Skip to content
11 reacties
1159 weergaves

ben ik verslaafd

ik ga veel naar hardcore feesten en gebuik dan regelmatig drugs. wat gebruik ik allemaal: speed xtc ketamine mdma 4fmp cocaine blue 69 2cb   ik gebuik wel alleen maar op feestjes en ik ga zo een x in de 2 weken naar een feestje.
Ben ik verslaafd?   xx

17 jaar
12 jaren geleden

11 Reacties

  • Kijk uit

    een goede vriendin van mij zit aan de Hard drugs. Ze gebruikt XTC afentoe en snuift Speed. Wat haar is overkomen is dat ze blindvliesontsteking kreeg. Het taste haar oog door, en haar huid. Ze is erg veel afgevallen en haar huid is niet mooi meer. Wat haar is overkomen is dat haar oog helemaal rood werd er kwam allemaal vies spul uit. en waarschijnelijk kwam dit door de hard drugs. Ze kon door deze ontsteking blind worden, goed dat er medicijnen bestaan want dat heeft haar geholpen en dit heeft haar geleerd van die troep af te blijven. Ik zeg jullie 1 ding begin er nooit aan. Want na een tijd zie je er niet uit en het maakt je helemaal kapot van binnen. Ik ben vaak er bij geweest als mijn vriendinnn het gebruikte, ik heb het zelf nooit gedaan. Ik heb 1 ding tegen me vriendinnen gezegt ! : als jij in het ziekenhuis terecht komt sta ik 1x aan je bed om te zeggen hoe dom je bent. daarna zie je mij niet meer aan je bed staan. Want je doet het zelf je verkloot je leven. Succes girls en boys maar kijk uit wat je doet.

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • gestopt met redenen

     Met harddrugs moet je niet te lang doorgaan, het verkloot erg veel dingen, ookal lijkt dat in het begin niet het geval, dan is het af en toe leuk en lijkt het onschuldig en beter dan je elk weekend lazarus te drinken. IK zeg niet dat drinken beter is... maar ben er zelf 20 voor moeten worden (nu 21) om te beseffen dat al die leuke CORE feesjes een soort van dubbel leven was.   veel mensen die ik daar ook van kende zijn ook nu druk bezig daar verandering aan te brengen, maar zoals stoppen met roken is word het steeds moeilijker elke keer dat je het toelaat (onbewust)   En als je een goede vriend hebt of familie of iemand die veel voor je betekent zich op die manier laat gaan is het bovendien erg moeilijk om daar mee om te gaan en de mensen er rond voelen zich machteloos want alleen JIJ heb de wil nodig er verandering in te brengen.   En ik weet niet hoe ver je gewenning er al in zit .. maar het lijstje is toch al indrukwekkend    vindt die wil en je zult van meer dingen kunnen genieten! ;)

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • stoppen

    als ik jullie was ging ik stoppen want al je geld gaan er aan ik heb er zelf evaring mee .

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • lees de ervaring: al 4 jaar lang aan het vechten!

     als je die ervaring leest weet je genoeg geloof ik. kattniss

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • Stoppen

    Als ik jou was zou ik stoppen, ten eerste het is niet god voor je en. Ten tweede al je geld gaat er naar uit en voor je het weet heb je niks meer en ga je gekke dingen doen om aan XTC te komen en dat wil je toch niet ! Dus stop voordat het te laat is !

    XXX

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • Stoppen!

     Ik zou ermee stoppen, nu het nog kan!

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • Niet aan beginnen

     Als ik jou was zou ik niet aan de xtc komen. Gewoon afkicken en alles komt weer goed. je bent 17 jaar dus veel geld gaat naar je studie. Wees verstandig en stop er mee

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • XTC

    Een vriend van mij gebruikt xtc maar met 10 xtc doet hy er 3 maanden mee .. Dus. Verslaafd is hij niet gelukkig + hy drinkt water hy blowt niet rookt niet... Alleen xtc heel soms.

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • blijf van de snoepjes af

    ik zeg met dat lijstje dat je hebt staan dat je in iedergeval vaak genoeg hebt geprobeert. ik zelf heb zelf als gebruiker de positieve dingen gezien maar vooral de negatieve ervaren. de dag na het gebruiken voelt je lichaam als een blok aan je been. je hebt nergens meer zin in en bent futloos. ik zelf heb mijn finale klap gehad toen ik na een mooi feesje op zaterdag de zondag er op moest voetballen. voor de helft van de wedstrijd zakte ik in en stond niet meer op. in het ziekenhuis werd ik pas weer honger. blijkbaar zat er meer bullshit in de snoepjes dan ik had verwacht.(ik weet zit veel bullshit in hard drugs) mijn ouders kwamen er toen dus achter dat ik wellis iets deed waar mijn ouders bang voor waren. ze waren boos maar toch begrip vol. ik heb na die dag nooit meer hard drugs gebruikt. mijn ouders hadden het me niet verboden want dat was niet nodig. die ervaring vergeet ik nooit mee.   deze ervaring heeft mij late voellen wat voor schade mijn lichaam er aan ondervind. in het ziekenhuis had een zuster mijn uitgebreid uitgelegt wat de invloed van drugs op het lichaam had. waarom bepaalde dingen gebeuren zoals de space waar je in zit en de vreemde gevoelens van verliefdheid tot zin in sex en alles ontstaan.   als deze verschijnsels zijn verbeeldingen die gevormd worden door de drugs. jouw lichaam wil zich verdedigen tegen de schadelijke stoffen die je binnen krijgt. alcohol word uit je lichaam verwijderd door weg te spoellen. je lichaam trekt overal in je lichaam water vandaan om het alcohol zo snelmogelijk weg te krijgen. daarom dat je zovaak naar de wc moet na het drinken. de kater de volgende ochtend komt dan ook door het vocht dat als laatste redmiddel uit je hersens word gehaald. dit zorgt voor de koppijn de volgende ochtend. daarom altijd slim om genoeg water binnen te krijgen na het drinken. mijn tip is om gewoon te stoppen met het hard drugs. het zorgt voor een fake beeld van de werkelijkheid, en wat is nou mooier dan de waarheid!
      denk aan de werkelijkheid, want hier gebeurt het.

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • zou kunnen

    @m17 Je hebt i.i.g. risicovol gedrag. Aan speed kan je sowieso zomaar kapot gaan. Of je verslaafd bent hangt er van af of je zonder die spullen nog goed kan functioneren. Als je bijvoorbeeld 6 maanden totaal zonder middelen naar feestjes kunt gaan en het verder ook niet gebruikt ben je volgens mij niet verslaafd. Ir.

    22 jaar
    12 jaren geleden
  • Waarschijnlijk wel

     Hallo,   2x in de week harddrugs gebruiken zoals speed en xtc is waarschijnlijk een teken van verslaafdheid ja. maar dat hoeft niet natuurlijk. Ik zou zeggen probeer eens een keer te feesten zonder middellen, als je lichaam ernaar schreeuwt dan kunnen het wel tekenen zijn. Zolang jij het niet nodig vind en altijd nee kan zeggen, ben je niet verslaafd. Succes

    19 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten