Skip to content
217 reacties
10316 weergaves

Hoeveel rook je

Ik ben dus paar maanden terug begonnen met roken met vrienden. Begon met 1 of 2, maar nu wel stuk meer. Wat is eigenlijk normaal? Hoeveel roken jullie? En al lang?

16 jaar
1 jaar geleden

217 Reacties

  • @m16 ja wel jong dan haha. Pakje per dag kom ik niet aan. Doe meestal twee dagen met een pakje. Ik rook Marlboro Gold.

    @m15 Ik was eerst door mijn zus betrapt. Ik had een sigaret uit een pakje hier thuis gepakt en toen kwam ze eerder thuis en toen zei ze van wil je dat ik een pakje voor je haal. Dan valt het niet op. En toen een paar dagen later kwam mn moeder langs school fietsen en die zag mij en een vriendin mrt sigaret. Maar ze reageerde heel normaal en vond het niet erg ook. Had wel gedacht dat ik ook ooit beginnen zou

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • m16
    Ik ben niet rokend betrapt maar door een vergeten sigaret die ze in mijn jas op mijn kamer vonden , Ik heb toen meteen gezegd dat ik af en toe rookte en was net als jij opgelucht dat ik het niet meer stiekem moest doen (vooral omdat mama er cool op reageerde en geen drama maakte , ze was vooral bang voor brand op mijn kamer haha)) .

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • M16
    Ik ben al begonnen in de brugklas op mijn twaalfde. Ik rook nu een pakje Pall Mall Rood per dag.

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • @m16 ja dat herken ik wel. Was ook opgelucht dat ik gewoon kon roken met de anderen en niet meer dat stirkeme. Hoe jong ben jij begonnen dan?

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • M15
    Ik denk dat iedere roker wel stiekem er mee begint. Mijn ouders keken ook niet echt op dat ik net als zij ook wilde roken. Alleen dat ik wel nog jong was. Vond het wel fijn dat toen mijn ouders het wisten ik bij bezoek aan familie gewoon een sigaret kon opsteken net als de rest.

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • @m15 kwam bij mij door mijn zussen natuurlijk. Als zij niet hadden gerookt had ik precies zoals jou gereageerd denk ik. Ben jij betrapt uiteindelijk? En hoe? Ik vond het de eerste keer samen met ze wel spannend net of ze keken of ik het wel goed deed haha als kleine zusje. Met vriendinnen voelde het gelijk normaal. Maar vind het wel fijn toen het geen geheim meer was

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • m16
    Hier verschillen we . Hoewel mijn beide ouders ook roken (ook binnen) wist ik helemaal niet hoe ze zouden reageren wanneer ik er zelf mee zou beginnen , heb het daarom ook een hele tijd stiekem gedaan . Toen het uitkwam was ik eigenlijk best verbaasd hoe chill ze erop reageerden . Maar ik blijf het awkward vinden om te roken in hun aanwezigheid , blijft een raar gevoel voor mij . Toen ik voor het eerst rookte in het bijzijn van vriendinnen was dat gevoel er dan weer helemaal niet , weet ook niet waarom ik dat gevoel wél heb wanneer ik het doe wanneer ouders of familie me zien .

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • @m15 Ja mee eens hoor! Als iemand eens wil proberen dan moeten ze dat zelf weten. Je weet dat het verslavend is. Ik vind vapen ook niet lekker. Gewoon een sigaretje is het lekkerst. Doordat mn moeder en zussen al rookten was de stap klein omdat ik wist dat m'n moeder toch niet boos werd. En niemand was verbaasd erdoor

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • @m16 wel chill dat je binnen mag roken. Dan was jij al jong begonnen als je vriendin een aantal jaren terug begonnen is. Ik herken het wel hoor. Altijd veel anderen zien roken dus ik was er ook heel nieuwsgierig naar. En vond het ook gelijk lekker

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • M16
    Bij ons wordt er wel binnen gerookt. Ik vind de eerste sigaret bij het opstaan ook de lekkerste. Een van mijn beste vriendinnen is door mij er ook mee begonnen aantal jaar terug al. Vaak stond ze erbij als ik buiten het schoolterrein een sigaret opstak. Zij wilde het ook eens proberen. Nu rookt ze ook 'vast'.

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik rook niet.

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • m16
    Ik was bij de eersten die in ons groepje met sigaretten begon , intussen zijn er een aantal gevolgd . Er werd wel al door meerdere gevapet daarvoor , maar dat heb ik eigenlijk nooit gedaan (ik hou daar niet zo van) . Ik vrees wel dat enkele mensen door mij begonnen zijn . Ik dring dat zeker niet op bij anderen maar als een niet-roker mij vraagt om eens te proberen (een trekje of een hele sigaret) ga ik dat niet weigeren , die andere is oud en wijs genoeg om te weten wat ie doet vind ik .

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • Ja met vrienden rook ik ook meer hoor! Roken veel vriendinnen van jou? Ik steek nu net de eerste van de dag op haha. De lekkerste. Wij roken wel allemaal buiten hier. Scheelt vaak wel als je ouders zelf roken. Ik heb mijn eerste ook stiekem uit een pakje gepakt hier thuis.

    Mijn vriendin is niet door mij begonnen. Zij rookte al. Zijn er door jou wel eens mensen begonnen?

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik rook vooral veel als ik met vrienden aan het chillen ben , thuis minder . Mijn ouders roken ook , ze maken er geen probleem van dat ik het nu ook doe maar proberen me wel te beletten dat ik het teveel ga doen . Thuis rook ik vooral in mijn kamer , heb er trouwens net eentje opgestoken haha . Is je vriendin door jou zelf ook gaan roken ?
    Ik rook ook graag , het ontspant en ik vind het gewoon lekker . Als anderen een andere mening daarover hebben respecteer ik dat maar van al dat gezeur tegen rokers wordt ik zooooo moe .

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • @m15 Ja dat hoort er helaas bij! Mijn vriendin (relatie) rookt ook en in haar omgeving wordt het minder geaccepteerd. Als ze bij mij is is het nooit een probleem doordat mn moeder en zussen het ook doen.

    Kun jij thuis wel makkelijk roken en sigaretten krijgen? Ik rook inderdaad graag. Vind het relax en ook gewoon lekker.

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • @M16 & M16
    Leuk dat er toch nog jonge meiden zijn die graag een sigaretje opsteken , ik rook ook maar krijg dikwijls hatelijke opmerkingen omdat ik het doe .

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • @m16 ik ben begonnen toen ik 15 was dus ruim een jaar. Ik rook 5-10 per dag. M'n moeder en zussen roken wel meer maar ga lang niet elke keer met ze mee roken.

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • M16
    Hoelang rook jij nu dan zo en hoeveel?

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • @j18 Als ik een nieuw pakje nodig heb dan vraag ik 1 van hun en dan nemen ze er eentje voor mij mee. Ik heb een baantje dus betaal het zelf, maar halen mag nog niet helaas.

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • @M16

    Je zei eerder dat je meerookt met je zussen en je moeder.
    Moet jij je sigaretten zelf betalen en zo ja; hoe bekostig je dat?

    18 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten