Skip to content
35 reacties
2907 weergaves

Plas nog in m'n bed

Ik heb een probleemwaar ik best wel mee zit... ik plas nog in bed. Hoe gaan andere jongens er mee om? Ik heb wel een vriendin maar die weet het nog niet.Ik durf het nog niet te vetellen dat ik nog een plasticbroek aan heb s nachts

15 jaar
12 jaren geleden

35 Reacties

  • Ik kan gewoon weer bij mijn broertje op de kamer, die kamer is ook de grootste die we hebben. Het was ook de bedoeling dat het maar tijdelijk was. Ik ben in goed overleg met mijn broertje en moeder een deur verder gaan slapen. Het is niet zoo dat hun het zat waren. Eerst met de plaswekker was het veel gedoe enzoo, eerst het alarm en dan het licht op de slaapkamer een kwartier aan om mijn bed te verschonen, ik dan een half uur douchen en dan weer even het licht aan om mijn bed te vinden in het donker. Dan was mijn broertje net zoo fit als ik overdag.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • (K)
    Ik doe ze ook de volgende nacht weer om als ik droog ben gebleven, zoo kan ik bijna 2 maanden met 1 pak doen. Er zitten 24 luiers in een pak. Met elke dag een nieuwe gaat het snel. Ik ben er nu een beetje eigen baas over omdat mijn 2 ouders de laatste tijd veel werken en sochtens al weg zijn.

    Wat je mischien tegen lekken kan doen is zorgen dat altijd de plakkers een beetje strak zitten maar nooit te los En zorgen dat je plasser naar beneden wijst in de luier. Het kan er nog wel bovenuit als je plast. Ik doe hem ook nog weleens opnieuw vast als ik wakker word. Nat of droog het is nog wel even mijn onderbroek tot ik ga douchen dus het moet gewoon goed zitten.

    Mijn broertje vind het heel goed dat ik luiers heb ontdekt. Hij vroeg laatst: Plas je niet meer in bed ? toen hij bij me op de kamer was sochtens. Mijn broertje wist dat ik luiers ging gebruiken maar hij dacht dat ze toch elke keer gingen lekken. Hij dacht me nog nat te zien ermee. Ik draag er altijd een blauwe pyjma overheen. Hij vond het heel bijzonder om me met een volledig droge pyjma aan te zien zonder vlekken maar dat ik nog wel steeds plas. Ik heb verteld dat ze zoo absorberend zijn en ik dan alsnog alles kan doen. Hij vond het jammer dat we het niet eerder ontdekt hadden want ik heb een jaar erg vaak in bed geplast, dat had nooit hoeven gebeuren.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Wow! Toffe reactie van je vrienden!
    Ik heb de luiers van mijn broer nooit zo bestudeerd, ik zie zó wel dat hij nat is, misschien verkleurt er bij hem ook wel iets als hij er in geplast heeft.
    Je hebt gelijk dat onze moeder het niet weet of mijn broer expres in zijn luier plast, alleen als hij uit bed is kan ze het zien. Maar als zijn luier droog is moet hij hem de volgende nacht weer aan, en daarom zou ze er boos om kunnen worden.

    @K
    Ik weet het niet hoor al die merken luiers. Maar normaal lekt het niet bij mijn broer, alleen toen hij expres nog erin geplast had.
    Wat vindt je broertje er van dat je nu luiers hebt? Mag je weer bij hem op de kamer?
    Mijn broer is nu de helft van de nachten weer nat, dus hij baalt wel omdat hij eerst dacht er van af te zijn. Maar hij zegt wel net als jij dat de luier lekker zit, warm en zacht, en dat het droog voelt ook al is hij nat.
    Eigenlijk wil ik het ook wel eens proberen, maar mijn moeder moet dat niet weten, ze is veel te zuinig dat ik het voor de lol zou doen.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Je moeder kan toch ook slecht controleren of je expres in een luier plast ? Als het faalt denk ze mischien dat ze gewoon niet goed genoeg zijn en wil ze beteren zoeken. Ik werd de eerste 2 weken een beetje gecontroleerd toen ik ze droeg. Maar meer als ik toevallig de badkamer in kwam en ma was in de buurt. Als je de voorkant van een tena luier ziet je aan de gele lijn in je kruis hoe vol die is. Het was altijd van het is meer als genoeg deze luiers. Anders ging ze zoeken voor beteren.

    Bij mij zijn vrienden er zelf achter gekomen dat ik bedplas. Bij ons komen een paar keer per week vrienden op de slaapkamer voor de PS 4. 1 vriend schoof per ongeluk de dekens van mijn bed af en toen zagen ze dat die anders als normaal is opgemaakt. Ze zagen mijn onderlegger, die gebruik je alleen als je bedplast. Ik dacht dat er gelachen zou worden maar ze vonden het juist vervelend voor me en het was gelijk een arm om mijn schouders.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Reactie K

    Mijn broertje is juist bijna 2 jaar jonger. Bedankt voor het kijken, ik heb het gevonden op Google. Abena abri form junior was ik nog nooit tegengekomen. Er staat ook gewoon bij dat het voor 5-15 jaar is. Zelf gebruik ik de Tena Slip Maxi Small voor de nacht. Er staat geen leeftijd maar de maat is Small. Voor mij is het net of ze voor me bedacht zijn. Hopelijk vindt je broer het niet vervelend dat je het gedeeld hebt maar zn naam staat er ook niet bij. Bij ons stond altijd al wat van tena in in een kastje in de badkamer want mijn zus gebruikt al heel lang tena maandverbanden. Eerst dacht ik echt van ooh jee op mn 14e luiers ! Maar nu staan mijn luiers naast de maandverbanden van mijn zus in de kast in de badkamer. Het zijn alle 2 dingen om je schoon en droog te houden. Hygiëne zou ma zeggen. En alle 2 met hetzelfde logo erop. Mijn huisarts heeft ook weleens een tip gegeven voor luiers maar om op een of andere manier wou ik toen niet.
    De luiers die ik nu heb is omdat familie het aangeraden heeft bij mijn ma.

    Ik weet van mezelf dat ik altijd wel veel in bed plaste eerst zonder luiers. Ik ben erachter dat die luiers van mij nooit vol zitten als ik wakker wordt. Die ik heb hebben ook een gele streep in het kruis zitten die verkleurt langzaam naar blauw als er plas inzit. Zonder dat zou ik het soms niet eens weten. Ik heb in ieder geval niet het gevoel dat ik nat en vies ben en gelijk naar de badkamer moet rennen. Soms zit mijn broertje al voor de PS 4 als ik wakker wordt, soms help ik hem dan al even, mischien een gebruikte luier maar het is ver weg van je lichaam. Ik moet ook bijna nooit meer plassen als ik wakker wordt en ik plas er eigenlijk nooit expres in of ik moet te veel kramp hebben en niet meer kunnen houden. 1X moest ik wel erg nodig toen ik wakker werd maar toen was de deur van de badkamer op slot door mijn zus die aan het douchen was. Ik heb toen een half uur nodig gemoeten met kramp en pijn, toen lekte ik vanzelf in de luier en later alles, ik weet zeker dat de luier het voor de 2e keer allemaal heeft opgezogen zonder lekken, dan weet je gelijk wat incontinent is en ik kon gewoon verder wachten op mijn kamer om te douchen zonder kramp.

    Ik ben wel benieuw hoe andere merken zijn zoals Abena maar het moet niet minder zijn als ik nu gebruik, met plas erin houden, ik las ook ID Slip.

    En wat je broer zegt over proberen, je kan het doen als het je interessant lijkt, gek is het zeker wel voor het eerst, ik moest het maar anderen zullen wel hetzelfde denken. Als je het omhebt voor het eerst denk je wel het is helemaal gemaakt om plas erin te houden. Voor de rest voelt het erg zacht.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Maakt toch niet uit, voelt ie denk ik zo dat ie niet de enige is. Je kan het gewoon proberen, maakt niet uit of je wel of niet erin plas.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn broertje is wel een jaar ouder dan ik hoor, lol!
    Ik heb het even bekeken wat voor luier hij gebruikt: Abena abriform junior heten ze. Mijn moeder heeft die gekocht, ik weet niet waarom juist die; waarschijnlijk heeft de apotheek die aangeraden. Het was pas de eerste keer dat het lekte volgens mij, ik denk dat mijn broer extra veel geplast had.
    Er zitten ook plakkers op, maar toch zakte hij af, haha, het bleef nog net boven zijn piemel hangen.
    Mijn broer wil graag dat ik ook eens een luier aan doe gewoon voor het gevoel, maar dat lijkt me wel gek, ik plas toch niet in bed.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Welke luiers gebruikt jouw broertje dan ? Ik ben bekend met 1 merk maar ik weet dat er meer is alleen heb ik geen idee hoe goed die zijn. Die ik heb met 4 plakkers kunnen niet afzakken.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • @k
    Ja wij kletsen 's avonds ook nog in bed, en 's morgens liggen we ook vaak te praten voor we opstaan.
    Mijn broer plast soms wel veel, dan kan er 's morgens niets meer bij als hij wakker wordt. Gisteren wou hij nog niet opstaan toen hij wakker werd, maar hij moest wel plassen, dus dat deed hij in zijn luier. Nou dat ging dus wel lekken in bed. Toen hij opstond zakte de luier van zijn kont omdat ie zo zwaar was. Hij heeft zijn laken later stiekem gedroogd, want als onze moeder er achter komt dat hij expres in zijn luier geplast heeft wordt ze wel boos.
    Hij heeft alleen aan een hele goede vriend verteld dat hij in bed plast, verder weet niemand het.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Wij hebben in huis nog wel 2 kamers vrij. Ik slaap ook niet ver van onze slaapkamer af. We hebben in huis 1 hele grote slaapkamer boven een garage maar als je daarvan de deur doorgaat is er nog een klein kamertje over waar ik tijdelijk slaap. Dus er zit maar 1 deur tussen daar gaat het om, het is niet eens ingericht all mijn spullen staan op de kamer die van ons 2en is. Mijn broertje werd ook wakker van mijn plaswekker, soms kwam hij me zelf nog eens extra wakker schudden. Ik werd zelf doodmoe van het slecht slapen, maar mijn broertje ook. Dus om mijn broertje fit te laten zijn overdag en om mij te laten oefenen met de plaswekker ging ik een kamertje verder slapen.

    Sinds het bedplassen steeds erger werd rond mijn 12e hebben we thuis nooit gedacht aan luiers, ik dacht dat het niet meer kon op je 12 of 13e Tot mijn ma met het idee kwam van de luiers 3 maanden terug voor mijn 14e. Na de plaswekker. Nu denk ik stom deze luiers had ik al moeten ontdekken op mijn 12e. Nu wil ik gewoon weer met mijn broertje op 1 kamer. De Plaswekker wil ik nog weleens proberen maar mischien 1x in een week. Als ik en mijn broertje 2 nachten slecht slapen achter elkaar vallen we alle 2 in slaap op school.

    Ik heb nu nooit meer een druppel plas in bed en kan sochtens gewoon nog even alles doen als ik wakker word. Ik ga wel weer bij mijn broertje op de kamer, vooral het savonds een beetje gezellig praten is het leukst. Overdag gamen we vaak samen op dezelfde kamer. En als ik luiers draag hoeft het licht 's nachts niet aan nee. Ik draag ze van vlak voor het slapen gaan tot sochtens, tussendoor hoeft het echt niet verschoond te worden. Alleen de eerste paar keer dat ik luiers in bed droeg werd ik weleens wakker en dan wist ik dat het net gebeuert was,

    Normaal een ongelukje in bed maar nu in de luier, ik ben de eerste paar keer er alleen uit gegaan om de schade aan de luier te bekijken omdat ik bezorgd was of ik me dan moest verschonen maar nee, waar je bed drijfnat van wordt is minder als de helft schade aan een luier.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ja, mijn broer en ik delen de kamer. We hebben geen extra kamer in huis, dus het kan niet anders.
    Ik werd soms wakker van zijn plaswekker, maar die heeft hij dus niet zo lang gebruikt, alleen die 2 periodes. Tussendoor droeg hij luiers, en hij sliep er doorheen als hij plaste, dus merkte ik er ook niets van. Alleen bij het opstaan wordt dan duidelijk dat hij geplast heeft.
    Twee dagen geleden toen hij in bed geplast had droeg hij geen luier, want hij dacht dat het bedplassen over was, maar toen hij wakker werd was zijn bed dus nat. Nu is hij toch maar weer een luier gaan dragen.
    Ik vind het ook gezellig om met mijn broer op de kamer te slapen, en hij met mij. Ik kan me dus goed voorstellen dat jij je broertje mist. En als je een luier draagt hoef je het licht 's nachts niet aan te doen om het bed te verschonen, dus dan wordt er ook niemand wakker.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Reactie van (k) op hierboven.

    Slaap jij met je broer op 1 slaapkamer ?
    Ikzelf sliep altijd met mijn broertje op 1 kamer maar door het het bedplassen van mij zijn we apart gaan slapen. Hij vond het altijd vervelend voor me als het gebeurde maar het was voor hem ook niks als ik midden in de nacht met de lichten aan mijn bed aan het verschonen was. Ik deed altijd zoo zachtjes mogelijk maar elke keer werd hij ook wakker. Nu ik luiers gebruik denken wij erover om het terug te draaien. Gewoon weer op 1 kamer. Bedplassen was niet leuk maar op alleen op 1 kamer was ook nog eens eenzaam.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Aan j14:
    Nou als mijn broer op dat idee gekomen was van de plaswekker en een luier samen had hij dat wel gedaan! En mijn ouders hadden dat wel goed gevonden, dat scheelt gewoon veel was en nachtelijke ellende.
    Wel goed van je dat je wakker wordt soms van de wekker! Dan lijkt het dus wel te gaan werken, al wil je er natuurlijk meteen vanaf zijn.
    Mijn broer heeft trouwens afgelopen nacht weer in bed geplast, dus hij is er nog niet helemaal vanaf :-( Hij baalde stevig, denkt dat hij te laat is gaan slapen en daardoor te diep sliep.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik doe nu al weer haast drie weken met de plaswekker. Ik ben er wel een paar keer wakker van geworden en dat is al meer dan de vorige keer. En ik was ook wel paar keer op tijd. Maar andere keren plas ik toch weer gewoon in bed dat ik het niet merk of het bed is al helemaal nat als ik wakker word van de plaswekker (er ligt wel een zeiltje op). Ik wou wel proberen wat die jongen van 14 voorstelt nl de plaswekker met een luier om, maar mijn ouders vonden dat geen goed idee. Dus we gaan nog door met de plaswekker en dan kom ik misschien toch wel van het bedplassen af.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben er door de plaswekker wel achter gekomen dat ik diep slaap.
    Ik wordt wel wakker van het alarm maar meestal te laat. Ik heb ook even nog voordat ik door heb wat er aan de hand is. Half wakker zeg maar. IK heb vaak gehad dat de plaswekker me wel wakker maakte maar dat plas al buiten de onderbroek was. Dan ga ik al niet meer op hetzelfde bed verder slapen.

    IK blijf nu wel voorlopig luiers dragen tot het over is. Het is nog een klein beetje wennen en gênant af en toe maar het gaat steeds beter. De eerste 2 weken wou ik ze niet eens om. Ik slaap na 2 jaar ook weer erg lekker. Ongeveer 2 jaar haatte ik het om te gaan slapen omdat er veel mis gaat. Nu ik luiers gebruik voel ik me veel zekerder en veiliger. Ook al voor het slapen gaan maak ik me niet zoveel zorgen meer over de nacht, rust in mijn hoofd. Ik had ook niet verwacht dat ze zoo absorberend zijn, de eerste keer toen ik verplicht een luier om moest van mijn ouders en toen het eenmaal omzat dacht ik: ja dit voelt heel veilig en zit echt heel beschermend en zacht maar ik plas zoveel met ongelukjes, dat loopt ernaast in de dekens en pyjma dacht ik. Na niet dus van een compleet nat bed naar luier die niet meer als de helft gebruikt is schat ik.

    De eerste week met luiers schaamde ik me wel wat voor het gezin maar ze zagen me daarvoor elke dag bijna in de ochtend met een nat bed naar de wasmachine lopen, met luiers was dat de eerste ochtend direct voorbij. Ik kreeg ook de vraag plas je niet meer in bed ? Nee zoo krachtig zijn die luiers. Dis ik ga me niet verstoppen, ik kom er ook weleens mee beneden aan. Ik had 2 jaar eerder al luiers moeten ontdekken.

    Van de plaswekker is de bedoeling dat je lichaam leert wanneer je blaas vol is en zelf naar de wc kan gaan. Mischien is het een idee om de plaswekker te gebruiken met een luier eromheen. Zodat die het absorbeert als het buiten het broekje komt en niet aan mn pyjma of dekens. Dan kan ik vrij snel verder slapen als het alarm af gaat. Dan is het luier af doen. Plaswekker broek af en luier weer om en verder slapen. Erg snel klaar.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ja dat is wel het nadeel van de plaswekker, dat je wakker wordt (als het goed is). Maar als het lukt is je bed nog droog en hoef je niet te verschonen.   Je kunt natuurlijk ook kiezen voor luiers blijven dragen tot je weer droog blijft 's nachts, dan slaap je tenminste lekker. Dat vond mijn broer in elk geval wel fijner dan nat wakker worden en alles moeten verwisselen.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Goh vervelend voor je broer,

    Ik draag nu sinds 2 maanden een luier als ik ga slapen.
    Het per ongeluk in bed plassen bij mij gebeurde rond mijn 12e steeds vaker, eerst kreeg ik een zeiltje, En op mijn 13 gebeurde het zoo vaak in de week dat ik een plaswekker kreeg. Dat heeft nog niet geholpen. Nu heb ik een maand voordat ik 14 werd luiers gekregen. Ik wist niet dat dat nog kon voor als je 13 bent, zijn wel enorme dingen maar passen perfect. Het was bij ons de laatste oplossing maar ik vindt het de beste oplossing. Ik ben een meer als een jaar nat geweest. Als ik de plaswekker nu ga gebruiken wordt ik weer midden in de nacht wakker en moet ik toch weer douchen en bed verschonen.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ja, mijn broer plaste inderdaad al die tijd in bed (nou ja, hij droeg dus een luier). Niet elke nacht, maar toch wel 4/7 denk ik zo.
    Toen de plaswekker de eerste keer niet werkte had hij zich er na verloop van tijd bij neergelegd dat hij blijkbaar meer tijd nodig had, en 's avonds een luier aandoen werd een gewoonte. Hij (en ons gezin) was er aan gewend, maar natuurlijk haatte hij al dat geplas wel.
    Nu heeft hij voor de zekerheid nog wel een zeiltje over zijn matras, voor het geval dat.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Heeft jouw broer tussen zijn 12e en 15 ook per ongeluk in bed geplast ? Ik werd er na een jaar al echt gek van. Ik heb nu 1 periode de plaswekker gebruikt, toen deed het niet veel. Ik vond dat hij het erger maakte als dat het was. Ik werd wakker van het alarm maar dan was ik ook echt aan het plassen en kan het vaak dan niet meer stoppen.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn broer (15jr) plaste ook in bed, en hij heeft twee periodes de plaswekker gebruikt. Eerst toen hij 12 was, dat hielp niet, en in januari dit jaar nog maar eens een maandje. Ook dit keer werkte het niet bij hem, maar toen hij stopte met de plaswekker stopte ook het bedplassen!
    Daarna heeft hij nog maar een keer in bed geplast (op vakantie, in zijn slaapzak).
    Dus als het niet werkt toch niet de hoop opgeven!

    14 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten