Skip to content
5 reacties
1238 weergaves

Anus

Ik heb een probleempje met mijn anusje, Ik denk dat ik aambeien heb naar weet het niet zeker. Als je naar mijn anus kijkt ziet ie er vrij normaal uit maar als ik de kringspier wat slap houd zie je dat er een verdikte paarse kring zit, ik weet niet of dit normaal is... zijn dat aambeien??.... het doet geen pijn en jeukt niet wel heb ik soms met vegen dat er een klein stipje bloed op het papier zit... als het echt aambeien zijn zal ik me er enorm voor schamen en ik wil dat het weg gaat.

17 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Nog steeds TS geloof ik niet dat jij echt aambeien hebt. Je ziet een paarse ring en je denkt dat dat aambeien zijn maar zo zien aambeien er niet uit. Dat zijn opgezette bloedvaten en die kun je voelen en soms zien als bobbels. Bij het poepen kunnen die ook pijn doen.
    Aambeien kun je voorkomen door vezelrijke voeding te eten en voldoende te drinken. Twee liter per dag wordt aanbevolen, maar het hangt natuurlijk ook van de temperatuur af. Daardoor krijg je een goede doorstroming in je darmen en geen dikke harde drollen.
    Verder is lichaamsbeweging belangrijk. Als je veel zit en weinig beweegt dan verslapt alles en vertragen alle lichaamsprocessen (en wordt je sneller oud). Veel lopen is heel goed.

    Je kan natuurlijk naar de dokter gaan, die zal je niet openlijk uitlachen maar wel een beetje vermoeid zijn dat je zijn tijd komt verspillen. Maar goed, als dat je gerust kan stellen, ga er dan maar gauw naar toe. Aan operaties zou ik liever niet denken. Die gebeuren alleen in uitzonderlijke gevallen en zijn uitermate pijnlijk. Dan moeten je aambeien echt als druiventrossen uit je anus hangen.
    Zolang de stoelgang zonder pijn of problemen verloopt is er niets aan de hand. Ga verder met je leven, maak je druk over dingen die wel belangrijk zijn en hou op met anuskijken.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Waarschijnlijk aambeien, vaak niet veel aan te die, maar een ding moet je niet doen, flink persen als je moet poepen, dat vergroot flink de kans op aambeien. Bezoek je huisarts, deze kan je eventueel doorverwijzen naar het ziekenhuis waar ze methoden hebben om ze te verwijderen. Succes.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik had vroeger dikwijls dat het een beetje bloedde na harde ontlasting: mijn drollen leken wel keihard spoorweggrind. Altijd al gehad, sinds mijn kindertijd.

    De dokter zei: dat zijn nu nog geen aambeien, maar dat gaan er later wel worden als je daar niets aan doet. Dus.

    Nu eet ik twee appelsienen per dag (=sinaasappels in NL), en ik wacht niet meer zo lang om naar toilet te gaan, zodat de boel niet ophoopt en niet meer keihard wordt.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Eigenlijk wilde ik hier helemaal niet op reageren, vooral niet omdat je blijkbaar iemand bent die van verkleinwoordjes houdt met je anusje. Je hebt gewoon een anus.
    Een Belgische professor die een boek heeft geschreven over dat lichaamsdeel werd daar over geinterviewd. Hij vertelde dat iedereen aambeien heeft en dat die als functie hebben de anale opening goed af te sluiten zodat je geen last krijgt van lekkages.
    Aambeien gaan een probleem worden als je veel last hebt van constipatie en je veel zit te persen. Dan worden die bloedvaten naar buiten geduwd en soms afgekneld en dat is behoorlijk pijnlijk. Als jij daar last van zou hebben dan zou je dat echt wel merken.
    Zit dus maar niet zo naar je anus te kijken en ga regelmatig naar het toilet en dan is er niets aan de hand. Of dat druppeltje bloed wat jij meent opgemerkt te hebben echt bloed was dat is ook maar de vraag. Het kan best iets zijn wat je gegeten hebt.
    Op jouw leeftijd ie het uitermate onwaarschijnlijk dat er iets met je achteruitgang aan de hand is. Alleen als je een zwaar geschapen vriend hebt die regelmatig de achteruitgang prefereert moet je een beetje oppassen. Gebruik glijmiddelen.
    Heb je echt last van je aambeien, wat jij dus niet hebt, dan kun je Sperti gebruiken. Sommigen smeren het ook op hun gezicht voor een strakke huid.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Da's vervelend zeg, ik zou echt ff naar de huisarts gaan

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten