Skip to content
8 reacties
2145 weergaves

Aangereden door auto...

Ik ben eergister aangereden door een auto toen ik van school naar huis fietste. Het deed/doet echt fxcking veel pijn. En daarom heb ik nu dus ook enorme spierpijn in mijn rug en linker schouder. Weet iemand hoe je zo snel mogelijk van spierpijn afkomt en van alle pijn. Want om nou zielig in me bed te liggen is ook saai.

16 jaar
7 jaren geleden

8 Reacties

  • ikzelf ben een paar weken geleden vanaf anderhalve meter hoogte staand vanaf een balk met een mislukte achteruitsalto op mijn nek en rug gevallen. En om een lang verhaal kort te maken. Na een paar dagen in de verontstellen "het zal wel niets zijn want ze kan het nog bewegen" (van mijn vader) ben ik samen met mijn moeder naar de huisarts geweest om te laten kijken of we toch niet iets over het hooft zagen... en dat zagen we. het kwam er op neer dat ik mijn ribben, nek, stuk waar mijn rib vastzat aan mijn borstbeen, stukje schouder,stukje rug en mijn monnikskap spier gekneust had. hier heb ik 3 weken mee gezeten en daarna werd het minder. wat bij mij enorm heeft geholpen is paracetamol. dit hebben wij aangeraden gekregen van de huisarts zodat ik niet te veel pijn heb want als ik te veel pijn had kan ik mijn onderrug overbelasten. dat was erg prettig en heeft goed geholpen. heb er nu geen last meer van. Dus paracetamol helpt heel veel (bij mij ) let op, je moet dan wel een spiegel opbouwen (weet je apotheker). voor nu is de informatie waarschijnlijk onnodig maar voor als iemand je weer niet ziet en je aanrijd (of als je net als ik een blessure krijgt) is het heel handig

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Laat je even na kijken of je niks hebt gebroken en je kan altijd naar een fysiotherapeut gaan en kom in beweging. Stil gaan zitten of liggen is het slechtste wat je kan doen.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Dankje wel! Ja verbaasde mij ook dat hij zo bezorgd was. Hij was ook echt oprecht verdrietig. Ik ben het onderhand al wel gewend om aangereden te worden. Ik bijvoorbeeld al erg veel motorkappen bezocht haha. Ik ben op kleine kruispunten niet gezien door een Motor (2x), Auto (5x), Vrachtwagen (1x) en nog is 3x door een aantal bussen. Liep verder geen verwondingen op en er was ook geen Politie of Ambulance voor nodig.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Sterkte, laat je maar goed nakijken en wat fijn dat die man zich zo zorgen maakt. Beterschap

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb net geen 400 euro vergoed gekregen. Hij is netjes gestopt en heeft me in de loop van de week ook nog een paar keer gebeld. Ik liep inderdaad ook rond met botbreuken en daar loop ik nog steeds mee rond ook al was het in oktober. Ik ga morgen ochtend naar de huisarts om het weer te laten bekijken want het begint allemaal weer erg veel pijn te doen.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Spierpijn de dagen nadien schijnt normaal te zijn. Dat kan over je hele lichaam zijn. Dat zei een ambulancier eens toen ik als eerste bij een ongeval was en die mensen mee opgevangen heb. Hij vroeg of ze alles nog konden bewegen, armen, benen, voeten, ook armen heffen (dient specifiek om iets te testen, maar ik weet niet meer wat).   Maar je kan ook barsten hebben in je schouders, sleutelbeen, wervels, of ribben (of zelfs gebroken ribben). Of scheuren of bloedingen in je organen. Of gescheurde pezen of gewrichten. Daar moet je echt rontgens en echo's van laten nemen. Doe je dat niet, dan moet je daar binnen een half jaar niet meer mee afkomen bij de verzekering.     Overigens, in België krijg je die schade ook vergoed bij vluchtmisdrijf: dat wordt dan betaald door een soort speciaal schadefonds (ik weet de juiste naam niet). In Nederland weet ik niet.    

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Auto's bah, Ik ben zelf een jaar geleden aangereden. Ik heb hier blijvende schade aan overgehouden. Is de dader gestopt? Betaalt hij de schade? Ik had helaas de pech dat meneer iets meer had gedronken als toe gestaan en dus door gereden is. Ik heb een blijvende spier in me rug verprutst (omdat die spier een half uur klem heeft gezeten en half door is.) Het enige wat je kunt doen is met je verzorgers naar de huisarts en die even laten kijken. Sterkte (spierpijn gaat trouwens binnen 2 dagen weg)

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Wow, dat is best heftig. Als je zo'n pijn hebt, weet je dan wel zeker dat alles in orde is? Ik heb wel eens verhalen gehoord van mensen die zonder het te weten dagenlang met een botbreuk lopen... Wordt de pijn wel minder?

    Ik zou jezelf wel even de tijd geven om te herstellen. Misschien kun je films of series kijken, of vrienden thuis uitnodigen. Als het weer wat beter begint te gaan, kun je voorzichtig wat meer gaan bewegen, maar ik zou wel oppassen dat je je lichaam niet overbelast.

    Sterkte en beterschap!

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten