Skip to content
6 reacties
4155 weergaves

MOSLIM & DRUGS

Ik ben L en ik ben moslim , Ik zit ook aande drugs vinden jullie dat ik daarvoor voor men geloof moet voor gestraft worden

15 jaar
9 jaren geleden

6 Reacties

  • We weten denk ik allemaal wel dat Drugs ongezond is en dat je het met mate moet gebruiken.

    Om je zelf te straffen, vind ik te vergaan.
    Wil je stoppen en lukt het niet dan kun je het beste aan een vertrouwd persoon vragen voor hulp.

    Drugs heeft ook een na effect op je humeur en je kan er flink depressief van worden en dit lijdt vaak naar meer drugs om weer een goed gevoel te krijgen.

    Ik heb zelf hash en wiet gerookt toen ik 16 was en flink veel ook nog.
    Dit heeft 2 maanden geduurd en toen merkte ik dat het achteruit ging met mij zelf.

    Ik ben toen onmiddellijk gestopt en heb nooit meer drugs gepakt sindsdien.

    Als je jong bent lijkt het stoer maar als je een paar jaartjes wacht denk je alleen nog maar dat het sukkels zijn ;)

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben ook moslim, sinds toen ik 15 was rookte ik wiet met mijn vrienden een van mijn vrienden hun vader is eigenaar van een legale wietplantage waar hij wiet laat groeien voor coffeeshops en dus ik rook ook wiet. Maar bij Islam is drugs niet haram alleen varkensvlees en alcohol is haram dus ja maar veels te veel drugs is ook niet goed daarom doe ik aan softdrugs.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben geen moslim, dus over de religieuze gevolgen van drugsgebruik kan ik niets zeggen, maar ik raad je wel sterk aan om te stoppen met drugsgebruik voordat je verslaafd raakt. Mocht je al verslaafd zijn, zoek dan hulp om van die verslaving af te komen. Drugs zijn echt niet goed voor je.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben ook moslim en drugs is haram

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben ook een moslim en gestraft moet je niet worden want in de Koran staat wat jij slecht vind voor je lichaam mag niet en als je het zelf niet erg vind is het oke

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben geen moslim.

    maar de laatste tijd doen jongeren dingen waar ze zelf zin in hebben. Ook jullie. Iedereen eigenlijk rond zijn/haar puberteit. Dat is volkomen normaal.

    Ik ken de koran niet, maar...
    Ik denk dat je ouders het als een straf voor hunzelf zien, als de dochter onbesproken keuzes maakt waar ze niet van gediend zijn. Jij zult ook denk ik gestraft worden. Mocht je bij Allah komen, dan kan je voor je eigen bescherming zeggen dat het door de puberteit kwam. Dat je slecht beïnvloed werdt door je omgeving, je had daar geen weerstand voor de Nederlandse samenleving. Je bent kwetsbaar, maar als je later een verstandige sterke vrouw wordt. Zal Allah dat waarderen, zo denk ik dan. Zo niet, dan krijg je een taak toegewezen. Dan begin je weer opnieuw, ongeweten wat je met je nieuwe leven moet doen.

    Vrede thuis is ook belangrijk, want vrede buiten de deur... op de wereld zelf is er niet. Deze advies gaat uit naar iedereen, geen vrede op de wereld is hinderlijk genoeg, maar thuis moet altijd vrede zijn. Want als op beide plekken geen vrede meer is, wat is je leven dan waard zul je denken?

    22 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten