Skip to content
34 reacties
3908 weergaves

In bed geplast

Ik lig naast mijn vriendin in bed en ik werd vannacht wakker van een warme straal op mijn buik. Ik wist eigenlijk nog niet eens gelijk wat er aan de hand was want ik had geen drang om te plassen. Toch liet ik mijn plas zomaar lopen, zonder dat ik het eigenlijk merkte. Hoe kan het dat ik zomaar in bed heb geplast, dit is mij nog nooit eerder overkomen. De rest van de nacht heb ik op een handdoek geslapen en het nu zo goed als opgedroogd. Heeft iemand nog tips voor het wassen van het beddengoed. Ik las dat een sopje met azijn wonderen kan doen, iemand hier ervaring mee?

23 jaar
2 jaren geleden

34 Reacties

  • Jij ook bedankt dat je het nog even af komt sluiten en aangeeft hoe het met je gaat en dat je er wat aan gehad hebt TS.
    Dat komt niet vaak voor.
    Er waren hier al eerder mensen die er ongerust en beschaamd mee aankwamen dat ze een ongelukje hadden. Logisch dat je dat hier doet want anoniem. Weet ook nog dat dit soort ongelukjes niet erger is voor jongens dan voor meiden en niet minder voorkomt bij jongens. Je hebt er maar weinig voordeel aan dat je een jongen bent als je in bed ligt of ineens je blaas te vol is en zich leegt. Dan doe je niet veel meer.
    Ik begrijp je wel dat je het voor je houdt, als ik alleen was geweest en mijn moeder toen niet thuis , had ik dat ook gedaan. Toch was het beter zo, verder suc6.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Zeg nooit nooit jongen 20. Het is bij ons onvoorzichtigheid en daarna wordt je voorzichtiger. Het is bij mij nu een tijdje geleden en dit weekend dacht ik alweer ik hou het wel op tot ik thuis ben. Dat ging goed maar maar net.

    Je hebt gelijk meisje 17, dat had ik ook, misschien maar goed dat je blaas zich zo beschermt tegen scheuren. Dat is veel en veel erger.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • TS hier, ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie antwoorden, tips en geruststellingen. Ik heb mijn bed gelukkig tot nu toe droog kunnen houden. Ik wist echt niet wat me overkwam. Gelukkig heb ik aan de hand van jullie verhalen kunnen lezen dat dit soort dingen nou eenmaal kunnen gebeuren. Ik heb er verder nog met niemand over gesproken en ik denk dat ik het zo laat. Nogmaals bedankt allemaal.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • @meisje 19. Goed dat ik nog even bij dit topic keek, want die pijnscheut met een rare rilling had ik toen ook. Nu snap ik dat ook, niet dat het nog wat uitmaakt, want dan ben je al laat.
    Goed wat je moeder deed. Ook al komt het door een stommiteit, zeg iemand dat het niet erg is, want die kleren zijn makkelijk schoon en droog te maken. Mijn moeder en vooral mijn vriendin waren anders. Ook dat doet er niet meer toe. Ik heb nu een vriendin met veel begrip en ik denk ook niet dat het nog een keer zal gebeuren want ik kijk beter uit. Maar bedankt voor de uitleg.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Waarschijnlijk heb jij in je slaap het signaaltje gemist dat je blaas echt vol was. Als je blaas namelijk helemaal vol of dan leegt hij zich uit zichzelf. Ik heb dit onlangs in de auto nog gehad. Ik moest natuurlijk we nodig, maar ik dacht dat ik het wel zou redden. Ik kreeg een pijn scheut en koude rilling en ik liet mijn volledige blaas inhoud in één keer lopen. Toen ik thuis kwam zag mijn moeder mij binnen komen. Ze heeft mij toen gerust gesteld. Ze heeft mij toen verteld dat ze niet zo heel lang geleden zelf nog een plas ongelukje had gehad. Daarna heeft mij geholpen met mijzelf verschonen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @J 17, je hebt inmiddels gelezen dat het vaker voorkomt en die ongelukjes komen nog veel vaker voor dan we denken. Want jij vertelt het niet aan je ouders en straks zeg je ook niet tegen je vrienden: ‘wat ik vanmorgen meemaakte’. Ik ook, de vriend die er bij was toen ik het niet meer op kon houden vertelt het niet verder aan andere vrienden en dus is het niet gebeurd. Ouders ook denk ik.
    Goed van je zus trouwens, maar er is niemand dood of erg ziek dus huilen om zoiets als je 17 bent dat doen wij mannen niet.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Mijn lieve vriend was net als jij ander meisje 22. Hij vond het rot voor me en vroeg hoe benauwd ik het had gehad. Net als jij hem gerust stelde fleurde hij me helemaal weer op. Ik denk ook dat dat bij ts ook zo zou zijn geweest. Eigenlijk kun je het ook beter zeggen in plaats van er zelf mee te zitten en je te lang te schamen.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik kwam eigenlijk naar dit forum om te vragen of andere ervaringen hebben met ineens in bedplassen. Ik werd van morgen wakker met een hoop ongeloof en tranen in mijn ogen. Hoe kan het nu dat ik ineens wakker werd in een grote plas. Ik heb het eigenlijk ook niet eens echt gemerkt. Natuurlijk kwam op het moment van ontdekken ook nog eens mijn oudere zus binnen lopen omdat ik iets van haar geleend had. Ik kon wel janken. Ze probeerde mij gelukkig wel een beetje gerust te stellen. Ze heeft mij beloofd om niks tegen mama en papa te vertellen. Vanmiddag wanneer iedereen weg is heeft ze beloofd om mijn lakens te wassen. Zo komen mijn ouders er misschien niet eens achter. Gelukkig, nou ja misschien niet het goede woord… maar ben ik niet de enige die dit overkomt. Ik hoop dat dit voor mij en vele van jullie een eenmalige ervaring is.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Mijn vriend, van dezelfde leeftijd, heeft ook wel eens in bed geplast terwijl ik naast hem lag. Hij schaamde zich enorm. Ik hou heel veel van hem dus ik heb er helemaal geen probleem van gemaakt. Ik heb zelf op andere momenten ook wel eens een ongelukje gehad. We zijn allemaal mensen en dit kan nou eenmaal gebeuren. Mocht jouw vriendin er ooit achter komen, dan ben ik er haast van overtuigd dat ze je probeert gerust te stellen. Als het echt de waren is dan kan ze zich vast wel over een ongelukje heenzetten. Dat heb ik tenminste bij mijn vriend gedaan.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat was met mij hetzelfde jongen 19. Het enige dat ik nog kon was met een rode kop zeggen dat ik het in mijn broek deed. Ik had de schuld wel kunnen geven aan dat ongeluk waardoor ik vaststond maar ook voor mij gold dat het niet was gebeurd als ik daarvoor naar het toilet was geweest
    Toch hebben wij het veel makkelijker dan meisje 23 en jongen 16. Jullie kunnen je blaas (nog) niet vertrouwen, hoewel dat bij meisje 23 langzaam komt. En dan heb je die hulp nodig, dat begrijp ik wel. Ik heb trouwens bij het opstaan ook wel dat ik dan niet lang meer kan wachten. Thuis geen probleem maar 100 meter met kamperen naar het toiletgebouw eindigde wel eens dat ik halverwege in het gras zogenaamd vrolijk om me heen zat te kijken. Ik heb daarom wel eens aan die broekjes gedacht, maar behalve vriendinnen en familie heeft zelden iemand het gezien en mijn slipje was zo gewassen en weer droog aan de tentlijn haha, dat moest toch gebeuren.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik slaap ook nog af en toe met luiers van Tena omdat ik mijn blaas nog niet helemaal vertrouw. Het klinkt stom om te zeggen, maar na een lange tijd van bedplassen begin ik eindelijk een soort van zindelijk te worden. Plas ongelukjes gebeuren mij gelukkig steeds minder. Maar soms word ik nog wakker terwijl ik aan het plassen ben. Als ik weer een ongelukje heb gehad zonder luier dan draag ik er weer eentje tot dat ik een week droog ben gebleven. Maar dit is natuurlijk net iets anders dan het verhaal van @ts. Maar de verhalen en ervaring van mensen hier geven maar weer aan dat jij je er niet helemaal voor hoeft te schamen. Zulke ongelukjes kunnen nou eenmaal gebeuren in verschillende maten. Ik hoop dat jij de afgelopen tijd het bed droog heb weten te houden. En als het niet zo is, dan denk ik wel dat ze er begrip voor heeft. Er zijn gelukkig oplossing voor. Een wekker in de nacht zetten is altijd nog een optie. Ook het idee van zo’n horloge wekker is wel slim. Die kun je ook vaak alleen op trillen zetten. Daar zou jij dan we wakker van worden en je vriendin niet.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • @ M22, ik had dat ook 4 weken geleden. Dat werd ineens heel erg en mijn blaas hield het toen niet meer en alles in mijn broek megaschamen. Al geven ze je een miljoen ik kon het niet meer ophouden. Ik had veel eerder moeten gaan maar ja had.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • In je broek of bed plassen per ongeluk is erg vervelend eerst is het warm en nat, daarna wordt alles steenkoud en als je geen droge kleding hebt buitenhuis gaat het gigantisch meuren. Het ergste is dat het voor je omgeving niet normaal is, mensen zien het en je wordt erop aangesproken. Mijn blaas is een keer onderzocht door een huisarts en de conclusie was dat hij te klein is. Van met luiers slapen heb je geen last van, ook niet bij het liggen, ook niet als je het dan per ongeluk laat lopen in je slaap. Binnen 10 seconden is het volledig geabsorbeerd dus je voelt er niks van en wordt je er niet wakker van. De volgende wordt je wakker en voel jeje droog en dezelfde witte luier maar wel een waarschuwing aan de voorkant dat hij nat is. Als ik in m'n slaap nat word kost het misschien 40% van een luier.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat zal voor iedereen verschillend zijn jongen 17, vooral voor jongens anders. Ik moest steeds erger en kon de aandrang steeds moeilijker tegen houden met verzitten en wiebelen met mijn benen.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik begrijp dat het kan gebeuren maar ik heb nog nooit na zeg 7jaar in mijn bed of mijn broek geplast. In mijn broek wel een paar maal bijna, maar dat weet ik niet zeker. Wat voel je dan als dat gebeurt?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • De jongen van 22 die op meisje 21 reageerde was ik. Te lang op de 2 gedrukt denk ik. Maar het kan ook op 22jaar fout gaan dus maakt niet veel uit.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • @ meisje 21. Jij had het waarschijnlijk ook nooit eerder gehad en dan is het een heel rare ervaring. Ik voelde het wel gebeuren en had er ook al angst voor. Maar toch dacht ik Dit kan niet. Ik durfde daarom eerst zelf ook niet te kijken. En dan komt wat jij zegt het zinloze achteraf denken hoe het voorkomen had kunnen worden.
    Dat was inderdaad heel makkelijk geweest.
    Het heeft wel even geduurd voordat ik er over kon meelachen.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ongelukjes kunnen iedereen overkomen. Het kan velenoorzaken hebben. Niet zo heel lang geleden heb ik ook een ongelukje gehad in bed. Het had makkelijk voorkomen kunnen worden, maarja alles is anders achteraf. Ik werd een paar weken geleden midden in de nacht wakker van een behoorlijke aandrang om te moeten plassen. Ik lag zo lekker en ik was zo moe dat ik besloot om het nog even uit te stellen. Ik dacht ik ga zo over een paar minuutjes wel naar de wc. Maar helaas viel ik weer in slaap. Ik denk dat ik een uur later wakker schoot, met de gedachte “ik moest nog plassen”. Ik voelde aan mijn slip en deze was helemaal doorweekt. Toen ik aan de lakens voelde merkte ik dat deze ook nat waren. Toen ik het licht aan deed werd mijn angst helemaal bevestigd. Ik lag in een grote gele vlek. Tja, was ik toen maar gewoon gelijk naar de wc gelopen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @ meiden 18 en 19. 3 wijntjes is best veel. Mijn ongelukje was met 2 bier, maar vooral ook omdat er met sluitingstijd altijd een rij voor de wc komt. En ik zou het stoer wel op houden tot thuis.
    Sindsdien zet ik even een alarmpje een half uur voor sluitingstijd op mijn watch en ja na mijn debacle ga ik dan ook echt. Bij jullie moeilijker, maar als je hem op halverwege de nacht zet en dan je blaas leegt zal hij voor de ochtend niet voor de tweede keer vol zijn. Dat wakker worden is natuurlijk klote maar bespaart jullie gedoe met luiers die vast ook niet lekker liggen en weer weggegooid moeten worden. Een zoen voor mijn brillante idee is genoeg.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • @M18 om eerlijk te zijn lukt het mij niet ook altijd om de lakens helemaal droog te houden. Maar als ik veel stres heb doordat ik bijvoorbeeld belangrijke deadlines heb of als ik me gewoon heel erg druk maak. Daarnaast wisselt het heel erg wanneer ik ongelukjes heb na drinken. Het kan soms al gebeuren na 3 wijntjes. Soms valt het denk ik gewoon verkeerd.

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten