Skip to content
403 reacties
3848 weergaves

Jongens met oorbellen

Draag jij zelf een oorbel of ken je een andere jongen die oorbellen draagt? Zo ja, wat voor soort oorbel is/zijn het (ringen, diamantje, anders) en in welke oor/oren en hoeveel? Ik mag binnenkort ook gaatje laten schieten, maar ken zelf geen jongens die oorbellen dragen daarom vroeg ik het me af hoe jullie, of iemand die jullie kennen, het hebben ;)

13 jaar
12 jaren geleden

403 Reacties

  • Gaaf dat je 'm blijft dragen. Ik was ook de enige jongen met een oorbel in mijn (studenten)omgeving, nog steeds trouwens. Ze wennen er vanzelf aan, zelfs nu ik er inmiddels drie draag.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • De reacties vallen erg mee, ook al ben ik de enige jongen met een oorgaatje. Ik heb alleen maar een paar opmerkingen van meiden gehad eigenlijk. Het is gelukkig niet gaan zweren. De maand is bijna voorbij en dan ga ik hem waarschijnlijk laten zitten :)

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat gaaf van jouw vriendin. Leuke reacties? Hoop dat het niet gaat zweren trouwens. En langer dan een maand dragen hoor.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik had het een tijdje geleden met mijn vriendin over haar drie paar oorringetjes. Ze vroeg of ik wel eens had nagedacht over een oorgaatje. Nu zei ze gisteren dat ze een verrassing voor me had, ik werd geblinddoekt en moest gaan zitten. Ineens prikt ze een holle naald door mijn linkeroorlel, en rijgt er een klein zilveren segment ringetje door. Ze zegt dat ik hem ten minste een maand in moet houden, om te zien of ik het leuk vind. Ik ben wel van plan hem langer dan die maand in te gaan houden ;)

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Heb altijd begrepen dat oorbel rechts juist voor homo's was. verschilt misschien per streek dan? Vertelde de dame van de juwelierszaak. Met een rood hoofd zei ik toen 'doe toch maar', heb feitelijk daar mijn coming out gehad. Nu steeds meer jongens er meer dragen is het niet meer zo'n issue natuurlijk.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Oorbellen/ringen in je rechteroor is niet voor homo`s.
    Zelf heb ik ooit een blauwe maandag er een in mijn rechteroor gehad,
    Ik ben geen homo maar hetero maar toch de oorbel rechts!

    Nog een tip: voor de jongens die geen gaatjes willen, neem magnetische oorbellen, die zijn er in diverse soorten en maten.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Gaaf dat meer jongens oorringen gaan dragen. Heb zelf een derde gaatje. In ene oor een wat dikker ringetje, in andere oor nu hangertje en een knopje. Valt lekker op, je ziet mensen steeds naar oorlel staren en tellen. Andere dag draag ik weer in elk oor 1 ring van 2 cm.
    Mijn meest opvallende oorbellen draag ik thuis en soms met uitgaan; twee zware (dikkere) oorringen van 3cm die je lekker voelt mee bewegen.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Aan jongen van 16, waarom zou je denken dat het jou niet zal staan 4 oorringen? Je draagt er nu 2 dus dat staat blijkbaar al goed. Ik heb al jaren 4 gaatjes en draag regelmatig 4 ringen, maar ook wel eens een ring en een knopje in ieder oor. Gewoon doen en bevalt het niet dan kan je toch altijd weer terug naar 2

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Sinds mijn 12e heb ik een oorring links. Nu sinds een paar maand ook in mijn rechter oor eentje. Mijn broer heeft al langere tijd 4 oorringen wat ik ook erg gaaf vind, alleen weet ik niet of mij dit ook zal staan. Hoe kom ik hier achter? En wat vinden jullie van 4 oorringen bij jongens?

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Aan jongen van 17, een tijdje geleden

    Zilver is een edelmetaal. En kan dus niet roesten. Maar deze oorbellen kunnen wel verkleuren. Ze worden dan eigenlijk vies. Dus als je de oorbellen oppoetst, zien ze er weer als nieuw uit.
    Deze oorbellen zijn wel wat duurder, zilverkleurige oorknopjes kosten op internet 1 à 2 euro en zilveren oorknopjes 6 à 10 euro, maar gaan veel langer mee. Als je grotere oorbellen koopt wordt het prijsverschil wel groter. Maar ja, je krijgt dan ook 'meer oorbel. Ik denk daarom niet dat ik ooit nog andere oorbellen dan zilveren oorbellen koop.

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • ik heb 1

    ik draag 1 zilveren ringetje links.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik complimenteerde een vriendin met haar oorringetjes, waarna we in gesprek raakten daarover en toen vroeg ze of ik er soms ook een gaatje wou. Ik heb daar wel eens eerder over nagedacht en vertelde dat ook. Zij was meteen van "leuk, moet je doen" . Dus heb ik nu het serieuze idee om een oorgaatje te laten steken

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi jongen 19,

    Ik snap wat je bedoelt met kinderdroom. Als je ze dan eenmaal hebt, wauw! wat voel je je dan lekker.

    Het heeft zeker impact op je uiterlijk. Zelf vind ik het een positieve impact! Zelf heb ik zilveren ringetjes van 1cm. groot. Heb ook nog ringen van 2cm. groot en van 1,5cm. groot. De ringen van 2cm. vind ik voor mij persoonlijk niet super mooi, dus 1,5cm. is voor mij persoonlijk het maximum geworden. Ik draag altijd of ringen van 1cm. of van 1,5cm. Hiertussen wissel ik regelmatig af, net waar ik die dag zin in heb!
    De ringen van 2cm. zijn trouwens ook iets dikker dan de rest, dus het "gevoel" bij die ringen is weer net ietsjes duidelijker te voelen.

    Ben benieuwd wat voor ringen jij gaat nemen en wat je er van vind!
    Laat het me maar weten via hier!

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Hee jongen van 20,

    Zeker heel gaaf om ze eindelijk gezet te laten hebben! Ondertussen heb ik ze al ruim een half jaar, maar af en toe besef ik me maar weer hoe zo'n kinderdroom is uitgekomen (hoe stom dat ook klinkt).

    Bedankt voor je uitleg! Van de week zal ik maar eens op zoek gaan naar oorringen om uit te proberen. Waarschijnlijk zal het mijn uiterlijk nogal doen veranderen, dus ik ben benieuwd hoe het uitpakt.

    Wat voor ringen heb jij, en hoe groot?


    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Aan jongne 19 jaar hierboven:
    Best wel tof uiteindelijk om oorbellen te hebben he? ;)
    Ik zelf draag oorringen en wat het "gevoel" betreft, dat went erg snel.
    Heb al sidns mijn 14e oorbellen. Pas op mijn 16e oorringen gaan dragen. De eerste week werd ik constant afgeleid door het heen en weer bewegen van de ringen in mijn oren als ik mijn hoofd bewoog. Nog altijd bewegen de ringen (uiteraard) de hele tijd met me mee. Alleen voel ik dit al niet meer, tenzij ik er op let. Pas als ik ze eens uit heb verneem ik pas dat ik dat gevoel in mijn oren mis. Wat dat "gevoel" precies is, meer een soort tikken tegen je kaaklijn aan onder je oorlel van de oorring. En ik zelf voel in mijn gaatje beetje kriebelen als het ware omdat dat pennetje steeds heen en weer wrijft door mijn gaatjes, als je me begrijpt.
    Ben je zelf ook van plan oorringen te nemen in plaats van je studs? Ik kan het alleen maar aanraden (persoonlijke smaak)!
    Groetjes

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Grappig om alle verhalen er ervaringen hier zo te lezen.

    Mijn beide oorbellen heb ik van de zomer laten zetten. Samen met mijn beste vriend was ik op vakantie en op de een of andere manier kwam het ter sprake dat we allebei eigenlijk wel een oorbel gehad hadden willen hebben. Van het een kwam het ander: bij terugkomst hadden we allebei onze oren gepierced.

    Mijn ouders waren er aanvankelijk niet heel erg van gecharmeerd, maar hebben er nooit een probleem van gemaakt en laatst heeft mijn ma toegegeven dat ze het eigenlijk best wel leuk vind.

    Zoals ik al eerder op dit forum heb gelezen is het inderdaad nogal ongebruikelijk op de Universiteit dat jongens een oorbel hebben. Gelukkig studeren mijn vriend en ik hetzelfde, dus ben ik niet helemaal de enige. Verder nooit echt een negatieve reactie over mijn oorbellen gehoord.

    In mijn oren draag ik zwarte studs (8mm) Van mijn zus heb ik als grap twee van die foute diamantjes gekregen, die draag ik heel sporadisch.
    Ik heb hier meerdere keren gelezen dat men elkaar oorringen aanraad vanwege het "gevoel", wat is dat gevoel precies?

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb een spijker door mijn oorschelp net als mijn vader en heb een draken staf door mijn andere oorschelp

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Sinds ik uit de kast ben, ben ik pas oorbellen gaan dragen. Heb er nu inmiddels drie in linker oor en vijf in rechter oor plus een ringetje bovenin. Ik wil er nog twee bij. Inmiddels worden ze gepierced.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • JONGEN 23 JAAR
    Over het roesten van oorbellen. Als ik nou een echt zilveren ring ga kopen dan gaat de ring dus niet roesten. Maar gaat het pennetje waarmee hij sluit, of het schroefje waarmee hij scharniert, dan ook niet roesten??? Is dit ook allemaal van echt zilver dan??? Anders betaal ik meer voor een duurdere ring die alsnog gaat roesten. Dan kan ik beter wat vaker een goedkope ring voor in m'n oor kopen. Wat denk jij???

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Vroeger had ik ook goedkope oorbellen in. Van de Hema of Etos. Op den duur werden die oorbellen grauw. Dat kwam doordat de zilverlegering eraf ging. Dat lijkt op roest, maar is het niet. Goedkope oorbellen zijn namelijk niet van zilver, maar verzilverd! Dat was vervelend. Maar niet zo erg als dat van deze oorbellen de gaatjes in mijn oren zwart werden. De zilverkleurige legering op de oorbellen reageerde blijkbaar ook met mijn huid. En omdat ik niet altijd oorbellen in heb, ziet dat er dan vrij stom uit. Je kunt dit voorkomen door dure oorbellen in te doen. Oorbellen van echt zilver. Van een juwelier of zo. Of minder vaak dezelfde oorbellen in te houden. Maar ja, de meeste jongens die oorbellen dragen, hebben ze continu is. Ik heb er zelf voor gekozen om dure oorbellen te kopen. Twee gladde, echt zilveren knopjes van zes mm doorsnede. Die kostte 30 euro, maar ik heb ze bijna onafgebroken in. Dan kunnen de oorbellen wel wat duurder zijn, maar ik heb er nu geen problemen meer mee. En de oorbellen blijven mooi blinken. Dat is voor mij ook heel wat waard. Want waar ik een hekel aan heb, zijn vieze oude oorbellen bij zowel jongens als meisjes. En voor iedere jongen die twijfelt over oorbellen, GEWOON DOEN! Meisjes vinden het vaak alleen iets voor hen. Net als jongens zonder oorbellen. Maar dat is onzin. Oorbellen zijn voor iedereen. En als jij er blij van wordt, waarom zou je het dan laten?

    23 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Slaap lekker!

    Slaap lekker!

    Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 jongeren af en toe slecht slaapt. Het wordt vervelend wanneer je langere tijd problemen met slapen hebt. Wat zijn de oorzaken en hoe kun je beter slapen? Je leest het op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Slaap lekker!
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen
  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld

    Zanzu.nl is een website over seksualiteit en seksuele gezondheid. De informatie is in veel talen beschikbaar.

    Ga naar Zanzu.nl over Zanzu, mijn lichaam in woord en beeld
  • Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

    Monkeypox, vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virusinfectie die zich nu ook in Europa verspreidt. Het virus is voor de meeste mensen niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je leest er meer over op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Wat zijn apenpokken (monkeypox)?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten