Skip to content
7 reacties
1118 weergaves

Belgisch Vlaanderen opnieuw bij Nederland?

Kijk het zit zo: vandaag (21 juli) hebben wij onze Belgische nationale Feestdag. Maar in Vlaanderen hebben we ook een separatistische partij, de Nieuwe Vlaamse Alliantie (NVA). Uitgerekend vandaag deed hun voorzitter een oproep voor de onafhankelijkheid van Vlaanderen. En meteen pleitte hij ook voor de (her)- aansluiting van Vlaanderen bij Nederland zoals dat was tot 1830 onder jullie koning Willem II. Mijn vraag aan de Nederlanders is: Zien jullie dat zitten? Zijn we opnieuw welkom? Zouden jullie ons er weer bij willen? Of denken jullie, nee bedankt, bekijk het maar.

23 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • Om te beginnen, @m18, wat dacht je van 'België'? ;) Ten tweede, het lijkt mij zeker geen slecht idee. Het kan goed zijn voor de economie van beide gebieden. Cultuur lijkt me zeker geen probleem. De gebieden in NL boven de rivieren en eronder verschillen qua cultuur ook van elkaar. Denk aan carnaval, protestants en katholiek, patat of friet, harde of zachte g, enz. Als naam zou je het de Lage Landen kunnen noemen, of Nederland houden (als de Vlamingen daarmee kunnen leven). Als Nederlander zeg ik: wees welkom Vlaanderen!

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zie wel een groot voordeel voor nederland en de economie ervan, ze hebben dan ook Antwerpen, een van de grootste haven ls naast die van rotterdam. Als we die in handen hebben dan gaat praktisch gezien bijna alle vracht via (dan) Nederlandse wateren en loodsen

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Op zich zou het samengaan van Nederland en Vlaanderen wel voordelen hebben maar beide partijen zullen dan wat autonomie moeten opgeven en dat zal moeilijk worden. Nederland is ook veel groter in inwonerstal wat het de dominante partij zou maken.
    De oplossing is misschien het Nederlandse en Belgische Brabant en Limburg samenvoegen en bij Vlaanderen indelen. Dat maakt het wat evenwichtiger.
    De fusie kan een confederatie worden. De officiele naam zou dan kunnen zijn Confoedratio Belgica naar het voorbeeld van Zwitserland, de Confoederatio Helvetica.
    Toen de huidige staat New York nog Nederlands bezit was werd het aangeduid als Nieuw Holland of Novi Belgii, dus de naam Belgie voor het geheel is historisch verantwoord.
    Internationaal kan de naam Les Pays Bas of The Low Countries gebruikt worden. Intern kunnen voor het Nederlandse en het Vlaamse deel gewoon de namen zoals die nu zijn gehandhaafd blijven.
    Fusie zou voordelen hebben, maar wat rationeel voordelen biedt is emotioneel niet altijd acceptabel.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hi s Ik zou het op zich wel willen Ik zie best wel veel voordelen een groter land mooie natuur leuke mensen waarom ook niet maar tegelijkertijd denk ik dan in die honderden jaren er is zoveel is veranderd dus is wel lastig

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben Vlaming en ik kan goed overweg met Nederlanders: ik mag hun openheid wel.

    Maar wij Vlamingen verschillen van mentaliteit veel meer van Nederlanders dan van Walen. Meestal komen gewone Vlamingen ook goed overeen met gewone Walen, tenminste zolang er aan beide zijden geen corrupte politiekers tussen zitten die de mensen tegen elkaar opstoken. Maar geen van ons beiden komt goed overeen met de dikke nekken uit Brussel.

    Dus ik zou zeggen: Vlaanderen en Wallonie samen, bestuurd door een enkele regering. Hoe dat land moet noemen, weet ik niet: Vlawonia? Belgoland? Belgonia? Wallovlania? Gallia? Belgica?...

    En iedereen verplicht viertalig N-F-E-D.

    Met zoals in Zwitserland veel grotere autonomie voor de dorpen, zodat ieder dorp zelf over bouwreglementen, industrie en inwijkelingen en zo kan beslissen, op basis van volksreferendums (dus niet van bovenaf opgelegd).

    Met goede handelsbetrekkingen met alle nabije en verre buurlanden (inclusief Rusland, het land met de grootste voorraden ter wereld aan olie, gas, steenkool, hout en mineralen). Dus een beetje op de manier waarop Zwitserland het doet, het enige land waar de bevolking soms nog enige rechten en inspraak heeft. Maar wel los van Europa dat met zijn huidige, gore dictatuur alles kapotmaakt: onze communistische mutti Merkel en neo-nazi Macron schaffen dass nicht, maar zij hebben het nog nicht gewusst.

    Maak van de regio Brussel zeker een apart land, waar wij niets meer mee te maken willen hebben. Bouw daar een grote muur rond, zodat niemand er nog uit kan. Daar mogen alle Eurocraten en alle uitschot dan gaan samenzitten. Brussel is een weerzinwekkend shithole. Dus de naam daarvan zou een mengeling van "Brussel", "Bruxelles" en "Euro" kunnen zijn, bijvoorbeeld "Bweurksel". Dat klinkt toepasselijk.

    Maar ik vrees dat mijn visie niet politiek correct is, dus dat zal het wel niet worden... :-)

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja welkom, Vlaanderen is financieel sterk en cultureel interessant. Goede toevoeging voor Nederland.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Absoluut niet!!! NVA is schijt. Veel woorden, weinig daden. Vlaams Belang, dat is de partij

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten