Skip to content
13 reacties
3722 weergaves

Roken proberen?

Ik zie heel veel mensen roken. Ik wil het ook graag een keer proberen.
Welk merk moet ik dan kopen en hoe duur?
Wat moet ik verwachten van de eerste keer roken?

Hopelijk geven jullie antwoord..

15 jaar
7 jaren geleden

13 Reacties

  • Dat heeft geen enkel voordeel dat roken en ge gaat er enorm van stinken. Op de piste aan het sportcentrum lopen soms een paar jongens van 17 en 18 jaar van wie ik weet dat ze roken. Ik ben nog maar 14 en zou eigenlijks nog niet moeten kunnen wat dat zij zouden moeten kunnen, maar die rokers ga ik gewoon glad voorbij. Ge moet ze nadien eens naar lucht zien hijgen en happen en hoesten. Jongens van 17 of 18 die niet roken krijg ik niet gelopen kort bij hun looptijd hoor. In de klas zit een jongen die rookt en met LO bakt die der niks van als het lopen is of iets waar ge uw longen voor nodig hebt of felle inspanning voor moet doen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik wil het echt niet proberen!
    Bovendien is roken dodelijk en plegen rokers zelfmoord!

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb precies hetzelfde meegemaakt. Het is zelfs nog heel recent want ik wou ook graag een keer roken .. gewoon om te proberen dus ik ging research doen niet alleen online maar ook als ik in de winkel was dan keek ik naar het attorsiment en ik zag ook veel variatie maar ik keek ook naar wat mensen veel kochten ik was zelf heel erg beniewt naar camel maar ik kwam erachter dat pall mall veel meer verkocht werd.
    Maar ik raad je niet aan zelf een heel pakje te kopen. Ik zou als ik jou was naar een vriend/kennis gaan en vragen of je ook een sigaret mag.
    want als je een pakje koopt heb je er meten 20 en die moet je voor je gevoel ook opmaken want je hebt ze niet voor niks gekocht. dus als ik jou was ga naar een vriend en vrag om een sigaret. als je dat gedaan hebt kan ze zelf bepalen of het het waard is om meer kans te krijgen op kwalen of dat je clean blijft jou keuze niet de mijne

    Veel succes

    A20

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik snap hem wel. Ik had juist hetzelfde : ik wou het eens proberen om te weten wat het is. Dus even naar de krantenwinkel, sigaretten gekocht (geen idee meer welk merk, denk gewoon marlboro) en proberen maar. Resultaat : één trek genomen, mijn longen uit mijn lijf zitten hoesten, een erg vieze smaak in mijn mond en het pakje sigaretten ging de volgende dag naar een rokende vriend van mij.

    Nu, zoveel jaren later, ben ik blij dat ik de ervaring heb gehad. Ik zou zeggen op het internet zijn er genoeg filmpjes en foto's die je laten zien hoe zwart je longen worden na een tijdje te roken. En google ook maar eens op COPD, een afgrijselijke ziekte...

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Je gaat er met alles op achteruit
    -financieel
    -uiterlijk en conditie
    -gezondheid
    -de band met je ouders (waarschijnlijk)
    -en je raakt eraan verslaafd

    De voordelen zouden dan kunnen zijn
    -Sociaal, gezellig BUITEN met mede rokers praten
    -sommige mensen vinden het er stoer uit zien

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Probeer het astjeblieft niet. Ik probeer er steeds vanaf te komen, maar zoals een kennis van mij die hetzelfde heeft zei: "Als je eenmaal gerookt hebt of verslaafd bent geweest, zal het altijd een deel van je leven blijven." Van dat geld had toch wel een mooie gitaar kunnen kopen...

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Jij rookt op je 12e?? Jouw toekomst is gelijk weg..

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Rook gwn een met je vrienden mee

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik rook stiekem wel eens een paar sigaretten van me moeders pakje alleen wil ik het nu vertellen alleen weet ik niet hoe?

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • 1x proberen is gevaarlijk,haha,als het meevalt gaat het echt niet bij 1 x blijven en dan wordt het héél moeilijk om weer te stoppen .... ik probeer je niet tegen te houden hoor,ik rook zelf ook

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Zelf rook ik marlboro een pakje is ong 6 a 7 euro.
    Ik koop ze via via voor 4 euro (engelse pakjes).
    Maar omdat je nog nooit gerookt hebt zal ik als ik jou was een lichter soort sigaret proberen zoals marlboro light.
    Bij de eerste keer roken ga je het waarschijnlijk vies vinden en ga je hoesten enzo omdat je niet weet hoe je moet inhaleren. je hebt ook een kans dat je misselijk word als je inhaleerd voor het eerst omdat je lichaam niet aan roken gewend is.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Maar dat weet ik. Ik wil het gwn 1x proberen.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik weet dat dit misschien stom klinkt, maar ik zou het echt niet doen als ik jou was. Roken is ontzettend slecht voor je en heeft nog meer gevolgen dan alleen een hoger risico op (long)kanker. Je gaat er waarschijnlijk spijt van krijgen als je eenmaal rookt.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten