Skip to content
5 reacties
1124 weergaves

Wraak op verraad

Hallo iedereen Maanden geleden boekte ik een kamp met een vriend. Nu, 5 maanden later heeft hij nog een vriend van hem ingeschreven. Hij weet dat ik niet overeen kom met die vriend. Ik zie het dus al gebeuren: ik alleen op de bus, ik alleen op een kamer, ik alleen in een team voor spellen,.... Ik ben niet gedient met wat hij mij lapt, zoiets is degoutant. 2 dingen weet ik al zeker: hij is geen vriend, en ik ga nooit nog met hem op kamp. Nu is mijn vraag beste mensen: hoe kan ik er voor zorgen dat ik niet alleen eindig op dat kamp, en hoe neem ik wraak? Ik zou hem ook willen het gevoel geven in de steek gelaten te worden. Graag nuttige antwoorden, en geen reacties om te zeggen dat ik geen wraak moet nemen. Alvast bedankt beste mensen, ik ben benieuwd naar jullie reacties.

15 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Wraakgevoelens vreten jezelf op, je maakt je eigen veel meer kapot dan de ander. Als de wraak mislukt, dan ga je af en sta je voor lul. Als de wraak wel lukt, dan ga je kapot aan schuldgevoel en verdriet. En ja, ik weet waarover ik spreek.

    En wat als hij het oprecht goed bedoelde? Bijvoorbeeld als hij goed met jullie allebei overeenkomt, en hij denkt dat alles tussen jullie een misverstand was? En hij wil dat het terug goed komt? Of misschien was hij gewoon een beetje naïef en heeft hij er niet over nagedacht? En heeft hij gewoon zijn twee beste vrienden gekozen? Dat kan ook.

    Ik denk dat je hem best rustig vraagt waarom hij dat gedaan heeft? Wat zijn bedoeling was? Zeg dat je het niet begrijpt? Best zou zijn als je je vriendschap kan houden, en als je met die ander ook goed overeen zou kunnen komen, of minstens neutraal.

    Je kan het met iemand oneens zijn, zonder dat je hem kapot moet maken.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit is heel herkenbaar. Ik had mij ingeschreven voor een kamp en ik zou samen met mijn “beste” vriendin gaan. Wij hadden elkaar al lang niet gezien want we wonen best wel ver van elkaar. En ik kwam aan op het kamp, toen zag ik haar nog niet. Dus ze kwam aan met een andere meid erbij, ik herkende die andere meid. Het was haar nicht, zo’n achterlijk kind met een veel te grote mond. Mijn vriendin had het nogal vaak over haar, en tijdens skype voegde ze die nicht er ook altijd bij toe. Ja, dan sta je buitenspel en ben je overbodig.
    Dus zij kwam aangelopen, ze zei niet eens iets. Dus ik was helemaal over rooie, en verdrietig. Op het kamp zelf bleef ik altijd over. Die zogenaamde vriendin ging altijd met die nicht. Dus ik had een ontzettend gezellig en leuk kamp.
    Toen het einde naderde (duurde een week) begon die “vriendin” eindelijk te praten tegen mij, en vertelde dat zij zo’n ongelooflijk leuk kamp had gehad. Ik echt niet, dat had ik ook aan haar duidelijk gemaakt. En natuurlijk begreep ze niet waarom.
    Dus ik had haar duidelijk gemaakt dat ze het lekker uit kon zoeken met die nicht van haar. Ze was boos, ik nog bozer. Toen bedacht ik iets om wraak op te nemen. Ik stelde haar voor om samen naar een vakantiepark toe te gaan, toen hadden we onze “ruzie bijgelegd” (maar ik wilde keiharde wraak nemen, en ik zou het haar nooit vergeven) dus ze speelde het spelletje mee. Mijn ouders vonden dat een goed idee en we hadden een 6 persoons huisje geboekt op Centerparcs. Dus we kwamen op het park aan, maar ik had mijn vriendje meegenomen zonder het aan haar te vragen of zeggen. Dus zij stond voor het park te wachten op ons en toen zag ze ineens dat er een jongen bij zat. Tja, ze zweeg. Ik zag aan haar hoofd dat ze het niet leuk zou vinden. We waren daar een weekend, dat was lang genoeg dat ze kon nadenken hoe eenzaamheid voelt. Aan het einde van het weekend hadden we zoveel ruzie, dat ze zelf maar thuis moest zien te komen. (Voor haar 250km) weg.
    Tot op de dag van vandaag niks meer van haar gehoord :)

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja het kamp gaat door

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Gaat dat kamp nog wel door met die corona? Je zou anders gewoon kunnen annuleren en tegen hem zeggen dat je het een kutstreek vindt van hem. Anders zullen er vast nog meer gasten daar zijn op dat kamp dan trek je daar toch mee op. Voor wraak moet je geduld hebben er komt een moment dat hij jou nodig heeft en dan jij hem keihard vallen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • ik heb dit ook meegemaakt, niet erg fijn het gevoel dat je verraden bent (bij mij was het nog erger, een van mijn vrienden ging vreemd met mijn vriendin...)
    Wat ik toen heb gedaan?, ik heb ze allebei nooit meer aangekeken, ik heb nieuwe vrienden gemaakt, zij vonden het in het begin prima, maar toen het uitging tussen hun wouden ze me allebei terughebben.
    ik heb simpelweg gewoon gezegd: NEE en daar is je wraak, hij leeft wel weer verder maar voor het moment is het goede wraak het is namelijk precies wat jou overkwam, alleen ben jij er al overheen.

    ik zou alleen geen wraakvorm kiezen die blijvend is, dat verdiend zelfs hij niet.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten