Skip to content
8 reacties
531 weergaves

Drink ik teveel of niet.

Hi Guys,

Ik ben een persoon die wel van een biertje houd, en ik ben ook zeker niet vies van een feestje. Ik drink ongeveer 3/4 avonden per week 10/13 bier per avond. Dit doe ik nu al sinds een jaar, en vooral als ik eenmaal 4/5 drankjes op heb merk ik dat ik lekker ga en dat ik al snel meer wil drinken anders word ik weer te snel nuchter. Mijn vraag is eigenlijk of jullie denken dat dit echt al teveel is en ik hulp moet zoeken, of dat het nog wel te overzien is.
Herkent iemand dit misschien?

22 jaar
9 maanden geleden

8 Reacties

  • Ts hier, bedankt voor de reacties. @j22 ik ga je tips zeker in acht nemen want waarschijnlijk hoor ik hetzelfde als ik naar de huisarts ga. Het is wel zonde want ik moet nog een tijdje mee hea;)

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • Veel te veel ts. Op youtube is een video te zien van een die dokter uitleg geeft en de lever, met lever cirrose (door alcohol) van iemand laat zien. Het is best heftig.

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Ja dat is teveel. Is super ongezond zoveel drinken. Probeer eens of je een maand helemaal niet kan drinken. Als dat lukt kan je daarna wel weer drinken maar minder dan nu. Als je dat te moeilijk vindt is het wel een teken dat je verslaafd bent en hulp nodig hebt.

    14 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik hoop dat je zelf het antwoord al weet. Dit is echt veel te veel. Daarbij klinkt je post ook nog alsof je er niet uit jezelf vanaf kunt blijven. Als dat zo is, is het advies toch: zo snel mogelijk hulp zoeken en geen druppel meer. Minder gaan drinken is dan geen optie meer.

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Meer dan 10 bier per avond en dat 3 a 4 keer per week? Tuurlijk is dat teveel. Kan jij nog normaal functioneren de volgende dag? Ik had ook een periode dat ik teveel dronk en de huisarts gaf me deze tips. 1.Stop niet met alcohol van de ene dag op de andere want dat hou je niet vol. Bouw langzaam af.
    2. Drink vooraf een paar glazen water. Dan is je maag al vol en is er gewoon geen ruimte meer voor veel bier.
    3. Drink tussendoor alcoholvrije of light pils.
    4. Haal per dag slechts een minimale hoeveelheid pils in huis. Op = op. Zo kom je niet in de verleiding om een hele krat op te drinken.

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • Dit is echt heel erg veel.

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Ja dat is wel veel maat. Zou gauw minderen want je klinkt verslaafd

    18 jaar
    9 maanden geleden
  • Ja dat is ontzettend veel met name omdat het bijna de helft van de week zo gaat

    19 jaar
    9 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten