Skip to content
5 reacties
1684 weergaves

Stress weg drinken

Heehallo Ik ben een jongen van net 20 jaar, leef met gescheiden ouders ( me pa woont nu in B** en me ma met haar nieuwe man in N**). Woon met me moeder haar man en me zusje in een huis en het is net als ieder gewoon gezin, alleen gebeurtenissen die ik in het verleden heb meegemaakt hebben mij een ander persoon gemaakt, vroeger was ik dat brave jongetje van de klas die netjes luisterde naar papie en mammie maar sinds me 18e is dat helemaal veranderd. Op koninginnedag 2012 gingen ik en me ex( toen nog me vriendin) als afterparty bij een vriend drinken, zij was toen 15 maar deed zich altijd wel voor als een 18jarige qua gedrag en uitstraling, het begon bij een simpel baco'tje en ging al snel over naar de red label en bacardi flessen. 20:00 waren we allemaal best aangeschoten maar ging alles nog goed. 21:00 werd me ex steeds losser en handtastelijker. 22:00 lagen we op de bank en wou ze me broek losmaken want ze was zo geil als wat maar kon zijn. Maar omdat ik dus NEE zei omdat ik wist dat er gezeik mee zou komen acteerde ze weer nuchter en dronk door, dat bracht haar naar de situatie dat ze in een lichte coma viel en alleen recht kwam zitten om alles eruit te gooien(overgeven). Het was dus een dag die nooit had moeten gebeuren. Het is dan al iets meer dan een jaar geleden maar de wonden bij mij zijn nog niet geheeld, het is nu niet zo erg meer maar ik had een periode dat ik op de bank zat met een Jack Daniels fles en et probeerde weg te drinken. HET IS NIET DE SLIMSTE OPLOSSING dat weet ik ook wel alleen op dat moment was dat et enige wat mij nog van ergere stappen weerhield

20 jaar
11 jaren geleden

5 Reacties

  • Als je je stress en problemen wegdrinkt, komen ze de volgende dag 3 keer zo hard weer terug. Bedenk je eens in nuchtere staat zonder een druppel op waar je zo’n stress van hebt. Je toenmalige vriendin ging aan je zitten, dat wou je niet, en heeft zich toen in een coma gezopen. Dat is jouw fout niet. Jij hebt juist gehandeld door duidelijk NEE te zeggen en je grens aan te geven. Ik snap dat deze avond nare gevoelens en wonden heeft achtergelaten. Maar hier hoef jij echt geen stress om te hebben. Misschien is er een andere reden dat je je stress wegdrinkt, maar daar ga ik nu niet van uit. Dat jouw toenmalige vriendin dronken haar handen niet thuis kan houden, en zoveel drinkt dat ze in coma raakt zou jouw een rotzorg moeten wezen. Haar probleem, niet de jouwe. Ik hoop dat hier je stress en tegelijkertijd ook je drankprobleem mee opgelost is. Maar onthou dat je in de toekomst altijd opnieuw met stresssituaties te maken kan krijgen, en wat doe je dan? Grijp je weer als vanouds naar de fles, of ga je nuchter en ook kritisch naar jezelf en naar de situatie kijken zodat deze opgelost kunnen worden. Scheelt een hoop geld en zelfverloedering. Alchoholverslaving kom je namelijk niet makkelijk vanaf. Wil je veel succes, kracht en sterkte wensen om van je drankprobleem af te komen. Je bent veel te jong om alchoholicus te zijn. Je hebt namelijk nog een heel leven voor je. Sterkte nogmaals.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Kan niemand normaal reageren? Hij heeft het er duidelijk heel moeilijk mee. Zou je niet een afspraak kunnen maken bij een psycholoog?

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Sorry hoor maar wtf als dit het is wat je hebt meegemaakt en als je hierdoor alles verdrinkt, ben je gewoon een zwak persoon. Je zou is moeten weten wat ik allemaal heb meegemaakt

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey, ik weet heel goed hoe je je voelt.
    Ik heb een half jaar geleden een zuip feest gehad in het bos waarbij 2 vriendinnen een alcoholvergiftiging opliepen, een vriendin stom dronken was en ik was dronken/aangeschoten. Mijn vriendinnen zijn afgevoerd naar het ziekenhuis en ik moest met mijn ouders mee naar huis, het was de ergste nacht uit mijn hele leven. Ik heb een half jaar lang flashbacks gehad en viel heel slecht in slaap, totdat ik naar de plek waar het allemaal terug ben gegaan en daar ben gaan zitten, ik heb hierna geen druppel meer gedronken, maar raak heel heel soms nog in de verleiding. Uiteindelijk gaat het leven door. Ik heb dingen gezien waarvan niemand weet (Een meid trok dr beha uit) Maar wat heeft het nu allemaal voor zin? Tijd heelt alle wonden en pak je leven weer op, stop met het wegdrinken van je problemen, praat erover.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Yo

    Als ik het goed begrijp heb je een moeilijke periode naar aanleiding van het feit dat je vriendin teveel heeft gedronken op een feestje?
    Over die lichte coma Is onzin, je ligt in coma of niet. En tenzij je de ambulance moest bellen en ze naar het ziekenhui. moest valt het allemaal wel mee.
    Als je te veel drinkt heb je op Den duur gewoon amper meer besef van wat er gebeurt omdat zintuigen afgestompt worden terwijl je dronken bent. Het lijkt misschien eng en minder prettig om te zien als iemand nauwelijks reageerd en goed Is het absoluut niet voor je maar ik neem aan dat ze haar grenzen nu wel heeft verkent.
    Voordat je weet tot hoever je kan gaan moet je op het randje hebben gezeten en dat Is wat ze heeft gedaan. (niet dat ik iedereen adviseer om zich in coma te drinken want het Is wel een aanslag op je lichaam

    Mvg

    19 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten