Skip to content
35 reacties
3527 weergaves

Wat de inhoud van je blaas?

Bij mij iets meer dan 400cc , maar dan heb ik het opgehouden tot ik totaal de controle verlies, dus geen druppel meer. Ik heb dat gemeten om heel eerlijk te zijn omdat ik pas in mijn broek heb geplast voordat ik thuis naar de wc kon. Het is als ik google niet echt te klein, maar als ik al behoorlijk nodig moet, komt er 250 cc ( half cola flesje) en dat zou dus wel erg klein zijn.

20 jaar
3 jaren geleden

35 Reacties

  • Yo, ik heb getraind ja.

    ‘S ochtend heb ik mn ochtend pis ingehouden en daarna veel bekers water gedronken. Na een paar uurtjes begon ik gek te worden dus heb ik in een 1 liter fles geplast, het kwam bijna helemaal vol dus ik denk 950ml. Ik was er verbaasd dat ik zoveel kon inhouden.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ja ik heb getraind.

    2 jaar geleden kon ik echt max. 500

    Vorig jaar max 600

    En nu kan ik wel 700 inhouden , maar dan is het echt wel oncomfortabel superdringend. Vanaf 400-500 heb ik sterke aandrang.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Heeft iemand recent de inhoud van zijn/haar blaas nog gemeten? Of een beetje getraind om te kijken of je meer kan ophouden?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 20 ja dat werkt echt, doe dat ook wel eens om het langer te kunnen ophouden en om te trainen. Ook als ik achterin de auto zit, dan kan ik het toch iets langer ophouden.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Beetje gekke tip om je blaas te trainen ald je thuis bent: Gaan rukken als je nodig moet. Als je goed opgewonden bent en blijft dan voel je niet zo erg dat je nodig moet en kan je het langer ophouden en dus trainen. Laterss.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • 600ml

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Bij mij is het punt van 200ml in mijn blaas al vaak het punt dat ik kan lekken in mijn boxer. Het punt opzoeken waarop je het niet kunt ophouden is ook niet leuk. Ik ken de kramp en je wordt mega zenuwachtig, niet kunnen stilzitten of stilstaan. Ik heb dat idee dat je het kan meten bij de dokter voor het eerst geleerd. Was echt akelig, uitlokken met drinken tot je het niet houd. Zoveeeel stress. Geloof dat het met 16 jaar nog groeit. Ik heb zoo vaak een natte boxer gehad dat ik het fijn vind om luiers te dragen. Elke keer als ik een natte normale boxer had vond ik het goor en koud en het kwam niet uit om te verschonen zoo 3x op een dag. Een luier is binnen 10 seconden droog als je flink lekt. Herstelt gewoon weer naar hoe je een 100% droge omdeed.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • TS. Ja j20, met niet krampachtig ophouden, hou ik het langer. Buiten het huis durf ik nog niet.


    Ieder beetje dat je blaas meer kan hebben helpt bij een kleineblaas j21. Maakt het inderdaad makkelijker.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb het wel eens gemeten ja. - Bij lichte aandrang plas ik iets van 150ml - Als ik wacht tot forse aandrang is het iets van 200ml - Als ik wacht tot ik heel nodig moet en al een beetje in mijn boxer kan verliezen is het 250ml - Als ik heeel erg mijn best doe kan ik het ophouden tot iets van 300ml. Maar meestal kan ik dan de WC al niet meer halen. Dat is geloof ik maar de helft van wat de gemiddelde jongen/man kan ophouden :( verklaart wel een hoop in hoeveel makkelijker het voor velen is.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • TS. Ik begrijp het m19, we hebben een beetje het omgekeerde probleem. Bij een voor mij volle blaas wordt ik zowat hels van de aandrang en jij voelt niet veel. Voel je wel dat hij vol is als je er met je hand op drukt? Dan moet jij waarschijnlijk naar de WC voordat je iets voelt om te zorgen dat hij niet verder uitrekt of weer kleiner wordt. Ik moet het ook niet overdrijven en waarschijnlijk beter stoppen als ik bij 600 ben. Daarmee moet ik de meeste noodgevallen wel aankunnen als ik geen zes bier drink.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • @TS lekker bezig hoor! sochtends is altijd wel lastig in te houden. Ik doe dat ook wel eens en ga dan zonder te plassen naar mijn werk, maar heel makkelijk is dat niet.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik weet niet hoeveel cc mijn blaasinhoud is maar ik weet sinds vanmorgen dat het genoegis om mijn jeans van boven tot onder goed nat te maken hihi. Ik was de hond aan het uitlaten in het is en moest steeds nodiger plassen. Op gegeven moment hield ik het niet meer en plaste ik mijn hele blaasinhoud in mijn jeans en schoenen. Gelukkig liep ik langs een klein meertje en ben daar maar even tot net over mijn middel ingelopen. Zo viel het niet meer op dat ik in mijn broek geplast had en na 10 minuten was mijn broek door het water iets donkerder dan normaal aar het was niet te zien dat hij nat was. Morgen ga ik misschien daar wel expres in mijn broek plassen en weer het water in want ik vond het eigenlijk wel opwindend hihi

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Heb het pas een keer gemeten (1.5 liter flea welke ik daarna heb omgespoeld en weggegooid) gezien het toch wel een topic is zo hier en daar Moest echt super nodig, en tot mijn schrik ging de fles helemaal tot aan de dop vol. Dus zeker 1500-1550ml Moet zeggen dat ik zelden zo veel heb geplast, had erg veel gedronken van tevoren.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • TS. Dat is zo en ook wat je drinkt. Water en thee hou ik langer dan koffie en bier, maar dat heeft iedereen. Alleen echt grote bierdrinkers zeggen dat ze het lang op kunnen houden. Ik ben gisteren met drie biertjes op toch maar weer even tegen een boom gaan staan. Ik had het misschien wel gehaald, maar wilde ook de opmerkingen van mijn vriendin niet missen. Ik probeer nu wat jij zei en het niet krampachtig op te houden. Ik haalde toen thuis ruim over de 500 cc. Zeg 520. Het is ook psychologisch denk ik. Ik ging daarna te vaak. Nu hou ik het smorgens als ik opsta het op tot het echt niet meer gaat. In de avond als ik thuis ben ook. Dat doe ik dan echt met risico. De rest van de dag ga ik dan veilig als ik moet. Kijken of 600 ook lukt, maar ik denk dat dat niet snel gaat

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • @tp, een grote blaas heeft zekker op mijn leeftijd en gezien mijn bouw ook nadelen. ik heb soweiso een veels te grote blaas. dit uit zich in dat ik niet meer voel waneer ik naar de wc moet omdat bij een ¨normaal¨ iemand de blaas een signaal geeft als de blaas bol staat. je sluitspier kan ook maar een max aantal cc houden maar omdat mijn sluitspier en blaas niet samen werken door de grote voel ik het dus niet meer. daarnaast heb ik snel last van een blaasontsteking omdat ik niet kan leegplassen.
    ook heeft het heeel soms wel voordelen. want als tiener (denk hierbij aan een leeftijd van 10 tot zoon 14 jaar) kon ik met gemak de hele dag me plas ophouden.
    toch zijn er meer nadelen dan voordelen helaas.

    een gemiddeld persoon plast zoon 300 tot 500 per keer zei mijn arts (niet de urotherapeut maar een arts voor volwassenen met blaas en plasproblemen)

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @TS ik ben benieuwd of je de 500ml inderdaad langzaam maar zeker kunt halen. Is wel lekker als je die hoeveelheid in elk geval kunt ophouden, zodat je in de toekomst minder vaak hoeft en wat meer vertrouwen krijgt dat je het wel binnen kunt houden. Ik heb vandaag weer ervaren dat het er echt wel aan ligt wat en hoevaak je drinkt (zoals ik eerder al zei), want als ik zou willen had ik vandaag elk half uur wel kunnen gaan haha, maar ik heb toch maar weer een beetje getraint om het iets langer in te houden.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • TS. Dat herken ik allemaal J20. Alleen kom ik niet in de buurt van die 700 cc. Kan dat te maken hebben met het trillen. Maar als ik het niet krampachtig ophoud dan komt het ben ik bang.
    Ik ga dat toch thuis proberen. Net als je zegt misschien komt er dan langzaam rek in. Alls ik het die ene keer tien minuten langer had gehouden was ik zonder problemen thuis gekomen. Dus voorlopig is mijn doel 500.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • @TS ik denk dat het er ook aan ligt wat je drinkt. Als ik veel koffie heb gedronken voelt het veel eerder alsof ik super nodig moet dan wanneer het alleen water is bijv (ik ben die van 300-700ml hierboven). Vaak moet ik bij 300ml toch best wel nodig al, maar als je dan even wacht zakt het soms weer en komt het gevoel een tijdje later weer terug maar dan erger. Ik zit best vaak in een situatie dat ik gewoon niet meteen naar de wc kan op straat of in de auto, en dan kan je toch meer inhouden dan je zou denken. Mn spieren gaan dan wel een beetje trillen als ik het te krampachtig inhou dus dat moet je niet doen.

    Ik zal het nog wel een paar keer proberen te meten op het moment dat het niet meer gaat. Je kunt het wel een heel klein beetje trainen door niet meteen bij elke aandrang meteen te gaan weet ik uit ervaring.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Klopt wat M19 zegt van die volwassenen bouwvakkersblaas. Wij kunnen namelijk niet voor het geringste plasje naar de DIxi lopen. Anders duurt het nog een extra halfjaar eer die nieuwe snelweg af is.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • TS. Je bent de derde die een groot verschil tussen overdag en snachts meet m19. Bij mij is dat er niet. Heeft jouw therapeute er iets over gezegd. Wel handig een grote blaas of geeft dat ook weer nadelen.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten