Skip to content
14 reacties
1881 weergaves

Dienstplicht, zou je wel of niet weer opgeroepen willen worden.

Hoewel het officieel nog wel bestaat, wordt je niet meer opgeroepen, mijn pa zegt dat we er ook niet meer tegen zouden kunnen, teveel vrijheid gewend. Hij is nog van mening dat je daar een kerel wordt, al trek ik me niets van hem aan, zit wel op scouting,

17 jaar
4 jaren geleden

14 Reacties

  • ik ga niet sterven voor een oliebedrijf

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen van 18 jaar In Amerika en Engeland is hetzelfde verhaal!

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Reactie op jongen 16 Dit land heeft teveel geheimen. Waaronder de pedo wereld ook valt. Dit land is alles behalve onschuldig en dit land heeft geen waarde. Heb op geboorte plek na, niks gemeen met dit land

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • J18, waarom niet als ik vragen mag?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • nee, ik za niet vechten voor dit land

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Rond je 17e krijg je een brief van de Staat dat je als er een grote dreiging is of Nederland in oorlog komt, je opgeroepen kunt worden. Echter is sinds 1996 geen enkele dienstplichtige meer opgeroepen, maar dit kan zo gebeuren.

    Ik denk alleen dat Nederland dit niet aan kan. Als je de bezuinigingen ziet die de Nederlandse Staat doorvoert is er een grote kans dat je achter een computer komt om administratief werk te verrichten. Nederland heeft te weinig wapens, munitie en uniformen om heeeeeel veeeeel mannen en vrouwen te voorzien van deze spullen.

    Nederland vs. Rusland wordt snel genoemd. Rusland heeft een groot aantal kernraketten, grotere krijgsmacht et cetera. Daar kunnen wij ons niet tegen verdedigen, helemaal kansloos. We hebben de NAVO en de VN, die ons helpen, maar ik denk dat de Nederlandse dientsplichtigen weinig voorstellen bij de troepenmacht die een Amerika, Duitsland of Frankrijk bijvoorbeeld sturen. De Nederlanders kunnen beter studeren, wat @Jongen17 ook zegt. Denk niet dat dat gaat gebeuren als de oorlog écht uitbreekt, maar dat lijkt me het verstandigst.

    Persoonlijk zou het me wel sick lijken als ik opgeroepen word, al duurt dat nog een paar jaar. Niet alleen om mensen te knallen, maar ook vanwege het sociale vlak, je hebt mensen om te respecteren, waar als je het niet doet consequenties bij komen kijken, "overleven" in de natuur en natuurlijk vertellen over hoe wij Nederland "gered" hebben aan de latere generaties.

    Hoop dat je hier wat aan hebt! :p

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Het leek me eigenlijk wel vet. Je leert met vuurwapens omgaan, draagt een cool uniform en je bent lekker sportief bezig de hele dag. Ik zou het dus helemaal niet erg vinden om soldaat te worden,

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Mss moet het worden opgelegd als strafmaatregel. Als je iets hebt uitgehaald ga je een tijdje dienen in het leger ipv de bak in. Daar leer je waarden en normen discipline. Een moderne oorlog wordt gevoerd achter een computer. Leg het dataverkeer plat in een land en gelijk chaos. Geen communicatie meer geen betalingsverkeer geen elektriciteit.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • In tegenstelling tot wat gedacht wordt, bestaat de dienstplicht nog steeds. En voor de Belgen op dit forum: ook bij jullie. De dienstplicht is opgeschort, niet afgeschaft. 1 pennentrek van de minister volstaat in principe om alle jongeren vanaf 18 weer onder de wapens te roepen. Kan niet? Zoek het maar op.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • compleet nutteloos.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • scouting kun je niet vergelijken met het leger dat ten doel heeft te vechten en te doden, niets tegen een beetje disciline maar wel op deze gerichte opleiding, kerel worden, wat is dat, gewoon jezelf zijn en niet gekweekt worden in gedrag door anderen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee zonde van je tijd. Wat achterhaald zeg, 'een man worden' tssssss
    Wat heb je nou aan dienst. Kost veel geld voor de staat ook. Kan je beter mensen van laten studeren.
    Als de oorlog toch eenmaal uitbreekt is nederland toch echt niks vergeleken met bijna elk ander land.
    En als er een oorlog uitbreekt worden het waarschijnlijk kernwapens en die leer je niet maken in dienst maar aan de universiteit!! Oke misschien niet maar daar zijn wel slimmeriken voor nodig

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Over het algemeen is het waar dat generaties uit het verleden beter om konden gaan met autoriteit. Dienstplicht is niet alleen dat je getraind wordt indien je land je nodig heeft maar heeft ook met vele sociale aspecten te maken. Men moet het met elkaar doen of je nu eensgezind bent of niet, je leert hoe dan ook om respect te hebben voor elkaar. Verpest één iemand het, dan heeft de hele groep te maken met de consequenties hiervoor. Ook al kom ik ook niet uit een generatie met verplichte dienstplicht wel heb ik eens een werkweek meegedaan aan zo'n kamp als jongere tiener. Heel erg indrukwekkend...

    We werden ook niet anders behandeld dan normale soldaten en dat was erg fijn. Brutaal gedrag werd niet getolereerd en werd afgestraft. Of ik blij zou worden van verplichte dienstplicht weet ik niet, wat ik wil weet is dat iedere jongere er erg veel van kan opsteken ongeacht je identiteit.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Het zal wel even wennen worden natuurlijk. Maar als ik kijk naar hoe snel iedereen gewend is aan thuisblijven en afstand houden in deze tijd, zal het opnieuw invoeren van de dienstplicht ook wel weer wennen. Al zal het er dan anders uitzien dan je vader gewend was wss. De beroepsmilitairen zullen echt met wapens blijven rondlopen, maar de dienstplichtigen zullen (net als nu bijvoorbeeld gebeurd in israel) vooral bezig gaan houden met kantoorwerk/strategieen/inzet van kunstmatige intelligentie enzo

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten