Skip to content
2 reacties
481 weergaves

School klaar, moet gaan werken

Ik heb mijn marketing mbo4 afgerond, alleen vond het niet echt een leuke opleiding ( was al tever om te stoppen). Nu heb ik al een tijdje niet echt een goede dagbesteding en vroeg ik me af of er mensen zijn die leuke suggesties hebben voor een zinvolle dagbesteding? (Leuke baantjes of een andere zinvolle besteding). Bij voorbaat alvast bedankt.

22 jaar
5 maanden geleden

2 Reacties

  • Ts hier: super bedankt voor je reactie, zal je tips zeker in acht nemen. Je heb me al een stapje verder geholpen!

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • Het mooiste is natuurlijk iets te gaan doen waar of heel erg gelukkig van wordt, of in het vakgebied waarbinnen je later wil werken. Al is het maar één dagje per week vrijwillig. Relevante werkervaring op je CV telt voor werkgevers heel zwaar. Dus deze nu al opdoen, kan enorm helpen in de toekomst.

    Qua studie kan je natuurlijk door naar het HBO. Met je MBO niveau 4-diploma kan je elke HBO-opleiding starten. Ook die niets met marketing te maken hebben. Er zijn HBO-opleidingen die je al per januari/februari kan beginnen. Logischer is om in september met een HBO-opleiding te beginnen. Áls het je lukt om relevant werk te vinden, kan je een deeltijdstudie overwegen. Je kan dan gewoon bij je gevonden werk blijven werken en ondertussen één dag per week, of ‘s avonds, studeren.

    Tot de start van je HBO-opleiding kan je natuurlijk al losse cursussen over het onderwerp van je HBO-studie volgen. Hierdoor kom je beter voorbereid aan de start, waardoor je het snelheidsverschil met een MBO-opleiding makkelijker kan opvangen. Want, dit snelheidsverschil is er zeker: zorg dat je zoveel mogelijk toetsen en opdrachten op het eerst mogelijke moment maakt/inlevert, anders ga je geheid achterlopen.

    De vrijgekomen tijd kan je natuurlijk ook gebruiken om vaardigheden te oefenen. Is je Engels nog ondermaats, of kan je nog helemaal niets met excel? Dan is zo paar maanden rust een mooi moment om dit soort vaardigheden te leren.

    Lukt het niet om een (volledige) baan binnen het vakgebied waar je naartoe wilt, te bemachtigen en wil je daarom daarnaast nog werken puur voor het geld, dan adviseer ik je om ZZP-er te worden. Je kan je dan inschrijven bij platformen als Temper, YoungOnes, StaffYou en Jobner. Op deze manier verdien je tenminste een volwaardig volwassenensalaris, in plaats van een heel laag ‘jongerenloon’ wat je in loondienst zou ontvangen. Informeer je wel even goed over de belasting als ZZP-er. Deze betaal je als ZZP-er namelijk achteraf, daar je in loondienst de meeste belasting al (te veel!) via je loonstrook wordt ingehouden.

    22 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten