Skip to content
14 reacties
2186 weergaves

Vakantie ( bedplassen

Hoi Ik ga binnenkort op vakantie. Maar ik plas in bed, weet iemand een oplossing,? Een onderbroek , luiers, ik ben zelf jongen en meisje

13 jaar
10 maanden geleden

14 Reacties

  • @J12: goed advies om naar de huisarts te gaan, maar het ligt bij jongens meestal niet aan hun bekkenbodemspieren. Bij meisjes is dit wel vaak een oorzaak. Helaas is er niet één oorzaak van bedplassen, dit zijn er velen.

    @M19: wat is dit nou voor idiote opmerking? Weet je wat bedplassen voor schaamte geeft, zeker voor een 13-jarige. Door jou opmerking voelt hij zich nog schuldiger, terwijl hij hier niets aan kan doen! Enne… een beetje hotel stopt gewoon zonder het te vragen of te zeggen een matrasbeschermertje in hun bedden wanneer ze weten dat er jongen van die leeftijd komt slapen.

    @TS: als je even naar het kopje ‘jongensvragen’ gaat, vind je daar een ander topic over bedplassen, gemaakt door een 14-jarige. In dat topic heb ik vele tips gegeven om van het bedplassen af te komen. Zoek dat bericht dus zeker even op!

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik niet in hotels, Matrassen kosten mega veel, ik heb daar in huis ook welleens wat over gehoord, ik heb nog wel wat schaamte. Dat is het hele rare van bedplassen, de keren dat mijn matras nat was in huis vond ik het zelf ook jammer, daarom stemde ik er ook mee in dat ik zoiets apparts als een luier moest op me 12e voor het eerst. Dat m'n ouders ze in huis gingen halen enzoo, is wel even slikken. Niet zomaar iets uit de supermarkt of drogist want dat light daar niet, maar de Apotheek. Door zulke luiers durf ik juist weer in een hotel te slapen, als ik daar een matras nat maakte zou ik niet buiten huis slapen.

    Bij de huisarts heb ik ook gelopen, ik heb dat hele verhaal hier nog niet neergezet. Ook al moet je naar een specialist, als je een oefening moet doen om het beter te krijgen. Kan het een tijdje duren voordat je eraf bent. Dus als je 2 weken voor je vakantie nog in bedplast kun je erop rekenen dat het op vakantie ook gebeurt. Kun je beter een week voor je vakantie starten met een goede luier. Wat ik heb houdt 100% alles.

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • Dus jij vervuilt altijd onze matrassen! Weet je wel hoeveel dat een hotel kost? ;)

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Hé ts je moet naar je huisarts gaan hij/zij kan je doorverwijzen naar een specialist. Het heeft iets met bodembekkenspieren te maken. Meestal ben je er in een korte tijd vanaf. Suc6 laat het maar weten

    12 jaar
    9 maanden geleden
  • Je moet doen wat het beste bevalt. Last van bedplassen hebben is opzich al wat eenzaam en niet leuk, ik ben zelf iemand die altijd denkt van zouden er nog meer jongens last van hebben in het echt? Anderen die er last van hebben doen meestal alles eraan om het verborgen te houden. Mijn ouders hebben me welleens verteld wil je erachter komen wie er nog meer last van hebben in het echt dan moet je er niet zo'n geheim van maken. Ik campeer nu op een Franse camping dus dat betekent sochtens uit de tent naar het toiletgebouw lopen met luier om onder pyjama. Waar ik het ook moet weggooien of het normaal is. Sommige kijken met grote ogen en zeggen niks, 1 persoon zij in het Frans bedplassen? Voelt voor mij goed als iemand weet dat het bestaat. Daarom ben ik ook niet zoo bang als iemand ontdekt dat ik een luier heb, ik draag gewoon iets waardoor ik zoo min mogelijk voel van het hele bedplassen. Sochtens op een droog verband zitten terwijl je hartstikke nat bent.

    Ik neem de extra moeite om een echte luier om te doen omdat het ongeveer 4x zoveel vocht vasthoud als een bedplasonderbroek. Zoo een luier is eigenlijk ook teveel voor mij. Ik draag het ook omdat het er schoner uitziet sochtens. Buitenkant wit terwijl er ingeplast is. Dit is gewoon omdat een luier dan 50% nat is.

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • Bedplasonderbroeken (Drynites, Tena etc.) helpen in veel gevallen prima voldoende. Deze zijn veel makkelijker aan te doen dan echte luiers. Bovendien zien deze onderbroeken er gewoon als onderbroeken uit, ziet niemand.

    Heb je echt veel plas ‘s nachts, kan je de bescherming van je bedplasonderbroek verhogen door een plastic overtrekbroekje over zo’n bedplasonderbroek aan te trekken. Om te zorgen dat anderen dit niet zien dragen veel jongens daaroverheen weer een boxershort.

    Bij veel plas is het dus wat meer gedoe, maar persoonlijk vind ik nog steeds makkelijker dan een echte luier. Zo’n luier kan ook opvallen, die bedplasonderbroeken niet!

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • @jongen 13 ja dat is heel wat met een lange naam maar je kan exact dezelfde vinden als je het kopieert in Google of Bing, Ik gebruik de: Tena slip active fit maxi small. Lange naam maar daar staat alles in. Slip betekent dat het een luier is. Active fit betekent dat het beter zit bij lopen. Maxi betekent hoeveel vocht het vasthoud. Small is de maat net zoals bij een broek.

    Ik weet niet of jezelf snel schaamt ? Je kan ze zelf omdoen maar ook met hulp. Ik doe het staand tegen de muur zelf maar het kan ook op een dichtgeklapte wc, je gaat dan op de wc deksel zitten. Omdoen moet je even leren voordat je op vakantie gaat. Dan is het nog even wennen denk ik dat je luiers in huis hebt. Ik begon er op me 12e mee, bijna 13. De eerste week toen ik ze voor het eerst kreeg wilde ik ze niet om. Ik had m'n ouders toestemming gegeven om te bestellen maar toen ze in huis waren dacht ik echt ooh jee dat is niet stoer.

    Voor de rest praat ik er hier wel makkelijk over maar heb nog wel wat schaamte. Ik weet dat als ik over 2 weken naar frankrijk ga nog luiers nodig heb. Wij slapen ook nog in tenten en hebben zelf geen wc en douche dus dat doe ik in een toiletgebouw waar ook een bak staat waar je luier in kan.

    16 jaar
    10 maanden geleden
  • Welke luiers kan beste gebruik?

    13 jaar
    10 maanden geleden
  • @jongen 17 Goh was ook lastig voor jouw dan, ik heb tot mijn 12e er proberen vanaf te komen van het bedplassen, toen pas op me 12e ontdekten me ouders voor het eerst dat er speciale luiers voor bestonden. Ik droeg nog niks toen, toen gingen me ouders langzaam vragen aan me of ik dat wilde ? mn ouders begonnen op te geven dat ik s’nachts zindelijk zou worden.

    16 jaar
    10 maanden geleden
  • Denk dat een luier de beste optie is. Tot mn 12e had ik er ook last van. Alleen heb ik nooit een luier gebruikt. Ik werd vanzelf zindelijk s’nachts.

    17 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik vindt het wel leuk om je te helpen hiermee dus vraag gerust, ik heb eigenlijk jarenlang 2 vakanties gehad 1 met de hele familie naar een groepsaccomedatie en 1 met het gezin. Met de hele familie is met alle neefjes en nichtjes, daar zaten altijd meerdere kinderen bij die last van bedplassen hebben en ik ook. Ik kan je vertellen wat ik gebruik maar meestal is het maar net wat je ouders willen. Wat ik gebruik is eigenlijk luiers voor oudere kinderen die zien er hetzelfde uit als volwassenen luiers maar het is een maat die kleiner is, dus dan is het niet overdreven groot. Meer wat speciaal gemaakt is voor als je 13 bent of 16.

    Als je vaak nat wakker wordt in bed wordt je met zulke luiers echt heel droog wakker als je ermee start. Ik vind het op vakantie niet alleen ontspannend voor de nacht maar ook in de ochtend, je zou denken dat je meteen douchen moet sochtens als je in je luier plast in je slaap maar hoeft niet, ik trek meestal in de tent mijn pyjama aan en ga eerst ontbijten, er kan niks uitlekken en het stinkt niet.

    Wat ik ook fijn vind aan luiers is dat ik mijn moeder niet zoveel hoeft te vragen snachts. Als midden in de nacht je bed nat is moet je je moeder vragen om mee te helpen alles te verschonen of schoon beddengoed vragen. Het is zelfstandig, je doet je luier af en gaat douchen, je bed blijft schoon.

    Je kan ook een onderbroek gebruiken zoals een drynite uit de supermarkt voor bedplassen maar die kunnen welleens lekken. Een luier voor oudere kinderen houd 4x zoveel plas vast maar is wel dikker en lomper maar dat is niet erg als je slaapt en kleine stukjes loopt.

    Sommigen noemen zich jongen en meisje maar ik heb gehoord dat ze dat op Sommige scholen vertellen. Als je een piemel hebt ben je een jongen hoor.


    16 jaar
    10 maanden geleden
  • Hoi jongen 13, bedplassen heb ik ook nog last van, dat is op vakanties het meest vervelende vooral op campings of in het buiteland als je bed echt nat wordt steeds. Hebben jouw ouders het er al eens over gehad over het idee van een luier ? Als je het mag van je ouders ben je niet de enigste want ik draag ze ook. Het is alleen even schrikken, ik moest rond mijn 12e weer voor het eerst een luier om voor bedplassen, eerst wilde ik niet omdat ik vond dat het voor baby's is maar dat is niet zoo. Ik slaap altijd in een tent op een camping in Frankrijk en plas ook nog vaak in bed maar door door die luier word ik altijd met een droog gevoel wakker, als ik wakker wordt weet ik eigenlijk nooit of ik geplast heb want dat voel je niet. Dit jaar ga ik ook weer naar Frankrijk.

    16 jaar
    10 maanden geleden
  • Hoe los je dat normaalgesproken dan op? Het is toch niet alleen maar een probleem tijdens de vakantie?

    17 jaar
    10 maanden geleden
  • Jongen en meisje?
    Leg dat eens uit.
    Er zijn luiers voor oudere kinderen of zelfs volwassenen. Probeer die eens thuis voordat je op vakantie gaat.

    16 jaar
    10 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten