Skip to content
19 reacties
4740 weergaves

Klein ongelukje

Het is op zich niet een heel groot probleem en het gebeurt me ook niet dagelijks, wekelijks of maandelijks, maar het is toch best kut.
Vandaag had ik het weer. Ik ging plassen en toen ik mijn piemel weer terugstopte liep er toch nog een scheut plas uit. Genoeg om een een grote natte plek in het kruis van m’n boxer te maken en de helft van een van de pijpjes. Voel me dan heel ongelukkig in zo’n warme klamme boxer, ben bang dat het ook nog door m’n broek heen zichtbaar wordt en het voelt ook heel raar als je je hand in je broekzak steekt om bijvoorbeeld je sleutels te pakken. Het droogt natuurlijk wel weer op, maar voel me de hele tijd heel vies.
Hebben meer jongens dit wel eens? Hoe voorkom je het en hoe los je het een beetje elegant op?

21 jaar
2 jaren geleden

19 Reacties

  • Wat mij altijd helpt is om direct boven je piemel je lichaam even goed stevig in te drukken, het liefst met de vlakke hand. Hierdoor maak je contact met je blaas waardoor je het laatste beetje plas ook kwijt raakt. Vooral bij staand plassen is dit belangrijk.

    Blijf je er last van houden? Ga dan idd. zittend plassen. Dit is een veel betere houding om te plassen.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Er zijn al enkele goede oplossingen genoemd zoals zittend plassen, wc papier in boxer leggen, tena for men. Maar deze nog niet: even je blaas leegdrukken. Dit doe je door met je vinger tussen je zak en je anus te drukken. Probeer maar. Je zult zien dat er dan nog straaltjes plas uitgeperst worden door enkele keren te drukken. Je ziet als je drukt je penis ook wat omhoog veren. Probeer het enkele keren uit onder de douche. Je krijgt er zo handigheid in. Dit was een tip die ik kreeg van een uroloog.

    21 jaar
    12 maanden geleden
  • Hey ik heb dit probleem gehad in de pubertijd was toen ong 15. Had het heel sterk nadat ik had geplast en halfuur daarna. Als ik bijv ging zitten of ging opstaan of moest lachen of niezen kwam er een klein beetje piss uit. Denk dat het te maken had met een groei spurt, het was een periods van 3 maanden waar het dagelijks gebeurde.
    Ik had toen van die die tena men pads gehaald die je voor bij je kruis in je onderbroek stopt( wel om denk dat je die voor gym omkleden eruit haalt) of wat stukjes wc papier. Gaf mij een beschermd gevoel en zorgde dat ik geen natte plekken kreeg. Gelukkig was het na die periode behoorlijk minder geworden nu geen last meer van.

    Hoop dat je hier wat aan hebt

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik heb het vaak bij wildplassen. Dan sta ik bijvoorbeeld niet helemaal ontspannen omdat het schuin afloopt naar een sloot of omdat ik betrapt kan worden. De hoge nood raak ik dan kwijt, maar meestal houd ik er wel een natte onderbroek aan over.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Zittend plassen en goed uit druppelen dat werkt het beste.
    Als ik staande plas en de elastiek van mijn onderbroek drukt onder mijn piemel dan blijft er plas in mijn plasbuis zitten.
    Zodra de onderbroek dan niet meer drukt loopt het eruit.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • ..... Slimste zet is gewoon wc papier gebruiken

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik had afgelopen week een borrel in een kroeg en moest op een gegeven moment naar de wc. Er liep vlak voor mij een mij onbekende oudere man de heren-w.c. in en die ging nog een deur door naar de 'echte' w.c. naast het fonteintje was ook een urinoir met een grote spiegel erboven. Ik aarzelde een beetje om daar te gaan zo voor de spiegel, maar toen zag ik dat er ook een slot op de buitendeur zat. Die draaide ik op slot en ik ging plassen. Eenmaal bezig drong het tot me door dat het eigenlijk gewoon één wc was met daarin een wastafel, urinoir en nog een deur naar een w.c.-pot en een slot op alleen de buitenste deur. Als die andere man uit de w.c. zou komen, dan zou hij mij met de deur het urinoir in duwen en bovendien zou hij bij het handen wassen in die grote spiegel mij frontaal bekijken. Dat zou best een awkward situatie zijn, maar ja, ik was al aan het plassen. Toen ik in de w.c. doorgetrokken hoorde worden, besloot ik toch maar af te knijpen en weg te wezen, voordat het gênant zou worden. Helaas ging dat afknijpen niet heel goed, waardoor ik het laatste beetje in mijn onderbroek deed en de rest van de tijd met een natte boxer rondliep.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Nadruppelen of “naplassen” kan je voorkomen door goed te ontspannen en niet te gehaast te doen. Als je bang bent voor een scheet ga neem dan een “echte” WC.

    Dit gaat over per ongeluk nadruppelen of naplassen bij mannen, niet over andere ongelukjes, kunnen we het dan hier bij houden?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Jullie zijn echt knoeiers ;-)

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb het ook wel eens, vaak bij te strakke kleding of bij plassen met de 'rem erop'.
    Als ik bijvoorbeeld een heel strakke broek aan heb dan moet ik echt zorgen dat ik genoeg ruimte maak voor mijn piemel bij het plassen, want als de band van mijn boxer er nog een beetje tegenaan zit, dan loopt er dus nog plas uit als ik mijn piemel terug in mijn broek stop.
    Als ik me een beetje in probeer te houden tijdens het plassen, omdat er bijvoorbeeld iemand achter de wc-deur staat te wachten en ik niet wil klinken als een klaterend paard, dan plas ik ook niet goed leeg en loopt er nog wat uit. Had het laatst ook toen ik bij een urinoir stond met andere mannen en voelde dat ik een scheet moest laten. Aan de voorkant plassen en aan de achterkant een scheet tegenhouden is ook dat plassen met de 'rem erop'.
    Zittend plassen is voor mij ook zeker geen oplossing. Dan moet ik echt als ik opsta een dubbel wc-papiertje er tegenaan houden, want er loopt dan nog van alles uit.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @meisje 20. Die laatste seconde is de moeilijkste als het zo heel dringend is. Ik ben wel eens tot de huisdeur gekomen, maar daar moet je even stilstaan en zelfs met hupsen redde ik dat niet meer. Wel lullig maar natuurlijk niet erg. Alleen mijn ouders en broer hebben het gezien en de douche en de wasmachine zijn naast de wc.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Leuk hoor dat meldt ongelukjes anoniem. Nu de kleine ongelukjes. Ik time wel s verkeerd en dan begin ik net een halve seconde te vroeg. Wie is er nu 100 procent waterdicht?

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Nee hoor M20. Een hele plas in je broek zal bij ons wel minder vaak voorkomen, hoewel een vriend van me deed het in de trein zonder wc, maar stommiteitjes en slordigheden zijn we juist veel beter in.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Die jongen van 20 was ik per ongeluk. Toch even dus die piemel.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Altijd gedacht dat een piemel de oplossing was om nooit meer ongelukjes met plassen te hebben.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Zoveel nooit. Wel wat druppeltjes als ik niet genoeg tijd neem om droog te schudden. Ook wel eens dat ik heel dringend moest en zo blij was dat ik bij het urinoir was dat ik te vroeg begon. Dat was toen net zo’n vieze troep als bij jou. Wat doe je er tegen? Niets, alleen zoveel mogelijk vocht in je broekzakken, dat er geen vlek zichtbaar wordt en als die er is die uit het zicht houden. Ook een keer toen ik twee stralen al in mijn broek had gedaan mijn broek bij de kraan nat gespetterd dat het net leek of het bij het handen wassen was misgegaan. Ja en uiteraard zodra het kan schone broek.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • dag jongen van 21,

    Ik heb het probleem dat ik nog lang na het plassen (ca 10-20 min) blijf druppelen ik gebruik KRUIDVAT PROTECTION FOR MEN van 3.99€ per 10 en er is momenteel en actie 3 pakken voor 5€. misschien is dit een oplossing? bij mij werkt het heel goed nog nooit gelekt.

    groeten Jongen van 16

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Nou bij mij valt dat zittend plassen vies tegen. Dan begint het pas echt te lopen als ik weer opsta. Ik heb het er wel eens met een paar vrienden over gehad en op 1 na hebben die allemaal hetzelfde ervaren toen ze het ook hadden geprobeerd. Dus zit alsnog alles onder. Dat werkt blijkbaar niet bij iedereen hetzelfde. Ik heb een pak Tena Men gekocht die je in een (strakke) boxer stopt. Dat gaat goed.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat kan iedereen wel eens overkomen. Je moet er op letten om tijdens het plassen niet te onderbreken. Ik plas altijd zittend als ik kan. Dat is ook voor mannen gezonder omdat je meer leeg plast. Zo zal je ook minder vaak zulke ongelukjes hebben.

    22 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten