Skip to content
7 reacties
605 weergaves

Dag en nacht ritme verstoort

Hallo. Ik heb al lange tijd een verstoorde dag en nacht ritme (deels door de lockdowns). Ik sta op om 16:30 en ga echt slapen rond 5:00 in de nacht. Ik weet dat het een probleem is en schaam me er ook voor. maar ik vind het lastig om het op te lossen. Probeer al 16:00 doordeweeks aan te houden. Herken je hier ook in en heb je tips?

20 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • Probeer een dag heel actief te zijn. Als ik bij een vriendin ben geweest gaan we ook pas rond half 6 slapen en zij slaapt tot 14u uit en ik ben dan al rond 8u wakker. Ik probeer die dag gewoon actief te zijn. Zo min mogelijk schermtijd. Ga veel lopen, actieve houding oo het werk/school. Dan ben ik rond 22u kapot. Maar dat ik wat ik doe. Veel jongeren draaien het om, schaam je er niet voor!

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • gwn 1/2 dagen niet slapen en dan om een uur of 10-11 naar bed.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Klopt @jongen21. Gezond is het niet. Onze bedrijfsarts zegt dat mensen die gedurende jaren hun dag / nacht ritme verstoren gemiddeld 2 a 3 jaar korter leven. Maja, het betaalt goed... @TS, hoe is jouw ritme verstoord geraakt dan?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Om het voor één keer goed te krijgen zou ik inderdaad in 1 klap doen, doorhalen en dan volgende etmaal op de juiste tijd gaan slapen. Werkt voor mij ook goed. Alleen dat wekelijks doen vanwege dag/nacht diensten zou ik afraden, lijkt me niet gezond.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Cool. Dan ben je een nachtraaf. Zijn leuke mensen met een speciale onderkoelde humor. Een beetje prettig gestoord de meeste. Op mijn werk draai ik nu en dan mee in de nachtshift. Het is er altijd gezelliger dan overdag. Veel leukere collega's. Weer omschakelen naar de dag doe ik altijd in 1 klap. De korte pijn zeg maar. Na de laatste nachtploeg ga ik niet meer slapen. Dan blijf ik dus samen 24u wakker. Heb ik natuurlijk een jetlag om U tegen te zeggen maar het werkt. De volgende nacht slaap ik als een blok. Wat de jongen hierboven voorstelt (geleidelijk aan) kan je natuurlijk ook doen. Alleen zal je dan een hele week een lichtere jetlag hebben. Aan jou de keuze.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ga mee met J19 je zal het stapje voor stapje moeten terugdraaien want dit is geen doen in een normaal leven met opleiding of werk en een sociaal leven (niet alleen digitaal).

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Probeer de komende dagen aan te houden dat je steeds half uur eerder slaapt en half uur eerder opstaat. Zo kom je er eigenlijk vanaf. Succes!

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten