Skip to content
5 reacties
1656 weergaves

Een hekel hebben aan sommige volwassenen.

Hey

Er zitten ook hele aardige bij, maar ik heb best een hekel aan heel wat volwassenen. Ik ben 14 en ja nog kind dan, maar als een volwassen imd je echt als klein kind gaat behandelen vind ik dat niet leuk. Soms maakt het me gwn boos, als ze me 'snotneus' noemen of zo, of ze zeggen; 'Wat weet jij daar nou van.' Ik chat ook best vaak, en soms nog wel eens laat, en dan zie ik vaak dat imd chat; 'Ga slapen rotkind!.' Nou cool zeg, dus niet!
Wie heeft er wel eens last van hoe volwassenen tegen je doen en wat zeg je dan?

14 jaar
7 jaren geleden

5 Reacties

  • Jij dus ook jongen16! Ik erger me ook zo mega! Ze zijn niet allemaal zo irri misschien he, maar er zitten erbij! Ow te erg!

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Heel herkenbaar Vroeger doen ik clash of clans speelde, kwam ik in de wereldwijde chat ook spelers tegen die in een clan zitten voor alleen volwassenen. En dan gedragen ze zich zeer kinderachtig in de chat en dan vraag ik me af wie zich nou beter gedraagt, ik of die volwassene. Oooh ik kan me er echt aan ergeren. Vreselijk.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Klinkt alsof jouw reacties in ieder geval wel in positieve zin 'volwassen' zijn. :-) Sommige mensen staan inderdaad ook niet open voor discussie, die willen gewoon hun eigen mening vertellen en weigeren die te veranderen, ook al kom je met goede argumenten.

    En dat 'toen was het een heel andere tijd' is ook zo'n vervelende uitspraak... Mensen zijn soms heel goed in terugverlangen naar een soort 'ideaal verleden' dat nooit echt bestaan heeft. Die mensen met wie je chat zullen ook echt niet altijd braaf vroeg naar bed zijn gegaan, denk ik. :-)

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoy meisje18, TS hier.

    Dank je voor je reactie. Ik zeg er ook wat van als volwassenen, op de op mij beschreven manier, zo vervelend doen. Maar ik ga nooit schelden, ook niet in een chat dus. Ze zouden me dan idd juist minder respecteren als ik dat zou doen. Mee eens dus!
    Ik zeg dan bijvoorbeeld wel; 'Ben je zelf dan nooit 14 geweest?' Vaak hoor ik dan dat imd zegt; 'Ja maar toen was het een heel andere tijd.' Nou, denk ik dan, daar kan ik ook niks mee, dat zeg je om er maar van af te zijn. En als ik dan vraag wrm ze pubers vervelend vinden dan krijg ik vaak geen antwoord, of juist een hele vervelende opmerking. Wat je schreef over dat kinderen en jongeren ook gewoon mensen zijn, en wat je daar verder over schreef is zeker waar! En ja 'snotneus' is idd een oud woord, weet ik van mijn oma, maar ik krijg het nogal eens te horen vooral met chatten waar ook best veel ouderen opzitten. En ik weet ook best wel dat de meeste volwassenen geen hekel aan pubers hebben, maar zo lijkt het soms wel.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Nou ja, ik ben officieel zelf volwassen nu, maar ik heb zelf wel meegemaakt dat volwassenen me niet of minder serieus namen omdat ik een kind was. Erg frustrerend, inderdaad: kinderen en jongeren zijn ook gewoon mensen en dat we (ik reken mezelf er nog maar even bij, haha) vaak nog iets minder levenservaring hebben dan oudere mensen, wil niet zeggen dat onze meningen en gevoelens niet meetellen. Gelukkig heb ik ook een hoop volwassenen gekend die wel respect hadden voor kinderen/jongeren, ik denk zelfs meer dan die op jonge mensen neerkijken. Zo heb ik een aantal fantastische leraren gehad en hebben voor mijn ouders mijn mening en mijn kijk op de wereld ook altijd meegeteld.

    Ik heb gelukkig wel altijd genoeg zelfvertrouwen gehad om me uit te spreken als ik vind dat mensen te ver gaan, ook bij volwassenen. Ik heb op de middelbare ook ooit een leraar terechtgewezen die onze hele klas liet nablijven omdat een paar mensen de orde verstoorden. Helaas luisterde die niet, maar ik ben er wel best trots op, moet ik zeggen. :-)

    Het beste werkte voor mij om wel respectvol met volwassenen om te gaan: mensen zullen je denk ik juist minder respecteren als je terug gaat schelden. In zo'n chatgesprek is de beste oplossing denk ik om de ander op respectvolle manier op zijn/haar gedrag aan te spreken en dan de chat te verlaten.

    Maar echt, 'snotneus'? Dat mensen dat woord nog gebruiken... En 'rotkind' gaat echt ver, dat is gewoon niet normaal.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten