Skip to content
8 reacties
903 weergaves

Ik zoek troost in de drank

Ik ben mijn vriendin verloren ze heeft zelfmoord gepleegd door al dat gedoe met corona. Ik ging naar haar huis toe ze was alleen thuis ik kom haar kamer binnen en zag haar met een mes dood liggen. Toen ik dat zag was ik in shock. Ik heb 112 gebeld en haar ouders. Ik ging naar huis aan de Wishky en friet 3 maanden lang ik weet niet meer wat ik moet doen Help me alsjeblieft

18 jaar
3 jaren geleden

8 Reacties

  • Het gaat beter met mij. Ik krijg dat beeld niet uit mijn hoofd toen ze daar lag. Ik heb wel een buikje gekregen van al dat friet.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Je kan je helemaal kapot zuipen en vol vreten maar dat helpt niet je word er alleen maar dik van je verdriet moet je verwerken niet van alles naar binnen proppen dat helpt niet zoek een vriendin of vriend ga uit geniet van het het leven

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Allereerst veel sterkte met wat je is overkomen! Mijn advies is om contact te zoeken met een vertrouwenspersoon via de huisarts. Je bent 18 en je kunt nog veel bereiken in je leven. Voor ke vrienden is het misschien ook lastig om jou hierbij te helpen. Heb vooral vertrouwen in jezelf!

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zit de hele tijd patat te eten met Wishky ik krijg steun van vrienden ze zeggen alleen dat ik dik word. Ik was zo dronken gisteren. Er heeft een vriend bij me geslapen. Hij zij van dat ik moet hardlopen maar ik voel me ruk en dik. Ik kan door mijn buik mijn voeten niet meer zien. Ik ga film kijken met bier en patat

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen van 18, verschrikkelijk wat jouw is overkomen, maar met het gelul van de 22 harige hierboven kom je er niet. Jij moet professionele hulp inroepen, niets om voor te schamen, maar O zo belangrijk om ervoor te zorgen dat het proces/fase waarin jij nu zit, begeleid tot een goed einde te laten komen. Ik wens je week sterkte en wijsheid en geef je een virtuele dikke knuffel. Neem de tijd en laat ons later nog eens weten hoe het met je gaat ??

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ga maar eens naar de huisarts, ziek via de politie een slachtoffer hulp.in deze leeftijd is de troost in alcohol zeker niet de oplossing!

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Het lijkt me niet handig om veel friet te eten en ok niet Wishky veel te drinken Je wordt er alleen maar dik van je kan dan helemaal niks meer

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ach jongen, Wat jij hebt ervaren is een verschrikkelijk iets. Dat zal heel lang, misschien wel je hele leven bij je blijven. Mensen die zelf een einde aan hun leven maken zitten helemaal opgesloten in zichzelf. Ze zien niet dat er mensen om hen heen zijn die om ze geven en ze realiseren zich niet wat ze met hun daad anderen aandoen. Vooral als iemand zo jong is als jouw vriendin is dat iets om heel verdrietig van te worden, zelfs al kende je die persoon niet.
    Mensen die met die gedachten rondlopen zijn niet voor rede vatbaar. Ze zien niet dat er nog zoveel voor ze ligt en er nog zoveel mogelijkheden zijn.

    De vraag is, wat moet jij nu? Gelukkig ben je nog jong en daardoor heb je een groter herstellingsvermogen. Je gaat er overheen komen maar dat gaat heel lang duren. Misschien ontmoet je een ander, maar de schaduw van wat er gebeurd is maakt het moeilijk voor je on weer opnieuw te beginnen. Voorlopig sta jij daar niet voor open.

    Er zijn veel jongeren die met dezelfde gedachte rondlopen zoals jouw vriendin. Ze denken dat die corona altijd zal blijven, dat de klimaatverandering hun toekomst zal verpesten, en misschien zijn er wel meer dingen. Gepest worden, niet mee kunnen komen op school, geen vrienden, geen werk, geen huis kunnen vinden, het duwt mensen, vooral jongeren in een depressie.

    Het punt is, er is altijd een toekomst, er zijn altijd mensen die om je geven, er zijn altijd anderen die jij kan helpen en die jou kunnen helpen. Je bent nooit alleen, je bent nooit overbodig.
    Soms is een dier, een hondje, of een tuintje, iets of iemand om voor te zorgen, iemand die op jou rekent en waar jij iets voor betekent al genoeg om weer zin in het leven te krijgen.

    Misschien dat jij anderen die met problemen zitten waar ze geen oplossing voor zien kan gaan helpen. Je vriendin kon je niet helpen en ik kan mij voorstellen dat jij jezelf verwijten maakt. Misschien dat jij anderen wel kan helpen en zo veel verdriet kan voorkomen en je eigen verdriet wat kan verminderen. Wat jij meegemaakt hebt dat zou niemand mee moeten maken. Je hebt troost gezocht in de drank, maar je weet zelf dat het alleen maar verdooft en niets oplost.

    Je vraagt help me! Dat kan ik niet. De enige die jou kan helpen ben jij zelf. Er voor anderen zijn maakt jouw leven zinvol. Door wat jij meegemaakt hebt kun jij anderen beter helpen dan iemand voor wie alles altijd leuk en gezellig was. Mensen hebben jou nodig, probeer er voor ze te zijn!
    Het kan al heel simpel. Misschien is er iemand op school die gepest wordt. Misschien is er iemand waar nooit iemand mee praat, die altijd alleen is. Ga eens naar zo iemand toe, maak eens een praatje. Misschien kun je ergens vrijwilligerswerk gaan doen.

    Ik hoop dat je er uit kan komen. Je bent achttien, er ligt nog zoveel voor je! Houd moed en wees sterk. Het beste!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten