Skip to content
9 reacties
1131 weergaves

Nog steeds geen regels

Hallo, ik ben een meisje van 14 en ik word dit jaar 15. Ik heb nog steeds mn regels niet gekregen en ik ben dan ook 1 van de enige op mijn school. Mijn moeder kreeg ook wel best laat haar regels, maar ik heb al 3 jaar witverlies en er is nog steeds geen enkel teken van mijn regels te hebben. Ook heb ik om de 2 weken ongeveer soms krampen (denk ik) in mn onderbuik. Mijn moeder zegt dat ik nog steeds mijn regels niet heb omdat ik te weinig weeg. Maar het CLB zei juist dat mijn gewicht oke was en ik ben ook zeer mager gebouwd. Wat kan hier de oorzaak voor zijn en wat kan ik doen om sneller mn regels te krijgen?

14 jaar
11 maanden geleden

9 Reacties

  • Wees blij dat het uit blijft als je het eenmaal krijgt is het niet altijd leuk.

    15 jaar
    7 maanden geleden
  • M14 ja ik had een vrouw en ze vroeg of ik schaamhaar had en dan vroeg ze of ze in mijn onderbroek mocht kijke om te kijken naar mijn schaamhaar en voordat ik kon antwoorden keek ze dr gwn in

    14 jaar
    7 maanden geleden
  • hebben ze bij jouw op het clb ook in je broekje naar je ontwikkeling gekeken?

    14 jaar
    7 maanden geleden
  • Ondertussen heb ik sinds juni mijn regels nog steeds niet gehad en het is nu al midden oktober. Ik heb wel al een beetje buikpijn gehad, maar daarna krijg ik mijn regels niet. Hoe kan ik dit oplossen??

    14 jaar
    7 maanden geleden
  • Het lijkt erop dat je inderdaad ongesteld bent geworden. Gefeliciteerd! De eerste keren is het vaak weinig, maar vanaf volgende keer (is niet zeker dat het volgende maand al is, er kan ook een paar maanden niks zijn) kan het ineens meer gaan worden. Als je nog geen maandverband hebt, is het nu misschien het moment om ervoor te zorgen dat je alvast een pakje op voorraad liggen hebt. Best ook ervoor zorgen dat je altijd iets bij hebt in je tas of jas. De eerste jaren kan het soms onregelmatig zijn, maar dat is gelukkig niet bij iedereen zo.

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Heyy ik heb ondertussen wel wat bloed maar ben niet zeker of mn regels nu wel of niet gestart zijn. want er is zeer weinig in mn onderbroek, maar als ik mezelf afkuis dan zit er wel bloed aan.

    14 jaar
    11 maanden geleden
  • ik eet inderdaad wel heel erg gezond. bedankt voor jullie reacties jullie hebben me echt beter laten voelen!

    14 jaar
    11 maanden geleden
  • Misschien eet je gezond? Het schijnt dat in de tijd van mijn grootouders de meeste meisjes pas rond 14 jaar hun regels kregen, plusminus twee jaar, dat was toen heel normaal.

    Maar toen aten ze nog geen kant-en-klare junk vol hormonen en bewaarmiddelen. Dat bestond allemaal nog niet, ze moesten alles zelf vers koken. En ze steriliseerden groenten en soep en maakten zelf confituur voor in de winter, dus daar zat geen giftige brol in. De mannen hadden toen ook grotere penissen dan nu, schijnt (van horen zeggen, niet zelf gezien...). Het zijn blijkbaar die vrouwelijke hormoon-achtige additieven in veel voeding en in allerlei andere dingen die de pubertijd vervroegen, en die jongens verwijfd maken en kleine penisjes doen krijgen.

    Bij intensieve sporters blijft menstruatie soms ook lang uit, soms tot 18 jaar.

    Dus mij lijkt het niet abnormaal.

    Maar als je er onzeker over bent, toch best even aan je dokter of gynaecoloog vragen...

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • Niks aan te doen, alz je laag in gewicht bent kan wel onderdrukken maar het is noet op te wekken. Je kan naar de huisarts met vragen over

    19 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten