met spelletjes doen, was dan zo geconcentreerd en ging helemaal op in het spel dat ik helemaal niet meer aan de wc dacht totdat ik in mijn broek plaste. Had het soms pas door als de plas op de grond kletterde. Ik schaamde mij daarna dan wel, zeker als er andere kinderen bij waren. Op een gegeven moment herkende ik de signalen van nodig moeten plassen wel en kon dan op tijd naar de wc.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ken dit probleem vooral bij wat gedronken hebben en het dan te laat door hebben. Helemaal als het erg gezellig wordt of ik hard moet lachen, dan is het inderdaad ineens ooops... Komt denk ik door de alcohol die verdovend werkt en dan ook nog zorgt dat je snel moet plassen. En ik heb dus een vet zwakke blaas ook al ben ik een jongen ?? groetjes

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben het helemaal met je eens jongen van 21, maar dit gaat over mensen die zo druk met iets zijn dat ze geen tijd nemen om naar de wc te gaan.ik heb een broer die dat bij online gamen niet deed,nou die mag ik toch hopelijk wel in zijn gezicht uitlachen. Verder niets hoor want morgen kan het mij overkomen, maar stom blijft het.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Twee keer. Een keer met vriendje op skypen en een keer met beachvolley. Met het vriendje heb ik gedaan of er niets aan de hand was. Met volley was het net als jij. Zeggen dat je in je broek hebt geplast. Dat had iedereen toch gezien en zo snel mogelijk de (koude) zee in en wat anders aan.
    De enige oplossing is op eerder naar de wc gaan als je voelt dat je moet en dat ik toen op het strand tegenover veel mensen voor schut ging heeft wel geholpen.

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten