Skip to content
10 reacties
1164 weergaves

Mogen jullie binnen vapen?

Als mijn ouders niet thuis zijn vape ik op mijn slaapkamer. Als ze er wel zijn dan vape ik buiten. Met regen is dat geen pretje buiten. Mogen jullie binnen vapen? Hoe kan ik mijn ouders overhalen dat ik binnen mag vapen?

17 jaar
7 maanden geleden

10 Reacties

  • Binnen mag ik niet roken en vapen behalve op mijn kamer. Mijn ouders zeiden dat is je eigen plek en daar gaan we dat niet verbieden. Buiten onder overkapping mag ook. Toen mijn ouders ontdekte dat ik rookte reageerden ze wel tof. Soms willen ze zelfs een pakje peuken voor mij kopen. Ik moet het natuurlijk wel zelf betalen. Meestal vape ik op mijn kamer, maar rook ik buiten vanwege de geur. Bij gamen en na intimiteit met mijn vriendin rook ik binnen op mijn kamer. Mijn ma zeurt wel altijd over de asbak, maar leegt hem uiteindelijk wel weekelijks bij het schoonmaken.

    15 jaar
    6 maanden geleden
  • Gisteren gehoord van een professor, chirurg en kankerspecialist: in die vape-dingen zit een hoop nicotine, dus je wordt er evengoed verslaafd aan. Tenslotte, dat is hun verdienmodel. Hij schatte dat vapen ca. 30% minder schadelijk is dan tabak, maar nog altijd zeer schadelijk, want er zit inderdaad nog vanalles anders in, zoals ethyleenglycol (=soort zware, kleverige antivries), net als in sigarettentabak. Hij zei ook dat bijna alle jongeren die met vapen beginnen, daarna overgaan op echte tabak. Hij kan het weten, want hij krijgt die na een aantal jaar op zijn operatietafel.

    Dus je ouders hebben groot gelijk als ze je niet binnen willen laten vapen of roken. Je hangt het huis vol stank, en na een tijdje kleeft al die vettige nicotine- en glycol-aanslag aan de muren. En je vergiftigt ook hun lucht en brengt hun gezondheid schade toe met dat gif. Wie binnen in huis zit te vapen, is in mijn ogen een gore egoist, even erg als een echte roker die binnen zit te roken. En een junkie, want verslaafd. Los van het feit dat je op tien jaar tijd een hele auto opvapet, of ieder jaar een mooie reis, bij wijze van spreken.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Wat een gezeur van die lui die anti zijn.

    Je kunt misschien een keer op je kamer vapen als je ouders thuis zijn en als je betrapt wordt kijken hoe ze reageren? Misschien is het helemaal geen issue en vinden ze het niet erg, het is tenslotte maar waterdamp.

    Zo heb ik dat zelf ook aangepakt. Tegenwoordig vape ik binnen. Vorig jaar zomer kwamen mijn ouders erachter dat ik vape. Ze waren teleurgesteld, maar maakte er verder geen punt van. Ik dampte eerst altijd buiten. Toen het kouder werd deed ik het stiekem op mijn slaapkamer, tot ik betrapt werd door mijn ma. Ze kwam een keer onverwachts binnen toen ik aan het vapen was. Ze deed er niet moeilijk over. Sindsdien verberg ik niet meer dat ik binnen vape. Eerst deed ik het alleen op mijn slaapkamer met deur dicht, later met de deur soms open en nu ook af en toe beneden in de woonkamer. Mijn ouders vinden dat gelukkig niet erg, mijn zusje zeurt er wel over. Als we met z’n allen beneden zijn loop ik vaak ff naar de keuken om te dampen. Behalve als er spannende film of serie op is. Ik damp dan gewoon ff op de bank. Mijn pa zegt dan vaak als grapje “Met die mist zien we niks meer” en mijn zusje zegt er dan vaak ook wat over. Ondanks die opmerkingen is het lekker om ff te dampen zonder dat ik naar buiten moet.

    16 jaar
    6 maanden geleden
  • Uit ervaring weet ik dat het na een tijdje toch ruikt. Ook al denk je dat het waterdamp is (dat klopt niet helemaal, er zit veel meer in dan water en waarschijnlijk ook nicotine). Het kleeft ook wel een beetje en kan ramen troebel maken. Waarschijnlijk ruiken je ouders het ook en hebben ze daarom liever niet dat je binnen vapet.

    Los van de technische zaken is er nog een voordeel aan buiten vapen: je gaat het minder doen. Je raakt gewend aan minder hoge hoeveelheden en daardoor word je hopelijk minder snel verslaafd. Want je wordt het sowieso. Niet verslaafd denk je? Probeer dan maar eens een week te stoppen. Als dat zonder problemen lukt ben je idd niet verslaafd. Ook al is het minder duur dan tabak roken, het heeft wel degelijk een prijs. Kijk maar even wat je hieraan uitgeeft per week, maand, jaar... Ik was ervan geschrokken want het was veel meer dan ik dacht.

    18 jaar
    7 maanden geleden
  • Fijn altijd die moraalridders. Vape zelf ook binnen op mn kamer. Ouders waren er eerst ook niet blij mee maar gewoon blijven doen. Het helpt dat het niet stinkt of blijft hangen. Ze hebben er nu wel vrede mee.

    16 jaar
    7 maanden geleden
  • Het is geen rook maar waterdamp, het maakt dus niks uit of je het buiten of binnen doet. Anders doe je het gewoon op je kamer als je ouders het echt niet willen. Denk dat ze gewoon willen dat je ermee stopt.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Doe gewoon normaal begin met sporten ofzo

    18 jaar
    7 maanden geleden
  • Stop met dat junkie gedrag en haal je behoefte ergens anders uit

    21 jaar
    7 maanden geleden
  • @M21, je hebt helemaal gelijk, TS, snap je niet met wat voor rommel jij dealt?

    20 jaar
    7 maanden geleden
  • Ze laten je buiten vapen om er vast aan te wennen dat je met die aanstellerige stinkdingen nergens welkom bent.

    21 jaar
    7 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten