Skip to content
13 reacties
1848 weergaves

Jongen 23

Beste lezers, beste redactie en vooral beste J23,

Ik zie op dit forum veel reacties op posts van ene Jongen 23. Ik weet natuurlijk niet wie dit is, want het forum is anoniem, maar aan de opbouw van de zinnen en het taalgebruik kan ik zien dat het telkens om dezelfde jongen van 23 gaat.

En ik wil J23 heel graag heel erg bedanken.

Bij deze dus een pluim voor J23!

Jouw uitgebreide reacties zijn altijd rustig, positief en vooral hulpvol. Je hebt mij persoonlijk nooit geholpen (ik post bijna nooit iets), maar ik zie je berichten vaak langskomen op andere topics.
Persoonlijk probeer ik ook af en toe waar ik kan wat positiefs bij te dragen aan dit forum, maar aan jou kan ik nooit tippen.

Dus nogmaals heel erg bedankt voor alle energie die je in je reacties stopt. Ik ken je niet, maar je bent duidelijk een geweldige gast. De hoop voor de mensheid.
Ga zo door!

Groetjes, J16

16 jaar
2 jaren geleden

13 Reacties

  • Ach, ik zie dit topic nu pas. Ik miste de ellenlange paragrafen van J23 al een tijdje. Nooit aan gedacht dat hij nu te oud is. Hoewel ik het lang niet altijd eens was met zijn adviezen en hij nogal eens de neiging had ongefundeerde aannames over personen te maken, was het wel duidelijk dat het altijd uit een goed hart kwam. Hij zal gemist worden want zoveel duidelijk aanwezige persoonlijkheden zijn er niet op dit forum. Gelukkig hebben we de Vlaamse Broertjes nog. ;-)

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag H,

    "een paar jongens zijn in therapie, bij mij", schreef je. Awel, zet je dat niet aan het denken? Elektriciteit kan mooi en spannend (haha) zijn, maar is het werken met mensen, jongeren, niet iets wat u beter gaat liggen?

    En dat ge dat kunt, dat bewijzen wel de vele antwoorden hier, in dit topic.
    Avondschool of zo voor het benodigde diploma, en dan kunt ge effectief een verschil gaan maken. Soms lees ik hier dingen waar ik bij god niet op zou durven te antwoorden. Senne zegt dan van 'broer, komt eens kijken...' Hij wilt wel dikwijls iets zeggen om de TS wat moed in te spreken, maar weet echt niet hoe. En als hij het al niet weet, ikke zeker niet. Maar gij weet wel wat te zeggen.

    En zijt maar gerust, Ik moedig hem wel aan om volgend jaar naar Leuven te gaan. Hij kan dat. Hij heeft weer in een gevecht gezeten, niet door zijn toedoen. Ik ben wel trots dat hij de overwinnaar was, vier tegen één, maar heb liever niet dat hij vecht. Daar is hij te zachtaardig voor. Seffens wordt het nog een gewoonte!

    "Er zijn jongeren die gehoord willen worden".
    Denk er nog eens over na. Want gij wilt en kunt ze horen.

    Groetjes, M

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey H

    De tijd dat dit verschijnt zal je inmiddels verjaard zijn. Dus bij deze een gelukkige(late) verjaardag!

    Hou je goed en wat je in de de 2de en 3de alinea zei is echt niet hoe je bij me over komt.
    Ik weet dat je het een beetje ongemakkelijk voelt om bewierookt te worden maar dat is met reden zoals ik je gekend heb. Ik denk dat anderen dat ook zo zullen ervaren.
    Wat je daarin zei komt me heel herkenbaar voor bij mezelf.

    Jij niet empatisch genoeg? Maak dat maar wijs aan de toverfee in de Efteling. :-D
    Ik mek ook dat je vooral oplossings gericht meedenkt maar dat je jezelf beschouwd als weinig empatisch heb ik nooit gemerkt. Vooral als je over jouw T schreef.
    Ergens een rauwe waarheid vertellen. Hen confronteren met hun gedachtengang op dat moment. Dat probeer ik ook steeds meer te doen. Het blad voor mijn mond weghalen en iemand te confronteren met de werkelijkheid op een zachtere manier. Ik denk dat ik ook op dit forum mensen heb geholpen met de ervaringen die mij zijn overkomen. Dat hoop ik toch.

    k herinner me mijn eerste topic waarin iemand me vroeg alle expletieve details te vermelden hoe mijn eerste ervaring was met een jongen. Ik dacht toen net hetzelfde als jouw antwoord: Fuck off gast, dat hoef jij niet te weten en ik ga ze hier op het forum niet vertellen. Dus negeren die vraag!
    Ik ben blij dat ik er niet op geantwoord heb. We beleven intimiteit (kussen, knuffelen en strelen) als eerste en seks zal altijd op de tweede plaats komen. Al leidt het meestal tot dat. ;-)
    T. Heeft dezelfde instelling en zei ooit: Niets moet, alles mag. En zo gaan we stapje voor stapje verder. ;-)

    Wat mijn klasgenoten betreft: het valt wel mee hoor. Ze zijn aan me gewend geraakt. Eerst was ik die homo van op de speelplaats en nu heb ik het gevoel dat ik in de klas meer aanvaard wordt nu ze me beter kennen. Ze vinden het vooral cool dat ik in een rock-metal bandje speel en sommigen zijn al naar een repetitie komen kijken

    Ja over Freud en Jung heb ik nog wat leerstof bij te benen. Nu zijn we vooral bezig in de lessen toegepaste psychologie met de schematherapie van Jeffrey Young. Wat voor mij soms erg confronterend is door mijn verleden maar gemakkelijker te begrijpen omdat ik die modi wel ergens herken in mezelf.

    Beste H. Heel veel succes in je leven en levenswijze en zal in het muziektopic een nummer voor jou plaatsen waarvan ik hoop dat het niet te melig over komt. :-D

    Liefs,
    E.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag M, Morgen ben ik jarig, dus dan ben ik te oud geworden voor het forum. Ik wil natuurlijk wel afscheid kunnen nemen van een paar topicstarters waar ik veel berichten mee heb uitgewisseld dus een paar dagen zal ik nog wel wat posten en dan is het voorgoed voorbij.
    Een paar van die jongens zijn als het ware in therapie bij mij zou je kunnen zeggen en soms zie ik ook echte vooruitgang, maar voor anderen blijft het leven moeilijk. Toch moet ik er een punt achter zetten, op een gegeven moment is het klaar.
    Ik heb gemerkt dat er heel wat jongeren zijn die gehoord willen worden, aandacht zoeken voor waar ze het moeilijk mee hebben, maar blijkbaar is er niet altijd iemand die luistert.

    Jou en je broer heb ik altijd hele leuke en bijzonder jongens gevonden. Jij weet inmiddels wat je wilt, je gaat bij de brandweer werken als duiker. Van je broer hoor ik dat je nog erg zenuwachtig bent voor je toelatingstesten maar volgens mij is dat totaal onnodig. Als jij niet goed genoeg bent voor de brandweer, wie is er dan wel geschikt? In Nederland zitten ze met personeelstekorten en ik dank als jij daar langs een brandweerkazerne loopt en je zegt dat jij bij de brandweer wilt dan trekken ze je zo naar binnen.

    Een familielid van mij heeft 25 jaar bij de vrijwillige brandweer gezeten. Brandweerman/vrouw zijn is een beroep niet zonder gevaar. Je moet van elkaar op aan kunnen. Dat creeert een heel speciale relatie met elkaar, het zijn allemaal vrienden die alles voor elkaar doen. Jij zal je daar heel snel thuis voelen want jij heb de juiste instelling.

    Je hebt de liefde gevonden en nu wil je moeder dat jij snel voor kleinkinderen zorgt. Als ik jou was zou ik daar mee wachten tot je iets van 25 bent geworden en wat meer van de wereld hebt gezien. Jij en je broer zijn eenvoudige jongens, en nooit verder geweest dan jullie liefelijke Limburgse land. (Daarom vond ik jullie zo aardig, zo openhartig en pretentieloos) Nu zijn jullie dus voor het eerst op vakantie geweest en zeker voor je broer is er een wereld open gegaan. Ga die wereld verkennen, samen met je lief.
    Ik denk dat jij tevreden zal zijn met je leven in Limburg bij de brandweer, maar je broer is nieuwsgieriger en verlangt naar meer. Ik hoop dat hij verder gaat studeren als hij straks zijn diploma heeft.

    Af en toe lees ik wat reacties of andere dingen die hij hier post. Soms wat naief, maar altijd heel goed bedoeld en blijk gevend van een sociale instelling. Ik heb wel eens gezegd, de liefste jongen van het forum.
    Ik vind dat hij als persoon heel erg gegroeid is in de jaren die ik hier kwam. Ik vind jullie allebei geweldige kerels. Ik wens jou veel succes bij de brandweer en jullie allebei een fijn leven met veel vriendschap en veel liefde.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste E, In mijn bericht aan M heb ik gezegd dat ik morgen jarig ben. Ik verwarde zijn bericht met dat van jou, vandaar.
    Je zegt steeds dat mijn reactie zoveel voor jou heeft betekent en daar ben ik natuurlijk erg blij mee, maar voor mijzelf had ik dat niet echt voor ogen toen ik het schreef. Het ging om die rare tekens in je tekst en ik wilde je vertellen hoe dat kwam. Ik vind het natuurlijk heel fijn voor jou dat het je geholpen heeft om de juiste weg in het leven te vinden en te accepteren dat het is zoals het is.

    Ja, ik ben een technicus en dan spelen gevoelens geen rol als er problemen opgelost moeten worden. Ook speelt nog mee dat ik niet zo vreselijk empathisch ben en dan zeg je wel eens dingen die hard aankomen en misschien kwetsen. In een James Bond film werd de wapenspreuk van Bond genoemd: "De wereld is niet genoeg". Toen dacht ik, wat zou mijn wapenspreuk zijn? Ik kwam op: "Met geweld gaat alles".

    Mijn directheid heeft wel eens boosheid opgeleverd. Ik heb dat van mijn moeder, die heeft ook vaak mensen boos gemaakt omdat ze het gewoon zei zoals zij het zag. Ik denk dat de meesten die hier komen daar wel tegen kunnen, maar soms ook niet. Ik heb een meisje dat hier begon over een einde aan haar leven maken omdat ze niet naar de toneelschool mocht eens uitgemaakt voor een dramaqueen. Die is erg boos geworden en de
    moderators hebben mijn reactie verwijderd.

    Jij doet nu een sociale studie. Ik heb dat soort dingen ook altijd interessant gevonden. In de maatschappij ben ik meer een waarnemer dan een deelnemer en mensen zijn in mijn ogen soms vreemde wezens. Op jouw leeftijd ben ik boeken over psychologie gaan lezen. Jung, Adler, Freud, bekende namen voor mij.
    Voor jongeren heb ik veel sympathie omdat ze zo weinig pretenties hebben en soms zo machteloos en onzeker. Jij werd misbruikt, je ontdekte dat je op jongens viel, je wist geen raad met je gevoelens naar je misbruiker, tegen wie moest je daar over praten? Gelukkig heb je goede hulp gehad, maar sommige dingen bleven moeilijk.
    Het lijkt er op dat de moeilijkheden nu wel achter de rug zijn, maar als je anders bent dan blijft het leven zo af en toe toch moeilijk.

    Ted van Lieshout, zegt die naam je wat? Hij heeft dat ook meegemaakt. Als jonge jongen viel hij daarna ook op oudere mannen. Hij heeft er verschillende boeken over geschreven. Seks tussen jong en oud wijst hij ook niet zonder meer af. In een radioprogramma vertelde hij dat hij wel eens contact heeft gezocht met een man waarmee hij als kind seks had gehad maar die man wilde niet. Hij schaamde zich.

    Seks blijft gezeik. Vooral als je wat anders wilt dan anderen. Hier lees ik ook soms dingen waar ik zo mijn vragen bij heb. Mensen willen allemaal seks, maar soms lijkt het dat het behalve plezier ook vooral veel problemen geeft.
    S heeft die Turkse jongens die vervelend doen en bij jou is het ook niet altijd fijn. Maar gelukkig heb jij je vriend en al die anderen die jou kennen en jouw vrienden zijn.

    Met S kan jij heel goed opschieten lees ik hier op verschillende plaatsen. Waarom proberen jullie elkaar eens te ontmoeten? Jullie hebben elkaar vast heel veel te vertellen. Hoe meer vrienden waar je gevoelens mee kan delen, hoe beter.

    Wat ik tegen M zei zeg ik ook tegen jou. Het is heel fijn als mijn reacties jou hebben geholpen. Ik wens jou en je vriend veel jaren van vriendschap en liefde en veel plezier met je muziek. Ik hoop dat jij met je studie iets kan bereiken wat jou een leven met voldoening geeft.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey H.

    Mag ik vragen wanneer je juist het forum zal verlaten? Ik zie dat je hier (gelukkig) nog altijd kan posten.

    Ik zal jouw uitspraken nooit vergeten toen ik worstelde met mijn identiteit en geaardheid.
    Ik zal nooit jouw woorden of opmerkingen vergeten in dat topic waar je over moederliefde sprak en of ik wel gelukkig was met het rolletje dat ik toen speelde.

    Die berichten kwamen heel erg hard aan, maar waren zo puur en waar. Ik weet nog dat ik er een paar dagen over moest nadenken om je daarover een antwoord te geven.
    Nu, bijna een jaar later heeft jouw raad me erg deugd gedaan en moet ik niet steeds nadenken over: Wat als dit of dat gebeurt?
    De belangrijkste les die ik van jou heb geleerd is dat alles uiteindelijk op zijn pootjes valt als je jouw eigen gevoel volgt(in de mate van het mogelijke).

    Je hebt me er gezond mee geconfronteerd. Ik zag dat je dat voor iedereen op dit forum doet die met de zelfde dingen worstelen.

    Je bent in ieder geval iemand met het hart op de juiste plaats en ik zou zegen, ondanks welk beroep je uitoefent, maak daar gebruik van in de toekomst op een andere plaats of setting.

    Het ga je goed en misschien tot horens!

    Groetjes en het beste!
    E.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag H,

    S wees me er nog eens op dat gij het forum gaat verlaten. Ikzelf zit er niet meer veel op, af en toe lees ik wel nog eens.

    Ik wou nog zeker eens 'merci' zeggen, voor al die goede raad van vroeger. Dat heeft me toen echt deugd gedaan en ik was er heel blij mee. Ik keek altijd of gij gereageerd had, zelfs al zeer 'smorgens vroeg voor S en ik naar de boerderij of school vertrokken.
    Niet alleen op onze topics, maar ook op andere. Er viel altijd wel iets bij te leren!

    Mijn nieuwe uitdagingen in het leven: de brandweer en mama laten stoppen met het vragen achter kleinkinderen, want daar is ze klaar voor, zegt ze. Eerst maar eens zien hoe mijn liefje en ik het leven doorkomen, ons nestje bouwen.

    Een gelukkige verjaardag alvast,
    en, wie weet, tot ziens :-) !

    M.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag A, De jaren die voor jou nu voor je liggen waren voor mij niet echt leuke jaren. Daardoor kan ik voelen hoe het is om jong te zijn en het moeilijk te hebben. Je hebt op jouw leeftijd en wat ouder niet veel te vertellen over je eigen leven, je moet maar doen wat je gezegd wordt. Je kan of durft ook niet altijd met anderen over je moeilijke dingen te praten.
    Daarom gaf het mij veel voldoening om jongeren die hier met hun problemen komen wat te helpen en te bemoedigen.
    Jij hebt het in meerdere opzichten ook moeilijk gehad met de dingen die je meemaakte en die je van jezelf ontdekte. Als mijn reacties jou geholpen hebben om het te verwerken en er mee om te gaan dan vind ik dat erg fijn.
    Jij zit nu op je nieuwe school en je hebt je beste vriend L die nog steeds jouw beste vriend is en die nu meer van jou weet dan heel veel anderen. Dat maakt jou een stukje gelukkiger en geeft je vast wat meer vertrouwen naar de toekomst.
    Ik wens jou veel succes voor die toekomst en veel liefs van mij!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • J 23 proficiat met u verjaardag in september
    Ik wil je via deze weg ook nog eens bedanken voor de steun die je mij gegeven hebt toen ik het moeilijk had
    Ik heb je niet heel lang gekend maar volgens mij ben ij een topgast ad

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Gaaf idee van TS om deze hulde topic te starten. J23, ik wil je graag bedanken voor je waardevolle bijdrage aan dit forum. Wat mij altijd opviel was jouw eindeloze geduld om iets uit te leggen en vooral de grenzeloze empathie in jouw uitgebreide reacties. Zelfs al kon je soms iemand niet meteen een kant-en-klare oplossing aanreiken dan gaf je zoveel begrip en troost dat die persoon er ongetwijfeld beter van werd. Als het hier niet anoniem was dan startte ik nu een collecte om jou een waardig afscheidscadeau te geven. J23, het ga je goed. Alvast gefeliciteerd met je vierentwintigste verjaardag in september en bedankt voor alles. Lang zal je leven, hiep hiep hoera!!!!

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • J23, H zoals ik hem ken is idd een beetje de vaderfiguur van dit forum. Door zijn wijsheid en goede raad heeft hij me ook heel erg geholpen met dingen waar ik op bepaalde momenten mee zat.
    Hij zegt soms dingen die zo waar zijn, soms heel erg confronterend of ontroerend.

    Ik heb begrepen dat hij in september 24 wordt en daardoor niet meer op dit forum mag posten, dus ik zal hem echt wel missen.

    Wel heel erg fijn dat je dit topic hebt geopend om hem in de bloemetjes te zetten :-)

    Dus, H, ook van mij: heel fel bedankt;-)

    Liefs E

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Dank je wel J16, Ik waardeer het dat je dit schrijft al ben ik een bescheiden iemand en maakt het mij ook wel wat verlegen.   Ik help graag iemand die ergens mee zit en zo ben ik hier ook begonnen. Er was een jongen die zijn cijfers bij wilde houden met Excel, maar er niet uit kwam. Daarna kwam er een jongen die op zoek was naar vrienden en om apps vroeg. Daar op heb ik gereageerd en er ontstond een conversatie. Die jongen bleek het erg moeilijk te hebben en ik ben heel veel genegenheid voor hem gaan voelen. Het was echt een lieve jongen. Ik denk nog elke dag aan hem en ik vind het erg jammer dat ik hem nooit heb kunnen ontmoeten, maar ik wist dat ik niet ben wat hij zocht. Hoe gaat het nu met jou T? Ben je gelukkig met het leven dat je nu hebt?     Daarna ben ik op steeds meer posts gaan reageren, vooral op post waar weinig of geen reacties kwamen, de moeilijke dingen zeg maar. Als je anders bent dan kan het leven heel moeilijk zijn en dan is het fijn als je ergens terecht kan, maar dan moet er natuurlijk wel iemand zijn die reageert.   Omdat ik zelf behoorlijk 'anders' ben kon ik vooral jongens, maar ook meisjes, die het moeilijk hadden met hun 'anders' zijn goed begrijpen en ontstonden er discussies. Voor mij werden het een soort van vrienden, vandaar dat ik sommigen met 'vriend' aanspreek.     In september ben ik jarig en volgens de regels van het forum mag ik hier dan niet meer komen. Aan de ene kant vind ik dat wel jammer, maar aan de andere kant ben ik mij af gaan vragen of ik hier niet te dominant aanwezig ben. Zo van: Oh, J23 heeft al gereageerd, dan hoef ik het niet te doen.   Als je hier een tijdje zit dan leer je heel veel over hoe jongeren zijn en waar ze mee zitten. Je leert ook steeds beter hoe je op hun problemen moet reageren.   Het idee van het forum is aardig, voor jongeren door jongeren, maar niet altijd zijn jongeren in staat om iemand die ergens mee zit echt goed te helpen. Ik weet niet of de redactie van dit forum dat als een probleem ziet of dat men accepteert dat het nu eenmaal zo is en dat er voordelen tegenover staan.     Voor mij is het dus straks voorgoed voorbij en besta ik niet meer wat het forum en haar bezoekers betreft. Vooral als er posts komen waar niemand op reageert of geen goede reactie dan zal het nog wel eens kriebelen, maar mijn reacties zijn zo herkenbaar dat ik niet stiekem kan verjongen en weer gaan reageren.   Ik hoop dat er anderen zijn die het van mij overnemen en niemand die hier komt met zijn probleem komt er mee blijft zitten.   Nog even ben ik hier, en dan vaarwel! Iedereen die hier kwam en mijn bijdragen heeft gewaardeerd, Bedankt! En het beste verder!   Van de redactie
    Ook namens de redactie willen wij jou hartelijk bedanken voor jouw vele bijdrages. Wij wensen je alvast een fijne verjaardag toe in september en een hele mooie toekomst.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Broer en ik kunnen dat beamen, ons heeft hij al vaak geholpen :-) .

    17 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten