Skip to content
18 reacties
1077 weergaves

Is dit nog een land waar we in kunnen leven?

Zijn jullie ook zo totaal overdonderd doordat er zo idioot veel idioten op Wilders hebben gestemd? Ik weet niet of ik nog in een land wil wonen waar zoveel mensen er zulke verschrikkelijke ideeën op nahouden.

23 jaar
6 maanden geleden

18 Reacties

  • We hebben de afgelopen 20 jaar (en in de jaren daarvoor eigenlijk ook) mogen genieten van rechts beleid. En dan moet nog meer rechts de oplossing zijn. Het blijft bijzonder.

    Laat Geert het maar proberen. Als blijkt dat hij z'n beloftes niet waar kan maken wordt hij vanzelf wel weer afgestraft door de kiezer.
    Waar we echt blij mee mogen zijn is dat men wel zo verstandig is geweest een echt gevaarlijke gek als Baudet ver van de macht weg te houden.

    @J22 hierboven, niet zo janken jongen. Niet blij zijn met een verkiezingsuitslag is niet hetzelfde als die uitslag niet respecteren. Daarvoor moet je bij rechtse types als Trump zijn.

    Wilders heeft zichzelf succesvol buitengesloten door in 2012 de stekker uit Rutte-1 te trekken. Als hij toen over z'n eigen schaduw was heen gestapt was het best mogelijk geweest dat we intussen de PVV al in een kabinet hadden gezien.

    Het feit dat Wilders al jaren zwaar moet worden beveiligd wordt door zowel recht als links afgekeurd.

    Het staat je vrij om zelf een andere rechtste omroep te beginnen. Het is Karskens gelukt dus waarom zou het jou niet lukken? Het feit dat het dusver bij ON is gebleven laat alleen maar zien dat er blijkbaar niet zoveel behoefte is aan nog zo'n omroep. En ON wordt niet gepest. Ze zijn vrijwillig toegetreden tot het publieke bestel en zijn daarmee akkoord gegaan met de geldende regels van die club. Als je vervolgens meent je niet aan die regels te hoeven houden moet je niet gaan janken dat er sancties volgen. Dat Uslu heeft besloten de vergunning niet in te trekken is het toonbeeld van democratie.
    Voor je overige rechtse media kun je gewoon online terecht. Een grifter als Robert Jensen mag gewoon zijn bullshit het net opslingeren (en een aardig zakcentje daarmee binnenhalen). Heel democratisch.

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • @ts facisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur onder andere, en aangezien dit al zeker niet het geval is en zelfs eerder bij een links kabinet het geval zou zijn(in de afgelopen jaren mag rechts geen mening meer hebben tegenwoordig en is alleen wat links zegt de waarheid(aldus links) wat dus ondemocratisch is!) lijkt het me verstandig als jij zulke onnozele uitspraken niet doet.

    Accepteer gewoon een democratische verkiezingsuitslag en stop met huilen aub, slechte verliezers hoor..
    Jarenlang is de PVV buitengesloten met hun kiezers en dan praat jij over facisme..
    Wat dan over het geweld tegen Geert persoonlijk of dagelijks die duizenden doodsbedreigingen van links en gelovigen? Dat word al jaren goed gepraat terwijl het een grove schande is.
    Of het ontbreken van rechtse media? Afgezien van Ongehoord Nederland? Die overigens al jaren gepest worden.. Allemaal lekker democratisch hoor!

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • TS denk goed na voor je dit soort uitspraken doet. Totale onzin en belediging voor heel veel mensen.

    20 jaar
    6 maanden geleden
  • TS hier, ik schaam me nog steeds kapot Nederlander te zijn, waar meer dan een kwart van de kiesgerechtigden voor een fascistische partij heeft gekozen.

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Als een kabinet het niet goed gedaan heeft worden ze daarvoor door de kiezers afgerekend. Hier en daar heeft zoveel jaar VVD een slagveld achter gelaten, zoals de woningbouw, de marktwerking, en niet te vergeten de toeslagenaffaire waarvan het veel te lang duurt voordat hij is opgelost. Veel kiezers gaan dan af op 1 of 2 losse kreten van populistische partijen. Dat zag je bij provinciale staten met BBB en nu met PVV. Voor veel kiezers een keuze die misschien niet de beste is, maar het minst slecht lijkt. Uiteindelijk zullen zij het ook niet redden, net als j15 zie ik een lastige formatie en ze het niet lang uithouden. Laten we hopen dat links en rechts elkaar vinden in een stevige oppositie en dat de kiezers inzien dat dit ook niet de weg is.

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • Ja ik was ook verbaasd. Ik dacht dat VVD grootste ging worden en PVV tweede.

    Ik had op D66 gestemd (twijfelde tussen NSC, CDA, D66, Pvda-GL. Alleen tijdens debatten vond ik D66 razend sterk en ben ik ervan overtuigd dat immigranten een goede oplossing zijn tegen vergrijzing, kenniseconomie en groeiende innovatie), maar ben eigenlijk ook verbaasd over die “protesten” van Pvda-GL stemmers van vandaag en gisteren. Ik denk dan zelf: accepteer gewoon een democratie ook al ben je een slechte verliezer.

    Ik zie een minderheidskabinet voor me met PVV, NSC & BBB met VVD als gedogensteun ofzo iets, die dat kabinet waarschijnlijk gaat steunen op asiel- en veiligheidsbeleid.

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • Ikzelf ben links opgevoed, maar als de menigte Wilders wil krijgen we Wilders. Zelf was ik erg blij dat de VVD niet in een coalitie wil, dus wordt het een minderheidskabinet en is eindelijk de democratie weer in de kamer ipv die kut regeerakkoorden. Maar je hoeft niet bang te zijn, we hebben altijd een rechtsprekende macht en om de grondwet aan te passen heb je 2/3 meerderheid nodig, dat lukt dus niet. Wat je ook gaat zien is dat nu de PVV eindelijk de kans krijgt om te regeren zij het heel moeilijk gaan krijgen. Het kabinet gaat beslist niet de 4 jaar volhouden. En wanneer een kabinet slecht presteert zal die afgestraft worden. Maar nu eerst formeren (dat gaat super lang duren) terwijl Wilders' klok loopt en dan kijken hoelang het volhoud.

    Dus wees niet zo bang, iedereen begrijpt dat je niet zomaar alles kan veranderen. We gaan ook niet de EU uit en het klimaat laten we dan maar eventjes een jaartje zitten.

    Ik hoop dat je je wat geruster voelt en voor alle mensen die voor de PVV zijn: gefeliciteerd!

    15 jaar
    6 maanden geleden
  • M22 hierboven : ook hier krijgen de 'niet productieven' voordeeltjes. Om een paar dingen te noemen : zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget, kwijtschelding van afvalstoffenheffing, energietoeslag, voodeelpassen, gratis computers en gratis wasmachines.

    Onderaan de streep wordt er nu geschreeuwd dat extreem rechts aan de macht komt en het land gezuiverd gaat worden ofzo. Iedereen vergeet dat de regering Rutte hele gezinnen kapot heeft gemaakt door ze onterecht te beschuldigen van fraude. Jaren lang alles afbreken en wegbezuinigen zorgde ervoor dat mensen geen huis meer kunnen vinden, gezondheidszorg onbetaalbaar is geworden, onderwijs het heel moeilijk heeft en dat je op sommige plaatsen in Nederland niet meer veilig over straat kan lopen. En dan heb ik het nog niet over een milieu crisis gebaseerd op cijfertjes die ze zelf mochten invullen. Ik zal niet ontkennen dat er een probleem is maar we hebben onszelf zo klem gezet dat er niet meer uit te komen is.

    Er moest dus iets veranderen om te zorgen dat iedereen die dat wil weer in een eigen huis kan wonen, dat het weer veilig wordt in ons land, dat gezondheidszorg er weer is voor iedereen en dat er leraren zijn om kinderen dingen te leren.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik ben 1 van die idioten die op de PVV gestemd heeft. Als je hier niet meer wilt leven, wegwezen dan, hopelijk volgen er meer jouw voorbeeld op.

    20 jaar
    6 maanden geleden
  • #j23, jullie hebben nu alle hoop op de grondwet gevestigd om Wilders in te tomen. Natuurlijk zal de PVV niet in één klap de grondwet afschaffen. Zo werkt extreem rechts niet. Wat er zal gebeuren is dat beetje bij beetje, stapje voor stapje aan de grondwet zal gemorreld worden à la Victor Orban. In alle belangrijke organen zal de PVV haar mannetjes droppen en langzaam maar zeker jullie vrijheden (persvrijheid, lgbtq-rechten, rechtspraak) afbouwen. Hoe konden jullie nou toch zo vreselijk fout stemmen? Jullie zagen met eigen ogen wat extreem rechts doet met een vrij land. En ja, natuurlijk zal Nederland minder aantrekkelijk worden voor buitenlanders maar tegen welke prijs? Ik snap echt niet hoe een beschaafd en democratisch land zo zijn eigen Doomsday scenario kon triggeren. Jullie worden de paria van Europa en dat hebben jullie echt, echt niet verdiend.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Helaas krimpt links hoewel er voor mij als marxist helaas geen echte linkse partij te kiezen valt. Ik hoop dat bewegingen als Rood en Internationale Socialisten een beweging op uiterst links een nieuwe partij zullen oprichten. Ik zal de eerste zijn om lid te worden.

    20 jaar
    6 maanden geleden
  • Tja, wat wil je?

    In Nederland zal de situatie wel niet zoveel verschillen van bij ons in Vlaanderen. Dus ik beschrijf het hier even.

    Alleenstaanden met een gemiddeld loon moeten hier 80% van hun inkomen afgeven aan de belastingen: dus in januari, februari en de eerste twee weken van maart werken ze voor zichzelf. De rest van het jaar werken ze gratis voor al de niet-productieven: die krijgen wel zomaar alles gratis, zonder er een klop voor te doen: huis, eten, gezondheidszorg, vervoer, energie,...

    En dan worden de wel-werkende mensen nog van 's morgens tot 's avonds kapot gepest: rijvakken worden afgepakt zodat ze iedere dag uren in de file staan; parkeerplaatsen worden afgepakt zodat ze niet eens meer in hun eigen buurt kunnen parkeren, krankzinnig lage snelheden waarbij zelfs mentaal gehandicapten in coma vallen; torenhoge boetes als je 35 rijdt daar waar je tot voor kort nog 90 mocht en dan nog maar 70, 50 en nu nog maar 30; openbaar vervoer dat voor 99% betaald wordt door de automobilisten, dus door de wel-werkende mensen, maar dat wel overal voorrang krijgt op die werkende mensen. Dus de fatsoenlijke, werkende mensen worden overal achteruitgesteld. En de niet-productieven worden overal voorgetrokken.

    Ik weet mensen die na een heel leven keihard werken, zelfs niet eens een krotwoning kunnen kopen. Omdat al hun geld afgepakt is door de belastingen, en alle goede woningen gratis uitgedeeld worden aan die niet-werkenden "want die niet-productieven mogen niet het gevoel krijgen dat ze tweederangsburgers zijn".

    Verder nog: eindeloze klimaatzwendels, stikstofzwendels, fijnstofzwendels, CO2-zwendels, anti-auto zwendels, anti-koolstofzwendels, zure regen zwendels, enz..., waarmee ons alles afgepakt wordt, terwijl die dingen helemaal geen probleem zijn maar pure leugens.

    En dan mogen we in ons eigen land zelfs niet eens meer ons eigen gedacht zeggen? Zelfs niet dat we onze eigen cultuur liever zien dan een andere? Of we vliegen in de gevangenis.

    Trouwens, als andere culturen beter zouden zijn, waarom komen die dan allemaal naar hier om van ons werk en onze welvaart te leven? Als het bij hun beter is, waarom blijven ze dan niet ginder? Of als het hier beter is, waarom passen ze zich dan niet aan?

    Maar dat mag je dus allemaal niet zeggen. Je mag zelfs niet eens meer de wetenschappelijke waarheid zeggen dat er bij de mens slechts twee geslachten zijn: man en vrouw. Nee, je moet blind achter iedere idiotie aanlopen, of je wordt verketterd bijna zoals in de duistere middeleeuwen.

    Dus de fatsoenlijke, werkende Vlamingen - dus de mensen die onze samenleving groot gemaakt hebben en die onze maatschappij ook nu aan de gang houden, die worden systematisch achteruitgesteld en wordt alles afgepakt. En de niet-productieven krijgen overal voorrang en krijgen zomaar alles gratis. In Nederland zal het wel niet zoveel anders zijn, vermoed ik?

    Dat is wat veel mensen zo hoog zit, en waarom ze voor radicalere partijen gaan stemmen. Of dat een betere keuze is, weet ik niet, dat valt nog te bezien? Maar het is alvast een keuze tegen de nu heersende door-en-door corrupte en krankzinnige politieke klasse. Ik denk dat je het zo moet zien.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Zorg dat al die mensen die het meest reden hebben om bang te zijn, begrijpen dat ze niet alleen zijn. En spreek je uit, kom voor ze op. Als niemand meer opstaat voor hun dan heeft Wilders gewonnen.

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik ben erg blij dat PVV de grootste is geworden. Dat is wat Nederland nu nodig heeft. Bijna 2.5 miljoen mensen hebben op hem gestemd en vind het vreemd dat jij die wegzet als idioten.

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • Mensen overdrijven echt op deze uitslag. Nee hij gaat geen mensen het land uitschoppen. Hij wil een premier zijn voor iedereen ongeacht hun afkomst, geslacht en ideeën. Hopelijk komt er nu eindelijk actie in de zorg en komt er een strijd tegen al die dure prijzen vandaag de dag. Ik was ook tevreden geweest met NCS of VVD maar never nooit Timmermans…

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • Wij in België zagen de monsterscore van jullie PVV al weken aankomen. Er zijn twee verantwoordelijken : de VVD heeft de PVV 'salonfähig' gemaakt en Links blunderde door de kar te laten trekken door de wereldvreemde europaus Frans Timmermans. Daardoor is de geest uit de fles kunnen ontsnappen en stevenen jullie in Nederland nu regelrecht af op Orban-achtige toestanden met een Nexit als klapstuk. Sterkte.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Het gaat allemaal niet zo extreem worden. Wilders zal in coalitie moeten gaan en zijn standpunten wat aanpassen. Ook in zijn toon de afgelopen dagen stelde hij zich al wat milder op. We leven nog steeds in een rechtsstaat met een grondwet en daar kan die niet omheen. Maar de democratie heeft nu gesproken, en dat moet men accepteren. Ik had ook veel liever een linksere uitslag gezien, maar het is wat het is.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik ben verbijsterd, zowel van de winst van de PVV als van de grote van het rechtse blok en de krimp van het progressieve blok, maar ik kan de gevolgen nog niet helemaal overzien. Maar:
    - De PVV is groot maar er zijn nog zo’n 40 zetels extra nodig voor een meerderheid;
    - Als het al lukt om partijen te vinden die deze zetels willen leveren brengen die op hun minst ook hun eigen ideeën/standpunten mee en dat dempt misschien de extremere standpunten van de PVV;
    - Het kan ook dat die zetels niet worden gevonden en de PVV een grote oppositiepartij wordt;
    - Bovendien leven we nog wel in een democratie en heeft Wilders ook aangegeven de Grondwet en rechtsstatelijke uitgangspunten te respecteren. We weten natuurlijk niet hoe hard die beloften zijn, maar het is in ieder geval iets.
    - Verder moeten de populistische partijen nu maar bewijzen dat ze het regeren ook echt kunnen. Kans is groot dat ze lang niet al hun ideeën kunnen verwezenlijken en bij een volgende verkiezing daarvoor weer worden afgestraft.

    Maar het blijft ongewis wat er nu precies allemaal gaat gebeuren. Balen mag, maar probeer niet te panikeren en probeer begrip te hebben voor dat kwart(?!) van de kiezers dat blijkbaar om allerlei redenen deze keuze heeft gemaakt. Dat zijn echt niet allemaal onredelijke mensen.

    23 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten