Skip to content
8 reacties
1664 weergaves

mijn vriend

 heey ik heb een lieve vriend van 20jaar oudmaar het grote probleem is mijn vriend is verslaafd aan haddrugs. met name speed/ ik heb er heel veel problemen mee want heb de ware ik van mijn vriend nog nooit echt gezien omdat hij elke dag drugs gebruikt. ik zit er elke dag mee en huil daarom veel doordat ik er zelf niet meer tegen kan mijn vriend woont bij mijn moeder en mij in. mijn moeder staat achter me vriend mijn keus is lastig  hopende zijn meerdere mensen met dig soort problemen

15 jaar
12 jaren geleden

8 Reacties

  • hoi meisje. ik vind je verhaal heel erg en ik hoop echt dat je vriend inziet dat hij verkeerd bezig is. Weet je, ik ben ook verslaafd maar niet aan harddrugs. Ik neem stiekum druppeltjes valtran van mijn vader en het geeft me zo'n euforisch gevoel. ik neem er zelf wel zo een 100- druppels per dag en ik voel met dan echt super. Nu heeft mijn moeder me betrapt toen ik de druppeltjes in me mond liet druppen. Ik verschoot me rot en me moeder was heel boos. Het is woensdag gebeurd maar ik nam toen al zeker meer dan een maand van die valtran druppels. Nu dus twee dagen al niets omdat het flesje verstopt is en ik krijg echt afkick verschijnselen. zweten enzo. Ik wens je veel sterkte en hoop dat je bij je vriend blijft en hem probeert te helpen. xxx

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • ik zou stoppen het is slecht voor je gezondheid ik zou gaan neuken inplaats van roken

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Best TS, Mijn broer is ook cocaine verslaafd, en gebruikt in het weekend ook nog eens alle drugsen door elkaar. Tenminste zo hoorde het te gaan, mijn broer zit nu sinds 3 weken in een afkickkliniek. Praten met een verslaafde heeft vaak weinig zin omdat de verslaafde 'ziek' is en omdat de persoon in kwestie een 'pantser' om zich heen heeft gebouwd. 'Ze' horen je wel, proberen je te begrijpen het komt alleen niet aan. Ook zij willen zelf stoppen maar doordat er 1000 den redenen zijn dat zij ook niet willen stoppen, stoppen ze niet. Het beste wat ik je toe kan schrijven is dat je hem los laat. Pas zodra je hem los laat en hij of zij zich zelf helemaal de pest in werkt komt er een zogenaamde 'rock bottum' waarin de gebruiker gaat beseffen dat hij of zij veel ste ver is gegaan. Of je hem nou los laat of niet als hij zelf niet achter de keuze staat dat hij of zij wilt stoppen met de verslaving blijft die persoon verslaafd. Het is niet dat ze het niet willen, ze zijn bang. De verslaving is hun comfront zone waarin zij zich veilig voelen en waarin zij de fictieve 'controle' over zich zelf hebben. De reden dat zij bang zijn is omdat ze de verslaving en het wereldje daarin van top tot teen kennen. Zonder verslaving zijn 'ze' voor hun gevoel niks meer. Zoals ik eerder aangaf kan je het best de persoon in kwestie los laten, en hopen dat ie dan inziet dat het echt goed fout is gegaan. Meer kan je er niet aan doen, je gaat er zelf aan onderdoor. Succes & Sterkte!

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • .

    Hallo, ik gebruik al 2 jaar lang bijna elk weekend harddrugs, maar ik ben niet verslaafd. Toen ik begon met gebruiken heb ik met mezelf afgesproken dat wanneer ik merk dat m'n school en thuissituatie achteruit gaan, ik stop met harddrugs. Niet kunnen stoppen is puur gebrek aan discipline. Als je vriend zelf niet in staat is om te stoppen -ook al ziet hij hoeveel pijn het je doet-, dan is hij al heel ver. Ik kan me heel goed voorstellen dat je het moeilijk zou vinden, maar als ik jou was zou ik je vriend inschrijven bij een afkickkliniek. Gr, R

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • X

    I know word gek

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • .

    verminderen heb je niet zoveel aan je moet in 1x stoppen zorgt dat die hobby krijgt enzo fuck drugs gebruik gwn 

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • Klopt

    Hey hey ja ik heb niemand Om mee te praten dat is het probleem ben blij dat hè deze situatie kent mijn vriend zegt wel ja ik ben verminderd maar er is niks van waar,,, Gr.

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • .

     ik snap je probleem. ik heb meerdere vrienden gehad die aan harddrugs verslaaft zijn geweest. (zelf nooit gedaan stond er wel altijd tussen en zooi wel blowen en zo maar dat kan geen kwaad). Bij mij waren er 2 echt verslaaft geraakt. En 2 andere stonden op het punt om nooit meer van af te komen. Ik zij ze dat ze minder moesten doen of stoppen. en hun wisten zelf ook. Bij mij was het voornamelijk cocaine in spel. Eentje die is gestopt met hard drugs. Maar de andere is nog steeds door gedraait. ook met speed en zooi. Het is heel moeielijk om hier af te komen hard drugs. ik heb die goede vriend van mij zien huilen en doordraaien. Sterker nog ik hem hem een ruit in zien gooien na dat die een half jaar gestopt was afkick verscheinsellen. je moet begrijpen dat je vriend het heeel moeilijk hebt. Maar dat hij ook moet begrijpen dat het echt niet langer door kan gaan. Je moet hem dus echt verplichten om hier mee te stoppen niet alleen hij je moet ook zijn vrienden berijken. Stoppen is makelijker als iedereen stopt. Als eentje stopt stopt niemand. Ze moeten het samen doen andere hobby vinden en mensen vinden. Zorg er voor dat hij zichzelf weer vind. zijn dingen weer op pakt. Goed maakt met familie. Ik gun jullie echt het beste. Ik snap echt hoe lastig het voor jullie moet zijn. Maar het kan echt niet want hoe moet je een relatie met iemand houden die altijd strak staat van drugs. Zoek zijn oorzaak van zijn verslaving. Bijvoorbeeld van ons was het de oudere generatie chillers. en bij ons is iedereen gestopt die bij ons chillt. veel ook nietmaar die chillen niet meer bij ons. Hij moet weten als dat als hij stopt somiige''vrienden'' nog steeds doorgaan. het enige wat je hieraan kan doen is dat hij er niet meer mee oomgaat. Zeg dat jij zijn geld gaat beheren zodat hij niet meer zulke spullen koopt. Dwing hem ertoe om te stoppen met alles. Ik zie dat je veel van hem houd. maar vroeg of laat gaat het uit. of krijg die een overdosis. 

    Als die niet met je mee wilt werken wat eerst heel logish is zijn er mischien weinig wat je kan doen. Maar je moet zorgen dat die binnen een maand stopt. Hij mag ook niet minderen want dit werkt dus echt niet! het is echt super lastig en dan maak je het jezlef enkel moeielijker. je moet hem uit zijn vaste levenspatroon halen! Waarschijnlijk werkt die al en zit die niet meer op school zeg hem dat die een eigen huis moet huren. Zorg dat zijn geld word besteed aan jou en jou wensen niet aan drugs!!!!

    hij moet ook van jou houden want anders zou die nooit zo bij je komen wonen. Maar als die echt van jou houd zal die naar je luisteren. Als die dit neit doet na langetijd echt niet slecht bedoelt. Maar moet je hem mischien verlaten. Hoewel dit ook slecht kan aflopen. Want ik weet nog wel dat mijn vriendin waar ik heel lang had mij verliet. En toen lag ik ook bijna in coma van alchohol. Stel je voor met harddrugs. Je moet hem er egt vanaf krijgen. En mischien komen dan jullie dromen uit. Probeer hem te herrineren hoe ze leven was voordat die drugs gebruikte. Laat hem gamen. Zonder hem af van de hele drugs wereld!!

    ik hoop dat je hier iets mee kan ik zet ook mijn reactie naam hier niet onder wegens prive van vrienden van mij die mijn tagg wel kunnen zou hun niet op internet willen plaatsen als drugs gebruikers en mezelf zoals je begrijp.   Vriendelijke groet,   Mij!!!   en veel sucses!!!!!!!

    18 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten