Skip to content
368 reacties
13348 weergaves

Bedplassen

Ik heb zelf nog altijd last van bedplassen, ondanks dat ik op een normale leeftijd zegmaar zindelijk was.   Toch heb altijd nog wel last van bedplassen gehad. het gebeurd(e) vooral als een dag stressvol was, als ik bijvoorbeeld gepest was die dag. of als ik die volgende dag iets spannends moet doen, presentatie en dat soort dingen, dan word ik vaak wakker in een nat bed.   Ik droeg en draag af en toe nog steeds drynite. Maar deze draag ik zelden meer omdat ik ze niet meer om wil.  Ik heb alles al geprobeerd om er van af te komen, de wekker de medicijnen enz. maar het heeft niet echt geholpen.      Ik weet dat ik niet de enige ben, mijn vraag is of er hier meer tieners last van hebben en wat hun ervaringen zijn. 

17 jaar
13 jaren geleden

368 Reacties

  • Ook bedankt voor jouw berichtje.
    Ik heb 4 vrienden die alles weten. Ik heb veel last gehad van het bedplassen, 2 jaar heel erg. Dan vertelde ik smoesjes aan mn vrienden waarom ik niet kwam logeren bij ze. Toen ik luiers kreeg wist ik dat ik altijd droog zou blijven in bed en ook bij vrienden. Want dat bed is niet van jezelf. Ik heb het toch gedurfd te vertellen dat ik luiers gebruik en zoo kon ik ook logeren bij hun en vrienden meenemen met mijn vakantie.

    Ik denk dat ik wel 100x een nat bed heb gehad voordat we luiers ontdekten wat best wel stom was achteraf, dat had al niet gehoeven. Ik moet er ook niet meer aan denken om elke morgen nat wakker te worden. Ik zie er niet tegenop om ze elke avond om te doen nog. Ik vindt het eerlijk gezegd wel fijn. Het zit erg zacht en ik was eerst best wel bang om in bed te plassen, als hij omzit weet je dat ze het makkelijk absorberen.

    Ik draag die broekjes zelf ook nooit in bed. Wat ik gehoord heb is dat die ik staan heb, voor overdag gemaakt zijn. Ik experimenteer er ook niet mee. Ik weet dat ik bed gewoon die met 4 plakkers nodig heb omdat die veel meer kunnen hebben. Als ik lek met broekjes kan ik zelf het beddengoed bij de wasmachine brengen. Licht er ook aan welke broekjes je hebt, die van de supermarkt zijn niet goed nee. Ik ken ze van abena en tena. Die met die 4 plakkers blijven inderdaad veel beter zitten in bed en als ik wakker wordt.

    Ik vind het er zelf niet heel stom uitzien, ik kan wel begrijpen waarom de bedenkers ervan het zoo gemaakt hebben. Ik slaap zelf op een zolderkamer op de 3e verdieping. Op de 2e zit onze badkamer. De bedoeling is dat ik mijn luiers in de badkamer weggooi als ik sochtens wakker wordt en dan ga douchen. Maar ik heb heel vaak dat de badkamer op slot zit als ik wakker ben omdat iemand in bad zit of mn zus is super lang met haar verzorging bezig. Dan zit ik vaak nog een tijdje vast aan dezelfde luier tot ik aan de beurt ben. Dan doe ik maar wat voor mezelf. Ik ben ook voorzichtig dat niemand me in een luier ziet maar toch loop ik er sochtens nog even in rond om wat te pakken ofzoo. Het liefst blijf ik ermee in mijn slaap kamer. Maar ik heb ook een Ochtendjas die ik even snel kan aantrekken zoo kan niemand zien dat je een luier draagt. Als het niet warm is heb ik er ook altijd een pyjma overheen aan.

    Ik zou dit ook niet vertellen als dit niet anoniem was. Maar ik heb ook veel geleerd van mn vrienden die ik dit alles heb verteld. Als ik dit zoo vertel help ik ook andere jongens zoals ik. Ik vond het toen ook vervelend dat mijn moeder het in de groep gooide in de familie maar het wordt helemaal niet appart gevonden, ik vond er een paar die het gehad hebben en die het nog heeft.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Dank je voor je bericht. Rot allemaal he!Maar het is niet anders iedereen heeft wel wat. Alleen is het een wat meer geaccepteerd als het andere.

    Bij mij weten er niet veel van. In de familie natuurlijk wel. Een vriend van me weet het omdat ik daar weleens mee op vakantie ben geweest.

    Ik zou liever zonder willen maar zie het niet zitten elke morgen in nat bed wakker te worden.

    Ik heb weleens van die broekjes gehad maar ze lekte en die zakte juist af 's morgens. Die met die plakkers blijven veel beter op zijn plaats omdat ze beter op het lichaam zitten maar goed dat zal je zelf ook wel ervaren.

    Ik vind het er wel heel stom uitzien! Ik doe hem meteen af als ik wakker word. Ik blijf er echt niet in rondlopen.

    Dat was zolang mijn moeder me hielp wel het geval maar ben veel te bang dat er iemand ineens aan de deur staat. Nee hij gaat aan als ik naar bed ga en als ik opsta dan gaat hij gelijk af.

    Stoer dat je hier ook je verhaal durft te doen.

    Overigens had ik dat niet gedaan als het niet anoniem was.

    Blijft iets waarvan ik niet wil dat andere het weten

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi, ik heb die 2 laatste reacties op jou gegeven. Ik ben dezelfde persoon die 2x gereageerd heeft. Sorry voor mijn beetje stoere berichtje dat ik geen hulp nodig heb. Ik doe wat te stoer af en toe. Beetje slecht. Ik reageerde 2x omdat ik herken wat ik zelf ook wel heb. Ik had nog niet alles gezegd. kleine overprikkelde blaas heb ik ook, ze denken dat het bij mij ook wel met stress heeft te maken, nou ja ik ben ook wel snel zenuwachtig. Ik ben toen ik voor het eerst luiers ging gebruiken vlak voor mn 13e ook geholpen met leren omdoen ervan, staand. Was wel een bijzonder gevoel want ik voelde me wel groot en wat stoer omdat ik toen bijna naar de middelbare ging maar toch ook minder stoer omdat ik echt luiers nodig ging hebben omdat ik steeds vaker in bed plaste. Na 2 weken kan ik het heel goed zelf staand. Alleen soms een controle van mijn moeder vlak voor slapen gaan of het echt wel goed zat. Sochents in het begin wel vaak de vraag gehad hoe ze het houden, de luiers.

    Ik heb 2 soorten luiers thuis, Pants kan ik overdag gebruiken als ik het nodig vind. Mijn ma heeft dat samen met me overlegd. Voor de nacht heb ik Abri-Form Premium S4 (die is met 4 plakkers). Pants heb ik laatst rond pinksterren nog in een pretpark gebruikt, als ondergoed.
    Pants voel je inderdaad ook wel zitten, maar geeft me wel een heel veilig gevoel nog steeds want ik heb vaak een natte onderbroek gehad, voordat ik bescherming droeg. Ik heb eigenlijk nog nooit geprobeert om een luier met 4 plakkers de hele dag te gebruiken maar ik heb als ik erin wakker wordt ook geen haast om hem uit te doen. Op de een of andere manier ben ik bang dat hij afzakt overdag. En ik probeer zoals in het pretpark als ik plassen moet altijd naar de wc te gaan, ik denk dan als ik een luier omheb met 4 plakkers dat hij dan juist gebruikt wordt omdat ik 4 plakkers moet los maken als ik bij de wc sta en nodig moet. Ik weet nog niet wat handiger is. Mischien moet ik het maar eens proberen. Pants zit vol met elastiek en doe je zoo naar beneden als je boxer. Ik draag overdag wat nu omdat ik het vaak niet haal. snachts moet ik zeker weten wat omhebben.

    Bij ons in huis is ook altijd wel normaal gedaan over het bedplassen, en nog. Alleen wisten mn ouders en ik niet zoo goed wat te doen denk ik. Ik heb eerst een plaswekker gehad en werd ik lang wakker gemaakt elke nacht door ze. Ik heb luiers gekregen doordat ze mijn geheim van het bedplassen aan familie doorvertelden. Dikke schaam maar er was er nog 1 en die gebruikten luiers, het was nogal een verassing dat het nog steeds kon op je 12e en nu nog perfect op mn 14e. Ik had ze al veel eerder moeten ontdekken.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • ik ben de jongen van 5 berichten hier boven. Ik reageer op de jongen van twee berichten hier boven. Inmiddels draag ik ook op dagen van een pretpark geen luier meer!     Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik me maar elke keer even bewust was van dat ik een luier omhad en dat ik idd soms wel merkte dat het fout ging.     Te kleine overprikkelde blaas zorgde ervoor dat ik snel bij de wc moest zijn. Daar moet ik nog steeds wel rekening mee houden. Mijn moeder koos ervoor om de luiers te gebruiken die ik ook voor de nacht had. We kunnen er van alles van zeggen maar het was makkelijk verschonen. Hoefde niet alles uit.     Maar goed had er wel mijn moeder bij nodig. Gelukkig ligt dat achter me. Gebruik voor de nacht nog steeds die zelfde luiers. Maar kan het nu prima zelf doen. Geen hulp van mijn moeder meer nodig. Hoop echt dat het ooit zal stoppen.     Heb jij ook nog last van bedplassen? wat doe je daar tegen?     Overigens voel je die pants ook zitten. Het is wat dat betreft gelijk aan een luier met plakkers vind ik.       Aan de jongen van het bericht hierboven. Ik ga er van uit dat voor jou het ook wel zal stoppen overdag en dat je zonder weg kan gaan. Het is toch balen dat je nat bent soms. Hoe gaat het bij jou snachts? Wat doe jij eraan? Hoe gaan ze er thuis mee om?    

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • K hier, Ik heb ook last van bedplassen maar overdag moet ik ook nog steeds oppassen, ik merk dat het wel beter wordt. Ik draag overdag nooit luiers met 4 plakkers, wel dus die pants als ik denk dat het nodig is want ik ken mezelf. Zoals in een park ben ik er ook niet zoo mee bezig tot ik voel dat ik plassen moet en dan wordt het lastig. Als ik het 5 minuten op moet houden heb ik al kramp en lek ik een beetje. Voor mij is het gewoon fijn dat ik zeker weet dat ik me droog houd, als lek ik als ik nodig moet. Die broekjes hebben seconden nodig om het te absorberen telkens. Het is wel een garantie dat de voorkant van je korte broek geen natte vlek heeft.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • K hier, ik heb ook wel wat jij hebt een beetje. Als je een echte luier moet dragen omdat je dat nodig hebt om schoon te blijven in een pretpark ben je toch wel de hele dag ermee bezig dat je die draagt ? Omdat je voelt dat je het draagt. Ik doe alles zelfstandig. Ik hou niet van gecontroleerd worden. Je weet toch zelf ook wel wanneer je de wc niet op tijd haalde of onderweg naar de wc niet alles inhield door je zwakke blaas ? Maar dat is wat ik heb. Ik heb het zelf ook al 2x echt nodig gehad in een pretpark. Maar ik draag overdag geen luier met 4 plakkers maar ik gebruik wat ze noemen Pants. Sommigen noemen het Pull-up anderen zeggen luierbroekje of incontinentie ondergoed maar die ik heb liggen niet in de supermarkt of bij drogist. Is dat dan niks voor je ? Pants draag je net zoals een boxer en volgt je lichaam erg strak maar toch is het een luier maar je doet hem om of het een boxer is.

    Wat ik gezien heb in pretparken is dat er een grote prullenbak in de normale wc staat. Ik heb er genoeg aan als er een cabine is waar je even alleen staat, het is net een schone onderbroek aantrekken. Ik ben een maand geleden nog in een pretpark geweest met vrienden alleen. mijn vrienden weten wat er aan de hand is. mn moeder waarschuwt me met zulke dingen alleen dat ik moet denken aan mn blaas. Ik heb laatste keer gewoon voordat ik naar het pretpark ging Pants omgedaan en daarover een gewone korte broek. Die korte broek is een sweatshort die ik gevonden heb hiervoor. Deze heeft 4 binnenzakken, 2 grote vlak boven je knieën en 2 bij je heupen links en rechts. In de 2 onderste had ik dus 2 reserve Pants broekjes de hele dag. Ik heb bij honderden mensen gelopen en niemand heeft er wat van gezegd of gezien. Als je normaal ongelukjes hebt moet je schone kleding mee hebben en dus bagage. Op mijn manier niet dus. Ik had net zoals mn vrienden geen bagage in het park. Het was echt een top dag.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Dank je. Dat hoop ik ook. Al heb ik daar niet heel veel hoop op dat het snel zal gaan. Maar je weet maar nooit.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Oké ik hoop dat het snel over gaat

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb ook nog last van bedplassen. Ik heb ook lang gehad dat ik overdag nog weleens een natte broek had. Niet opgemerkt dat ik moest plassen. Te druk met spelen.

    Thuis ging mijn moeder daar prima mee om ik heb dat gehad tot mijn 11de of zo. Niet elke dag hoor maar wel met een regelmaat. Soms zelfs meerdere keren op een dag. Dan hele periodes niet.

    Als dat thuis gebeurde ging mijn moeder gewoon mee naar boven en dan deden we de natte spullen uit en kreeg ik droge kleren. Op soms een beetje gemopper na was dat wel oké. Voor de nacht heb en had ik wel abri form junior. Dat is een luier met plakkers (dikke schaam dat ik dit vertel).

    Als we naar een pretpark gingen of druk iets dan kreeg ik uit voorzorg altijd zon luier om. Dan werd ik ook door mijn moeder gecontroleerd. Heel onschuldig onder de tafel als we wat aan het drinken waren die dan aan mijn broek voelde.

    Wij gaan zo even samen naar de wc jongen. Dan ging ik dus samen met mijn moeder naar de invalide wc en werd ik daar een schone omgedaan. Stom maar was daar zelf ook niet zo meebezig en op die dagen dus ook altijd wel een of twee keer nat.

    Mensen keken soms best wel vreemd als ik met mijn moeder uit de wc kwam. Zeker als het druk was.

    Het ergste is dat er bij sommige parken je moest vragen voor de sleutel. Dat zouden ze echt moeten verbieden. Ik heb zeg maar geen handicap. Moet je dus aan iemand die daar werkt de sleutel gaan vragen.

    Mijn moeder die dan ging vragen of ze de sleutel mocht hebben omdat ze haar zoon even moest verschonen.

    Zelfs een keer gehad dat neemt u hem toch even mee naar de verschoonrumte? Mijn zoon is 11 mevrouw lijkt me niet echt handig. Toen toch de sleutel gehad.

    Leuk een pretpark maar er waren voor mij momenten dat is niet echt prettig voelde.

    Voor de nacht hebben zie er bij ons thuis nooit moeilijk overgedaan. Er werd heel normaal mee omgegaan. Nooit boos. Veel energie en tijd door mijn moeder ingestoken mij droog te krijgen voor de nacht.

    Nu waarschijnlijk een keer voor een opname naar ziekenhuis om te kijken wat ze kunnen doen. Maar voorlopig hebben we nog geen afspraak staan.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Goh dat zou ik nooit bij me laten doe, me laten controleren door moeder/vader of zus. Dat moet je helemaal zelf leren doen en anders niet toelaten dat iemand telkens bemoeit met je luiers als je het vervelend vind. Een ander hoeft ook niet te controleren of je luier vol is als je incontinentie hebt. Een tena luier heeft bijvoorbeeld een urine-indicator. Die luiers zijn aardig wit maar precies in de midden bij je kruis zit een fel gele lijn die langzaam verkleurt naar blauw als de luier nat wordt. Draag je ze voor bedplassen dan blijft dat droog aan je kont als je wakker wordt maar de gele lijn is voor de helft blauw wat een waarschuwing is dat je nat bent maar dat de luier niet vol zit. In een pretpark kun je dan een wc instappen en zelf condoleren door alleen onder je navel de gele streep te controleren, en je kan ze zelf staand alleen in een wc prima omdoen.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb ook last van incontinentie en het ergste vind ik als mijn moeder/vader of zus controleert of mijn luier vol is. Dan moet ik bijvoorbeeld even bij me zus komen en trekt ze me luier een stukje naar achter of ruikt ze even. Soms is dat echt vernederend. En helemaal bij uitstapjes. We gingen bijvoorbeeld laatst naar de Efteling en een groep jongens/meisjes die iets ouder dan mij waren zagen dat ik met me moeder de wc inging. ik had me nog nooit zo geschaamd.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Wel goor of is dat iets speciaal ervoor ?

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo ik plas snachts in een grote zak en de volgende dag gaat de zak weg

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen 15 jaar

    Dat is mishandeling, dat is geen goede manier om van het bedplassen af te komen.
    Je bent mischien van het bedplassen af maar je hebt echt een trauma van dat je geslagen bent. Ik denk dat je niet meer bij je tante komt zeker ? Als je plekken ervan zou hebben kon je ook nog aangifte doen tegenwoordig.

    Ik heb een jaar in bed geplast en elke keer dat gebeurde dacht ik shit !! wat is dit dan ? Ik ben nat!! Ik kon er helemaal niks aan doen.

    Ik heb een jaar netjes meegedaan met wat mijn moeder dacht dat me zou helpen om droog te worden, ik dacht zelf weleens aan luiers maar ik dacht dat die er alleen voor baby,s bestonden en mijn moeder wist niet veel meer. Toch was ik een jaar bijna elke nacht nat, maar mijn ma blijft altijd vriendelijk tot een knuffel aan toe als ze me wakker maakte en ik was nat. Zoo van wat verveld voor je.

    Totdat ze een keer verraadde aan familie dat ik in bed plas omdat het al een jaar aan de gang was en niks werkte zocht ze naar tips bij familie, ik dacht shit ik kom nooit meer bij familie op de koffie !! Maar ik kreeg meteen te horen dat er meer waren. Via een meisje dat net zoo oud is als ik werd ma op het idee gebracht van incontinentie luiers die zij draagde in bed wat wel wat voor mij was dus. Niet leuk als een meisje tegen je zegt dat je incontinent bent maar als je nadenkt dan is dat ook wel zoo, alleen in de nacht inco.

    Dus incontinentie luiers voor mij, dezelfde als haar, Tena slip maxi small. Mijn ma en ik wisten niet dat als je op je 13e een passende luier zoekt dat je dan bij incontinentie luiers moest zoeken, en in de apotheek.

    De eerste avond dat ik het omgedaan zou krijgen dacht ik shit dit is voor baby,s maar toen ik voor het eerst een tena luier zag was het gelukkig toch anders dan ik gedacht had, met dat ze niet echt voor hele kleine kinderen zijn zit er ook niks kinderachtig op de buitenkant.
    Ze zien er meer zorgzaam uit. Meer ziekenhuis kleuren en technisch.

    Eenmaal voor het eerst om dacht ik ja nu heb ik het gevoel dat ik na een jaar bedplassen iets heb dat gaat helpen. En tena heeft wel aan alles gedacht voor mensen die hun plassen niet kunnen ophouden. Antilek randen tussen mijn benen en 4 plakker onder mijn navel.
    Ik dacht nog wel ik plas er doorheen.

    Volgende ochtend werd ik wakker en dacht ik, ik ben droog gebleven eens een keer niet in bed geplast. En ja nog steeds een luier onder mijn pyjama die ik niet checkte want ik dacht ik ben droog, ik dacht als ik erin plas dan voel ik me net zoo nat als in een onderbroek. Bij de wc wou ik hem af doen en dat gaaf me wel een heel veilig gevoel want toen zag ik dat er in geplast was.

    IK vond het mega bijzonder dat een drijfnat bed wat ik de avond daarvoor had alleen vage plek geeft in een tena luier wat je droog laat voelen en niks uit kan. IK wil ze nu graag om in bed want ik heb een jaar zonder gekend.



    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb ook in mijn bed geplast tot mijn 13 e jaar. Ik moest in de vakantie bij mijn tante logeren voor twee weken. En ik kreeg toen van mijn moeder de opdracht om aan mijn tante te vertellen dat ik nog in bed plaste. Uit schaamte durfde ik dat dus niet en de volgende ochtend was ik dus nat. Mijn tante was toen zeer boos op me. En zei tegen me dat ik binnen 5 nachten niet meer in mijn bed mocht plassen want anders zou er wat volgen.
    Natuurlijk plaste ik na 6 dagen nog in mijn bed. Toen ik wakker werd kwam mijn tante binnen en die was niet blij met me. Ik moest toen met mijn buik in het natte bed liggen met mijn pyjamabroek op de hielen. Ik kreeg toen slaag met een riem en een pollepel. Na deze pijnlijke aframeling moest ik de hele ochtend in mijn natte bed blijven liggen.

    In de avond voor het slapen kreeg ik nog een flinke straf zodat ik herinnerde dat ik droog moet blijven.

    Vanaf dat moment heb ik nooit meer in bed geplast.

    Het is geen prettige manier om in de nacht droog te worden maar ik was wel van het bedplassen af.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Beste jongen van bijna 18jaar. Als ik jou was zou ik eens met je huisarts gaan praten hij kan je een recept voor schrijven zodat je bij de apotheek luiers kunt halen. Ik zou me niet schamen als ik jou was je bent echt niet de engste die in bed of broek plast. Beter een luier aan dan een natte broek of bed zeg ik maar. Ik praat misschien makkelijk erover omdat ik niks anders gewend ben. Succes.

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik plas in bed. Ik ben bijna 18. Ik ben een jongeman. Weet iemand een oplossing? Heb al van alles geprobeerd. Ziekenhuisonderzoek. Plaswekker et cetera. Ben een diepe slaper.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo jongen van hier boven. Ik snap niet waarom je het niet zou vertellen aan je vrienden. Blijf je nooit slapen bij ze dan.?? Stel je voor je krijgt een vriendin en die komt er achter dat je nog in je bed of broek plast. Ik heb het gewoon me vriendenkring en kennissen verteld. Het is ook makkelijker als je een keer blijft slapen dan kijken ze er ook niet meer raar vanop. Ik draag ze 24/7 dus altijd. Sterkte alle bed en broek plassers.

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • ik plas nog elke dag in de luier .
    maar af en toe ben ik eens droog.
    niemand weet hiervan

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • nogmaals een luier is niet om te schamen een luier is een hulpmiddel zodat je kleding niet helemaal onder komt te zitten! dus wees er niet bang voor! oke ik praat makkelijk nooit een luier omgehad alleen toen ik baby was maar goed dar hebben we het niet over :p

    23 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten