Skip to content
80 reacties
8629 weergaves

Zijn er nog jonge sigarettenrokers ?

Hoi , ik ben 15 en enige dochter van rokende ouders . Toen ik vorige zomer alleen thuis was en ik een geopend pakje Marlboro van mijn vader in de keuken zag liggen was de verleiding plots té groot om er eentje te proberen . Dat viel goed mee , ik deed het de volgende dagen nog enkele keren tot mijn ouders ontdekten dat er sigaretten verdwenen Een hele preek natuurlijk hoe slecht roken wel is (dat weet ik zelf ook wel) maar tot mijn verbazing mocht ik het wel blijven doen maar niet in het geniep ,mama gaf me zelfs een pakje . Ik rook nu regelmatig maar behalve mijn beste vriendin (die niet rookt) weten ze dat niet op school . Ik rook graag en voel me er goed bij maar ben een beetje bang om er openlijk voor uit te komen , roken wordt steeds minder aanvaard he . Is deze situatie herkenbaar voor iemand ? Wie rookt hier nog ?

15 jaar
3 jaren geleden

80 Reacties

  • Had een meid gezoend die rookte echt mooie meid maar ze stonk ernaar haar kleding en haar haar en wel parfum spuiten . Eenmaal zoenen was echt vies ondanks de kauwgom om die asbak geur te verbloemen .
    Mooiste is de rokers zelf ruiken het zelf niet zelfde als je parfum op spuit jezelf na uur niet ruikt maar anderen na 4 uur zeggen ohhhh lekker geurtje heb je op .
    Maar roken is goor je huis krijgt eerder rimpels en ja is echt zo tis fk duur en stoer is het ook niet en mooiste is van de rimpels is voorbeeld van mn moeder doe tweeling is .
    Mn moeder rookt niet en haar tweelingzus al sinds haar 20ste dus 28 jaar .
    Als je die kop van haar zus ziet plooien langs de mond bij de ogen en beetje over de wangen en bij mn moeder totaaaaal niet veel gezondere huid en als me tante langskom en ze komt binnen je ruikt haar binnenkomen en als die rokers pik je er zo uit . Het is goor bah bah

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • @meisje15 hoe gaat het nu dan met je

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik vind roken echt smerig en dom.
    Buiten dat het slecht en duur is.
    Het stinkt vreselijk!
    Je kleren huid haar en adem gaat er naar ruiken.
    Vooral al het beetje regenachtig weer is is het goor.
    Vind het ook nog eens een onnozel en dom gezicht.
    Maar goed iedereen moet zelf weten wat hij of zij doet .
    Maar als een meisje rookt ga ik niet met haar zoenen .

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Meisje 15 ik vind het wel lekker dat meiden van jouw leeftijd roken.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • M20 je zegt je oma is 92 rookt pakje per dag en danst .Deze vrouw heeft miss een goed lichaam sterk lichaam maar iedere lichaam is niet die van je ons en miss wel sneller vatbaar voor ziektes .
    Roken is duidelijk heel slecht . Mn vader is longarts en ik was daar in het Erasmus en 85% van de patiënten die we lagen waren toch echt rokers die kanker hadden hart en vaatziekten.
    En ik wil niet de wijsneus uithangen dat ik het beter weet maar buiten dat het schadelijk is voor je lichaam vind je het heerlijk om uit je muil te meuren en te bedekken met kaugom wat deels werkt maar je kleren je haar het komt je poriën uit te goor voor woorden en het kost een bak geld . En dan zeggen ik geniet bah bah

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Het viel me de voorbije weken op dat er weer meer gerookt wordt onder jongeren. Of misschien komt het omdat iedereen nu meer buiten leeft dat het ineens harder opvalt?

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @Meisje 14

    rook jezelf ook.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Bijna m'n hele klas rookt hoor haha. Ik moet wel zeggen ik doe vmbo-t misschien daarom. Tuurlijk is het slecht voor je maar al die anti rook dingen gaat echt niet elk kind laten stoppen met roken. Verder hoef je er ook niet voor uit te komen als je dat niet wilt toch? Ik denk niet dat iemand dat heel erg zou vinden though

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • @m15 je moet gewoon doen waar je je goed bij voelt je leeft maar een keer he en al die reacties hier ook ze weten niet hoe lekker het is

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • @J23

    Altijd grappig dat als een onderwerp wordt aangesneden door Lubach (zowel zondag met Lubach voorheen als de avondshow met Arjen Lubach nu) je het vervolgens overal in een soort echo hoort.

    Ik heb altijd heel erg bewondering voor hoe Lubach die onderwerpen aanhaalt, behandelt en er kritiek oplevert. Alleen soms zijn de beelden wel behoorlijk eenzijdig. Zo ook deze, er zijn meerdere redenen voor de overheid om roken niet te verbieden dan alleen het feit dat ze er geld aan verdienen. Het is zeker een groot meespelende factor, maar daarnaast is het ook heel lastig voor mekaar te krijgen wat betreft wetgeving. En om nog maar te zwijgen over de enorme opstand die de rokers zullen bieden, we pakken nou eenmaal iets van hen af.

    De overheid heeft nu ingesteld dat kinderen die nu 14 zijn nooit legaal aan sigaretten kunnen komen. De leeftijdsgrens schuift telkens net voor hun weg. Een methode waarmee je binnen een generatie de samenleving rookvrij maakt en grote protesten (met tegenwoordig vaak helaas erg veel schade) kan voorkomen.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Nee dat is het niet. Sterker nog, er is geen enkele sigaret die goed is om mee te beginnen, want je moet gewoon niet beginnen. Geloof me, als je eenmaal begint kun je niet meer stoppen. Het kost klauwen met geld en is ontzettend slecht voor je gezondheid (en die van je omgeving). Je zou denken dat stoppen met roken makkelijk is, maar dat is het echt niet. Waarom denk je anders dat er nog zoveel mensen roken? Ik weet ook niet waarom je graag wil beginnen. Als het is om stoer te doen, dat is het niet. Als je om die reden gaat roken is het door groepsdruk en ik zou denken dat het juist stoerder is als je niet bezwijkt onder die groepsdruk. Doe je het om te proberen, ook geen goede reden. Het blijft namelijk waarschijnlijk niet bij "een keer proberen". Voor je er erg in hebt ben je verslaafd.
    Sorry dat ik zo negatief reageer, maar dit is gewoon de harde waarheid. Als ik je niet heb kunnen overtuigen, google maar (bijv. plaatjes) op.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Roken kost je gemiddeld dertien jaar van leven je hoorde ik. De overheid weet dat roken heel ongezond is maar ze weten ook dat ze er miljarden aan verdienen. Belastingopbrengsten (accijnzen) en besparingen door niet te hoeven betalen van pensioenen aan vroegtijdig overleden rokers. Iedereen blij, behalve jij!
    Roken is niet alleen ongezond maar het maakt je ook onaantrekkelijk en bezorgt je uiteindelijk hele onaangename laatste jaren. Valt niet mee de hele dag een zuurstoffles mee te moeten slepen en uiteindelijk toch te stikken omdat je longen het niet meer doen. Toch blijven mensen roken. Waarom?

    De ene persoon is veel verslavingsgevoeliger dan de ander. Dat heeft met de hersenen te maken. Sommige mensen kan het niet schelen dat roken slecht is, ze zien wel. Anderen weten het heel goed maar ze hebben niet de mentale kracht om er mee te stoppen. Ze zijn te zwak, te kortzichtig of te dom.

    Als er iemand was waar ik om gaf die rookte dan zou ik proberen hem of haar te laten stoppen. Maar ik ken niemand in die situatie, dus wat kan het mij verder schelen? Rook jij maar lekker en wat er verder met jou gebeurt dat is jouw probleem en dat van de mensen die om je geven. Als ze het prima vinden dat je rookt dan geven ze trouwens niet echt veel om je.

    Ja hoor J15 begin jij maar lekker met Camel geel. (Weet ik veel wat dat is!) Voor je het weet kan je er een extra krantenwijkje bij nemen om die sigaretten te betalen. En niet alle meisjes zoenen graag met jongens met een stinkadem. Je vader geeft blijkbaar meer om jou dan je stiefmoeder.

    Waarom zijn er toch zoveel domme mensen?

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Mijn stiefmoeder rookt vaak. Dus ben benieuwd om het ook eens te proberen maar mijn vader. Kijkt telkens bezorgd als ik het over roken heb met mijn stiefmoeder. Is camel geel een goede sigaret om mee te beginnen?

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Zien roken doet ook roken dat is nu eenmaal een feit. Wie opgegroeid is zonder sigaretten weet niet wat het is en verlangt er ook niet naar. Zelfde met alcohol. Ik stel wel vast dat er nu veel minder gerookt wordt dan vroeger. Het ligt er ook sterk aan welke sociale klasse

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Tsja, dan ben ik weer een van de prekers. Misschien gewoon om er een voorbeeld bij te plakken: van al diegenen die samen met broertje en mij zijn beginnen te zwemmen, zijn er maar een paar over. Sommigen omdat de liefde in de weg zat van tijd, maar ook een paar omdat ze begonnen zijn met roken. Hun prestaties gingen zo ver achteruit, dat ze niet meer durfden blijven zwemmen en dat is bijzonder spijtig.

    Als ge rookt stinkt ge, ge wordt echt heel veel lelijker, uw stem begint te kraken, sportief en gezondheid gaat ge heel fel achteruit; waarom in godsnaam wilt ge dan nog roken ??

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Die weten het nog niet ,ze rookt ook nog niet niet openlijk,alleen wanneer ze bij mij is,ze is trouwens door mij ermee begonnen en daar ben ik niet fier op

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Mag je beste vriendin roken van haar ouders?

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • @m16 nee ,er zijn niet plots meer rokers op school,wel is mijn beste vriendin er nu ook mee begonnen en daar voel ik me best schuldig over , ik rook nu wel al wat meer maar het moet betaalbaar blijven he

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Heyyy, @m15 k snap je zo goed. Bij mij rookt ook iedereen thuis maar op school was echt anders. Al me vriendinnen roken ondertussen ook dus nu is t wel oké. Hoe gaat t met jou ondertussen? Heb je je familie al gezien en wat is er gebeurd? Rook je al meer? Roken er al vriendinnen van je?

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • @m24 Zo zie je maar hoe het op een kleine tien jaar allemaal veranderd is,jij was stoer en er werd naar je opgekeken,nu word ik dikwijls aangestaard en krijg bakken kritiek wanneer ik als tiener een sigaret opsteek .

    15 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten