Skip to content
11 reacties
583 weergaves

mening over België

Hey, ik kom uit België en ik vroeg mij af wat jullie nederlanders van ons landje vinden.

16 jaar
9 jaren geleden

11 Reacties

  • Leuk landje zal er wel willen wonen wel de "nederlandse kant"

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Heb er een paar jaar gewoond, heel fijn land, veel prettiger dan Nederland voor mij maar dat ligt wellicht ook aan de verschillen in soort woongebied. Belgen zijn algemeen wat rustiger en stiller, er is minder gedoe op straat, ook op drukke plaatsen. De treinen zijn er wel even laat, en de wegen zijn krom. De trams zijn shit en er zitten vaak vreemde mensen.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • De wegen in Belgie zijn slecht in vergelijking met Nederland. Verder vind ik ze idd vriendelijk.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Belgen zijn veel relaxter en zijn ook beleefder.
    Minder is de patat die vind ik lekkerder in Nederland :)
    Ook de keitjes waar ik soms overheen fiets zorgen er voor dat ik een hoog stemmetje krijg en een bon wegens rijden op een weg waar het niet was toegestaan oja je mag een gendarme ook geen Belg zonder ballen noemen maar dat begreep hij niet.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Leuker dan Nederland. Ik woon vlak bij de grens met België, en op de een of andere manier voel ik veel er meer op mijn gemak, ik voel me er meer thuis dan in Noord-Nederland. Ik zou later ook best in België willen wonen. Ik vind Belgen ook veel vriendelijker, beleefder en meer respectvol dan Nederlanders, Vlaams klinkt ook zo leuk.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Zeer leuk land..alleen die kerncentrale moeten ze gauw gaan dicht gooien...

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Zelf ben ik ook een Nederlander, en ik vind Belgenland (zo noem ik het altijd :P) echt geweldig. Ik heb zelf ook een belgisch vriendje, uit West Vlaanderen, dus best wel extreem vlaams, maar ik vind dat zoooooo cute! Ook zijn belgen zo vriendelijk! Ik snap niet dat mensen belgen niet leuk of vervelend vinden...

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • vlaanderen zou zich bij nederland moeten voegen en een groot dietsland creeren. 2 wereld havens als rotterdam en antwerpen in een land dat is economisch goed voor ons volk. en laat wallonie maar lekker naar frankrijk gaan

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • @ jonge 21
    Deel u mening :)

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • sodemieter op met die kutbelgjes sjaak. nederlandse taal is leuk om uit te spreken :P nee maar ik ben zelf een belg en ik vind dat er eeuwige rivaliteit moet zijn tussen de belgen en nederlanders. een oneindige derby der lage landen waarvan de winnaar nooit bekend zal zijn. Rivalen heb je nodig om te groeien en dat is voor ons Nederland. groetjes of zoals jullie het zeggen doeg ! :P

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Slechte wegen, oude treinen. Op veel plaatsen rommelig ingedeeld... Maar wel leuk opzich. Vlaams vind ik trouwens ook een leuk taaltje.

    16 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten