Skip to content
17 reacties
442 weergaves

nationalisme hoeft niet extreem te zijn

Ik zie regelmatig een marokaan met zijn vlag op een t-shirt. Negers die trots zijn op zwart zijn. En turken die trots hun vlag op hangen. Niks mis mee maar als ik trots ben op nederland of trots ben op mijn blanke afkomst.dan is dat wel fout . mijn punt is Je mag niet bang zijn om als nazi te worden bestempeld als je trots bent op nederland en je afkomst. We hebben hier een heel mooi land (geen landje) daar mogen we best trots op zijn. ongeacht extreemisme ROOD WIT BLOUW DRAAG HEM TROTS OP JE MOUW

17 jaar
10 jaren geleden

17 Reacties

  • jongen 19 ik ben het helemaal met je eens blij om te zijn dat er nog mensen zijn die
    het beste willen voor eigen ras land en cultuur

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • @ jongen 19

    ik vind het wk nog al extreem, ik werd laatst zowat in elkaar geslagen door een dronken idioot omdat ik geen oranje kleding aanhad.

    helaas realiseer je je niet dat als je deze extremistische groepen wilt bestrijden op een aggresieve manier, je zelf tot die extremistische groep begint te horen.

    jij zegt: 'Grenzen vervagen, culturen mengen zich, blanken worden gediscrimineerd in eigen land en ga zo maar door.'
    wat is er erg aan dat culturen mengen? op die manier leren we van elkaar en kunnen we als menselijk ras, in plaats van blank 'ras' vooruit.
    en over die discriminatie tegen blanken, ik ben nooit gediscrimineerd op basis van mijn huidskleur, maar ik heb meer dan eens een marokaan naar het ziekenhuis moeten brengen omdat hij in elkaar geslagen was door een groep jongens met kale koppen en vlaggetjes op hun mouw.

    ik hoop dat je je realiseert dat het genetisch verschil tussen nederlanders en bijvoorbeeld afrikanen minder is dan 0.000000001 procent, er is geen verschil.

    blanken zijn lang niet altijd superieur geweest. in deze kant van de wereld wel ja, maar de chinezen waren al veel verder in de culturele en sociale ontwikkeling dan nederland destijds. en al die westerse invloeden zoals christendom zijn terug te leiden naar waar nu marokko ligt.

    en wist je dat ieder mens is geëvolueerd vanuit afrika? op die manier waren de afrikanen het eerste 'superieure ras'.

    huidskleur heeft te maken met evolutie, iedereen was zwart in de oertijd, maar toen mensen zich op ander plaatsen gingen vestigen bleek het beter te zijn als mensen in europa blank waren, dus dat is langzaam aan zo geworden, hetzelfde geld voor aziaten, marokanen en alle andere groepen.
    het punt dat ik probeer te maken is dat mensen niet zo veel verschillen als je denkt, we hebben allemaal behoefte aan voedsel, onderdak, liefde etc.

    we kunnen veel leren van andere culturen, als je die buiten probeert te houden zullen we als menselijk ras niet verder komen.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Nationalisme kan extreem zijn, maar dat hoeft niet. Een voorbeeld van niet extremistisch nationalisme is als we met het wk voetbal allemaal de vlag uithangen. Maar in deze tijd met alle extremistische groepen die er bestaan, is er geen andere optie dan extreem nationalisme. Agressie moet beantwoord worden met agressie. Grenzen vervagen, culturen mengen zich, blanken worden gediscrimineerd in eigen land en ga zo maar door. Mensen die alles op willen lossen met politiek en het "samen staan we sterk" idee, daar word ik nou kotsmisselijk van. Van alle rassen op de wereld is het blanke ras altijd het superieure ras geweest, tot nu. Als we doorgaan zoals we nu bezig zijn dan is het gedaan met het blanke ras. Ik ben blij om te zien dat er nog Nederlanders zijn die trots op hun land zijn, en hopelijk ook mee willen bouwen aan een beter Nederland. Een vlag op de mouw dragen kan iedereen, maar als je mee werkt met het verbeteren van Nederland dan kun je onze vlag pas echt met trots dragen. Het doet me pijn dit te moeten zeggen, maar ik kan geen trots voelen voor ons land. Het is af aan het takelen, voor we het weten hebben we geen eigen cultuur meer. En dit alles is te danken aan die linkse mensen die denken dat ze vrij zijn hier en dat ze in een democratisch land wonen. 

    19 jaar
    10 jaren geleden
  • @ topic starter . je zegt dat nationalisme niet extreem hoeft te zijn. als je naar die site kijkt zie ik een golf van extremisme en haat. deze figuren willen de democratie kapot maken. het is een kracht van de democratie dat extremisten mogen bestaan maar ik word er kotsmisselijk van.

    19 jaar
    10 jaren geleden
  • @ jongen 17

    ik heb de site opgezocht en het heeft mijn ogen geopend. ik had niet gedacht dat er nog zo veel neonazi's zijn, want dat is waar de site om gaat.

    het eerste wat ik zie is een keltisch kruis met de slogan 'white pride world wide'.
    ik lees een aantal forumthreads, onder andere over hoe marrokanen afgemaakt moeten worden, blanke mensen niet met andere nationaliteiten mogen paren, hoe vrouwen gedwongen moeten worden om minimaal 2 kinderen te nemen enzovoorts.

    deze ideën maken mij letterlijk misselijk. het idee dat mensen niet eigenaar zijn van hun eigen lichaam heb ik nooit begrepen, maar om mensen mensen uit te zetten of zelfs te vermoorden om een andere nationaliteit te beschermen vind ik heel eng.

    ik heb zojuist wat meer onderzoek gedaan naar de site en op wikipedia staat dat de oprichter van de site, don black (ironische naam trouwens) een voormalige leider van de ku klux klan is.

    het enige wat ik heb ontdekt in deze site is hoeveel haat er in de wereld blijft bestaan, en voor mij maakt dit mijn standpunt nog veel logischer om achter te staan.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • De website heet stormfront ik hoop dat je er wat aan hebt

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • ik maak in mijn antwoord ook duidelijk dat er MINDER oorlogen zouden zijn, vervolgens zeg ik dat er (helaas) financiele en religieuze oorlogen zullen blijven bestaan.

    ik zou graag weten hoe die website heet, dan kan ik lezen wat je bedoelt en misschien zelfs mijn mening bijstellen, maar nu blijf ik bij mijn standpunt: trots op je afkomst is een vorm van rascisme

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • zonder nationalisme zou er wel oorlog zijn om religie voedsel of olie. mensen vinden altijd wel een rede om melkaar koud te maken. nationalisme gaat niet om better of slechter het gaat om trots. ik ben geen exstreem rechtse maar ik ken een web site. die mijn ogen wel gopend heeft over het verschil tussen racisme en gewoon trots

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • @ jongen 17

    ik begrijp wat je bedoelt met 'de gedachtegang van toen', maar dat neemt niet weg dat al die goede dingen niet zijn toe te schrijven aan de gedachtegang van toen.

    als er geen nationalisme was zou het niet nodig zijn om te strijden voor je vaderland, op die manier zou er minder oorlog zijn (er zijn religieuze en financiele oorlogen) en zouden de koude oorlog bijvoorbeeld nooit gebeurd zijn, of er zou nu geen burgeroorlog tussen de hutsi's en de tutsi's zijn.

    nationalismegeeft mensen het idee dat ze beter zijn dan andere, alleen door de plaats waar je woont. op die manier is nationalisme een vorm van rascisme en ik weet niet hoe de gemiddelde nederlander er over denkt, maar ik vind rascisme een negatieve invloed op de wereld.

    het maakt niet uit hoe lang een bepaald idee of ideologie bestaat, als deze fout is, is die fout. zeker met de inzichten van nu hoop ik dat meer mensen begrijpen dat nationalisme slecht is.

    16 jaar
    10 jaren geleden

  • al die goeden dingen die nederland heeft gedaan had een goede reden .
    de slavernij ook maar in 1600-1700 wisten mensen niet dat negers ook
    mensen waaren. dat bedoelde ik met de gedachtengang van toen.
    nedrland is niet perongeluk groot geworden .natuurlijk
    waaren er mensen die goede dingen deden uit iets anders dan nationalisme.
    maar dat was allemaal voor niks geweest. als er geen
    nationalisme was en geen mensen waaren die wouden strijden
    voor hun vaderland.


    17 jaar
    10 jaren geleden
  • @ meisje 19

    zo zou je het kunnen stellen, maar ik zeg liever: 'de wereld is de wereld, er is geen noodzaak voor een vaderland'

    @ jongen 17

    in al die zwarte bladzijden zijn heldendaden te vinden, dat probeer ik ook duidelijk te maken.

    jij zegt 'nederland heeft slechte
    bladzijden maar dit is niet te verwijze naar nationaalisme. de slavernij
    is te verwijze naar de gedachtegang van de mensen toen.'

    dat is natuurlijk waar, maar dit is een drogredenatie, je kan hetzelfde argument namelijk voor het tegenovergestelde punt gebruiken.

    'al die goede dingen die nederlanders hebben gedaan zijn toe te schrijven aan de gedachtengang van toen en hebben dus dit is niet te verwijzen naar nationalisme'.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • de slaven waaren inderdaad geen ding om trots op te zijn.
    het veraaden van jooden was ook een negatief punt uit de geschiedenis.
    maar ik vergeet niet de nsbers. want somige vochten ook tegen een vijand.
    ik heb een nsber gekend
    (ik woon bij een bejaarden thuis in de buurt) hij was nooit opgepakt
    om dat hij nooit een oorlogs misdaad had begaan. hij vertelde mij
    dat hij bij het vrijwillegers leger was gegaan niet voor de nazis maar tegen het communisme. niet alle nsbers waaren veraaders natuurlijk waaren de meesten wel slecht . maar er waaren er ook die anti communistisch waaren. in mijn ogen waaren deze kleine groep mensen ook helden.nederland heeft slechte
    bladzijden maar dit is niet te verwijze naar nationaalisme. de slavernij
    is te verwijze naar de gedachtegang van de mensen toen. de
    nsbers zijn te verwijde naar armoede. en de veraaders zijn te verwijze naar
    armoede en gierigheid. in elke zwarte bladzijde is een held of een helden daad te vinden.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • @j16
    Erasmus? 'heel de wereld is mijn vaderland'

    19 jaar
    10 jaren geleden
  • je hebt het nu over hoe je dankbaarheid moet tonen aan mensen (organisaties) die nederland groot hebben gemaakt, maar waar je dan niet aan denkt is dat in nederland de grootste slavenhandel ter wereld was tijdens de 'gouden eeuw'. daarnaast voerde nederland veel oorlog (en doet dat nog steeds in samenwerking met amerika en de navo)

    door de voc werden speciale schepen ontworpen om zoveel mogelijk slaven mee te kunnen vervoeren, hierbij stierf vaak 3 kwart van al die slaven, vervolgens werden die over boord gegooid.

    dit zijn naar mijn mening geen praktijken om trots op te zijn.

    natuurlijk zijn er ook goede kanten aan nederland, je hebt een goed punt als je het over verzetsstrijders hebt (mijn grootouders hebben niet in het verzet gezeten, slechts 5 procent van de nederlanders zaten in het verzet), daarbij vergeet je wel weer alle nsb'ers en mensen verraders. ook komen er uit nederland grote bedrijven zoals philips, verkade en albert heijn die zorgen voor een grote welvaart.

    er zijn dus, zoals bij ieder land, positieve punten, maar ook negatieve punten. deze positieve punten zijn voor mij niet genoeg om van het land te houden, terwijl de negatieve punten niet genoeg zijn om mij het land te laten haten.

    het ding waar ik mij erg aan stoor is het fijt dat als ik in een ander land had gewoond, er van mij verwacht zou worden dat ik van dat land zou houden, hoe slecht het er ook is. dat maakt nationalisme voor mij oppervlakkig en eerlijk gezegd ook behoorlijk idioot.

    ik ben erg blij dat ik in nederland woon en niet in een communistisch land, een derde wereldland of een andere plek waar het slechter is dan hier, maar dat maakt mij geen nationalist.

    ik hoop dat mijn punt hierdoor iets duidelijker word en dat je begrijpt waarom nationalisme absoluut onnodig is.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Waarom zou je niet trots zijn op het land dat je onderwijs en werk heeft gegeven.
    Het gaat niet om het idee dat andere landen slechter zijn. Het gaat om
    het idee dat je dankbaarheid toont voor bijvoorbeeld de mensen die
    hebben geholpen dit een prachtig land te maken. Zoals
    Willem van oranje die nederland een zelfstandig land maakte .Of Michiel de ruiyter die de Engelse de Franse en de Spanjaarden heeft bevochten om
    Nederland zelfstandig te houden. Of je groot ouders die mischien wel in
    het Nederlands leger vochten tegen de nazis of als verzetsstrijder.
    Ons land heeft veel vijanden gehad en heeft nag steeds heel veel vijanden.
    Laten we nederland behouden en vooral trots zijn op de mensen voor ons.
    Als je het aan mij vraagt is nationaalisme de enige manier om iets te maken van een moeras. Tot een van de rijkste naties van de wereld en het zo te houden. Als iemand mij vraagt waar ik voor sta dan zeg ik trots voor Nederland

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • ik ben tegen al het nationalisme, of het nou nederlands of afghaanse mensen zijn die trots op hun land van herkomst zijn. waarom zou je trots zijn op iets wat je niet zelf hebt gedaan? ik ben niet trots dat ik een nederlander ben omdat ik weet dat als ik in polen geboren zou zijn, ik daar trots op zou moeten zijn.

    ik ben uitsluitend trots op dingen die ik bereikt heb, zoals het feit dat ik een baan heb waar ik m'n best voor heb gedaan, niet het lad waar ik in ben geboren, mijn seksualiteit, mijn geslacht, mijn huidskleur of wat dan ook.

    ik vind het redelijk eng hoe iedereen trots is op zijn afkomst, simpelweg omdat het van hen verwacht word. als je kritisch nadenkt dan zul je hopelijk begrijpen dat geen positief idee is voor je land, maar een destructief idee voor de wereld.

    helaas zien heel weinig mensen dat nationalisme niet het idee is dat jouw land goed is, maar het idee dat alle andere landen slechter zijn.

    ik word vaak gek aangekeken als ik deze mening verkondig, maar voor mij is dit de eninge logische mening. (en ik ben 100% nederlands, voor als je denkt dat dat er wat mee te maken kan hebben)

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • je mag trots op je land zijn. als je zo graag een vlaggetje draagt moet je dat vooral doen. dat maakt jou geen nazi. nazi ben je van binnen. dat zijn je opvattingen ja of nee.
    trots zijn op Nederland vind ik prachtig. al eeuwenlang kwamen hier mensen naar toe die onze handel en kennis en kunst verder hielpen.

    19 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten