Skip to content
84 reacties
4671 weergaves

Roken als tiener

Ik rook nu al een tijdje en vind het fijn om te doen. Ben benieuwd of er nog meer meiden jong begonnen zijn en hoe je omgeving erop reageert en hoe je begonnen bent etc

16 jaar
5 maanden geleden

84 Reacties

  • M16

    Op het schoolterrein is er een rookverbod ja. Buiten het hek op straat niet. Ik kan gewoon het schoolterrein af om te roken.

    17 jaar
    5 dagen geleden
  • M17
    Ja , het rookverbod op school (bij ons zelfs in de omgeving ervan) is niet leuk . vroeger toen ik in de laagste klas zat had je het rokershoekje waar de hoogste klassen tijdens de pauzes een sigaret mochten opsteken , Nu kan je alleen nog het risico nemen om het even te doen tijdens een toiletbezoek maar als je daar betrapt wordt is het je beste dag niet (kan ervan meespreken , dat was een genant moment ) .

    16 jaar
    5 dagen geleden
  • @M17 niet vaker wel als je na school eindelijk weer kunt roken. Verder wel hetzelfde als bij m16. Nadat ik het niet meer stiekem deed ging het snel.

    17 jaar
    5 dagen geleden
  • M17
    Dat heet verslaafd worden en daar is de ene mens gevoeliger voor dan de andere denk ik : ik ben op korte tijd snel meer gaan roken vanaf het moment dat ik het openlijk ging doen maar dat is even snel stabiel geworden tot maximaal een tiental sigaretten per dag (dikwijls minder) , de neiging om nog méér te gaan roken heb ik (voorlopig ?) niet . Een dag zonder sigaret is wel moeilijker .

    16 jaar
    6 dagen geleden
  • M17 Merk jij dat ook dat je net als ik vaker de behoefte hebt in een sigaret?

    17 jaar
    7 dagen geleden
  • Mijn moeder en zussen rookten al dus ik vond het opzich niet heel vreemd ofzo. Alleen m'n zussen hadden zoiets van mn kleine zusje nu ook ineens haha. Met vriendinnen deed ik t stiekem dus die wisten het wel.

    17 jaar
    11 dagen geleden
  • M17
    Ja , stiekem is niet leuk (maar wel spannend haha) . Hoe was het bij jou toen je voor het eerst rookte met andere mensen erbij ? Bij mij héél awkward !

    16 jaar
    12 dagen geleden
  • 11 is wel heel vroeg. Ik was 15. Rook nu een jaar openlijk. Wel fijn dat het niet meer stiekem moet

    17 jaar
    13 dagen geleden
  • M15
    Wow , 11 is wel heel vroeg ! Ik heb voor het eerst stiekem een sigaret geprobeerd toen ik 13 was , rook nu openlijk sinds vorige zomer .

    16 jaar
    13 dagen geleden
  • M16
    ja is voor iedereen anders ik rook van me 11 af en jij dan?

    15 jaar
    14 dagen geleden
  • M15
    Ik denk dat die grens bij iedereen anders ligt , ik heb een vriendin die maar héél af en toe een sigaretje meerookt en dat is al een hele tijd zo (ze gaat niet méér roken) . Ik ben ben het dadelijk meer gaan doen vanaf het moment dat ik openlijk rookte maar sindsdien blijft dat constant op minder dan tien per dag , aan meer heb ik geen behoefte . Een heel pakje per dag wordt trouwens een dure grap haha ! Hoe lang rook jij al M15 ?

    16 jaar
    14 dagen geleden
  • M17 ja dat heb ik ook de laatste tijd dat ik niet eens genoeg heb aan een pakje per dag dus blijkbaar ga je steeds meer roken dus waar ligt de grens

    15 jaar
    14 dagen geleden
  • @j23: precies. Mijn vader heeft al een hele auto opgerookt, bij wijze van spreken. Plus ieder jaar een mooie reis. En zijn eigen en onze gezondheid. En dan maar zagen en klagen dat hij geen geld heeft, en dat wij moeten besparen op eten en kleding.

    Rokers zijn in mijn ogen zwakke losers en egoisten.

    Ik zou eens een studie willen zien van het gemiddelde IQ van rokers vergeleken met niet-rokers? Ik vraag mij af of dat eraan te zien is? Bij alcoholisten en druggebruikers alleszins wel: die zitten minstens 20 à 30 IQ-punten lager dan de rest, omdat alcohol en drugs hun hersenen kapotmaken, en dus ook hun IQ. Bij roken weet ik niet, maar slimmer zal je er alvast niet van worden, lijkt mij.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • M15, Je rookt gemiddeld tien sigaretten per dag a 55 cent per stuk. (En dat wordt alleen maar steeds duurder!). In een jaar is dat ruim 2000 euro. Daar kan je ook andere dingen mee doen! Een rijbewijs halen bijvoorbeeld. Als je 25 bent had je dan van het bespaarde geld een auto kunnen kopen.

    23 jaar
    1 maand geleden
  • M16
    Haha , tijd voor een heel pakje op een dag zou wel lukken maar heb het nog niet gedaan , hangt bij mij vooral af wat ik die dag doe en met wie ik ben , ik rook er tussen de vijf en de vijftien dus gemiddeld ook zo'n tiental denk ik , hangt er ook wat van af welke sigaretten ik heb , als ik lichtere heb rook ik er meer .

    15 jaar
    1 maand geleden
  • M17 ik rook graag maar zoveel tijd heb ik niet eens op een dag. Rook er een stuk of 10

    16 jaar
    1 maand geleden
  • Ik merk dagelijks steeds vaker dat ik niet genoeg heb aan een pakje.

    17 jaar
    1 maand geleden
  • Op school weet ik niet, maar m'n klas roken 6 andere meiden ook. Bij de jongens maar 2.

    16 jaar
    2 maanden geleden
  • m16
    Hoeveel rokers zijn er bij jou in de klas op school ?

    15 jaar
    2 maanden geleden
  • Ja inderdaad ik zie eigenlijk ook vooral heel veel meiden roken.

    16 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Snus: durf nee te zeggen

    Snus: durf nee te zeggen

    Snus, ken jij het? De politie hoort jongeren steeds vaker vertellen hoe ze de snus (zuigtabak) vaak gratis aangeboden krijgen bijvoorbeeld op school of op het voetbalpleintje.

    Ga naar Youtu.be over Snus: durf nee te zeggen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten