Skip to content
6 reacties
1385 weergaves

Wiet roken

Ik was vroeger vrienden met een hele aardige jongen maar toen ik naar de middelbare school ging heb ik hem al meer dan een jaar niet gezien/gesproken en laatst praat ik weer met hem en hij is heel erg veranderd want vroeger was hij heel aardig en druk maar nu rookt hij wiet en zat hij niet op school ( nu wel weer sinds 2 maanden ongeveer) ik ken wel meer mensen die dat soort dingen doen maar is het normaal dat je blowt op 14 jarige leeftijd nee toch? Wat vinden jullie ervan?

16 jaar
8 jaren geleden

6 Reacties

  • ik ben betrapt op het roken van weed.Daar hebben mijn ouders en ik (en mn broertje),over gesprokern,(ook het niet mogen roken, drinken ).'t was al een hele poos geleeden;Ik krereg van m'n vader een flink pak slaag!!!Nooit mèèr weed!!!!!!!!

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • 10 Jaar toen ik begon met blowen en drugs kopen

    11 jaar
    7 jaren geleden
  • Niet aan beginnen. Ook al ben je 18, gewoon nooit aan beginnen.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben zelf ook begonnen op mn veertiende. Wiet roken is niet zo slecht voor je als hard drugs, tabak en alcohol. Er zijn meerdere tests te vinden. Er wordt vaak getest op mensen die dagelijks 5 joints roken, en er is vrijwel geen hersenschade te vinden. Je wordt er inderdaad rustiger en sloom van, maar ik vraag me af of dit iets negatiefs is. Het is ook niet verslavend.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Sprry maar nee het is niet normaal dat je met je 14 blowt blowen is niet goed en ongezond plus je kan er dood aan gaan als je te veel blowt

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Of het normaal is durf ik niet te zeggen,maar slim is het zeker niet. Maar zo lopen dingen nu eenmaal in het leven. Ikzelf ben ook op mijn 14e gaan blowen. Uit nieuwsgierigheid, en misschien was het ook wel om stoer te doen, of om indruk te maken ofzo. En ik blow nog steeds iedere dag.
    En ik vind het heerlijk. Maar tegelijkertijd besef ik maar al te goed dat je minder actief in het leven staat. En niet iedereen uit mijn omgeving accepteert dat. Ikzelf heb daar overigens vrede mee. Het is mijn leven, en zolang ik er niemand mee lasting val is dat mijn keuze.

    Ik hoop wel dat je vriend niet zodanig beinvloedbaar is dat ie niet naar de hardere middelen grijpt. Dat gevaar is groter als je je wiet niet in een coffeeshop kunt kopen (want minderjarig), maar aangewezen bent op een straatdealer ofzo die ook coke verkoopt...
    En uiteraard is het het best om helemaal niet te blowen.



    20 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten