Skip to content
11 reacties
245 weergaves

Doe ik het goede ??

Me vriendin zegt dat ik me contacten moet verbreken omdat ik foute-vrienden heb. Dat vind ik egt kut omdat het echt goede vriende zijn voor mij die ik al heel lang ken.
Ik snap me vriendin wel want we hebben o.a:
  Dagelijks drank stelen bij de appie  Enkele bushokjes gesloopt Nitraaten/vlinders op de snelweg gegooit  Een clubhuis in de fik gezet ( gevolg van alcohol )   Ze hebben me ook een wapen aangeboden om vervolgens overvalle te plegen bij mensen thuis. ( hier heb ik niet aan meegedaan want dit ligt ver boven mijn grenzen ) 
Me vriendin wilt mij nooit meer zien als ik nog meer dingen ga doen. Dat is egt kut maar me (foute)vrienden gaan echt voor... Omdat de (foute)vrienden er als enige voor me waren na het overlijden van me 'pa' en ze namen vaak de schuld voor mij opzich. Dit zal ik nooit vergeten

17 jaar
12 jaren geleden

11 Reacties

  • -

    je moet zowiso stoppen met dingen slopen/stelen. want daar kan je voor vastzitten. dus daar heeft je vriendin gelijk in maar je kan ook naar je vrienden gaan en zeggen dat je best vrienden met ze wil blijven maar dat jij in ieder geval niet meer meedoet met dingen slopen/stelen en als ze dan boos worden dan moet je gewoon de vriendschap verbreken want dit gaat echt de verkeerde kant op en denk van de andere kant toen je vader overleed kende je je vriendin dan al waren jullie al vrienden zo niet denk je dan niet dat je vriendin je dan ook had gesteund dus denk ook een keer de andere kant op maar ga in ieder geval niet door met dingen dlopen/stelen want daar kom je sowiso nog een keer voor in de problemen.

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • Er zijn voor jou

    Top dat die vrienden er waren en zijn sinds het met jou niet makkelijk ging omdat je pa is overleden. Top dat je ondanks je gedrag een vriendin hebt. Maar, vraag jezelf wel af of je nu, een tijd(je) nadat je pa overleed, wel gelukkig bent met deze vrienden. Het feit dat je je vraag stelt geeft aan dat je daar erg mee bezig bent. Eerlijk gezegd klink je al met al behoorlijk eenzaam. En het overlijden van je pa heeft nog geen plek gekregen in je hoofd (wat daarin omgaat benoem je niet). Neem eens de tijd om zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. En aarzel niet om dat met een derde te doen, wat ook een professional kan zijn. Lucht je hart eens bij je huisarts (dubbele afspraak maken wellicht), laat op je inwerken wat er mogelijk is en ga met jezelf aan de gang. Fijn dat je dit topic opende

    19 jaar
    12 jaren geleden
  • Fout

     Ja, tuurlijk, steek nog wat in de fik. Wat is het volgende? Mensen beroven? Iemand vermoorden?    Je vriending heeft meer dan gelijk, wat jij doet is fout. Als ik van mijn vrienden hoorde dat ze zoiets deden, zou ik ze proberen te overhalen om ermee te stoppen, en als ze dat niet deden, moest ik niets meer van hen weten...

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • .

    je vriendin heeft helemaal gelijk! ga weg bij je vrienden

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • Ga weg bij die vrienden!

     Je vriendin heeft helemaal gelijk! als je een goede toekomst wil hebben moet je bij die ''stoere'' jongens weggaan.

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • dit

    De keuze is aan jou. Hoe wil je dat je toekomst er uitziet? Wil je je vriendin kwijtraken en lekker doorgaan met de criminaliteit en alcohol? Misscien nog wat andere drugs erbij? De grens van wat je wel of niet doet, die rekt wel op, dan komt dat wapen en die huisovervallen vanzelf wel. Lijkt je dat wat? Of misschien wil je bij je vriendin blijven en je "goeie" vrienden aan de kant zetten, een normale besteding van je vrijetijd en misschien werk waar je je lekker in voelt, zodat je wat bereikt en je vriendin en je moeder trots op je kunnen zijn? D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • veel succes

    het beste is natuurlijk als je dr niet mee om gaat met zulke mensen maar ze zijn voor jou wel belangrijk en ze hebben je wel gesteunt en zijn dr geweest voor je toen je vader overleed ik zou proberen je vriendin duidelijk te maken dat het echt je vrienden zijn en je geeft zelf al aan dat je niet mee doet aande foute dingen die ze doen en als ik jou was zou ik er ook nooit aan mee gaan doen maar in denk ook dat je vriendin bang is dat je misschien wel op het verkeerde pad terecht komt en dat ze je alleen maar wil helpen ofzo veel succes! :) x

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • vriendin

    Dat ze dat deden na je vader was juist omdat je dan makkelijk over te helan bent enz. je bent al achterlijk dat je eraan bent begonnnen. Je vriendin heeft gelijk.

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • dat je twijfeld

    het zijn niet alleen foute vrienden maar ook slechte vrienden.. Goeie vrienden houden elkaar op het rechte pad. Daarmee wil ik zeggen dat ze slecht bezig zijn als ze jou schuld op zich nemen. Van fouten/problemen leer je vooral op jou leeftijd. Vooral omdat je in een moeilijke tijd zit ben je vaak meer invloedbaar en zijn jou slechte/ foute vrienden heel stoer om jou een wapen in je handen te schuiven en vragen of je mensen wild overvallen. Iedereen weet wat goed en fout is, sterker nog je noemt ze al foute vrienden keus is aan jou rechte pad ( jou vriendin) slechte pas ( jou foute vrienden). Wanneer ik 13 jaar was heb ik ook in een groepje gezeten. Sommige waren ouder dan ik, op een gegeven moment gingen ze slechte dingen toen omdat ze dachten dat ze stoer waren, mensen mishandelen zonder reden, weet roken, zorgen voor overlast in de buurt ze verzonnen de gekste dingen. Wanneer ik 15 was zaten er een aantal aan de cocaine droegen ze wapens opzak, handelde in cocaine aantal zaten er ook in de bak. Toen ze begonnen met cocaine heb ik besloten om weg te blijven het voelde niet goed. Nu ben ik 23 ik zie die jongens nog regelmatig het zijn junke dakloze verslaafde en sommige jongens hebben ook geen contact meer met ze eigen familie.     Groete F

    23 jaar
    12 jaren geleden
  • mee eens met reactie hierboven

     als die "vrienden" echt je vrienden zijn, dan zullen ze het begrijpen dat jij niet meedoet aan dit soort dingen en dat dat ook gewoon niet kan. je snapt zelf hoopelijk ook wel dat dit niet normaal is?! ik zou voor je vriendin gaan. je hebt  geluk dat ze jou uberhaupt nog wil zien, als ik jouw vriendin was had ik je allang gedumpt. xxx s

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • Je vriendin heeft gelijk

    Je vriendin heeft gelijk als ze zegt dat je met zulke vrienden beter niet meer omgaat! Maar als voor jou die vrienden echt voor gaan zal de keuze voor jou niet moeilijk zijn veronderstel ik. Kies toch maar voor je vriendin en verlaat het "slechte pad"!

    15 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten