Skip to content
117 reacties
2937 weergaves

Je reacties van je ouders over roken

Hallo iedereen die dit leest! Ik heb pas verteld aan mijn ouders dat ik rook. Maar nu denken hun dat ik het dee om stoer te doen voor vrienden. Ik wilde het eerst het alleen proeven en kocht met mijn vriend een pakje de eerste vonden we allebei vreselijk maar 't was toch wel lachen (dat is al een paar maanden geleden). Mja ben nu toch een beetje verslaafd (6 per dag). Ik heb het pas verteld aan mijn ouders. Ze vonden het vreselijk dom en ik moest stoppen (logisch). Maar anyway, de vraag is: Hoe kan je roken zonder dat je ouders het merken. Ik dacht eerst uit het raam maar dat merkten ze blijkbaar ook..

14 jaar
12 jaren geleden

117 Reacties

  • Heey ik snap wat jullie bedoelen. Ik rook al sinds ik 13 ben. Ik deed het altijd voor en na school. En na het avondeten ging ik even een zogenaamde avondwandeling maken. Lekker een halfuurtje met vrienden en vriendinnen een uurtje wandelen en roken en dan weer naar huis. Het gaat al 3 jaar zo en ze weten het nog steeds niet. Na het roken snel even een ander shirtje aandoen of uitdoen en dan na het roken weer aandoen. Misschien helpt dit.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben een jongen van 14 en ben pas begonnen met roken. Deze lagen thuis op tafel en deed het stiekum zonder dat mijn moeder het wist
    Wat was deze lekker. Sindsdien rook ik vast.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Kijk Ik rook sinds mijn eind 13e jaar. Ben nu 14. En ik rook circa half jaartje. Me ouders zijn erachter gekomen twee keer. Maarja ik heb schijt. Ik doe het nog steeds. Jonko ook natuurlijk. Maar mijn mening over mensen die het moeilijk vinden om te stoppen met roken stellen zich aan. Im heb twee weken gestopt zonder een peuk aan te raken. Simpel. Gwn geen pakjes kopen!. Simpel. Maar ben al lang weer begonnen omdat ik het zelf wou. Ik werd gesnitcht door me ouders dus probeerde ik hun vertrouwen weer terug te krijgen. En het lukt. Ik rook nu alleen voor school. Na school ruik je niks dan.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo, kben 14 jaar en ik rook Wat is het beste? Zal ik het tege myn mama vertellen? Of zal ik het gewoon late verbergen? Kwil het wel zegge tege mijn mama,maar ik durf het ni egt te zegge..help iemand my is even

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi ik heb shisha gedaan en heb super erg spijt vind het dom van me en mijn moeder was teleurgesteld iemand tips om het goed te maken want ik wil niet roken of wat dan ook kben gewoon Braaf en wil niks verkeerd doen iemand tips?

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • ik rook al 2 jaar shisha ik ben verslaaft HELP!!

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik rook ook een tijdje. nog geen jaar lang. ik kreeg ineens de behoefte om het te proberen. zo erg dat het al voelde alsof ik verslaafd was. maar niet alleen daarom. ook omdat ik het enorm druk had aan mijn hoofd en ik hoorde dat roken werkt tegen stress. dus kreeg ik en sigaret van een vriendin van mij. die had ik lekker opgerookt en toen pas kreeg ik door hoe lekker roken wel niet is. Ik rook alleen als mijn lichaam er echt om zeurt. dat is 2 x in de maand ongeveer. gelukkig is het nog niet zo erg.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • aub jongen,
    ik ben ook zo begonnen!!!
    NIET DOEN!!!
    Ik ben er ook niet mee gestopt ik ben nu bijna 21 jaar maar ben op mijn 14e begonnen. hoelanger je doorgaat hoe moeilijker het wordt.
    als je gevoelig er voor bent kom je er nooit meer van af!!!

    als jij nu stopt is de bende (nicotine) binnen 24uur uit je lichaam. het teer wat je rookt is niet verslavend. alleen de nicotine. het zit dan alleen maar tussen je oren.

    bij mij ook maar ik rook bijna 7 jaar en wordt maar lastiger en lastiger en bij de meeste is het een sigaretje vast houden en dat na je mond een fikse gewenning. maar ik rook een pakje zware shag in de 4 dagen ben al aan het minderen. maar voor mij is het moeilijkste het shagje pielen.


    dus bijt door de zure appel heen en kap er mee.

    tuurlijk moet je het zelf weten.
    die 6 peuken zijn niets.

    20 jaar
    9 jaren geleden
  • Wat moet je doen als je stiekem rookt maar je ouders roken zelf niet
    En je verbergt dit hoe moet je dit aan ze vertellen ik had eens een sigaret gerookt op kamer niet helemaal ze kwam binnen ik had me sigaret weg gestoken optijd maar ze keek raar toen het beetje ruikte

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • # jongen 17
    Ja zou het niet weten , ik rook van 12 af
    Ja m'n longen zouden ook wel zwart zijn
    Rook zo pakje per dag (marl boro)
    Als ik sportkeuring doe. , en miet lucht blazen
    Kom ik nog wel wat ik moet blazen
    Maar de dochter vraagt wel of ik rook
    Hij zeg wel dat ik beter kan stoppen.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • ik ben nu 17 jaar rook al 2 jaar mij ouders weten pas 1 jaar
    hoe kan ik het weten hoe zwart van binnen is .

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • # meisje 14
    Ha ik rook nou al een tijdje, me ouders vinden het wel oké
    Alleen dat ik zelf niet mag kope
    Ook omdat ik het wel van me ouders mag.
    Ik wou eerst ook wel stoppen , maar ben door gaan roken
    Is nou wat moelijker,als ik nou niet rook, wordt ik
    Wat boos,zounhet het zijn dat ik verslaaft ben
    Rook zo 2,5 jaar .?

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Heey ik ben een meisje van 14 jaar ik rook nu al sinds me 13 en zeg steeds na een pakje dat ik ga stoppen maar dat is erg lastig ik rook alleen maar ook met vriendin dus doe jet nie om stoer te zijn ik heb het nu een paar weken nie gedaan maar heb gister weer een pakje gekocht en er zitten er nu nog 14 in ik 3 en me vriendin 1 en me ander vriendin ook 1 nu ga ik nie meer uitlenen maar wil het graag zeggen tegen me ouders heb het al paar keer gezegt maar ze deden beetje vreemd erover kan iemand me helpen

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Het is gewoon chill, rook nu een tijdje, heb veel problemen enzo en het lucht gewoon even op. rook niet veel maar m'n ouders zijn er nog niet achtergekomen gelukkig

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Mijn ouders wilen ook dat ik ga stoppen
    Ik sport ook wel veel, zit op voetbal
    Rook nog niet zo heel lang.
    Meestal rook ik als ik met vrienden naar
    School fiets .

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Nou ben betrapt door me moeder
    Ik kwam thuis fietsen met een peuk in
    Me mond. Ik wist niet dat ze thuis was
    En ze zag dat ik rookte.
    Ze vroeg of ik al een tijd rookte,
    Nu mag ik roken thuis wel buiten,
    Maar ze wilt dat ik er mee stop, omdat ik
    Ook voetbalt
    Ik weet het nog niet help
    Stoppen of af en toe roken

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik rook nu terug ook achter de rug van men ouders
    Ik doe het op mijn kamer en daarna spuit ik lucht verfrisser en mijn ouders roken niet ik krijg men sigaretten van een vriendin . mijn ouders zouden kei kwaad zijn
    p.s. vind niet echt dat je sigaretten ruikt aan je adem maar vooral tussen je vingers en aan je kleren

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Mijn moeder is er pas achter gekomen dat af en toe rook, maar mijn moeder die is echt een drama queen van hier tot Tokio. Terwijl ik het haast nooit rook denkt ze meteen dat ik verslaafd ben. Ze weet ook dat ik wel eens drink, doordat ze al mijn whatsapp gesprekken heeft gelezen. Ik durf haar absoluut niet te vertellen dat ik wel eens blow! Mijn probleem is alleen dat ze me niet meer vertrouwd en dat ik daardoor helemaal niks meer mag. Ik kan niet meer uit enz. Ik zou trouwens nooit vast gaan roken maar wel gewoon af en toe of een pakje in de maand. Mijn vraag is. Hoe zorg ik er in godsnaam voor dat mijn moeder me weer vertrouwd??

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Roken bij meisjes ook een afknapper... Ik rookte ook en me vriendin ook, maar we zijn samen gestopt en we voelen ons beter en houden ook wat geld over. Ik was begonnen op me 14e maar als je het langer doet ga je je anders voelen als dat je niet rookt.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi ik rook niet (gelukkig). Vroeger wou ik wel eens weten hoe het was maar ik heb bedacht dat het gwn dom,is als je begint. En ik mis het niet ofzo dus.. Ja ik ga denk niet roken mijn moeder rookt mijn stiefvader en mijn vader alleen bij feestjes en mijn stiefmoeder ook .

    13 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten